Jump to content

Peter Laroche

Senior
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Peter
 • Last name
  Laroche
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Amsterdam
 1. Wettelijk regelen dat iemand gedwongen (op straffe van hechtenis) kan worden de sleutel prijs te geven is natuurlijk een optie - waarmee je voor zover mogelijk het ongewenste effect van encryptie zoals jij het beschrijft kan proberen teniet te doen. Dwingen tot sleutelafgifte is in strijd met de meeste constituties: nog even zo doorgaan en we vervallen tot het toestaan aan het OM dat communicatie met een advocaat kan worden afgedwongen...
 2. Is compressie dan ook niet een vorm van encryptie ? Nee, het eindresultaat van compressie is toevallig alleen "niet eenvoudig leesbaar"
 3. Iedereen heeft recht op z'n eigen mening, wat mij betreft zelfs als die gebaseerd op feiten die bezijden de waarheid liggen. Ik heb ook geen enkel probleem met een discussie of enige uitkomst daarvan, sterker nog: ik heb liever dat meningen niet stroken met de mijne, want alleen daarvan kan ik mogelijk iets leren. Gejuigd wordt er in m'n dagelijks leven door hielenlikkers al genoeg. Maar: Lees even het onderwerp en bemerk dat er over 36 bijzaken wordt "geconstateerd", voor het grootste deel zonder enige kennis aangaande encryptie. Mensen, de eerste absoluut onkraakbare methode is al in 1917 bedacht (Google "wiki otp 1917"), alleen is die sindsdien nooit mainstream geworden omdat er geen oplossing voor betrouwbaar sleutelbeheer was: en die is er nu wel. Al diegene die hier hebben lopen schreeuwen over "wiskundig onmogelijk te bewijzen" etc: 2 jaar kleuterschool is wat mij betreft voldoende om met XOR's en een oneindige sleutel te bedenken dat het bericht NOOIT teruggevonden kan worden, ook niet over 34 miljoen jaar. Niets "doorgeslagen marketingtaal" dus, en quantum-technologie heeft hier al helemaal niets mee van doen. Als iemand hier tegenin wil gaan nodig ik je uit om éérst even de moeite te nemen me te bellen zodat ik het in J&J taal uit kan leggen (voor de leken: neem een getal onder de 10 in gedachten, bedenk dat iemand er een ander getal bij heeft opgeteld wat je niet weet en probeer het oorspronkelijke cijfer met alle computers ter wereld te vinden èn te bewijzen: succes, heeft weinig met wiskunde van doen). Tenslotte even over de demagogie van een enkele poster die pedofielen, terroristen of ander gespuis als voorbeeld neemt om liever geen (absolute) privacy toe te staan: denk eerst even na voordat je klakkeloos de gedachten van anderen overneemt en probeer zelfstandig tot een conclusie te komen, maar wel pas als je alle componenten van het dilemma op de weegschaal hebt gelegd. "Conclusies" waarbij je 1 onderdeel niet meeweegt zijn namelijk per definitie totaal waardeloos, zelfs als ze nauwelijks invloed op de conclusies hebben...
 4. Twee mogelijkheden: a. je blijft zelf op papier de baas (op welke manier dan ook), dan blijf je gewoon keurig 50% betalen (tenzij je afrekent met belastingdienst en vertrekt) b. je zet er een trust tussen die op papier de baas is, dan betaal je (hou me er niet aan) 4%. Ga genieten daar, maar hou de chollers te vriend door af en toe iets aan ze te geven! Groet, Peter
 5. 20 jaar geleden kreeg ik 200.000 rekenmachines uit HongKong nadat ik er was geweest en afspraken had gemaakt. 10.000 kapot en 20.000 geel ipv zwart. Kennelijk is er nog weinig verandert begrijp ik: heel veel succes daar volgende week, en veel plezier ook vooral!
 6. Uitgever erin zitten kan natuurlijk, maar dat betekent wel dat je marge van 6 euro (even uitgaande van 20 verkoop) dan instort naar 1. Met 1000 boeken, zelfs met 5000, kun je dan beter 2 weken via Randstad aardappels gaan schillen in een restaurant (en da's niet Edo z'n bedoeling denk ik) Naast de roepieroepie kant brengt het ook marketingwaarde mee om een boek uit te brengen, en (er even van uitgaande dat die 1000 wel verkocht zullen worden) daar ligt de eerste x boeken je winst.....bekendheid is onbetaalbaar namelijk!
 7. De enige die hier gepakt wordt is de 1e leverancier in de keten denk ik ;D Ja, treurig genoeg overigens, want daar zou 1 euro veel verschil maken, maar helaas zegt kassa dan opeens 29.95 (want niemand in de keten wil z'n factor 2 opgeven, dat rekent zo makkelijk) en dan blijft het een beetje op houtjes in de winkel hangen... Maar het is wel sneu, want die paar centen meer maken in contreien nogal wat uit.... Ach, van de BTW gaat weer wat naar ontwikkelingssamenwerking, en daar komen weer opdrachten voor het bedrijfsleven voor terug, en zo is het cirkeltje rond :)
 8. Nee, je vergist je niet, maar je ziet (net als ik in het begin) de kracht van de monopoliepositie van CB over het hoofd: de partijen die ze niet lusten (en wat een boer niet kent dat vreet 'ie niet) daar distribueren ze niet voor. Zo simpel blijkt het te zijn! En dan kun je nog zo'n kei van een boek hebben, en nog zo'n mooie uitgever, CB heeft zeg maar de laatste meter naar de boekhandel in handen, en zonder die club ben je dus helemaal nergens! EDIT: Aanvulling: overigens is het uiteraard wel zo dat als je een tonnetje hebt liggen om via RTL even wat te adverteren de vraag wel komt en CB opeens graag koffie voor je inschenkt, voornamelijk door de vraag vanuit de boekhandels, maar aangezien ik Edo ken en die 1000 exemplaren dan in ieder geval rond de 108 euro moeten kosten (marketing + productie) gaat dat er niet inzitten.... Dus blijft afhankelijkheid van de goede wil van CB om links en rechts voorraad neer te zetten, ben je weer terug bij af: dat doen ze niet voor Edo. Nog niet, althans.
 9. Kostprijs 1 euro Eerste tussenhandel 2 Tweede tussenhandelaar 4 Eindhandel 8 Consument 16 Overheid +4 Kassa roept "19.95 alstublieft"
 10. Lokaal contact stuurt monsters en doet inkoop, 5 containers per keer kost 12 mille, overpakken voor winkels rond de 3, en die 20.000 aan kosten totaal weggeslagen over 120.000 stuks verhoogt de kostprijs per stuk met 15 cent. Ik kwijl nog steeds hoor :)
 11. Nr 2, en aangezien m'n vrouw gek is op ballonnen heb ik 'r even bijgehaald: ook nr 2. Gewoon binnen 20 seconden de volgende keuze kunnen maken, daar gaat het om! Direct het gevoel hebben: daar wil ik naar toe, en dat heb je wel met 6 foto-voorbeeldjes, maar niet met een gekke combo (hoe handig het ook lijkt). Succes, en maak gebruik van het feit dat 80% de metalic-ballonnen mooier vindt dan gewone (ik zou 1 zo'n ding als achtergrond gebruiken, maar da's jouw keuze)
 12. Sportief dat je het toegeeft! Zoals ik al zei in m'n pm: goed weekend.
 13. Ben het volledig met je eens, ik krijg van sommige mensen ook hele rare mailtjes moet ik zeggen, voornamelijk over de onkraakbaarheidsstelling. En ik blijf bij m'n standpunt: het was totaal niet denigrerend bedoeld naar Christine toe, dus je had me dat ook gewoon even zijdelings eerst kunnen vragen.. toch?
 14. Hallo Edo, De boekhandel wordt in Nederland grotendeels bepaald door de grillen van het Centraal Boekhuis, en het gaat er niet om of je een goed boek hebt, maar of je al bekendheid geniet in het boekenwereldje. Vriend van me heeft net een boek uitgegeven als niet geheel onbekende schrijver, en bij Bol.com binnenkomen was het probleem niet (maar dat verkoopt ook niet echt denderend), maar CB wel. Wat hij heeft gedaan: 1000 boeken in eigen productie, 6 euro per stuk (96 pagina's, FC omslag) en iemand ingehuurd om 4 weken langs de lokale boekhandels in Noord-Holland te rijden. Boekhandels namelijk, aardige mensen maar lastige klanten, vinden het prima als het er leuk uitziet, vooral als je er nog wat materiaal bij hebt wat buiten in de regen mensen kan trekken, maar het mag 0 kosten, althans niet vooruit. Afrekenen na verkoop, maandelijks, verder gewone marges (reken op 40%). Succes! Gr, Peter
 15. Onkraakbare encryptie is ruim 100 jaar geleden al bedacht, met behulp van One-Time-Pads (er zijn helaas alleen slechts uiterst beroerde implementaties van te vinden!), dus je stelling gaat mank!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept