Peter Laroche

Senior
  • Aantal berichten

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Peter Laroche

  1. Wettelijk regelen dat iemand gedwongen (op straffe van hechtenis) kan worden de sleutel prijs te geven is natuurlijk een optie - waarmee je voor zover mogelijk het ongewenste effect van encryptie zoals jij het beschrijft kan proberen teniet te doen. Dwingen tot sleutelafgifte is in strijd met de meeste constituties: nog even zo doorgaan en we vervallen tot het toestaan aan het OM dat communicatie met een advocaat kan worden afgedwongen...
  2. Is compressie dan ook niet een vorm van encryptie ? Nee, het eindresultaat van compressie is toevallig alleen "niet eenvoudig leesbaar"
  3. Iedereen heeft recht op z'n eigen mening, wat mij betreft zelfs als die gebaseerd op feiten die bezijden de waarheid liggen. Ik heb ook geen enkel probleem met een discussie of enige uitkomst daarvan, sterker nog: ik heb liever dat meningen niet stroken met de mijne, want alleen daarvan kan ik mogelijk iets leren. Gejuigd wordt er in m'n dagelijks leven door hielenlikkers al genoeg. Maar: Lees even het onderwerp en bemerk dat er over 36 bijzaken wordt "geconstateerd", voor het grootste deel zonder enige kennis aangaande encryptie. Mensen, de eerste absoluut onkraakbare methode is al in 1917 bedacht (Google "wiki otp 1917"), alleen is die sindsdien nooit mainstream geworden omdat er geen oplossing voor betrouwbaar sleutelbeheer was: en die is er nu wel. Al diegene die hier hebben lopen schreeuwen over "wiskundig onmogelijk te bewijzen" etc: 2 jaar kleuterschool is wat mij betreft voldoende om met XOR's en een oneindige sleutel te bedenken dat het bericht NOOIT teruggevonden kan worden, ook niet over 34 miljoen jaar. Niets "doorgeslagen marketingtaal" dus, en quantum-technologie heeft hier al helemaal niets mee van doen. Als iemand hier tegenin wil gaan nodig ik je uit om éérst even de moeite te nemen me te bellen zodat ik het in J&J taal uit kan leggen (voor de leken: neem een getal onder de 10 in gedachten, bedenk dat iemand er een ander getal bij heeft opgeteld wat je niet weet en probeer het oorspronkelijke cijfer met alle computers ter wereld te vinden èn te bewijzen: succes, heeft weinig met wiskunde van doen). Tenslotte even over de demagogie van een enkele poster die pedofielen, terroristen of ander gespuis als voorbeeld neemt om liever geen (absolute) privacy toe te staan: denk eerst even na voordat je klakkeloos de gedachten van anderen overneemt en probeer zelfstandig tot een conclusie te komen, maar wel pas als je alle componenten van het dilemma op de weegschaal hebt gelegd. "Conclusies" waarbij je 1 onderdeel niet meeweegt zijn namelijk per definitie totaal waardeloos, zelfs als ze nauwelijks invloed op de conclusies hebben...
  4. Twee mogelijkheden: a. je blijft zelf op papier de baas (op welke manier dan ook), dan blijf je gewoon keurig 50% betalen (tenzij je afrekent met belastingdienst en vertrekt) b. je zet er een trust tussen die op papier de baas is, dan betaal je (hou me er niet aan) 4%. Ga genieten daar, maar hou de chollers te vriend door af en toe iets aan ze te geven! Groet, Peter
  5. 20 jaar geleden kreeg ik 200.000 rekenmachines uit HongKong nadat ik er was geweest en afspraken had gemaakt. 10.000 kapot en 20.000 geel ipv zwart. Kennelijk is er nog weinig verandert begrijp ik: heel veel succes daar volgende week, en veel plezier ook vooral!
  6. Uitgever erin zitten kan natuurlijk, maar dat betekent wel dat je marge van 6 euro (even uitgaande van 20 verkoop) dan instort naar 1. Met 1000 boeken, zelfs met 5000, kun je dan beter 2 weken via Randstad aardappels gaan schillen in een restaurant (en da's niet Edo z'n bedoeling denk ik) Naast de roepieroepie kant brengt het ook marketingwaarde mee om een boek uit te brengen, en (er even van uitgaande dat die 1000 wel verkocht zullen worden) daar ligt de eerste x boeken je winst.....bekendheid is onbetaalbaar namelijk!
  7. De enige die hier gepakt wordt is de 1e leverancier in de keten denk ik ;D Ja, treurig genoeg overigens, want daar zou 1 euro veel verschil maken, maar helaas zegt kassa dan opeens 29.95 (want niemand in de keten wil z'n factor 2 opgeven, dat rekent zo makkelijk) en dan blijft het een beetje op houtjes in de winkel hangen... Maar het is wel sneu, want die paar centen meer maken in contreien nogal wat uit.... Ach, van de BTW gaat weer wat naar ontwikkelingssamenwerking, en daar komen weer opdrachten voor het bedrijfsleven voor terug, en zo is het cirkeltje rond :)
  8. Nee, je vergist je niet, maar je ziet (net als ik in het begin) de kracht van de monopoliepositie van CB over het hoofd: de partijen die ze niet lusten (en wat een boer niet kent dat vreet 'ie niet) daar distribueren ze niet voor. Zo simpel blijkt het te zijn! En dan kun je nog zo'n kei van een boek hebben, en nog zo'n mooie uitgever, CB heeft zeg maar de laatste meter naar de boekhandel in handen, en zonder die club ben je dus helemaal nergens! EDIT: Aanvulling: overigens is het uiteraard wel zo dat als je een tonnetje hebt liggen om via RTL even wat te adverteren de vraag wel komt en CB opeens graag koffie voor je inschenkt, voornamelijk door de vraag vanuit de boekhandels, maar aangezien ik Edo ken en die 1000 exemplaren dan in ieder geval rond de 108 euro moeten kosten (marketing + productie) gaat dat er niet inzitten.... Dus blijft afhankelijkheid van de goede wil van CB om links en rechts voorraad neer te zetten, ben je weer terug bij af: dat doen ze niet voor Edo. Nog niet, althans.
  9. Kostprijs 1 euro Eerste tussenhandel 2 Tweede tussenhandelaar 4 Eindhandel 8 Consument 16 Overheid +4 Kassa roept "19.95 alstublieft"
  10. Lokaal contact stuurt monsters en doet inkoop, 5 containers per keer kost 12 mille, overpakken voor winkels rond de 3, en die 20.000 aan kosten totaal weggeslagen over 120.000 stuks verhoogt de kostprijs per stuk met 15 cent. Ik kwijl nog steeds hoor :)
  11. Nr 2, en aangezien m'n vrouw gek is op ballonnen heb ik 'r even bijgehaald: ook nr 2. Gewoon binnen 20 seconden de volgende keuze kunnen maken, daar gaat het om! Direct het gevoel hebben: daar wil ik naar toe, en dat heb je wel met 6 foto-voorbeeldjes, maar niet met een gekke combo (hoe handig het ook lijkt). Succes, en maak gebruik van het feit dat 80% de metalic-ballonnen mooier vindt dan gewone (ik zou 1 zo'n ding als achtergrond gebruiken, maar da's jouw keuze)
  12. Sportief dat je het toegeeft! Zoals ik al zei in m'n pm: goed weekend.
  13. Ben het volledig met je eens, ik krijg van sommige mensen ook hele rare mailtjes moet ik zeggen, voornamelijk over de onkraakbaarheidsstelling. En ik blijf bij m'n standpunt: het was totaal niet denigrerend bedoeld naar Christine toe, dus je had me dat ook gewoon even zijdelings eerst kunnen vragen.. toch?
  14. Hallo Edo, De boekhandel wordt in Nederland grotendeels bepaald door de grillen van het Centraal Boekhuis, en het gaat er niet om of je een goed boek hebt, maar of je al bekendheid geniet in het boekenwereldje. Vriend van me heeft net een boek uitgegeven als niet geheel onbekende schrijver, en bij Bol.com binnenkomen was het probleem niet (maar dat verkoopt ook niet echt denderend), maar CB wel. Wat hij heeft gedaan: 1000 boeken in eigen productie, 6 euro per stuk (96 pagina's, FC omslag) en iemand ingehuurd om 4 weken langs de lokale boekhandels in Noord-Holland te rijden. Boekhandels namelijk, aardige mensen maar lastige klanten, vinden het prima als het er leuk uitziet, vooral als je er nog wat materiaal bij hebt wat buiten in de regen mensen kan trekken, maar het mag 0 kosten, althans niet vooruit. Afrekenen na verkoop, maandelijks, verder gewone marges (reken op 40%). Succes! Gr, Peter
  15. Onkraakbare encryptie is ruim 100 jaar geleden al bedacht, met behulp van One-Time-Pads (er zijn helaas alleen slechts uiterst beroerde implementaties van te vinden!), dus je stelling gaat mank!
  16. Marges kan ik je niet vertellen (bij gebrek aan kennis van de verkoopprijzen waar je het over hebt :) ) maar: goede vriend van me koopt dit spul in uit het Oosten en (als je net textiel hebt gekocht, stop met lezen!!) de prijzen voor handoeken zijn: a kwaliteit (V&D, etc), zonder applicaties 0,60 dollar, met 0,95 b-kwaliteit (Zeeman), zonder 0,40, met 0,65 De rest van je vraag, "textiel" is te ruim om te antwoorden, maar het allerduurste wat hij inkoopt zijn spijkerbroeken uit Mexico voor 4 dollar, en hele mooie avondjaponnen uit HongKong voor 8. Marges in de winkel gaan dus niet 2x, maar soms zelfs 12x of zelfs nog meer. Denk jij dat je voordeel hebt als je in de aanbieding koopt? Ze lachen je uit.... (geen kneuzen graag omdat je je gepakt voelt, is NIET mijn handel ;D )
  17. Bel en klepel: broncode gaat over compressie, niet over encryptie. Het lijkt me verstandiger het daar maar bij te laten. Dank voor je reactie!
  18. Dank, eindelijk een halve ja:) Technisch gezien is het bewijsbaar (ook die x-miljoen jaar), daar moet ik het (helaas overigens) even bij laten.
  19. Jij hebt recht op die visie, maar ik denk dat je iets over het hoofd ziet: er spelen steerds vaker zaken, voornamelijk strafzaken maar ook civiel, waarbij het OM er alles aan de haren bij zal slepen om te bewerken dat het tot een veroordeling komt. In de VS is dit fenomeen al een tijdje aan de gang, voornamelijk omdat correspondentie opeisbaar is. Totaal irrelevante standpunten uit e-mails aan vrienden (zelfs bij zaken die door de IRS worden gevoerd) worden aangevoerd. Ook het recht dezerzijds van de grote plas gaat die kant op, helaas overigens. Zodra er in jouw omgeving een bekende is geconfronteerd met het feit dat hij/zij uit moest leggen waarom hij vond dat, grappig gezegd, "autodieven eigenlijk best een economische waarde hadden" (totaal uit z'n verband gerukt, maar de rest is uiteraard weggelaten) dan wijzigt je visie vanzelf... En daarbij is de niche - advocatenkantoren maar ook de overheid niet te vergeten die steeds vaker een probleempje heeft met het betrouwbaar communiceren zonder dat het in de openbaarheid komt - vooralsnog groter dan je denkt.... Maar ik schrjf je bij als "nee, dank je" :)
  20. Waarom zou je er niet mee kunnen verdienen. Andere bedrijven zoals Izecom hebben dit toch ook gedaan. Overigens de founder van Izecom is ook lid van HL (alhoewel ik haar al een tijdje mis?) Mevrouw Christine Karman heeft het ietsiepietsie te druk met het faillissement van Izecom, vrees ik.... EDIT: Voordat mensen denken dat het beledigend bedoeld zou zijn: da's niet zo (dan zou ik namelijk iets anders hebben gezegd, maar ik ken Christine toevallig)
  21. Omdat, maar daar krijg ik dus geen antwoord op ;D, ik nog steeds niet zelfs maar 1 antwoord heb "Man, natuurlijk zou ik dat gebruiken, geweldig" ;D (en ik niet gewend ben om geld over de balk te gooien waarvan ik niet zeker weet dat het 'n keer terugkomt, in welke vorm dan ook) Overigens, 'n Exchange beveilingen (als je MS bedoelt trouwens) kan (nog) niet, 't werkt nu alleen nog maar tussen verzender en ontvanger(s)
  22. Ik onderschat het niet, daarom heb ik het al 4 jaar in een la liggen (en ik ben het dus met je eens dat het problematisch wordt om te lanceren, ik heb zo'n gesprekje zoals eerder al verteld zelf namelijk in de VS al eens meegemaakt! Precies, en zolang de markt die schijnveiligheid accepteert (ook voor bedrijven trouwens) is introductie moeilijk, MAARRRR Lanceren is een kwestie van de software beschikbaar maken via het web, daarna is er geen bemoeienis meer DUSSS We zouden het ook gewoon kunnen doen
  23. SSL: eens, maar dat wordt nog steeds geen mainstream oplossing, nog afgezien van de moeite die gedaan moet worden om een certificaat te krijgen, te beheren (per persoon in grotere organisaties en bij de overheid) en te gebruiken (secretaresse proof). houding overheden: niet mee eens, ten eerste gaan diverse grootmachten (m.n. VS, China en Rusland) daar echt nog steeds heel actief mee om (zie bijvoorbeeld capaciteitsuitbreidingen NSA n.a.v. 9/11 en recent in 2008) en ten tweede blijft encryptie de continue aandacht vragen van opsporingsambtenaren, ook in kleinere landen, ook in Nederland. Maar goed, ik hou van discussies, maar zou het ook prettig vinden antwoorden te zien :)
  24. De gevonden oplossing voor het (meestal problematische) sleutelbeheer is nou precies 1 van de 2 sterkste punten van de methode.
  25. Dat valt nog te bezien en daar wijken de diverse adviezen nogal in af. Juridisch zijn er destijds ruim 200 landen in kaart gebracht wie wel en niet zouden mogen worden beleverd: formeel blijven er ruim 80 over. De maker van het spul is, behoudens een juridische waarschuwing dat het mogelijk in het land niet gebruikt mag worden, echter niet verantwoordelijk voor overtreding door een gebruiker.... Maar da's een heel andere discussie dan wel/geen interesse
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.