• 0

iemand bekend met Keuringsraad KOAG / KAG?

Ik kreeg zojuist (voor 1 van onze whitelabels) een brief binnen van Keuringsraad KOAG / KAG.

Had hier tot nu toe nog nooit van gehoord en voor mijn andere webshops nog nooit van vernomen.

 

Nu gaat het over een paar producten die ik in mijn webshop verkoop die op kruidenbasis zijn.

O.a. een erectiepil (gewoon legaal in nederland).

 

Ze schermen met een paar wets artikelen en dat uitlatingen op mijn site daarmee in strijd zouden zijn.

 

enkele voorbeelden van zaken die niet zouden mogen zijn o.a.:

 

* problemen van lusteloosheid, vermoeidheid, sleur in een relatie en dreigende impotentie bij naderende ouderdom.

* Oplossing voor al deze problemen

* erectiepil

* versterken en handhaven van een langdurige erectie

* patienten die er aan leiden

enz.

 

dan staat er: wij verzoeken u dringend om voortaan conform de wettelijke regels te handelen, graag zien we binnen 14 dagen uw schriftelijke bevestiging tegemoet .....

 

Nu is mijn eerste vermoeden dat dit een commerciele scam is van 1 of andere louche bedrijf.

 

Dit baseer ik in elkgeval op de volgende zin:

 

Om problemen in de toekomst te vermijden kunt u reclame-uitingen voor uw producten preventief door ons laten beoordelen. Na akkoord krijgt een goedgekeurde uiting een toelatingsnummer. Voor beoordelings tarieven kunt u terecht op onze website.

 

Daaruit maak ik op dat dit een bedrijf is dat andere probeert te intimideren met brieven met verwijzingen in wetsteksten in de hoop dat ze hun keuringsdienst gaan afnemen.

 

Ondertekend door ene Bakker die als functieomschrijving "Codespecialist" heeft.

 

Brief lag al bijna bij het oud papier maar toch nog maar hier even de vraag of iemand deze op het eerste blik louche organisatie kent.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

website van hun zelf had ik vluchtig even bekeken maar hecht ik geen enkele waarde aan (als ik vermoed dat een bedrijf een louche organisatie is ga ik niet geloven in info die op die website van dat bedrijf zelf staat natuurlijk).

 

Verder even op gezocht in google maar ook niet echt duidelijk.

En op deze site wordt dit bedrijf o.a. gekoppeld aan allebedrijveninnederland dus maak het nog erger.

Link naar reactie
  • 0
De Code voor de Aanprijzing van Gezondheidsproducten is in belangrijke mate een uitwerking van artikel 19 en 20 van de Warenwet. Daarin staat onder andere dat niet mag worden gesteld dat waren eigenschappen hebben om ziekten te voorkomen, te behandelen of te genezen. De Keuringsraad KOAG/KAG houdt toezicht op naleving van de wet.

 

Dat doen ze op eigen initiatief, ikv zelfregulering. Daar kun je dus lak aan hebben. Dan klagen ze bij de RCC. Daar kun je ook lak aan hebben. Dan wordt het getoetst aan de wet, en daarbij speelt het oordeel van de KOA en de RCC wel mee. Maar het is een wat kromme constructie.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

overigens zijn de zinssneden nogal uit zijn verband zonder volledige tekst:

 

de volledige omschrijving is als volgt:

 

Dan maakt het vreemd dat ze al problemen zouden hebben met bepaalde zinnen (zoals de eerste zin die gewoon een vraag is aan de bezoekers)

 

 

 

Wie kent niet de problemen van lusteloosheid, vermoeidheid, sleur in een relatie en dreigende impotentie bij naderende ouderdom? Een ontevreden gevoel na sexueel kontakt omdat u het gevoel heeft dat het allemaal veel beter kan? Een onbevredigde sexuele relatie omdat u niet kunt geven wat uw partner verwacht of verdient? Liever geen chemische toevoegingen omdat u zuinig bent op uw gezondheid?

 

Dan is er nu de oplossing voor al deze problemen! Met trots presenteren wij u de Libidoforte erectiepil! Een bijzonder effektief middel dat bij mannen het vermogen van de sexuele orgaanfuncties doet toenemen, wat resulteert in het versterken en handhaven van een langdurige erectie!

 

U zult zich herboren voelen, gevoelens waarvan u dacht dat ze allang voorbij waren zullen opnieuw met vlammende kracht tot leven komen! Uw partner zal versteld staan van uw vitaliteit en u zult met vernieuwde kracht in het leven staan!

Libido Forte is uit voorraad leverbaar.

Meer over de ingrediënten:

Traditionele Chinese Geneeskunde

Yinwei is in de Traditionele Chinese Geneeskunde een gewone algemene ziekte onder de hedendaagse bevolking, welke zich manifesteert door vermindering van de sexuele functies en zelfs tot het uitblijven van deze functies.

 

 

Een zwakke conditie, welke dikwijls wordt beschouwd als een wat mindere gezondheidstoestand, kan zich geleidelijk aan ontwikkelen tot een ernstige aandoening met als gevolg een compleet verlies van deze functie.

 

De voornaamste symptomen bevatten het falen van de penis om een erectie te krijgen, vermoeidheid, lusteloosheid, welke onder de naam Yinwei al werden beschreven in het boek

"Yellow Emperor’s Internal Classic" zo’n twee duizend jaar geleden.

 

 

Het is aangetoond dat het in verband gebracht kan worden dat door een toename van de patiënten die er aan lijden, dat het een van de meest voorkomende problemen is voor een man, waardoor zij geestelijk en lichamelijk worden beïnvloed, alsmede in hun sexuele hoedanigheid en hun maatschappelijke stabiliteit.

Met de ontwikkeling van medisch onderzoek en diagnose technieken kon worden vastgesteld dat 50% van de erectieproblemen worden veroorzaakt door organische veranderingen, welke zijn voortgevloeid uit inwendige verstoringen zoals gebrekkige voeding, gebrek aan opslag van speciale vitale substanties, welke leiden tot verzwakking van de nieren, waar door Yinwei ontstaat.

 

Traditionele Chinese Geneeskunde was al een heel lange tijd geleden op de hoogte van deze problemen en combineerde dieet therapie en kruiden gecombineerd met sommige voedingsproducten die dezelfde functie hebben als de kruiden, om zodoende de oorzaak en de bijkomende problemen te behandelen.

 

Yinwei behoort tot een groep klinische problemen die worden gekenmerkt door plaatselijke symptomen zoals, geen erectie kunnen krijgen en het niet kunnen uitvoeren van de geslachtsgemeenschap en de algemene symptomen zoals, oververmoeidheid, lusteloosheid, niet in de stemming zijn en zwakheid van de lendenen en knieën.

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde hebben de zang organen de volgende functies:

 

De nieren zorgen voor de opslag van essance (d.w.z. de opslag van vitale energie)

 

De milt regelt het transport en transformatie (d.w.z. de voedingsstoffen geproduceerd uit voedsel en water)

 

Het hart zorgt voor de opslag van gevoelens en controleert het bloed (d.w.z. het heeft betrekking op de bevordering de bloedcirculatie rondom het hele lichaam)

 

De lever zorgt voor de opslag van het bloed en houd de vrije stroom van energie in stand (toegeschreven aan de regulatie van het bloedvolume)

 

Verzwakking van de nier-energie kan hier door leiden tot verzwakking van hart en lever, met als gevolg het falen van het bloed om door het lichaam te circuleren.

 

Verzwakking van de milt kan er toe bij dragen dat het transport en transformatie van voedsel en water faalt, met als resultaat, verzwakking van de nier-energie en bloedcirculatie, gebrek aan lust en een voedingsbodem voor ziektes, waardoor het "Yinwei syndroom" zich openbaart door het falen van de penis om een erectie te krijgen, oververmoeidheid en lusteloosheid.

 

De gehele formule voor het behandelen van impotentie is gebasseerd op het bevorderen van energie, bloedcirculatie activeren en het versterken van de essance en de yang-warmte (yang-energie)

Diagnose en behandeling van sexuele stoornissen bij mannen door middel van Traditionele Chinese Geneeskunde heeft een lange geschiedenis vanwege het feit dat er al 2000 jaar geleden literatuur was geregistreerd.

 

De leer van de oorzaken van ziekten en pathologie met betrekking tot voortijdige zaadlozing en uitblijven van een zaadlozing zijn gelijk aan die van impotentie; zij bevatten gebrek aan nier-energie, zwakte van de energiestroom en vervolgens energie en bloed stagnatie.

 

Libido Forte capsules zijn samengesteld uit tien veredelde kruiden welke tot doel hebben de nier-energie te versterken, het merg aanvullen, energie en bloed te bevorderen en is geschikt voor de oorzaak van deze ziekte, klinische resultaten bij 300 patienten waren succesvol. Libido Forte is veilig, zuiver plantaardig en zonder bijwerkingen.

Libido Forte is samengesteld uit de volgende ingredienten:

Herba Cynomorii vult de yang-energie en sperma aan via de lever en niermeridianen

 

Rhizoma Atractylodes ondersteunt de milt en versterkt de energie, via de milt en maagmeridianen.

 

Fructus Lycii ondersteunt de lever en de nieren, werkt in het belang van sperma en bloed, verzwakking van de lendenen en knieën, via de lever en niermeridianen.

 

Herba Epimedii ondersteunt de nieren en versterkt de yang-energie en bestrijdt impotentie, via de lever en niermeridianen.

 

Radix Rehmaniae voedt het bloed en sperma, ondersteunt de nieren en de lever, via de hart, lever en niermeridianen.

Fructus Schisandrae voedt de nieren, ondersteunt de afscheiding van vloeistoffen en regelt de zaadlozing, via longen en maagmeridianen.

 

Radix Polygoni Multiflori kalmeert de geest, voedt het bloed en versterkt de meridianen, via de hart en levermeridianen.

 

Cortex Cinnamomi versterkt de levens-yang en verwarmt de milt en de maag en versterkt de bloedvaten, via de lever, nier en miltmeridianen.

 

Fructus Amomi zet de energie in beweging en reguleert de energie, ontspant de spieren, via de milt, maag en niermeridianen.

 

Radix Ginseng vult de originele energie aan en ondersteunt deze energie, verjaagt de slechte energie, ondersteunt het yin van de longen (levens essance) bevoordeeld de lichaamsvloeistoffen van de 5 inwendige organen (hart, lever, milt, longen en nieren), via de long en miltmeridianen.

Libido Forte is een makkelijk in te nemen capsule, wetenschappelijk ontwikkeld op basis van de Traditionele Chinese Geneeskunde met o.a. Herba Cynomorii, Radix Polygoni Multiflori, Cortex Cinnamomi en Fructus Lycci.

Deze kruiden zijn volkomen veilig en worden door de Chinese bevolking al meer dan honderden jaren gebruikt, zowel als medicijn als voedsel.

Leest u altijd goed de bijsluiter voordat u Libidoforte gebruikt. Libidoforte werkt ongeveer 16 tot 18 uur en is 1 uur na inname op een nuchtere maag actief in het lichaam.

 

Link naar reactie
  • 0

 

De wetgever is nogal allergisch voor producten met gezondsheidsclaims. Dat moet wetenschappelijk aangetoond zijn, anders maken ze je het leven behoorlijk lastig. En dat is maar goed ook.

 

Waar wordt hier gesuggereerd dat KOAG iets met dubieuze adverteerders te maken heeft?

 

Je moet als ondernemer wel behoorlijk onderzoek doen...

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

De Code voor de Aanprijzing van Gezondheidsproducten is in belangrijke mate een uitwerking van artikel 19 en 20 van de Warenwet. Daarin staat onder andere dat niet mag worden gesteld dat waren eigenschappen hebben om ziekten te voorkomen, te behandelen of te genezen. De Keuringsraad KOAG/KAG houdt toezicht op naleving van de wet.

 

Dat doen ze op eigen initiatief, ikv zelfregulering. Daar kun je dus lak aan hebben. Dan klagen ze bij de RCC. Daar kun je ook lak aan hebben. Dan wordt het getoetst aan de wet, en daarbij speelt het oordeel van de KOA en de RCC wel mee. Maar het is een wat kromme constructie.

 

bij mij gingen gelijk alle alarmbellen rinkelen aan de hand van het stukje dat ik problemen in de toekomst kan voorkomen als ik hun maar ga betalen om mijn teksten te controleren

Link naar reactie
  • 0

 

 

Waar wordt hier gesuggereerd dat KOAG iets met dubieuze adverteerders te maken heeft?

..

https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=46;action=display;threadid=13809;start=msg196280#msg196280

 

Verder wordt hun voice log naar een bedrijf te controle gestuurd. Mocht er volgens deze beller een fout in zitten dan krijgen ze 10.000 euro boete. Het bedrijf noemde hij eerst 'DTP', waarop ik meteen vroeg welk bedrijf dat precies was. Daarna moest hij toch navraag doen. Uiteindelijk heette dit bedrijf toch KOAG KAG. (wellicht dit bedrijf www.koagkag.nl, keuringsraad@koagkag.nl, telefoon 020-408 06 86)

 

deze organisatie in 1 adem met allebedrijven is al voldoende om wantrouwen nog vele malen groter te maken

Link naar reactie
  • 0

 

De wetgever is nogal allergisch voor producten met gezondsheidsclaims. Dat moet wetenschappelijk aangetoond zijn, anders maken ze je het leven behoorlijk lastig. En dat is maar goed ook.

 

 

Wel mogelijk zou ik bepaalde punten iets anders kunnen/ moeten omschrijven maar zaken waar ze moeite mee hebben zijn erg overdreven.

Bepaalde zaken zijn helemaal geen claims maar vragen of constateringen of beschrijvingen van symptomen van een erectieprobleem.

 

Ik mag dus geen symptomen van een erectieprobleem beschrijven in mijn productomschrijving.

 

Overigens zal ik de tekst nog wel eens gaan nalezen en paar punten veranderen omdat ik daarvan nog wel kan voorstellen dat ze daar problemen mee zouden hebben, maar meeste punten die ze noemen zijn geen claims maar beschrijvingen van symptomen.

Link naar reactie
  • 0

Dan maakt het vreemd dat ze al problemen zouden hebben met bepaalde zinnen (zoals de eerste zin die gewoon een vraag is aan de bezoekers)

 

Wie kent niet de problemen van

 

Dan is er nu de oplossing voor al deze problemen! Met trots presenteren wij u...

 

Hoe kan je dit nou anders lezen dan dat jouw produkt bepaalde eigenschappen heeft die de (medische) problemen oplossen.

 

Ik mag dus geen symptomen van een erectieprobleem beschrijven in mijn productomschrijving.

 

Jawel, alleen dan zelfs de suggestie naar een oplossing weglaten.

Link naar reactie
  • 0

 

Er is heel veel gepubliceerd over gezondheidsclaims, wat wel en niet toelaatbaar is. Met Chinese erectiepillen zit je natuurlijk wel in een mijnenveld. Staat stijf van de risico's...

Dat klopt, is ook al jaren een (vuil) spel van de overheid.

Overheid steld eisen aan een product, fabrikant van dit product past product aan zodat het aan die eisen voldoet.

Overheid past eisen direct weer aan.

Producent past product weer aan waardoor weer voldoet.

Overheid past eisen weer aan

Enz

Enz

 

Feit is in elkgeval dat dit product tot op heden nog steeds niet verboden is in Nederland en dat gezien de ervaringen van de klanten het zeer werkzaam is.

 

Maar altijd zijn er natuurlijk zaken in de omschrijving voor verbetering vatbaar. Maar dat ze moeite hebben met het noemen van symptomen van een erectie stoornis en degelijke kan ik niet begrijpen.

Link naar reactie
  • 0

Dan maakt het vreemd dat ze al problemen zouden hebben met bepaalde zinnen (zoals de eerste zin die gewoon een vraag is aan de bezoekers)

 

Wie kent niet de problemen van

 

Dan is er nu de oplossing voor al deze problemen! Met trots presenteren wij u...

 

Hoe kan je dit nou anders lezen dan dat jouw produkt bepaalde eigenschappen heeft die de problemen oplossen.

 

Ik mag dus geen symptomen van een erectieprobleem beschrijven in mijn productomschrijving.

 

Jawel, alleen dan zelfs de suggestie naar een oplossing weglaten.

 

Ze geven aan dat die opsomming van symptomen opzich dus al strafbaar zou zijn.

Verder verwijzen we ook duidelijk naar resultaten uit een onderzoek.

 

Maar ga zo en zo die tekst eens onder handen nemen, mag ook wel eens aangezien deze tekst ook alweer 8 jaar online staat (en ze er nu dus voor het eerst over komen).

Link naar reactie
  • 1

welkom in de wereld van de claimsverordening, wel eens van de EFSA gehoord?

ik heb gelukkig een hoofdkantoor dat zich ermee bezighoudt, het is een ondoordringbaar oerwoud aan regeltjes...

 

je mag geen medische claims leggen tenzij je daar 'hard' ( :P )wetenschappelijk bewijs voor hebt!

dat is dus de plicht die rust op vitaminen, supplementen en kruidenpreparaten.

de term 'erectiepil' mag dus pertinent niet.

 

kijk voor de beeldvorming ook eens bij ons op de site, zoek even op 'libido' of 'prestatie' en kijk eens wat voor termen daar staan.

 

je kan ook aankloppen bij de fabrikant of indien van toepassing de importeur, die zou al daarvan op de hoogte moeten zijn.

Als jij de importeur bent is het jouw verantwoordelijkheid, dat betekent inlezen, heel veel inlezen of uitbesteden..

"zoek het maar uit"

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor de reactie.

Ik koop dit product in bij een Nederlands bedrijf ( soms ook bij een bedrijf in curaçao dat weer vanuit Nederland levert).

De persoon die daar over gaat was er gister niet maar ga ik straks ook nog eens bellen.

Ga zeker je site ook eens bekijken hoe jij dat omschrijft .

Als erectiepil niet mag moet het iets worden als erectie verbeterend...

 

Maar eerst maar eens met importeur overleggen en wat info over opzoeken.

Link naar reactie
  • 0

ik heb ondertussen de brief doorgestuurd naar het bedrijf achter dit product en wacht hun reactie ook even af.

 

Deze pillen zijn overigens zeer effectief. heb paar jaar terug eens een partij gehad waarin (wat achteraf bleek) een paar ingrediënten ontbraken. Kreeg daarop ook gelijk van alle vaste klanten klachten dat ze niet werkten zoals ze dat normaal wel deden.

 

Overigens is 90% van mijn klanten fun gebruiker (ter ondersteuning en om langer door te kunnen gaan) en niet perse afhankelijk van dit product.

Link naar reactie
  • 0

wat een ongelofelijke zeur organisatie is dat zeg...

heb ik mijn product omschrijving helemaal aangepast op basis van door importeur aangeleverde teksten krijg ik wederom een brief met het volgende:

 

"Stress en oververmoeidheid" is niet toegestaan. Ga ik de indicatieve lijst erbij pakken zou het volgende wel weer moeten mogen: "in stress situaties en bij vermoeidheid"

 

en "geen bijwerkingen" mag ook niet maar komt dan weer niet voor op indicatieve lijst en moet ik beetje gokken in welke bewoording dat dan wel weer mag.

Link naar reactie
  • 0

Waarom worden deze producten altijd verkocht middels teksten die als gezondheidsclaim gezien kunnen worden?

 

Je kunt toch ook in andere woorden/metaforen vertellen wat het product veroorzaakt zodat je nul,nul met zo'n organisatie te maken hebt.

 

Als je een wandelschoen verkoopt zeg je toch ook niet dat iemands leverfunctie zal verbeteren?

 

Gebruik een van der Gijp metafoor: "met deze pil kun je je vrouw of vriendin weer lekker lang gaan uitwonen".

 

Bijwerkingen?: ja, je vrouw loopt weer de hele dag met een glimlach door het huis en jij mag 's avonds naar het voetbal kijken.

In het echt blijk ik heel aaibaar

Link naar reactie
  • 0
Waarom worden deze producten altijd verkocht middels teksten die als gezondheidsclaim gezien kunnen worden?

waarschijnlijk omdat gewoon de werking en functie van het product beschreven en uitgelegd wordt.

 

En je kan er ook wel tal van platte omschrijvingen aangeven maar zo willen wij ons om te beginnen al niet positioneren en bovendien zoeken mensen op internet niet op dat soort omschrijvingen/woorden maar wel op de woorden die wij gebruiken (en wat dat product ook gewoon doet).

 

verder gewoon mierenneukerig bepaalde zaken dat "bij stress" wel toegestaan is maar maar "stress" weer een medische claim is. dat "oververmoeidheid een medische claim is maar "vermoeidheid" weer niet

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 203 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.