Ga naar inhoud

Not to be taken seriously

Super Senior
 • Aantal berichten

  105
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Not to be taken seriously

 1. Hoi Matthijs, Je idee is zeker niet slecht te noemen; niettemin zitten er wat haken en ogen aan. Zoals mede-HL'ers al hebben aangegeven: niet iedereen zal zich er happy in voelen.. Maar dat behoeft geen belemmering te zijn. Hier in Groningen heb je al een aantal van dergelijke locaties en er komen er meer bij. De Ondernemers is al genoemd. Maar er is ook: http://puddingfabriek.nl/ en in de Puddingfabriek heb je dan nog weer de http://www.silverroom.nl/ Het concept van de silverroom is waarschijnlijk wel interessant voor je. De silveroom is gevestigd op de voormalige 'pakzolder' van de Puddingfabriek. En ja op zo'n pakzolder heb je als fabriek niet al te veel licht nodig; dus een beperkt aantal ramen en verder een plat dak. Vanwege ARBO regels, was die ruimte eigenlijk niet geschikt om te verhuren; te groot oppervlak en te weinig ramen. Dus de verhuurder wist er niet goed raad mee. Dus wat heeft een der mede-bedenkers van de silverroom destijds gedaan? Hij heeft met een scheidingswand de ruimte verkleind en per individueel raam, een klein kantoortje ontwikkeld. En in de restruimte, waar geen ramen in zitten, een multifunctioneel ontvangst-gedeelte gemaakt. Dus kleine kantoortjes voor ZZP'ers is zeker een goed idee; de praktijk bewijst het. Venture capital? Ga in grote of middelgrote steden maar eens op zoek naar slechtverhuurbare panden en maak je plannen zichtbaar. Kom niet met ideeën, maar ga dingen echt zichtbaar uitwerken! De vastgoedboys zien momenteel ook 'zwarte sneeuw', dus voor goede plannen is er altijd wel een luisterend oor. Gemeentes willen vaak ook wel meedenken e.d. omdat bijv. een sterke creatieve sector, weer werkgelegenheid in andere sectoren stimuleert. Good luck!
 2. Sorry, maar je bent m.i. niet realistisch bezig en enkel bezig om met een lening een psychische behoefte in te vullen. Niemand zal je in den beginne gaan afrekenen op een aankomst via het openbaar vervoer. Niemand van je klanten ziet je auto als je hem tussen 50 anderen moet parkeren, in een parkeergarage moet stallen of twee straten verderop neer moet zetten. Jij focust je hier op een idee-fixé! Stel jezelf eens de gewetensvraag: wil ik een succesvol ondernemer worden of met andermans geld een beetje pierewaaien en uiteindelijk in de schuldsanering terechtkomen? Vooralsnog weet ik het antwoord wel.
 3. Ik kan het mis hebben? Volgens mij ben je teveel op die lening van 10.000 euro aan het azen en zijn je cijfers, zoals al aangegeven, niet realistisch te noemen. Je wil die 10.000 gaan gebruiken voor de aankoop van een auto? FYI, ga eerst maar eens werken aan de inhoud en ga dan pas trachten de blits te maken in een auto van 10.000 euro. Als buitenlandse sprekers voor congressen worden ingevlogen, dan maken ze ook gebruik van taxi´s en het openbaar vervoer. Aan de andere kant...,snap ik je ook wel een beetje. Toen ik 8 jaar geleden voor 40.000 euro contant een ´dikke´ audi kocht, was ik voor een hoop mensen ineens érrrrug interessant. Maar ik ben onderhand wel driemaal wijzer geworden en rij daarbij dus in een oud model audi rond. Maar de categorie mensen die me 8 jaar geleden érrrug interessant vonden, vinden me nu niet meer zo interessant....juist ómdat ik in een oude audi rij. Maar dan zeg ik: mensen die enkel kijken naar de verpakking, die zijn vaak te dom om de inhoud te snappen. Mijn advies: ga voor echt en het inhoudelijke. Laat de schone schijn maar aan anderen over. Dan maak je bij het UWV ook een betere indruk.
 4. Hoi Jeroen, Voel je niet aangevallen ;) Maarruhhh... ben je niet een beetje aan het mystificeren?? Als ik goed tussen de regels door lees, dan ben je eigenlijk op zoek naar een soort van ´octrooi subsidie´, waarmee je je octrooien kunt realiseren? If so...? Dan zijn er best wel budget reizen te boeken naar en in het kostbare octrooiland. Zoek bijv. ook eens contact met mede HL lid Cees van der Waal. Hij is gepens. patent advocaat en werkt tegen hele vriendelijke tarieven. Hope this helps?
 5. Als je echt toppers wil hebben... http://www.pezy.nl/nl/hoofdmenu/cases Die maken prototypes voor Philips, NS, Sony Ericsson, Heineken, Unilever etc. Ken één van die jongens van Pezy via de sportschool. Maar daar kom ik bijna niet meer. Als je wat leuks of interessants te prototypen hebt, denk ik dat je wel een goede en redelijke gesprekspartner zult vinden. Tarieven? In Groningen wonen doorgaans wel redelijke mensen.
 6. Nico heeft gewoon gelijk, en ik kan me niet voorstellen dat je dat met al je kenniss over patenten niet zou weten Zie bijvoorbeeld www.ip.com en zoek op "prior art database", of volg deze link Frans *die dit bericht post in de verwachting weer een cynisch commentaar te krijgen* * Diepe zucht * Aan de orde was het volgende, quote: "De meest waarschijnlijke motivatie waarom ze het patent willen hebben, is m.i. puur strategisch." En is het niet zo dat de betreffende grote onderneming al 20 tot 30.000 euro heeft uitgegeven...voor een patentaanvraag waarbij ze juridisch de zaak nog niet eens rond hebben? Dus wat nou Nico heeft gelijk met, quote: 'ze kunnen het gewoon publiceren...Of ze publiceren ze achterin parochieboekjes van de Salomon Eilanden of een ander exotisch plekje waar weinig mensen komen.'?? Ben ìk nou zo slim Frans, of ben jij nou zo dom? Ik tracht hier naar eer en geweten objectieve informatie te verschaffen en een van de mods hangt hier herhaaldelijk de vervelende cyberstalker uit en plaatst dito absolute non-informatie.
 7. Ehhmm...ja harde woorden, maar wel onderbouwde woorden. Geld verdienen om de site draaiende te houden? Kom kom, zoveel kost het hosten van een site tegenwoordig nu ook weer niet en qua tijd: gewoon een beetje maatschappelijk engagement tonen? Tegengeluid geven aan de negatieve publiciteit in de media? Is er al vastgesteld of de media het wel of niet overdrijven? Ik denk persoonlijk -- en dat valt ook wel te onderbouwen -- dat de media nog niet half in de gaten hebben hoe ernstig het allemaal is. En ik lees ook voldoende berichten in de zin van: 'Volgend jaar is de crisis voorbij.' Dus met alle respect: met het brengen van enkel tegengeluid zal de crisis niet worden opgelost. Dat is wat we m.i. noemen: wishfull thinking. "Daarnaast is het m.i. mooi om mensen uit allerlei disciplines hun licht te laten schijnen over de crisis, wat we ervan kunnen leren en mensen aan het woord te laten die nu juist kansen zien." Dat is van hetzelfde laken een pak? Het gros van de ondernemers die roepen dat andere ondernemers nu vooral moeten investeren, die doen dat vast zelf niet. Zo werkt dat vaak; zo is mijn ervaring. Dat is mijn mening ;)
 8. >>Daarvoor kunnen ze het ook gewoon publiceren, er zijn zelfs speciale sites waar grote concerns ideeën openbaar maken om te voorkomen dat concurrenten hun via die weg de pas afsnijden. Of ze publiceren ze achterin parochieboekjes van de Salomon Eilanden of een ander exotisch plekje waar weinig mensen komen.<< Nou Nico, maak nu eens het verschil: kom eens met wat voorbeelden. Paar linkjes naar relevante documentatie? Ik probeer inhoudelijk relevante informatie te geven en jij gedraagt je hier herhaaldelijk als kauwgom onder een schoenzool. Jouw vervelende gedrag is m.i. HL onwaardig en wat mij betreft geven je mede mods je een waarschuwing.
 9. An sich is het idee natuurlijk lovenswaardig. Maar jouw motivatie is helder: er geld aan verdienen. Even een paar kwalitatieve tips: - HL is gratis en onafhankelijk en zelfs hier willen ondernemers nog niet eens nadenken over het vraagstuk: 'de crisis'. - Recent onderzoek heeft aangetoond dat 60% van de Nederlandse ondernemers denkt dat ze geen last krijgen van de crisis. Kortom: het gros van de Nederlandse ondernemers is of te lui of te dom om ook maar überhaubt na te willen denken over 'de crisis'; laat staan om ook maar enige blijk te geven van enige gerelateerde maatschappelijk engagement. Dat zijn de feiten.
 10. Ja dat klopt. Maar dat interesseert ze eigenlijk niet. De meest waarschijnlijke motivatie waarom ze het patent willen hebben, is m.i. puur strategisch. Dwz. aanvragen zodat een mogelijke concurrent het niet meer kan doen en of HET BEDRIJF in de toekomst op dat gebied aan te klagen voor patent infringement. Voorts en dat is dus de basis voor hun motivatie om de aanvraag evt. waardeloos te laten expireren, denkt HET BEDRIJF puur in termen van belangen. Ze hebben bijv. geen trek in een publiek moddergevecht wanneer jij morgen naar de Telegraaf zou stappen en het e.e.a. daar ventileert. Dan gooien ze liever 20-30 K over de richel om evt. imagoschade te voorkomen.
 11. Mijn gevoel zegt me hier dat 'HET BEDRIJF' niet echt denkt dat het beoogde patent een schip vol goud waard is omdat ze genegen zijn om evt. de aanvraag voor patent waardeloos te laten expireren. Dat kan bluf zijn, maar aan de andere kant: als ze echt dollar tekens in hun ogen hadden, dan zouden ze vast wel genegen zijn om wat meer 'inventors fee' te betalen. Ik sluit me daarom bij Cees van der Waal aan: vraag 1500 euro en dan heel hard ja roepen als ze akkoord gaan.
 12. Nog diepere zucht...PFFFFFFFFFFFFFFF Een dikke paasbult http://good-times.webshots.com/photo/2554355860096753705wVBgOz vol papier zegt in deze helemaal niets! Het gaat om de datum van indiening; datum stempels en dat soort dingen. Niet ingediend = niet ingediend. Niet geschoten = gewoon altijd mis.
 13. Nico heeft in deze discussie helemaal geen punt en zou eigenlijk een vette kneus moeten krijgen. Het enige wat Nico motiveert om zich in deze discussie te mengen, is enkel trachtten om links- of rechtsom mijn standpunten met allerhande quasi-interessante non-argumenten onderuit te halen en verder niks anders. Een zielige vertoning dus! Dat zijn hier o.a. dus de feitelijke uitgangspunten. [schrijvers van hypothetische fictie werken enkel vertroebelend.] Als Nico goed had gelezen -- maar dat wil hij dus niet --, dan had hij kunnen weten dat de bewuste persoon reeds ontslagen was en als 'wiedergutmachung' er dus nog een tijdje als helpdeskmedewerker heeft mogen werken; via een uitzendbureau. Hij was dus niet ingehuurd als senior product development manager; dan had de zaak dus wèl anders gelegen. Ja inderdaad...in het Engels indienen en niet in het Servo-Kroatisch. Als je de CV van Cees van der Waal leest, dan is dat -- opstellen document in het Engels -- geen enkel probleem. Je kunt in Engeland geheel online patenten aanvragen; enkel een creditkaart en een internetverbinding nodig. En dan...? Dan heb je netto 12 maanden de tijd om naar de volgende fase van aanvraag voor een patent te gaan. Dus voor 35 euro -- kosten voor eerste filing -- en een beetje werk heb je grosso modo al wereldwijde rechten, wanneer je op een X-tijdstip binnen die voornoemde 12 maanden, over wil gaan tot de definitieve aanvraag van het bewuste patent. Ja stel dit en stel dat. Stel je had je serieus ingelezen, dan had je kunnen weten dat ze -- onderneming in kwestie -- de betreffende persoon als uitvinder van het patent willen aanmerken. Betreffende onderneming wil voorts een getekende vrijwaring hebben, om bijv. niet eerdaags volledig gemarineerd in smeuïge besmeursaus, op de publicitaire barbeque te geraken en daarbij een zwaar geroosterd imago op te lopen.
 14. Dank voor je nadere reactie. Die insteek, dat hij een bonus van 1000 euro kon ontvangen als zijn idee een patent zou krijgen, lijkt me letterlijk genomen zelf een beetje onwaarschijnlijk. Dat is volgens mij [doorgaans] niet echt de manier -- patent erbij noemen -- waarop ondernemingen dergelijke activiteiten -- ideeën laten spuien door werknemers -- omschrijven. Eerder zoiets als: als uw idee bruikbaar is voor onze onderneming, dan belonen we dat met 1000 euro. Dus jullie weten er het fijne ook niet meer van; dat maak ik er uit op. Dat kunnen ze wel voorstellen, maar dan zou er in de oorspronkelijke overeenkomst een clausule moeten staan, waaruit zou moeten blijken dat de onderneming de overeenkomst eenzijdig kan aanpassen. Dus dan zou ik zeggen: laat hun met de originele documentatie aankomen en aantonen dat ze het recht hebben om eenzijdig de overeenkomst aan te passen. Ik zou voorlopig even terughouden zijn in 'om de tafel gaan zitten' en aansturen op schriftelijke communicatie. Dat ze daar niet blij mee waren, met die suggestie, geeft al aan dat je man een relatief sterke positie heeft. Zeggen ze dat ze het ook wel zonder je man kunnen? Pure bluf denk ik, want anders deden ze dat wel. Dus juridisch hebben ze de kwestie gewoon niet rond. Druk uitoefenen; daar zou ik als ik jullie was m'n schouders voor ophalen. Puur het feit dàt ze dat doen, geeft al aan dat ze concrete interesse hebben om de zaak juridisch rond te krijgen. Zij laten zich m.i. zo wel in hun kaarten kijken. Rechtsbijstand, zeker als het om gesubsidieerde rechtsbijstand gaat -- op toevoeging -- kan in dit geval wellicht lastig zijn. Terzake kundige advocaten, gespecialiseerd in Intellectueel Eigendom, doen meestal geen zaken op toevoeging. Deze 'bravoure' advocaat, Mr. Jeroen Sprangers, die is wel super goed op dit gebied en hem heb ik bijv. vorig jaar zelf aan lijn gehad maar doet geen zaken op toevoeging. Reken dan op een Maar zover is het nog niet. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Het feit dat ze dus zo aandringen, daarmee geven al aan dat ze zwak staan en al helemaal als ze zelf in hun communicatie aangeven dat ze jouw man als de uitvinder willen opvoeren. Dus suggestie: contacteer https://www.higherlevel.nl/profiel/u/cbvdwaal mede HL-lid Cees van der Waal eens en ga het patent zelf aanvragen! In Engeland, dat weet hij ook, kan je voor ca. 35 euro een eerste aanvraag doen en dan heb je vervolgens 12 maanden -- Engelse patent wetgeving -- om de volgende fase in te gaan. Ik denk dat Cees van der Waal wellicht wel in is voor een dealtje. Let wel! Laat dat nooit aan de tegenpartij doorschemeren of dat je er mee gaat dreigen tijdens de onderhandelingen. [We willen de bedriegers, wanneer noodzakelijk, immers bedrogen uit laten komen.] In die 12 maanden heb je dan vervolgens voldoende ruimte om het juridische recht -- want meer is het dan nog niet -- voor het betreffende patent, tegen een X-bedrag te verkopen aan de hoogste bieder. Ik denk dat een dergelijk avontuur hooguit een keer 1000 euro gaat kosten. In mei krijgen jullie je vakantiegeld? Dus doe dan eens mee aan de Nationale Patenten Loterij ;D 8) Daar is HL toch voor! Elkaar naar een hoger niveau tillen. Het bedrijf weet precies hoe het werkt? Dat kan wel zijn, maar er zijn voor jullie echt voldoende mogelijkheden om ze vrijwel gratis te dwarsbomen en een goede deal af te sluiten. En ja, om geniepige figuren een lelijk oor aan te naaien, daarvoor ben ik altijd wel te porren. :P Screw them!
 15. PFFFFFFFTTTTTT..... [Mijn grootste fans, Frans en Nico, doen weer van zich spreken. De ene met een anonieme kneus en de ander...] Frans, Misschien kan je je nog herinneren dat ik in m'n derde post alhier -- paar maandjes terug -- bijna exact dezelfde situatie omschreef? Destijds omschreef ik een bijna klassieke situatie, waarin een productiemedewerker een simpele innovatie bedacht welke leidde tot een besparing -- bij de betreffende onderneming -- van vele miljoenen. Waar de productiemedewerker vervolgens een nieuwe fiets krijgt [van 500 euro] en de directie de besparing omzet in bonussen en een paar fonkelnieuwe nieuwe BMWs. [ik ben een voorstander van het doen van fair and honest business; ieder moet krijgen wat hem of haar in redelijkheid toekomt.] Frans, ik ben inderdaad niet echt iemand die zich dan gaat bedienen van 'geweldloze communicatie'. Als ik een inbreker in mijn appartement mocht aantreffen, dan ga ik beslist geen normatieve discussie voeren -- kopje koffie erbij -- over de mogelijke billijkheid van het voorgenomen wederrechtelijk wegnemen van mijn eigendommen. Neen! Boeventuig schakel ik doorgaans gewoon uit. De situatie zoals omschreven door marktom, de plaatster van het bericht, zegt me genoeg: er zijn gewiekste lieden actief, die bezig zijn de kluit te belazeren. Dat soort malicieuze lieden zijn m.i. een plaag voor Nederland innovatieland. Aldus biedt ik mijn expertise aan om op een nog sluwere wijze de bedriegers bedrogen uit te laten komen.
 16. Mijn advies: - Ten eerste was je man helpdesk medewerker en niet expliciet werkzaam op de R&D afdeling. Zou hij zijn ingehuurd voor R&D werkzaamheden e.d. dan was de situatie natuurlijk helder en zouden jullie geen poot hebben om op te staan. - Vraag een kopie van het betreffende formulier! Primair, zoals ik het hier lees, is je man gevraagd ideeën aan te leveren ter verbetering van de reeds existerende producten. Juridisch en semantisch gezien is het verbeteren van een product niet hetzelfde als een verzoek tot het doen van suggesties voor lucratieve patenten. - Als de vraagstelling was: 'suggesties ter verbetering van [bestaande] producten' dan heeft je man zeker geen afstand gedaan van zijn rechten, wanneer de betreffende onderneming opteert voor een nieuw patent. Er is immers niet expliciet verzocht tot suggesties voor nieuwe patenten. - Als de betreffende onderneming meent haar huidige koers te blijven volgen -- en je man voor 500 euro wil afkopen -- dan maakt het zich schuldig aan dwaling zoniet bedrog. - Maakt de betreffende onderneming gebruik van een gespecialiseerde patent-advocaat, dan is deze patent-advocaat beroepsmatig gebonden aan tuchtregels. - Tuchtregels voor de advocatuur zijn glashelder: advocaten mogen zich niet actief of passief inlaten met personen of partijen, die zich schuldig maken aan frauduleuze praktijken. - In Amerika geldt daar voorts bij: alles wat een advocaat opzettelijk verzwijgt of verbergt [voor autoriteiten], wordt gezien als een fraude. - Een eventuele patentaanvraag in de V.S. kan derhalve nietig worden verklaard, wanneer de betreffende -- door de onderneming ingehuurde -- patent-advocaat opzettelijk verzwijgt t.o.v. 'patent-autoriteit', dat de eigenlijke bedenker van het intellectueel eigendom zich misleidt voelt en zijn/haar rechten claimt. - Zet de door de onderneming ingehuurde patent-advocaat toch door, dan is die patent-advocaat meteen aansprakelijk voor eventuele gederfde inkomsten -- ten gunste van je man -- voortkomende uit het vercommercialiseren van het betreffende intellectueel eigendom. Je zou dan zelfs [conservatoir] beslag kunnen laten leggen op bezittingen van de betreffende patent-advocaat. [En dat heeft 'ie liever niet.] En zo kan ik etc. etc. nog wel even doorgaan. Er zijn dus meer dan voldoende juridische methoden voor handen om de betreffende onderneming [genadeloos] in de juridische knijptang te nemen. Dus als je verder nog hulp nodig hebt om het boeventuig juridisch en financieel te grillen, dan stuur me maar een PM.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...