• 0

landelijk opereren

naar aanleiding van de topic over uitvinders ideeën, bedacht ik me ineens weer dat ik, voordat mijn bureau vorm kreeg het idee had om overal in het land mensen te recruteren die hetzelfde idee hadden en die ook zo`n bureau willen opzetten in eigen provincie..

 

Is dit zinvol om nu al te onderzoeken en zo ja, waar vind je die mensen.

Of is het beter af tewachten en kijken of het wel loopt..

Als ik zoiets zou doen dan denk ik (nu) ...iedereen moet z`n eigen geld inbrengen voor de start.

 

Heeft iemand hier ideeën over?

 

Greetz,

Tirza

 

Follow your dream, Feel the fear and do it anyway

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 1

Kan op zich werken. Kun je wat goedkoper inkopen ofzo, de marketing en bekendheid op elkaar afstemmen en goedkoper doen. Twee weten er meer dan één. Ervaringen, techniek en oplossingen met elkaar uitwisselen. Een plan maken om de concurrentie positie te verhogen.

 

Volgens mij moet je dat alleen doen als je nauwelijks concurrenten van elkaar kan zijn. Een beetje overlap is niet erg, maar dat moet marginaal zijn.

'Een vraag stellen en je even dom en onwetend voelen is beter dan je hele leven dom voelen omdat je de vraag niet hebt gesteld' - vrije vertaling van een oud Chinees gezegde

Link naar reactie
 • 0

yep, zoiets..

 

ik heb geen idee in welke vorm, maar misschien kun je vertellen of dit gangbaar is, ik bedoel; zijn er meerdere bedrijven die overal in het land begonnen zijn, en samenwerken onder een naam zonder afhankelijk te zijn van elkaar maar wel van elkaars kennis profiteren...

 

Klinkt wel ingewikkeld nu ik het zo lees.

 

 

Follow your dream, Feel the fear and do it anyway

Link naar reactie
 • 0

Niet helemaal mee eens AOS.

 

Ook al doe je hetzelfde, als je zelf niet al te sterk wilt groeien (eenmanszaak of kleine VOF blijven), dan kun je er veel voordeel uit halen om samen te werken. O.a. samen inkopen, maar ook ervaringen en zelfs mogelijke klanten/opdrachtgevers uitwisselen. Hierbij moeten natuurlijk wel goede afspraken gemaakt worden (ieder eigen werkgebied/expertise?).

 

Conclusie: Het kan wel, maar het moet wel in eerste instantie goed doorgesproken worden en je moet elkaar vertrouwen

Passie voor ondernemerschap en crowdfunding en HL-er van het eerste uur.

Link naar reactie
 • 0

oke, dus advertenties plaatsen in website`s voor freelancers oid.

Maar dan moet ik toch eerst zo`n idee helemaal uitwerken,..

het moeten allemaal mensen zijn die zichzelf en eigen middelen in willen zetten.

 

Moet ik toch nog eens goed over na denken, wellicht is dit te snel maar wie weet ...

Follow your dream, Feel the fear and do it anyway

Link naar reactie
 • 0

Meedenken doe ik ook graag!

In welke vorm is inderdaad belangrijk. Heb je allemaal een holding BV (of eenmanszaak) en een Big Brother B.V. waarin jullie gaan operen? (lijkt me veilig)

Goede afspraken zijn belangrijk.

De specifieke (ik neem aan dat je aansluiting/aanvulling zoekt bij free lancers gericht op hetzelfde gebied en geen slagers en schoenenwinkels zoekt) ... anniewee ... de freelancers: ik denk dat je die wel kunt vinden in de databank van de KvK. Scheelt weer advertenties plaatsten en kun je gericht communiceren.

Misschien is het, terwijl je het idee uitwerkt, een idee om landelijk te polsen bij die doelgroep wat hun mening/feeling erbij is?

Samenwerken = delen en dat is goed!

Er zomaar vanuit gaan dat het niet werkt/lukt = exit en komt je idee nooit tot stand.

Constructie in concretie (hoe, wat, waarom) blijft van belang.

Ehhhhh .... ben vandaag beetje druk met andere issues, geloof dat mijn input op dit moment op een gehaakte pannenlap lijkt, maar ik bedoel te zeggen: tsja ... je moet toch ergens beginnen. Je idee uitwerken is a start.

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
 • 0

zo,..afwas gedaan en ik ga er nu even voor zitten. :(

 

mijn idee als volgt;

allemaal eenmansbedrijfjes die in een samenwerkingsverband zich kunnen ontwikkelen.

om met Kermie te spreken: samenwerken is delen.

en nog een; twee weten meer dan een.

 

Meer is het idee op dit moment nog niet.

Ik denk dat als je zoiets kunt bereiken, je niet alleen een stevig netwerk creeërt maar ook een betere markt positie.

En dat zou toch een goed streven zijn, al denk ik nu; dat is te hoog gegrepen.

 

Maar wie weet, kom ik nog eens op een "higherlevel"

 

;D ;D

 

 

 

Follow your dream, Feel the fear and do it anyway

Link naar reactie
 • 0

Op maar direct met de deur in huis te vallen:

Startende ondernemers netwerken weinig

 

De kans dat nieuwe bedrijven de eerste jaren na de start overleven is groter als ze samenwerken met andere bedrijven. Dat geldt ook als startende ondernemers actief informele netwerken onderhouden. Toch is het percentage nieuwe bedrijven dat samenwerkt met andere bedrijven de afgelopen jaren niet toegenomen. Het aandeel van de startende ondernemers die actief informele netwerken onderhouden is slechts licht toegenomen. Veel startende ondernemers vinden bovendien dat zij niet over de eigenschappen en kwalificaties beschikken die nodig zijn om te kunnen participeren in netwerken. Deze resultaten komen uit onderzoek dat door EIM is verricht.

Lees verder>>>

 

Misschien dat hiermee je idee meer vorm krijgt.

Samenwerken = delen = vermenigdvuldigen !

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
 • 0

HL supernetwerk,

 

Daar zou wellicht wat moois uitkunnen rollen, wie weet.

er zijn dromers, uitvinders, uitwerkers, onderbouwers,...

Hier zou echt een mega goed project uit moeten kunnen rollen.(in brede zin! en dan heb ik het dus niet meer over 'mijn idee')

 

Dromen jullie mee?

 

:halo:

Follow your dream, Feel the fear and do it anyway

Link naar reactie
 • 0

Ik droom graag mee, maar met de woorden van Dreamstart te spreken..... "Stop Dreaming, get started". Een virtueel netwerk opbouwen, waar we allemaal beter van kunnen worden, klinkt me ook erg goed in de oren.

 

Dus als iemand een project voor ogen heeft, die het (nog) niet alleen kan opstarten en extra expertise nodig heeft, laat het het HL-netwerk weten, we verzinnen er samen een goede oplossing (en projectteam) voor.

 

Ronald

Passie voor ondernemerschap en crowdfunding en HL-er van het eerste uur.

Link naar reactie
 • 0

HL supernetwerk!?!

 

Helemaal geen slecht idee! De ondernemers die in het forum zitten kunnen hiermee een eerste start maken.

Van elkaars expertise gebruik maken en op die manier samenwerken.

Wie werkt het idee uit ? En eenmaal begonnen kunnen daar natuurlijk landelijk steeds meer ondernemers bij aansluiten. Is er dan wel een format. Wie/welke expertise ter aanvulling zoek je? En hoe ga je om met de constructie van de BV-gedachten in het samenwerkingsnetwerk?

 

Zomaar een paar vragen (tis zaterdag en ik moet zo werken). Echte uitwerking heb ik dus niet. Maar denk/werk graag mee!

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
 • 0

Eerste stap is om te bepalen of er genoeg interesse voor is en ten tweede wat de expertise van de verschillende deelnemers is.

 

Hou er als netwerk van startende/kleine ondernemers wel rekening mee dat je niet betaald zult krijgen voor de inbreng van kennis/activiteiten in het netwerk, maar dat de algemene inkomsten met een soort verdeelsleutel verdeeld zullen worden en dat dit dus pas op langere termijn inkomsten generereerd.

 

De deelnemers zullen een (soort van) samenwerkingsovereenkomst moeten tekenen voordat er een BV-structuur opgezet wordt. Is er interesse bij de juridische experts om hier ook aan mee te werken?

 

Ronald

Passie voor ondernemerschap en crowdfunding en HL-er van het eerste uur.

Link naar reactie
 • 0

Tot op vandaag heb ik deze discussie een beetje langs de zijlijn bijgewoond, maar ik vind het nu tijd om me er ook in te mengen.

 

Zoals ik in een andere thread al eens heb verteld, ben ik begin 90-er jaren in een maatschapsvorm gestart met twee partners. Daar is vervolgens een innovatiegroep uit voort gekomen, die uit meerdere bedrijven bestaat.

Het moederbedrijf (IVOC) bedenkt nieuwe produkten of produkt-markt-combinaties (of krijgt het idee van derden aangeleverd) en werkt dit (als het idee kans van slagen heeft) al dan niet in samenwerking met andere bedrijven uit.

 

In onze begintijd hadden we meer ideeen dan uitwerkingen. Eén van deze ideeen lijkt ontzettend veel op het idee dat Tirza hier heeft gelanceert. Ik heb mijn partners al op hierop geattendeert, om te kijken wat hun reactie is. Wellicht dat de markt voor het projectplan dat wij 8 jaar geleden hebben opgesteld nu eindelijk rijp is! We hadden hier al eerder met de UVA een traject mee doorlopen, maar het is nooit echt geworden wat wij ervan hadden gewild.

 

Indien mijn partners er net zo over denken als ik denk ik dat we binnekort wel eens om de tafel zouden kunnen gaan zitten om e.e.a. door te praten. De discussie over dit onderwerp loopt dan wat makkelijker en sneller dan via dit forum.

 

Het zou toch prachtig zijn, als we dit idee inderdaad van de grond konden krijgen, vervolgens allemaal ons eigen kunstje inbrengen en op die manier prachtige projecten lanceren die ons als ondernemer de voldoening geven die we ervan verwahten!!

 

:happybounce::discussie::balletjeballetje:

 

Ik kom er zo snel mogelijk op terug!

 

Rob.

CAD-ondersteuning PLUS??

www.iarf.nl

mail of bel gerust!

Uitgebreid profiel: http://www.linkedin.com/in/robfroeling

Link naar reactie
 • 0

Allemaal positieve geluiden over het idee dat hierboven beschreven wordt!!!

 

Laat ik me maar eens opwerpen als kritikus op het idee. De gedachte is mooi. Met zijn allen sta je sterk. Onderverdeling in marktsegmenten (Lokaal, regionaal) enzovoort. Naar mijn mening zitten er nogal wat haken en ogen aan dit soort uitgebreide samenwerkingsverbanden (binnen Nederland). Wat ik denk is dat de slagingskans van samenwerkingen tussen kleine zelfstandigen groter is wanneer de core business van de deelnemers duidelijk verschillen maar elkaar onderling goed weten aan te vullen. Wanneer je een netwerk wilt starten van bedrijven die klein zijn en hunkeren naar marktaandeel omdat ze dezelfde missie EN doelstellingen hebben zijn samenwerkingsverbanden tussen teveel losse spelers erg riskant en naar mijn mening op de lange termijn nauwelijks haalbaar.

 

Een goede kennis van mij is bezig geweest met een constructie om verschillende kleine webdesign bureaus samen te laten werken. Het idee was leuk (samen sterk) maar uiteindelijk was de ondelinge concurrentie toch het overheersende klimaat waarop het concept niet van de grond kwam!

 

Laten we er eens van uitgaan dat op korte termijn er een hoop ondernemrs met hetzelfde idee zich aansluiten bij laten we het even een "Cel" noemen. Iedereen is druk bezig met aquisitie en tevens onderling elkaar proberen te helpen. Bij de een gaat het beter dan bij de ander de frustratie neemt toe....de tijd verstrijkt en wat denk je dat er gebeurd!!! De cel begint zichzelf te delen, en die nieuwe cellen doen dat ook. Wat eens een grote cel was zijn nu kleine zelfstandige samenwerkingsverbanden waartussen de concurrentieintensiteit nog krachter is geworden. De strijd zal slachtoffers maken en dat is nou juist het tegenovergestelde van de missie die je in het begin voor ogen had.

 

Conclusie: Ik denk dat het tot stand brengen van nauwe samenwerkingsverbanden tussen bedrijven met een verschillende core (maar aanvullend) zeker nastrevenswaardig is en voor alle partijen zijn vruchten kan werpen. Maar wanneer grootscheepse samenwerkingen gecreeert worden tussen bedrijfjes die eigenlijk hetzelfde nastreven (zelfs als ze allemaal lokaal opereren) op de lange termijn een averechts effect tot stand brengen wat het ondernemersklimaat niet ten goede komt. Wanneer het goed gaat met je bedrijf lokaal, ruik je nationaal al!

 

Ik schiet het idee nu met een flink schot de lucht uit...ben benieuwd of iemand mij nu even de lucht in schiet...kommaar kommaar kommaar!!

 

Kanban

 

Ps. Ik heb het gehad over samenwerkingsverbanden binnen Nederland. Wanneer we het internationaal gaan bekijken zou het een krachter middel zijn gezien de uitbreiding van de markt waarin wordt geopereerd!

 

Link naar reactie
 • 0

Kanban,

Ik neem aan dat je schoot op de vraagstelling in eerste instantie; een aantal bedrijfjes die elkaar ondersteunen in hetzelfde werk.

 

Oke ik denk dat je een punt hebt met de vergelijking met de webdesignbureau's, zij begeven zich op elkaars grondgebied, wat wrijving oproept. je kunt je afvragen of deze ondernemers er wellicht verstandig aan hadden gedaan zich een bepaalde tijd aan elkaar te binden en vervolgens, nadat ze al veel dingen gedeeld en geleerd hebben uit elkaar te gaan. Dan is je doelstelling dus; gezamelijk beginnen om zo voordelen te hebben om marketing en kennis gebied etc.

Waarna in een later stadium alle bedrijven voor zichzelf zullen verder gaan. (vliegwiel model...hmm dat heb ik ergens gelezen in een ander verband.... 8))

 

Het idee waar hier nu nog over gedroomd wordt is een ander, (correct me if i`m wrong) namelijk door de hoeveelheid aan kennis en vaardigheden in dit forum zou je een heel goed project moeten kunnen realiseren.

 

En daar schoot je volgens mij niet op..

Conclusie: Ik denk dat het tot stand brengen van nauwe samenwerkingsverbanden tussen bedrijven met een verschillende core (maar aanvullend) zeker nastrevenswaardig is en voor alle partijen zijn vruchten kan werpen.

 

Dus hoeveel schoten heb je nog? :coolorange:

 

Deze schoten leveren wat op, dus schiet nog maar eens!

kommaar......... ;)

 

Greetz,

anoniem 8)....sorry kon het niet laten..

 

Follow your dream, Feel the fear and do it anyway

Link naar reactie
 • 0

Daar schoot ik inderdaad niet op! Ik vraag me alleen wel af (als ik nu even de droom bekijk waar het dan wel om gaat) of we niet de doelstelling van het forum uit het oog verliezen! Het forum commercialiseren in een project/concept of wat dan ook kan wel maar het bedrijf dat hier uit ontstaat zal een nieuwe member worden van het formum...! Het forum met haar inhoud is de service.

 

Laten we ons nu eens in gaan zetten om dit forum met haar primaire doel; het ondersteunen van starters en "jonge" ondernemers, bekend te maken!

 

Ik ben dan ook voor een grootscheepse landelijke campagne door de leden van het forum zelf om het forum naar een higher level te brengen! Van mij mag het zelfs internationaal worden! Als lid van het forum moet je jezelf ermee kunnen identificeren, een soort stempel van high commitment! I'm a member aren't you!! Het zijn van een member moet van betekenis gaan worden voor een memeber (is het al maar ten opzichte van niet leden). We moeten een groot netwerk worden waarbij je je aan kunt sluiten als je iets zinnigs te melden hebt voor een ander. Tenslotte leeft de mens uiteindelijk voor de ander!

 

Ik kom hier later nog op terug. Maar we moeten gezamelijk higher level higher maken door de leden zelf te gebruiken. Als dit het doel is.....ben ik er!

 

Groet,

 

Kanban

Link naar reactie
 • 0

Als de bekendheidscampagne ondersteuning vindt bij de andere leden stel ik voor binnenkort onder een aparte topic te brainstormen over wat we gaan ondernemen om HL een nog grotere waarde mee te geven door veel meer input!

 

Ik zal deze topic plaatsen onder het forum "uitvinders" of "innovatie" oid (als dat er komt,... zrski?? Waar ik moderator ben/word)!

 

Voor de campagne kunnen we in ieder geval gebruik maken van de discussie "goedkope reclame"!!!!! haha wat mooi!

 

Kanban

Link naar reactie
 • 0

(vliegwiel model...hmm dat heb ik ergens gelezen in een ander verband.... 8))

 

Vliegwieleffect.

Ik zie dat als volgt: Een aantal bedrijven is geclusterd in een samenwerkingsverband, waarbij die bedrijven niet noodzakelijkerwijs dezelfde core-business hoeven te hebben. Doordat ze binnen dezelfde cluster samenwerken kunnen ze aanvragen van klanten die niet binnen die core vallen TOCH aannemen, omdat ze zich qua vreemde kennis kunnen laven aan de zusterbedrijven uit de cluster.

 

Er zijn nog een aantal opties die nog veel verder gaan, maar daarover heb ik het later nog wel. Past (nog) niet in deze discussie, vind ik. ;D

 

Het idee waar hier nu nog over gedroomd wordt is een ander, (correct me if i`m wrong) namelijk door de hoeveelheid aan kennis en vaardigheden in dit forum zou je een heel goed project moeten kunnen realiseren.

 

Zie ook boven. Ik begrijp uit het verhaal van Tirza dat ook zij denkt dat de samenwerkende bedrijven niet noodzakelijkerwijs van hetzelfde "soort" hoeven te zijn.

Het voorbeeld van Kanban (webdesigners) is wat dat betreft HET schoolvoorbeeld van hoe het niet zou moeten. Heel zwart-wit geredeneerd misschien, maar ik zie dat een beetje (vergeef me de vergelijking) als een incestueuze verhouding, waarbij je op een gegeven moment kids krijgt met allerlei aangeboren afwijkingen. Ik weet het, dit komt misschien wat cru over maar ik denk dat jullie mijn point wel begrijpen.

 

Dus mijn stelling is: samenwerking is een heel goed gereedschap, al dan niet binnen een juridisch gestroomlijnd orgaan, om elkaar te helpen en om SAMEN prachtige projecten van de grond te tillen, die je in je eentje NOOOOIT zou hebben binenngehaald!

 

Kanban, het initiatief om HL naar een HL te tillen is natuurlijk uitstekend, daar zijn we allemaal bij gebaat en dat behoeft geen discussie, lijkt me.

Maar ik denk ook dat HL alleen niet het doel kan en mag zijn; we zijn er immers allemaal bij gebaat dat onze ondernemingen uiteindelijk zullen floreren, en als dat kan m.b.v. HL is denk ik het doel van HL al voor 80% bereikt! Door als ondernemer uit te dragen dat HL ondersteund wordt (o.a. op je website. Heb je die niet, snel bouwen dan, dan kan die banner er op!!) geef je ook duidelijk aan wat voor waarde HL voor jou als ondernemer heeft.

De discussie hoe HL te promoten is volgens mij overigens een andere dan waar Tirza deze thread om gestart is, en wordt volgens mij al op een andere plaats op het forum gevoerd.

CAD-ondersteuning PLUS??

www.iarf.nl

mail of bel gerust!

Uitgebreid profiel: http://www.linkedin.com/in/robfroeling

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  0 leden, 65 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.