wilco u

Super Senior
  • Aantal berichten

    169
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door wilco u

  1. Ontzorgd? Weet je zeker dat jij de klant was? Nou, ik heb de factuur in ieder geval gehad! De site is naar mijn wensen gemaakt.
  2. . Ja gaan we ook doen. Het contact is niet erg intensief geweest de afgelopen jaren en veel tijd was er ook niet om zelf aan de website te denken. We moeten het ook niet ruimer interpreteren dan dat het is. Zoals gezegd wilde ik dit keer graag weten wie welke rechten heeft.
  3. Uiteraard ligt de actie bij mij. Wat is precies de heel andere informatie die ik heb gegeven? Ik acht het denkbaar dat op een nieuw verzoek ook niet wordt gereageerd en dan krijg je een traject. Daar waar ik bij de opdrachtverstrekking destijds te weinig geïnformeerd was, wil ik bij het herstel goed beslagen ten ijs (kunnen) komen. Daarom ben ik dit topic gestart. Heb er veel waardevolle info in gelezen. Allen dank!
  4. Dank allemaal voor de reacties. Even voor het beeld, er is nog niet sprake van een conflict. Er zijn geen betalingsachterstanden (slechts 1 factuurtje per jaar) en ik zou ook niet zo snel kunnen bedenken of er kwade wil bij zit. De website is destijds prima opgeleverd maar toch is het vreemd dat het domein op de persoon is geregistreerd en niet op zijn bedrijf (hij is eigenaar). Ik had inderdaad vasthoudender moeten zijn met het verzoek. Beter nog, ik had het voor kunnen zijn door zelf de afspraken te regelen, maar de omstandigheden waren er toen niet naar. Nu weet ik beter!
  5. nl.majestic.com gebruikt. Goede tip. Er blijken maar 4 doorverwijzingen te zijn vanaf andere websites. Stelde dus inderdaad niet zo heel veel voor.
  6. Dank voor snelle reactie. Ik probeer iets vooruit te denken. Ik heb namelijk in het verleden al een aantal keer duidelijk gemaakt zelf de houder te willen zijn en daar is geen actie uit voortgekomen. Dus eigenlijk: wat als medewerking niet wordt verleend? Kan de houder mijn domeinnaam aanhouden zolang als het hem dunkt (ook al betaal ik er dan niet meer voor)?
  7. Een van mijn websites is jaren geleden ontwikkeld. Daarbij ben ik volledig ontzorgd, waaronder ook de aanvraag voor de domeinnaam. De houder van de website is mijn contactpersoon van toen (niet het bedrijf dat opdracht heeft aangenomen). Ondanks herhaaldelijke verzoeken in het begin is het houderschap nooit overgedragen. Wel in 2012 via de mail aangegeven dat dit de bedoeling zou zijn. Contractueel is niet veel vastgelegd. Het gaat om een website met CMS en daar hangt ook een e-mailadres aan vast. De websitenaam is tevens handelsnaam van de onderneming. De onderneming kan mogelijk volgend slapend worden. Ik overweeg om de website off-line te laten gaan en zou dan graag zelf het domein in handen willen hebben, bijvoorbeeld voor behoud e-mailadres en het eventueel zelf bepalen van een host. Welke rechten heb ik?
  8. Hola! Ik heb via SIDN een websitenaam gecheckt. Deze blijkt in quarantaine te staan en over een poosje vrij te komen. Nu wil ik onderzoeken wat het historisch gebruik is geweest, om eventuele ongemakken bij het gebruik van die naam te voorkomen, maar hoe kan ik dat doen? Tot zover geprobeerd: Website zelf geeft aan "Deze website is niet beschikbaar" (met het zielig kijkend A4-tje). SIDN geeft aan: "De domeinnaam is opgeheven. Na opheffing krijgt de domeinnaam de status ‘in quarantaine’ gedurende 40 dagen. Daarna komt deze weer vrij voor registratie." Wayback.org geeft een aantal data, tot 2004 ongeveer, maar laat geen opgeslagen webpagina's zien. Wel een naamsverwijzing van de houder van de website. De houder heeft niet dezelfde naam. Google geeft aan dat is een webhoster-achtig bedrijfje is.
  9. De PGS 15 is zelf van toepassing, want die bepaalt immers of er sprake is van vrijstelling of niet. ;) DE PGS stelt dat ook al blijf je onder de vrijstelling, je moet de goederen wel op verantwoorde wijze opslaan. En ook voorschriften over de etikettering blijven uiteraard van toepassing (zie hieronder). Overigens, je geeft aan verschillende ADR-klasses te herbergen. Blijf je wel onder de absolute ondergrens? Bij verschillende ADR-klassen geldt een cumulatieve formule. Reken dit even na, de formule staan in de PGS 15 onder het kopje toepassingsgebied. Verder is vanuit oogpunt van ISO 14001 relevant voor de opslag: - Wet Milieubeheer, hoofdstuk 9. - REACH - EU-GHS (overgangsfase). - Activiteitenbesluit (zorgplicht, bodem, afvalbeheer etc.) En voor het werken met de stoffen lijkt mij ook de Arbeidsomstandighedenwet relevant. Denk aan instructies voor de Bedrijfshulpverlening, vrijhouden van vluchtroutes (laskar!). De gedachte achter ISO 14001 is om de bedrijfsprestaties op het vlak van milieu en veiligheid continu te verbeteren. Zo zou je, hoewel je mogelijk onder de vrijstelling van PGS 15 valt, je werkvoorraden netjes op kunnen bergen in een (niet verplichte) brandkast. Hoe klein je voorraden ook zijn, vergeet niet om ze toch mee te nemen in je milieuaspectenregister. En bedenk dat je met ISO 14001 jezelf regels oplegt. Je dient te handelen zoals je het zelf hebt vastgesteld in je Milieumanagementsysteem..
  10. Ik ken hele regimes waar in brede zin wat eenvoudiger over welzijn wordt gedacht. Allemaal prima, zo lang je maar aan de goede kant van het spectrum blijft. Ik ben blij dat wij in Nederland de zaken goed weten te organiseren. Dat is soms in je voordeel, soms in je nadeel. Kan jij voorspellen hoe jouw balletje rolt?
  11. Jammer met dit soort verhalen is dat je maar 1 kant van het verhaal hoort, en dan ook nog niet eens uit eerste hand. Ik onderschrijf zelf de waarde van de beginselen van hoor en wederhoor. Anders ligt de suggestie op de loer. Want... Wat nu als de werkgever in kwestie helemaal niet zo sympathiek is als hier wordt doen voorgekomen? Dat de werknemer wordt uitgebuit of geïntimideerd? Dat de werknemer gewoon prima haar werk doet, loyaal is, hard werkt en reeds alles in het werk heeft gesteld om de situatie met haar werkgever te bespreken maar telkenmale nul op het rekest krijgt? Hoe kan het toch bestaan dat die werkgever niet keihard aangepakt wordt?
  12. Let op! In veel gemeenten zijn de afval- en reinigingsvoorschriften overgeheveld van de APV naar een specifieke afvalstoffenverordening. Zoek via de gemeente-zoekmachine dus ook even op de laatstgenoemde term. De gemeenten waar ik betrokken was bij het tot stand komen van de afvalstoffenverordening volgden het standaard voorschrift uit het model van de VNG. Dit artikel luidt: Wegwerpen van reclamebiljetten of ander promotiemateriaal Degene die in de openbare ruimte reclamebiljetten of dergelijke of ander promotiemateriaal onder het publiek verspreidt, is verplicht deze of de verpakking daarvan terstond op te ruimen of te laten opruimen, indien deze in de omgeving van de plaats van uitreiking op de weg of een andere voor het publiek toegankelijke plaats door het publiek worden weggeworpen.
  13. Hier dan ;D. Een verse pdf van: - De wet IB 2001, artikel 3.15, geldig op 11 april 2012. (Zat toevallig al op overheid.nl te speuren voor iets anders) Delen ervan waren uiteraard al geciteerd door Robbert12. web_IB_2001_-_art_3-15_In_aftrek_beperkte_algemene_kosten.pdf
  14. Dat klinkt inderdaad als een beetje pech. :-\ Technisch vraagje nog, als je zelf je uploadsnelheid meet op enig moment, weet je dan zeker dat er geen ander dataverkeer is op jouw kantoor op dat moment?
  15. Ach so, ja dat zal in Nederland vast ook voorkomen. En menigeen heeft zijn mond vol over de belastingmoraal in Zuid-Europese landen.
  16. In jouw overeenkomst zou als het goed is moeten staan op welke snelheden je aanspraak mag maken (incidenten uitgezonderd uiteraard). Leveringssnelheden zijn 'knijpbaar', vandaar dat je op hetzelfde adres tegen hogere tarieven, ook hogere snelheden kan krijgen. Naarmate het aantal afnemers op een lijntje toeneemt, kan dit invloed hebben op de snelheid van individuele gebruikers. Op internet kan je op diverse plaatsen aan de hand van je postcode toetsen of andere ADSL leveranciers jou kunnen bedienen. Kan je overigens een deel van je dataverkeer niet in daluren versturen?
  17. Als ik je berichten lees, dan krijg ik de indruk dat je het voornamelijk vanuit een bedrijfskundige optiek bekijkt. Zie je het als investering? Of ga je zelf in dit horecabedrijf aan de slag? Wat is het 'zwarte' gedeelte?
  18. Pragmatisch opgelost! Kostte wel wat, maar daar is weer van geleerd. En het getuigt van een hoog niveau van dienstverlening naar je klant toe.
  19. Bedankt voor de tip, maar ter info: ik graaf honderden gaten van ongeveer 2,5 x 2,5 x 3 m diep in een sterk stedelijke omgeving t.b.v. het aanbrengen van ondergrondse afvalcontainers. Ik ben goed bekend met Clic. ;) Ik geloof dat ik jouw probleem niet snap. KNP kan niet het gebruik van een mantelbuis ontzeggen als zij niet de eigenaar zijn. Kan het wellicht zijn dat KPN hem in jouw opdracht heeft aangelegd en dat zij hun "eigen"kleur hiervoor hebben gebruikt (groen of blauw) en onterecht eigendom claimen? Heb je zicht op aan wie je de aanlegkosten hebt betaald?
  20. Littlebit, dus als ik het goed begrijp heb je voor eigen rekening een loze buis gelegd, die niet aansluit op een verdeelkast, maar gewoon een paar meter buiten je opstal eindigt? Net zo goed als er door heel het land een netwerk van elektricteitskabels of gasbuizen ligt, moet er ook een netwerk zijn waar jij op aan kunt sluiten. Als jouw buis wordt voorzien van kabels, dan gaat het om een aftakking van een omvangrijk netwerk. Kennelijk heeft KPN een (door hen gefinancieerd) netwerk dicht bij jouw adres liggen. Een aftakking maken van een netwerk anders dan die van KPN in jouw loze leiding is geen probleem, als er dan maar wel een ander dan KPN een netwerk heeft liggen bij jou in de buurt. Ik denk dat de concurrerende data-provider geen diensten aan jou kan leveren omdat hun netwerk niet toereikend is. Met andere woorden, het gaat dan niet om het maken van een aftakking, maar om het aanleggen van (kilo)meters kabel om uberhaupt in de buurt van jouw adres te komen. En dan kom ik weer terug bij wat ik eerder schreef. Waarom zou KPN een concurrent van zijn eigen kostbare netwerk gebruik willen laten maken?
  21. wilco u

    Begonnen!

    Hmmmm. TS heeft in dit topic al 5 berichten gepost, terwijl de teller in het linker kader op 1 blijft steken. ??? ??? ???
  22. Dat is niet de praktijk. Zodra ze dicht bij je opstal komen, graven ze gewoon een sleuf in de grond. Boren in jouw betonnen/stenen fundering/gevel gaat met een ander soort boor. Na het boren van een gang of een doorgang wordt de mantelbuis doorgevoerd. Dit gebeurt niet tijdens het boorproces (zoals bij tunnels het geval is). Waarom is het jouw buis? Heb je zelf geïnvesteerd dan?
  23. De aloude voorzieningen voor gas, elektra, telefoon, riolering kennen een algemeen nut. De eigenaren/aandeelhouders van die netwerken waren, en zijn meestal nog steeds, overheden. Dataproviders zijn privaat, die dienen voornamelijk een eigen belang. Ten gunste van hun eigen leveringszekerheid en concurrentiekracht hebben zij geïnvesteerd in hun eigen netwerken. Voor grootverbruikers van data-verkeer is dit op zich niet eens zo onwenselijk: Stel je voor dat je de ING-bank bent en je doet zaken met dataprovider X, die gebruik maakt van het netwerk van Y. X en Y krijgen een geschilletje, of Y gaat onaangekondigd wat onderhoud plegen..... De ING doet geen zaken met Y, dus voor Y geen relevante partij...... Dit heet computer gestuurd boren en is veel te kostbaar voor dit soort toepassingen, tenzij de asfaltweg een drukke provinciale weg is o.i.d. In een gemeentelijke omgeving wordt het asfalt gewoon opgebroken. Dit zie je dus vaak terug in de vorm van een strookje klinkerverharding in het asfalt. Veel gemeenten hebben een kabel- en leidingverordening waarin de door de wegbeheerder (=gemeente) geleden schade wordt verrekend. De gemeente zorgt dan voor professioneel herstel. Bovendien veronderstel je hier dat er in de overkant van de straat hoofdleidingen lopen van meerdere kabelaars. Dit hoeft zeker niet het geval te zijn.
  24. Bleeker denkt tot 2015, 24 miljoen binnen te halen. Aanpassen van beleid (circulaires, formulieren, AmvB's, websites, ICT-aanpassingen) is niet goedkoop. Daarbij ook nog de kosten aan de bedrijfsleven kant (opleidingen, ICT, formulieren). Het zal mij niet verbazen dat binnen 2 jaar weer iemand gaat roepen dat de administratieve lastendruk te hoog is, dat de effectiviteit van de maatregel te kort schiet , dat CO2 doelstellingen niet worden gehaald, dat innovaties worden belemmerd enz enz. en dat het beleid weer moet worden aangepast. Vergeten wordt dat van het extra geld dat via de Inkomstenbelasting wordt binnengeschraapt, grote delen op andere wijze ook bij de fiscus terecht zouden komen, via de BTW, accijnzen, vennootschapsbelasting of iemands andere IB. Als door de bijtelling een medewerker in de 52%-categorie komt te vallen, en hij zijn hypotheekrente opvoert in de jaaropgaaf, dan gaat er vrolijk weer een stroompje terug.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.