Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
rveldhuizen

Aanpakken van marketing

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik ben zelf een jong en startend ondernemer. Ik heb sinds april 2009 mijn eigen bedrijfje (E-Finity) opgezet en ben gespecialiseerd in het opzetten van website's met daarachter een uitgebreid maar toch gebruiksvriendelijk CMS. Zelf ben ik meer een technisch mannetje dan een marketing mannetje.

 

Nu heb ik mijn CMS zover ontwikkeld dat ik deze graag wil vermarkten. Het idee is erachter om mijn CMS openbaar te stellen voor andere gebruikers. Ik wil het dan ook gaan verhuren in licentievorm, als een reseller. De gebruiker zal per jaar een x bedrag moeten betalen om gebruik te mogen maken van het CMS. Het CMS wordt getoond met logo van de gebruiker zelf. Ook voor al zijn klanten zal dit logo er boven komen te staan.

 

Ik ben ervan overtuigd dat er bedrijven zijn die naar deze oplossing op zoek zijn. Ik ben er alleen niet goed in om deze bedrijven te kunnen vinden of te benaderen. Zoals ik al aangeef, ik ben meer een technisch mannetje dan een marketing mannetje.

 

Ik weet zelf dus niet goed hoe ik dit moet aanpakken. Graag vraag ik hierbij dan ook hulp in om wat advies te vragen. Hoe kan ik dit het beste op de markt plaatsen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een lastige markt, die je echt niet zomaar zult openbreken met weer een zelfgemaakt CMS. Probeer het eens systematisch te benaderen, door vragen als deze te beantwoorden:

 

- Waar in is het anders dan bestaande commerciële pakketten?

 

- Waar in is het anders dan bestaande open source pakketten?

 

- Omschrijf eens je ideale klant/reseller?

 

- Waarom zou die klant met jou in zee willen? Wat heb je hen te bieden t.o.v. anderen?

 

- Hoe doen andere partijen met een CMS dit? Kun je van hen leren?

 

- Ken je partijen die er mee zouden kunnen werken, heb je die al in je netwerk (zo nee, zorg voor een netwerk!). Vraag eens of je vrijblijvend mag laten zien wat je hebt, om hun feedback te horen of het iets zou kunnen zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Misschien kun je eens zoeken op het begrip CMS, want dit onderwerp is al een paar keer voorbij gekomen op dit forum. Ik vrees dat je een reeds gebaand pad bewandelt, want het wemelt van de websitebouwerts die voor eigen gebruik een cms opzetten om dat vervolgens zelfstandig te gaan slijten. Als klant wil ik dan weten: is er volgend jaar nog support?


Schouderklopjes mogen nog wel! :upside-down-face:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voor een klant kan ik 200% garanderen dat het CMS volgend jaar ook nog in ontwikkeling is. Het CMS wordt namelijk gehost op mijn eigen server. De broncodes zullen ook niet worden verspreid. Hiermee voorkom ik dubbele en / of verschillende versies. Elke aanpassen / toevoeging is dus direct voor elke gebruiker toepasbaar.

 

Het idee erachter is om dit in de komende jaren ook te gaan uitbreiden met een Facturatie systeem, CRM systeem en Webshop modules. Dit alles komt is straks in 1 systeem te beheren, zonder 3 of 4 keer opnieuw in te loggen.

 

Het CMS zal dus nooit worden opgeleverd met het doel er alleen geld uit te halen, maar ook om reacties van gebruikers los te peuteren en deze te proberen te realiseren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je de marketing kan uitbesteden zou ik dat doen of beter een partner zoeken die wel goed is in marketing. Wanneer jij voor klanten CMS systemen maakt heb jij immers toch geen tijd om aan je business te werken omdat je dan in je business werkt.


Helpt ondernemers bij het vinden van een geschikte werkplek @ Kantoorruimtevinden.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik weet niet of u dat al doet, maar vaak zie je ook logo's van de webshop software waarmee het gemaakt is.

Wanneer ik bij een mooie webshop kom, klik ik op het logo en bekijk de site van de maker ervan.

 

Dit is iets wat je gemakkelijk in kan bouwen en wat tot meer klandizie leid.


Meer verkopen met uw webwinkel? Plaats gratis advertenties op www.Damiun.nl, PM mij en je maakt ze gratis top! of opvallend!

 

*- Happiness only real when shared. -*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeroen bakker en dominick geven goed tips. Tevens is er al aangegeven dat de markt aardig verzadigd is. Maar goede diensten zijn altijd welkom.

 

Ik maak zelf gebruik van 3 semi vaste cms leveranciers. 1 voor low budget oplossingen, 1 voor flexibel maatwerk en 1 voor kwaliteit. Net zoals ik nu al 8 drukkerijen heb gehad, voordat ik ben uitgekomen bij de degene die bij mij past.

 

Als ik naar jouw website kijk zie een heleboel informatie welke mij niet een idee geven waar de focus ligt. Hosting, cms, ontwerp e.d. Dit is zoals iedereen het doet. Voor mij ben je dus daarom geen kandidaat.

 

Ontwerp:

Jij ontwerp ook. Prima, maar je zegt ook dat je ontwerpt voor offline media (huisstijl). DIt wordt vrij breed en geeft mij niet het idee dat je je expertise gefocust hebt. Je doet van alles een beetje. En op het gebied van vormgeving is jouw website niet van een zodanig niveau dat je mensen over de streep trekt. Buro haag is wel een voorbeeld wat ik echt gaaf vind...

ps linkjes naar portfolio in een nieuw venster. Nu sluit ik je complete website als ik klaar ben met bekijken.

 

Hosting:

Je doet ook hosting erbij. Weblink geeft geen extra informatie en de rest van de teksten geeft mij geen vertrouwen over de profesionaliteit van het geheel.

 

Taal en opbouw:

beetje te vrijblijvend en te breed. Je hebt hier echt je best op gedaan, maar het is naar mijn mening te gefragmenteerd. Kijk eens naar www.addnoise.nl. Die doen hetzelfde, alleen zetten het beknopter neer. Mijn persoonlijke voorkeur. En ik wordt een beetje iebel van weer zoekmachine optimalisatie. Dat is zo lastig. De basis wordt gelegd in de website. Daar heb je gelijk in, maar daar komt nog zoveel meer bij kijken dat ik mij afvraag of je dit moet willen verkondigen.

 

Maar goed dit was jouw vraag niet, maar het geeft wel redelijk aan waar ik vanuit marketing oogpunt over struikel in eerste instantie.

Jij wilt jouw CMS systeem verkopen.

1. Zorg dat de basis goed is. Jouw website moet alleen draaien op het uitlichten van het CMS systeem. Hoe goed het wel niet is, dat het gemakkelijk is, met de laatste technieken gemaakt is, stabiel is, dat de support goed is, dat het doorontwikkeld wordt, dat het over 20 jaar nog steeds bestaat, dat het team groeit, bla bla bla

 

2. Wat is je doelgroep. Ik ben een reclamebureau wat gebaat is bij goede CMS leveranciers die mijn ontwerpen complimenteren. Of wil je direct naar de eindgebruiker? Eerste vereist is dat je anoniem kunt zijn, de tweede is dat je full service bent en je daarin profileerd...

 

3. netwerken. Zorg dat de basis goed is (online en offline). En ga je netwerk gebruiken en uitbreiden. Als ik portfolio zie, lever je goed werk. Deze mensen kennen ook weer mensen. Dus zorg ervoor dat je in gelegenheid bent om over je zelf te praten, maar vooral dat andere mensen over je praten.

 

Mocht je vrijblijvend wat advies willen mag je best even bellen of pm'en zodat ik vrijblijvend met je mee kan denken.

 

Micha


www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk dat je ook wel iets zou hebben aan marketing, ik ben ook een tijdje op zoek geweest naar een goed webshop script (heb er nu een) en toen heb ik met google gezocht op webshop twente, en zo ben ik nu bij eentje in almelo uitgekomen. Ik was ook enorm verbaasd toen ik las dat u ook in twente zat, want ik ben druk op zoek geweest maar heb nog niet van u gehoord.

 

Dus gericht adverteren op google kost niet veel en kan veel helpen.

 

Ik zie tevens ook helemaal geen demo's of grote screenshots, ik wil eerst anoniem (dus zonder contact te hebben) zien wat het product is en doet. Door middel van een demo, screenshots of een video, of natuurlijk een echt bestaande shop!


Meer verkopen met uw webwinkel? Plaats gratis advertenties op www.Damiun.nl, PM mij en je maakt ze gratis top! of opvallend!

 

*- Happiness only real when shared. -*

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 5 leden online en 153 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept