Maarten

Legend
  • Aantal berichten

    1082
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Maarten

  1. Facturen opstellen met een datum in het verleden (antidateren) mag echter niet, dat is valsheid in geschrifte.
  2. Als de baas van Thierry de bonus betaald aan de nieuwe BV van Thierry, dan kan Thierry met dat bedrag de aandelen kopen en hoeft er misschien helemaal niet geleend te worden. Ik weet niet of dat fiscaal ook kan, maar financieel is het iig de meest aantrekkelijke optie. Ik heb zelf de indruk dat de baas van Thierry wel van goede wil is, maar zelf ook niet helemaal op de hoogte is van wat er allemaal mogelijk is. Een goede adviseur lijkt mij voor beide heel verstandig.
  3. Externe harde schijven zijn net zo gevoelig als elke andere harde schijf, omdat in een externe harde schijf een gewone harde schijf zit. Harde schijven er wel in twee verschillende maten. De grotere uitvoering met een normale harde schijf, en de kleinere uitvoeringen waar een laptop harde schijf in zit. Ik zou altijd voor de grotere uitvoering gaan omdat deze over het algemeen langer mee gaan. Daarnaast zijn de schijven intern vaak wel gelijkwaardig maar speelt de behuizing wel mee voor de duurzaamheid van de schijf, een behuizing die bijvoorbeeld warmte goed afvoert zorgt ervoor dat de schijf langer mee gaat. Altijd even op review websites kijken dus, maar er zijn zeker voldoende disks te vinden die wel lang mee gaan. Je bedoelt het KPN backup online waar je eerder over schreef?
  4. Storneren is mogelijk met automatische incasso's en eenmalige machtigingen, omdat daarbij de ontvanger van het geld het geld van de rekening afhaalt. Indien je het geld zelf overmaakt (of als je het bedrag betaald met bijvoorbeeld PIN) mag de bank het niet storneren. Het zou ook wel vreemd zijn als dat wel zou kunnen, want dan zou je een auto kunnen kopen en zodra je de auto hebt de bank het geld alsnog bij je terug kunnen laten boeken.
  5. http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2080434/dropbox-admits-sign-cloud Een jaar later, maar toont perfect aan dat je niet zomaar partijen moet vertrouwen, wie ze ook achter zich hebben of hoe goed hun naam ook is. Doe altijd zelf je encryptie, en gebruik tools als TrueCrypt, dan houd je het zelf allemaal in de hand.
  6. Ik begrijp niet zo goed dat mensen die vinden dat een idee als Twitter zo verzonnen is de tijd hebben om hier columns te schrijven :).
  7. Wat ik zelf op netwerk events wel eens gezien hebt is dat je naar keuze een schroefje of moertje bij binnenkomst uitgedeeld krijgt. Indien je dan als eerste iemand kunt vinden die het bijpassende schroefje of moertje heeft gevonden, dan win je iets leuks (iPad?). Je kunt zoiets op verschillende manieren doen. Veel mensen worden dan erg fanatiek met contact maken, en contact maken zelf gaat ook een stuk makkelijker. Je voorkomt dat je de hele tijd dezelfde groepjes hebt van mensen die elkaar kennen en mensen die later binnenkomen worden ook enthousiast ontvangen :). Het belangrijkst is wel dat het vrijwillig is en leuk is om mee te doen, mensen dingen verplichten gaat niet werken.
  8. First hit in Google: http://www.dnb.nl/openboek/extern/id/nl/bo/40-142153.html
  9. Volgens het College Bescherming Persoonsgegevens ben je wettelijk verplicht om persoonlijke gegevens met een SSL certificaat te beveiligen. Als je toch al een certificaat hebt zou ik hem ook voor je formulieren gaan gebruiken, dat is dan een kleine moeite...
  10. Ik vond je eerste reactie al wat vreemd, maar ik denk dat je niet helemaal bekend bent met wat de term script kiddy voor staat. Het gaat dus zeker niet om een programmeur, en ik denk niet dat jouw "script-kiddy" niet zo heel blij is als je hem zo noemt. Dat het rotzooi en bagger is, is nogal generaliserend. Natuurlijk heeft men daar andere standaarden, een andere idee van wat mooi en lelijk is en een andere mentaliteit, maar er zijn ook zeker mensen die wel weten wat ze doen, net zoals er ook Nederlands zijn die bagger en rotzooi maken. Je moet zeker op een andere manier gaan werken maar dat lijkt me logisch als je met een andere cultuur te maken hebt.
  11. Het maakt natuurlijk wel uit waar je je server fysiek gaat hosten. [*]De vertraging in de internetverbinding (latency) merk je misschien niet heel erg bij het bezoeken van een website, maar voor remote beheer (SSH, VNC, Remote Desktop) is het vervelend en ook bij telefonie (VOIP) is het meer dan irritant. Je hoeft echt niet te kunnen pingen om dat te merken. [*]De verbindingen lopen via zeekabels, deze zeekabels gaan helaas soms wel eens stuk. In 2008 was Azië hierdoor een aantal keer gedurende langere periodes heel slecht bereikbaar. Indien je lokaal host (dus als je je bezoekers hebt in hetzelfde land als waar je host) heb je van deze uitval geen last. [*]Hostingkosten zijn per land erg verschillend. In Amerika is dataverkeer bijvoorbeeld veel goedkoper dan in Europa. Vanuit Europa is verkeer naar Azië acht keer zo duur dan verkeer vanuit Europa naar Amerika en is de bandbreedte beperkter (als eindgebruiker betaal je dat niet, maar wordt het je natuurlijk wel doorberekend). De behoefte aan bandbreedte uit Azië neemt overigens gigantisch toe de laatste jaren. [*]Kwaliteit is per land en ook per hoster verschillend. Uitval van stroom en netwerkverbindingen komt in Azië meer voor dan bijvoorbeeld hier in Europa. [*]Indien je een fysieke server ergens gaat hosten is het wel zo handig als je er bij problemen snel bij kunt en niet eerst een vliegtuig hoef te nemen. Remote hands is natuurlijk ook een mogelijkheid, maar de kwaliteit daarvan verschilt. Ik zou er zelf altijd voor kiezen om hosting te nemen in het land waar jezelf en je klanten zich bevinden. Domeinnamen registreren kun je bij vrijwel elke provider, ook diegene uit Azië.
  12. In dit geval gaat de brief natuurlijk wel naar de curator, en het kan best zijn als de curator een brief van de bank krijgt en dat het voor de curator duidelijk is dat het een fout is geweest, dat hij het dan wel terug betaald. Hangt een beetje van de curator af, maar het kan geen kwaad om het te proberen.
  13. Je hebt een 2048 bit key, dat is goed inderdaad. De gebruikte encryptie is dan 128 of 256 bit, afhankelijk van de gebruikte webserver en browser. Niet alle browsers ondersteunen 256 bit encryptie. Het onveilige SSLv2 staat ook uit, dat is een stuk belangrijker dan 128 of 256 bits encryptie. De SSLCheck op https://www.sslcertificaten.nl/SSLCheck controleert daar ook op en ik raad iedereen aan om er voor te zorgen dat SSLv2 op de server uitgezet wordt. Je krijgt een waarschuwing te zien als SSLv2 wel aanstaat. SSL is overigens een onderdeel van de beveiliging. SSL zorgt voor de beveiliging van de verbinding, maar ook de beveiliging van bijvoorbeeld je webserver moet natuurlijk goed zijn.
  14. Je hebt een PositiveSSL certificaat van Comodo, via https://www.sslcertificaten.nl/SSLCheck?domain=jcsl.nl kun je alle gegevens bekijken. Op onze website staat behoorlijk wat uitleg over de verschillen. In het kort heb je met een PositiveSSL certificaat een certificaat met domeinvalidatie, en dus een volledig vertrouwd certificaat en een veilige verbinding. Hierboven zitten de certificaten met bedrijfsvalidatie waarbij er ook bedrijfsgegevens in het certificaat worden opgenomen, en daarboven weer de certificaten met uitgebreide validatie waarbij je in de browser een groene adresbalk ziet. Die laatste is wel het duurst, maar doordat de validatieprocedure streng is weten klanten wel zeker dat ze op de goede website terecht zijn gekomen. Naast de groene adresbalk staan ook je bedrijfsgegevens in de adresbalk vermeld.
  15. Dat is echt onzin. Vrijwel elk certificaat ondersteund 256 bits encryptie tegenwoordig, maar de encryptie wordt bepaald door de grootte van de private key, de gebruikte webserver en de browser. Indien de webserver of de browser geen 256 bit encryptie ondersteunen wordt er gewoon 128 bits encryptie gebruikt, ook bij jouw certificaat. Het is overigens ook gewoon nog steeds veilig. Eenvoudige wachtwoorden zijn heel simpel op te zoeken door de MD5 van het wachtwoord in Google in te voeren, je hebt dan zo het wachtwoord te pakken. Met het opslaan van wachtwoorden als MD5 kun je dus het beste 'salt' toevoegen, een stukje random code waardoor je MD5's niet gelijk worden aan alle andere MD5's. Certificaten met MD5 worden door geen enkele provider verstrekt, dus je hoeft je als eindgebruiker daar echt geen zorgen over te maken.
  16. Als je op dergelijke fora kijkt als Tros Radar zie je ze alles buiten het forum willen houden. Het gaat meer om het voorkomen van een negatief imago dan het daadwerkelijk oplossen van de klacht. Ik heb geen enkel probleem met webcare medewerkers op een forum, maar ik vind dat deze dan wel inhoudelijk op een bericht moeten reageren en niet alleen een mededeling dat er per PM contact gezocht gaat worden.
  17. Ik probeer al maanden een kredietlimiet van een rekening te verwijderen (ook als je het niet gebruikt betaal je er bij de ING rente over). Vorige week heb ik op verzoek een aangetekende brief naar het ondernemersteam in Beverwijk gestuurd. Deze vandaag als geweigerd retour gekregen! De vorige wijziging op mijn rekening heeft een jaar en een telefoontje of dertig gekost, dit zal ook wel weer zoiets worden.
  18. Misschien is het probleem dat je advies als kritiek opvat. Ik denk dat de meeste mensen de stukjes van Ruben ook als advies zien, en niet als kritiek. Lees ze nog eens door: http://www.rubenvandenoord.nl/altan-de-eerlijke-autoverkoper-deel-i.html http://www.rubenvandenoord.nl/altan-de-eerlijke-autoverkoper-deel-ii.html http://www.rubenvandenoord.nl/altan-de-eerlijke-autohandelaar-deel-iii.html De kneuzen heb je destijds ook niet gekregen omdat er niet in je geloofd werd, maar omdat je onbeschoft reageerde. Misschien handig om een keer je karma door te lezen en er wat mee te doen. Op een prettige manier communiceren hoort ook bij ondernemen.
  19. Dat ze geen camerabeelden aan je geven is natuurlijk logisch i.v.m. de privacy van hun eigen werknemers. Het zou heel raar zijn als ze zo maar camerabeelden aan derden zouden verstrekken.
  20. Het ligt er maar precies aan wat je wil hebben en hoe lang je daar op wilt wachten. Je moet dus eerst een goede inventarisatie maken van wat je nodig hebt, wat de beschikbaarheid moet zijn en hoe snel storingen opgelost dienen te worden en welke consequenties er aan gehangen worden als deze niet gehaald worden. Pas dan kun je een offerte aanvragen bij meerdere leveranciers met de specificaties die jij hebt opgesteld. Indien je dat niet doet dan krijg je offertes die je niet kunt vergelijken. Ik zou zeker voor een leverancier gaan die een totaalpakket kan bieden om te voorkomen dat leveranciers naar elkaar gaan wijzen. Het is een gangbaar iets wat je zoekt, en er zijn in Nederland veel bedrijven die dit kunnen aanbieden. Het is denk ik ook belangrijk om het bedrijf om bestaande referenties te vragen, en daar te informeren hoe tevreden ze zijn met de geboden oplossing. Je kunt je opdracht eventueel ook publiceren als aanbesteding. Het gaat om behoorlijke bedragen dus het is de moeite waard om er wat tijd in te investeren. De goedkoopste oplossing hoeft niet de beste te zijn.
  21. Ik denk dat de fabrikant van de modelauto's vrij eenvoudig je wereldrecord verbreekt. Even de dag- of de weekproductie achter elkaar zetten en klaar. Ik zou voor het wereldrecord reuzen uitdelen in één dag gaan...
  22. Beter kwaliteit dan kwantiteit.
  23. Het is een wireless access point. Met nog een exemplaar kun je een wireless verbinding opbouwen. Je hebt er vrij weinig aan en het is behoorlijk oud spul.
  24. Ik vermoed een switch, maar plaats maar een foto. Koop je vaker dingen van waar je niet weet wat het is? Ik heb dan ook nog wel een en ander liggen :).
  25. Onroerend goed is er een van, maar er zijn ook andere dingen (goud e.d). Onroerend goed daalt soms ook in waarde, maar het blijft altijd een groot deel van zijn waarde behouden. Geld wordt altijd minder waard, de inflatie in Nederland bedroeg sinds het jaar 1900 gemiddeld 3,2% per jaar. De laatste jaren is de inflatie minder hoog, maar zelfs dan is de waarde van een euro in een periode van 30 jaar (van je 35'ste tot je 65'ste bijvoorbeeld) de helft gedaald. Achteraf is het altijd makkelijk om te zien wat de juiste keuze is geweest, het probleem is nu dat je niet weet wat er in de toekomst met de euro gaat gebeuren. Morgen is er weer een EU overleg tussen alle ministers omdat ze niet begrijpen waarom de euro in waarde blijft dalen terwijl ze er net 500 miljard in hebben gepompt. Ik vind het allemaal behoorlijk verontrustend, er komen steeds meer economen die zeker weten dat de crisis van de afgelopen jaren niet zo veel voorstelt met wat we nog gaan krijgen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.