• 0

faillisement erg dichtbij

Gast Verwijderd account

geachte mensen,

 

hierbij zou ik graag nog informatie willen(ik heb al dagen de forums doorgelezen van marcel en vele anderen,maar wil graag toch nog even wat info).

 

Volgende speelt; ik ben sinds 2003 ondernemer in de bouw (eenmanszaak) altijd met plezier en enthousiasme gewerkt,

ik ben begonnen met een krediet van €20.000,- alles ging goed,totdat ik in 2007 een klus gedaan heb waar uiteindelijk nogal wat geld bij moest.

daarna problemen met mijn rug en nog is een keer wat gebroken heeft er toe gebracht dat ik tot op heden met een totale schuld van ca.€130.000,- (rendement van het bedrijf werd beduidend lager).

 

Nu is het zo dat ik nog zeker tot juni werk heb, maar ik het gewoonweg niet meer kan volbrengen omdat er een operatie van mijn knie aanzit te komen , aangezien die ook niet lekker meewerkt.

 

Al met al hoge maandlasten,kan momenteel niet meer aan mijn verplichtingen voldoen en ik weet dat het faillissement er nu snel aan gaat komen. Natuurlijk heb ik te lang gewacht, ik had al veel eerder actie moeten ondernemen ,maar ik had altijd nog de hoop dat het goed zou komen.

Schulden zijn alleen bij banken (3 stuks) bij twee al een betalingsregeling,

 

Ik ben vandaag bij de gemeente schuldhulpverlening geweest die kunnen mij niet helpen omdat ik nog ondernemer ben,wordt een nieuwe afspraak gemaakt met degene die daar overgaat weet alleen nog niet wanneer.

 

Is het misschien raadzaam om alvast faillissement aan te vragen doordat de schulden niet verder op kunnen lopen en het proces wat versneld kan worden???? En dan een eventuele sanering??

Ik ben voor de zekerheid alvast maar gaan solliciteren.

 

Ik weet het even niet meer :-\ :-\

 

groet marco

 

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

18 antwoorden op deze vraag

  • 0

Is het misschien raadzaam om alvast faillissement aan te vragen doordat de schulden niet verder op kunnen lopen en het proces wat versneld kan worden???? En dan een eventuele sanering??

 

Hoe bedoel je dat de schulden dan niet verder op kunnen lopen? Het maakt voor de schuld niet uit of je wel of niet een faillisement hebt aangevraagd. Verwacht je schuld omdat je het werk wat je hebt aangenomen niet kunt uitvoeren? Ik denk dat het beste is om eerlijk te zijn tegen je opdrachtgever(s) en daar zo snel mogelijk aan te vertellen dat je je werk niet zal kunnen uitvoeren en zo samen naar een oplossing te zoeken. Wellicht dat je in goed overleg een vervanger kan vinden.

 

Ik zou vooral zorgen dat je zo snel mogelijk met de juiste persoon van de gemeente om tafel kan zitten.

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Dag Maarten,

 

Hoe bedoel je dat de schulden dan niet verder op kunnen lopen? Het maakt voor de schuld niet uit of je wel of niet een faillisement hebt aangevraagd. Verwacht je schuld omdat je het werk wat je hebt aangenomen niet kunt uitvoeren?

Het gaat mij er om dat op een of andere manier bv.(faillissement), de rente en aflossingen van de banken stopgezet kan worden.

ik weet niet of dat dan ook daadwerkelijk zo is.

 

Ik denk dat het beste is om eerlijk te zijn tegen je opdrachtgever(s) en daar zo snel mogelijk aan te vertellen dat je je werk niet zal kunnen uitvoeren en zo samen naar een oplossing te zoeken. Wellicht dat je in goed overleg een vervanger kan vinden.

Mijn opdrachten worden dan overgenomen door een collega ondernemer.

 

groet marco

 

 

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Vandaag contact gehad met: http://intovawww.schuldsanering.nu/ uit Almere.

 

Bij iemand bekend??.

 

Ik ben vandaag nog bij mijn opdrachtgever geweest om precies uit te leggen hoe de zaken er voor staan,die stelde me nog voor om me eventueel financieel te ondersteunen, als een soort prive lening.

Die dan eventueel kan dienen om een huidige lening waar een regeling mee getroffen is af te lossen.(rente nu 15% )

 

De man die ik vandaag aan de tel. had van bovenstaand adres, adviseerde me om dat bedrag dan eventueel te gebruiken voor een finale kwijting bij de banken, hij zij dat 30% van totale schuld heel goed mogelijk is.(Lijkt me sterk, maar weet het ook niet).

Ik kan nog wel wat info. gebruiken.

 

Alvast bedankt voor de berichten van nu en eventueel later.

 

Groet Marco

 

Link naar reactie
  • 0

Schuldsanering, is echt niet zomaar de oplossing! Schuldsanering is een vreselijke periode die je moet doorstaan, op een houtje bijten.... geraniums tellen (gezien je lichamelijke toestand).... En ook al zit je in de sanering... je zal op een dag binnen de gestelde 3 of 5 jaar moeten solliciteren.... en met je knie/rug vindt men dat je toch kan werken... en dan werk je hard... mag je alles inleveren.... ook het verhaal van minimum inkomen.. € 1100,00 gemiddeld... hou je echt niks over... alles gaat naar de schuldeisers.. wat je zelf bij goede gezondheid had kunnen inlossen is beduidend meer dus........ GA AUB IN GESPREK MET JE SCHULDEISERS EN OVERLEG MET HEN... Heel vaak vooral in deze tijd en jou komende operaties.. zullen de eisers toch eieren voor hun geld kiezen.. misschien gaan ze akkoord met een tijdelijke stop in je onderneming... misschien krijg je uitstel en moet jij ze blijven contacten en is het een moeilijke tijd en wordt je doodmoe van constant hetzelfde vertellen... IK GELOOF DAT DAT BETER IS DAN SANERING.

 

Maar dat is natuurlijk mijn mening. (beetje veel ervaring helaas ook!) bij mij is het tot heden nog een grote BLUR.. maar ik blijf in contact met de schuldeisers met name BANK! schuldsanering is /was voor mij geen uitweg. MAAR GOED OOK!!

Link naar reactie
  • 0

beste Marco,

 

ik zou graag willen reageren op je mail van 4 januari. Ik weet niet hoe je er nu voor staat maar hier zijn een paar suggesties van mij:

 

[*]item 1 allereerst: zorg dat je emotioneel boven jan komt, niemand heeft er wat aan als je door zulke zaken in een dip raakt. Behoud je motivatie (dat weten soldaten ook, en ondernemers weten dat ook) houd je geloof in jezelf en in je zaak, dat is erg belangrijk. Alleen als je in jezelf en je zaak gelooft kom je hierdoor heen en gaat de shit wijken.

[*]item 2 wil je de weg kwijtraken? Vraag dan zoveel mogelijk mensen om raad: iedereen zegt je wat anders en stuurt je een andere kant uit. De een zegt: 'ophouden', de ander zegt: 'doorgaan', de een zegt 'saneren' de ander zegt: 'nooit!' Blijf allereerst trouw aan jezelf en zoek mensen die in je geloven en in je zaak geloven. Zoek mensen die je oppeppen en geen mensen die je een domper bezorgen.

[*]item 3 Ga naar het Juridisch Loket bij je in de buurt en vraag om een advocaat die gespecialiseeerd is in dit speciale gebied. En wel een Sociale Advocaat. En dan wel een echte gehaaide Pitbull-Terrier die voor je in de bres springt. Je kon vroeger een bewijs van onvermogen aanvragen, tegenwoordig werkt dat anders, een advocaat werkt via je Sofi-nummer en bekijkt of je het nu kunt betalen of niet. Kun je het niet betalen, dan werkt ie gratis voor je want hij kan het elders declareren.

[*]item 1 Heb je een goed sociaal netwerk? Dit is belangrijk, vooral: heb je vermogende mensen in je familie, vrienden en kennissenkring. Kijk of je evt. met behulp van je advocaat een tijdelijk fonds kunt oprichten waarin je suikeroompjes en tantes storten waarmee je minimaal je lopende verplichtingen kunt voldoen. Zoiets heet een Garantiefonds.. Laat je advocaat je woordvoerder zijn, als het goed is heeft hij/zij vaker met dit bijltje gehakt. Dit wekt tevens vertrouwen bij schuldeisers.

[*]item 2 Ben je ZZP-er, dan is nu misschien het moment dat je kunt kijken of je andere mensen je werk kunt laten doen, terwijl jij meer een directie functie bekleedt.

[*]item 3 Neem een borrel, kijk in de spiegel en zeg tegen jezelf: ik zal niet versagen!

 

 

Andrew Zeegers / Domino Design

Nieuwe Kijk in 't Jatstraat 3

9712 SB Groningen

06 - 28128862

Link naar reactie
  • 0

Als je een finale kwijting kunt krijgen en dat kunt financieren met vermogen dat bij vrienden, familie vandaan komt ( wel goede afspraken maken!!) heb je een enorme hobbel genomen en kun je gaan werken aan herstel.

Verlies de moed niet!!

Sterkte

www.muscatmeijer.nl MUSCAT MEIJER Juristen biedt een compleet dienstenpakket aan ondernemers in het MKB. Wij buigen ons graag over uw juridische, fiscale en administratieve vraagstukken. U kunt daarbij rekenen op een professionele aanpak en creatieve oplossingen waar dat in uw belang is.

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Domino en andere, dank voor jullie reactie,

 

Even een update:

 

Ik ben op dit moment weer lekker aan het werk, moet zeggen dat het best aardig gaat met mijn knie(moet wel geopereerd worden maar kan nog even uitgesteld worden), dus zoveel mogelijk verdienen om een beetje bij te blijven met betalen.

Valt niet mee , maar lukt nog steeds om iedereen tevreden te houden(althans dat hoop ik :-[).

 

Ik ben zelf ook al een beetje aan het saneren geslagen: lease contract van de auto kunnen beeindigen - ons huis wordt verkocht, aangezien er nogal wat overwaarde inzit .

en mijn vrouw heeft een baan gevonden voor drie dagen.

 

De motivatie is er nog steeds(wordt alleen maar meer) om zo goed mogelijk uit deze situatie te komen.

 

Ik heb morgen een gesprek met iemand van IMK dus ik ben wel benieuwd wat dat oplevert ,ik heb namelijk een dag of 9 geleden contact gehad met iemand van de gemeente die mijn zaak overgedragen heeft aan imk.

Dus wat dat betreft loopt het vrij soepel, alleen even afwachten wat imk zegt ???

 

Heeft iemand nog wat tips voor het gesprek van morgen met IMK?

 

Alvast bedankt,

 

Groet marco

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

een leerling kwam in een klooster in Tibet. De overste zei: vandaag gaan we een oefening doen. Een monnik gaat een touw om je middel doen en je uit balans trekken. Zo gebeurde het. De monnik trok aan het touw en de leerling viel om. Toen zei de overste. Stel je nu voor dat je een doel hebt. En dat doel is daar en daar in die hoek van de kamer. Vier monniken gaan je proberen uit balans te trekken terwijl jij in de richting van je doel loopt. De leerling begon te lopen in de richting van zijn doel, en de vier monniken konden sjorren wat ze wilden maar ze kregen de leerling niet uit balans......

Andrew Zeegers / Domino Design

Nieuwe Kijk in 't Jatstraat 3

9712 SB Groningen

06 - 28128862

Link naar reactie
  • 0

neem me niet kwalijk dat ik me er nog een keer tegenaan bemoei. Met alle respect naar de overheid: mijn ervaring is dat je bij gemeente-instellingen en bepaalde overheden en semi-overheden nogal vaak in een Kafka-verhaal kunt belanden. Het bekende kastje-naar-de-muur. En zie: de gemeente geeft het uit handen en verwijst je weer door naar een volgend loket. Vooral als blijkt dat je een te hete aardappel op hun bordje bent willen ze je het liefst snel van hun bordje af. Marco. Zet gerust verschillende lijntjes uit, maar als je merkt dat een lijntje niets wordt, dat voel je aan je water, laat het lijntje gaan. Let go. Zorg dat jij aan het roer van het schip blijft. Er zijn andere lijntjes, andere ijzers op het vuur. Technisch gezien gaat het je schuldeisers om geld, en om garanties. Als er snel geld nodig is: raadpleeg vrienden, familie en kennissen, wat kan werken is dat je er wat tegenover stelt: dat jij met je bedrijf een tegenprestatie gaat leveren. Vraag vooruitbetaling voor een klus. Fondsen werven daar gaat het nu om. Is er iemand in je familie die brieven voor jou wil schrijven aan familie, vrienden en kennissen waarin de situatie wordt duidelijk gemaakt en tevens een verzoek verwoordt is om een deelfonds. Als je op deze manier tien of twintig mensen bij elkaar kunt krijgen die samen een fonds maken waardoor jij b.v. een half jaar of een jaar vooruit kunt, dan kan jouw advocaat dit in een brief kenbaar maken aan je schuldeisers. Dan is de kou uit de lucht. Een fonds wekt vertrouwen, en biedt garantie. Sorry, ik moest dit even kwijt.

Andrew Zeegers / Domino Design

Nieuwe Kijk in 't Jatstraat 3

9712 SB Groningen

06 - 28128862

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

klein vraagje : Heb je imk gesprek ivm BBZ ?

 

 

Hoi marcel,

 

IMK gaat een beoordeling doen i.v.m. bbz aanvraag, volgens de adviseur van de gemeente is er misschien een mogelijkheid

om in combinatie met overwaarde van het huis en een aanvullend gemeente krediet het een en ander te saneren.

 

Groet

Link naar reactie
  • 0

 

Nee, nog niet met IMK .

Dit wordt mijn eerste gesprek.

 

 

Ik heb morgen een gesprek met iemand van IMK

Alvast bedankt,

 

Groet marco

 

Dan klopt dit dus niet helemaal ....

 

Je hebt eerst nl een gesprek met iemand van de gemeente, die kijkt naar je sociale gedeelte, wie ben jij als ondernemer, snap je het allemaal wel, ken je je cijfers enzovoorts (héél kort door de bocht) en dan pas komt er iemand van het IMK.

 

En deze man/vrouw komt voor de cijfertjes, en dan is het verstandig dat je financieel adviseur cq boekhouder/accountant daarbij is !

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 194 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.