Ik hoop dat ik niet te veel in herhaling val met mijn vraag en dat ik hier een aantal nuttige tips kan bijeen sprokkelen.
Ik heb momenteel interesse en vooral heel veel zin om een horecazaak in de buurt (België) over te nemen.
Op dit moment weet ik nog vrij weinig en moet me dus nog veel beter informeren voor ik ook daadwerkelijk hierin een beslissing neem.
Het 'concept' van deze horecazaak is ongeveer 20 jaar geleden opgericht en is dus vrij bekend (onder een bepaald publiek).
Op dit moment zijn er +/- 14 gelijkaardige zaken verspreid over heel de wereld, met dezelfde naam en die onder dezelfde 'organisatie' vallen.
De zaak waar ik het over heb is ongeveer 17 jaar oud.
Het pand is eigenaar van de 'organisatie'. Op dit moment zijn er 4 aandeelhouders die elk +/- 25% hebben.
25% is en blijft van de 'organisatie', de andere 75% (nu van 3 vrienden die dit 5 jaar geleden hebben overgenomen) wordt verkocht.
De overnameprijs ken ik nog niet.
Het pand wordt verhuurd (3100€ huur /maand, het is een groot gebouw incl appartement)
Ik heb de jaarrekeningen vanaf 2005 tot 2011 geraadpleegd, maar heb hier zelf te weinig inzicht in om dit correct te kunnen interpreteren. Mij lijkt het vooral elk jaar enorm te verschillen. Ik besef ook wel dat de cijfers die doorgegeven worden niet per se correct zijn en gewoon wat de eigenaars het beste uitkomt.
Naar persoonlijk aanvoelen (als klant) is het een goeddraaiende zaak waar (bijna) altijd veel volk zit.
Welke gegevens zijn belangrijk om rekening mee te houden?
Op welke cijfers uit balans of jaarrekening moet ik mij baseren en kan iemand me tips geven rond hoe ik dit moet interpreteren?
Zie jij kansen voor je onderneming/bedrijf in het buitenland? Met RVO onderneem je verder.
Kijk wat onze kennis, contacten en financiële mogelijkheden voor jou kunnen betekenen.
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
Via_
Via_
Beste allemaal,
Ik hoop dat ik niet te veel in herhaling val met mijn vraag en dat ik hier een aantal nuttige tips kan bijeen sprokkelen.
Ik heb momenteel interesse en vooral heel veel zin om een horecazaak in de buurt (België) over te nemen.
Op dit moment weet ik nog vrij weinig en moet me dus nog veel beter informeren voor ik ook daadwerkelijk hierin een beslissing neem.
Het 'concept' van deze horecazaak is ongeveer 20 jaar geleden opgericht en is dus vrij bekend (onder een bepaald publiek).
Op dit moment zijn er +/- 14 gelijkaardige zaken verspreid over heel de wereld, met dezelfde naam en die onder dezelfde 'organisatie' vallen.
De zaak waar ik het over heb is ongeveer 17 jaar oud.
Het pand is eigenaar van de 'organisatie'. Op dit moment zijn er 4 aandeelhouders die elk +/- 25% hebben.
25% is en blijft van de 'organisatie', de andere 75% (nu van 3 vrienden die dit 5 jaar geleden hebben overgenomen) wordt verkocht.
De overnameprijs ken ik nog niet.
Het pand wordt verhuurd (3100€ huur /maand, het is een groot gebouw incl appartement)
Ik heb de jaarrekeningen vanaf 2005 tot 2011 geraadpleegd, maar heb hier zelf te weinig inzicht in om dit correct te kunnen interpreteren. Mij lijkt het vooral elk jaar enorm te verschillen. Ik besef ook wel dat de cijfers die doorgegeven worden niet per se correct zijn en gewoon wat de eigenaars het beste uitkomt.
Naar persoonlijk aanvoelen (als klant) is het een goeddraaiende zaak waar (bijna) altijd veel volk zit.
Welke gegevens zijn belangrijk om rekening mee te houden?
Op welke cijfers uit balans of jaarrekening moet ik mij baseren en kan iemand me tips geven rond hoe ik dit moet interpreteren?
Alle tips zijn welkom!
Bedankt!
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/34572-horecazaak-overnemen-75/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
13 antwoorden op deze vraag