• 0

Aardige uitdaging voor de internet kenners op HL

Beste allemaal,

 

Een maand geleden heb ik een nieuwe database op het net gezet: restaurantgroep.nl.

“Fase 1” zeg maar is afgerond en nu dus op naar “Fase 2” met alle bijbehorende hersenspinsels.

 

De eerste doelstelling is nu om bij Google op pagina 1 te komen met de woorden “restaurants aanbiedingen”.

Dat is niet eenvoudig, want “boven mij” staan een paar niet misselijke namen (dinnersite, iens, marktplaats, bijzondererestaurants en nog een paar).

Niet dat dit nou magische trefwoorden zijn, maar zij dekken wel de lading in dit geval en het is nu het vertrekpunt voor een (eventueel) vervolg.

 

Oplossingen (mits goed natuurlijk) mogen best geld kosten, dat is het punt niet. Maar geen weggegooid geld want het moet wel leuk blijven allemaal.

 

Wie oh wie heeft hier een visie op?

Wat zijn verantwoorde stappen die passen in deze tijd?

 

Leuk als iemand een bijdrage kan leveren,

Peter

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Het feit dat er op de homepage meer voor je opdrachtgevers dan voor je bezoekers staat *is* SEO. Zoals je site nu is, zou een perfecte SEO optimalisatie ervoor zorgen dat elke restauranteigenaar jou weet te vinden, maar de restaurantgasten niet, omdat er niets voor de restaurantgasten op je site staat.

 

(overigens vind ik een minimaal design helemaal niet slecht, maar ook dat is persoonlijk)

 

Dank Steven,

 

Mee eens. Het is alleen niet zo simpel om "twee kanten" (aanbieders+vragers) te bereiken. Dat is ook een van de grootste uitdagingen hier.

(De aanpak is 'stap voor stap'.)

 

Link naar reactie
  • 0

Smaken verschillen, maar dat is niet de issue hier.

 

Inderdaad, maar als meerdere HL-ers opmerken dat je site er niet goed uitziet, zou ik daar toch eerst iets mee doen voor je je druk maakt over de google-ranking.

Ik persoonlijk hou wel van de simpelheid en rust van je site, maar 't is voor mij geen professioneel design van deze tijd.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Hogerop komen in Google heeft met veel zaken te maken, het gebruik van Title, H1, tekst, dat moet op elkaar aansluiten.

Een goede url helpt zeker mee, url's met =?php.. helpen daar zeker niet aan mee.

Goede html code: >> staat op je homepage, allereerst klopt de code niet, ten tweede hoort dit in de stylesheet.

Veel backlinks is noodzakelijk, veel bezoekers mooi meegenomen. Beide zijn nog niet aan de orde op je website.

Als bezoeker weet ik ook niet wat te doen, ik zie hoofdzakelijk 4 knoppen om aanbiedingen toe te voegen en te wijzigen. Een minimalistisch design is prima, maar er mot wel opstaan waar de website over gaat.

 

 

Dit vind ik wel goede inputs. Dank je. Maar ik ben er niet helemaal mee eens en wel hierom:

 

Ik weet dat sommige dingen inderdaad beter in de stylesheet kunnen. Maar dat heeft (vind ik) niet zo’n prioriteit, want alle pagina’s zijn prima door Google geïndexeerd. Ik heb niet de indruk dat dit veel uitmaakt namelijk (en op de homepage klopt de html ook helemaal volgens w3c validation – de stylesheet ook).

Het is ook niet zo dat de site slecht gevonden wordt (komt bovenaan op de 2e pagina).

Maar de kunst is om tussen de grote jongens op pagina 1 te komen.

 

Het gaat er eigenlijk meer om:

Zal het mogelijk zijn om in de buurt van de reuzen te komen?

En dan gaat het over de totaal aanpak, niet alleen dingetjes op SEO gebied.

 

Dat mis ik wel een beetje in alle antwoorden die toch voor een groot gedeelte over standaard dingen gaan.

Je hebt het over “Veel backlinks is noodzakelijk, veel bezoekers mooi meegenomen.”

Mee eens. Maar heb je daar een visie op dan? Hoe dat te bereiken, gezien de gegevens zoals zij er zijn?

Dat beperkt zich niet tot “font-color naar de stylesheet” bij wijze van spreken.

Zijn er dingen die voor de horeca cruciaal kunnen zijn in deze?

Daar gaat het mij voornamelijk om (niet wat er in de eerste H1 staat en in de Title).

 

Ben ook met je eens dat er meer tekst kan zijn op de homepage (ook vinden anderen dat dit helemaal overbodig is en dat er meteen een zoekscript moet staan, of de laatste aanmeldingen zoals weer anderen vinden – zo zie je maar).

 

Link naar reactie
  • 0
Het gaat er eigenlijk meer om:

Zal het mogelijk zijn om in de buurt van de reuzen te komen?

En dan gaat het over de totaal aanpak, niet alleen dingetjes op SEO gebied.

 

Ja, dat is mogelijk. Maar dan zul je alle suggestie die hier gegeven zijn, mee moeten nemen en ik krijg de indruk dat die een beetje aan de kant zet. Ik zou zeggen, pluis die grote-jongens-websites eens uit. Dan zie je dat alles op orde is: van H-tags, tot title/meta, tot content, tot sematische code, tot backlinks. Maar als ik in een van je eerdere posts al lees dat SEO vriendelijke URLs niet op jou van toepassing zijn... :-\

 

Als bovenstaande op orde is, kun je gaan stijgen in de resultaten. Hou goed in de gaten wat Google van je wil, zodat je niet bij een volgende update weer uit die rankings verdwijnt. Ga niet over optimaliseren, en heb geduld. Een goede (en stabiele) ranking kost tijd.

Link naar reactie
  • 0

De eerste doelstelling is nu om bij Google op pagina 1 te komen met de woorden “restaurants aanbiedingen”.

Als dat je doelstelling is, waarom heb je dan niet meteen de twee meest voor de hand liggende domeinnamen hiervoor geregistreerd?

 

Los van het feit of je die zelf zou willen gebruiken, zou je in elk geval kunnen voorkomen dat iemand die jouw idee overneemt jou met die twee namen weer van de eerste pagina drukt ...

Link naar reactie
  • 0

Als dat je doelstelling is, waarom heb je dan niet meteen de twee meest voor de hand liggende domeinnamen hiervoor geregistreerd?

 

Het is niet een ultieme doelstelling. Het is zoeken naar welke woorden het beste zijn.

Op dit moment ("fase 2") is dat in mijn ogen een goede doelstelling.

Link naar reactie
  • 1

Met alle respect, alle websites in de handtekening lijken op elkaar met een overvloed aan tekst en ontwikkelaarsvisie. Je doelstelling is weinig richtinggevend, misschien heb je iets aan smart-denken. Het ondernemersprobleem hier heeft niks met internetkennis te maken.

 

Gebruikers (of dat nu zakelijke leveranciers of particuliere afnemers zijn) zijn tegenwoordig veel vluchtiger en grafischer ingesteld. Waarom probeer je geen lokale relevantie na te streven? Het is nu veel te algemeen en tegen die grote jongens kun je kwa middelen en vaardigheden niet op. It shows... begin in je vestigingsplaats. Spring naar de omliggende gebieden.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

 

Als marketeer volg ik dit gefascineerd. De aanbodoriëntatie overheerst vooralsnog, dus ik ben benieuwd hoe je ooit de draai naar vraaggerichtheid kan maken en of je in die wending vervolgens je zoekpositie niet kwijtraakt. Bovendien verbaast deze insteek me, want Google wil zijn zoekresultaten zo vraaggericht mogelijk maken. Het is dus interessant om te zien of je met die aanbodoriëntatie ooit ergens uitkomt. Als dat lukt, was je constante betweterigheid volledig terecht.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Als dat lukt, was je constante betweterigheid volledig terecht.

 

Tja,

Ik ben eerlijk gezegd niet zo'n betweter. Ik ken mijn grenzen gewoon en dit was een poging om iets op te steken wat voor mijn bedrijf uitvoerbaar (qua tijd, moeite en resources) zou kunnen zijn.

Het is niet bedoeld als een nieuw baanbrekende marketingconcept.

 

Dank je wel.

Peter

 

Link naar reactie
  • 0

Maar waarom zou ik als restaurant mezelf aanmelden bij en mijn aanbiedingen doorgeven aan een website waarbij het tamelijk onduidelijk is hoe die aanbiedingen doorgeleid worden naar mijn potentiële klanten? De huidige site ziet er uit als een achterdeur (ook vanwege de naam RG), maar ik mis de voordeuren. Het is goed denkbaar dat die aanbiedingen in een later stadium via talloze kanalen (site, adwords, mail, mobiel, white label etc) uitgevent worden, maar dat verhaal ontbreekt. Er is dus voor restaurants (kip) geen enkele motivatie om aanbiedingen (ei) door te geven. Zelfs een hoge score in Google zou dat niet zijn. Of snap ik iets niet?

 

Daarnaast vraag ik me af hoeveel mensen een restaurant uitzoeken op basis van aanbiedingen. Bij mij scoren aanbevelingen veel hoger. Elke keer als ik een andere stad bezoek, probeer ik op internet relevante reviewsites te vinden (valt niet mee) om te zien welke restaurants door locals en visitors aanbevolen worden. Daarna gaan aanbiedingen pas meespelen. Dat kan persoonlijk zijn, maar ik wed er een etentje om dat dit voor anderen ook geldt.

 

Een goedkoop etentje, als de aanbieders winnen. ;D

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

je kan op dit moment denk ik nog zoveel werk en tijd steken in het proberen om hoog te komen met bepaalde zoekwoorden maar dat zal vrijwel niet lukken met een website waar zo goed als geen content opstaat. dus eerst voor content zorgen en dan gaat het hoger krijgen ook een stuk makkelijker.

 

Maar.... dan komt het volgende probleem. de website is nu zo saai en slecht ingedeeld dat je grote kans hebt dat je een bounche percentage van 90% of hoger zal hebben (oftewel 90% sluit de website direct weer).

Je kan wel zeggen dat je niet opzoek bent naar op/aanmerkingen op de layout maar zou ik toch maar ter harte nemen wat je als advies krijgt.

 

Kijk eens naar andere sites met aanbiedingen zoals Groupon, Groupdeal, todaysbestdeal, VSdeal enz. enz.

als je die bekijkt zie je gelijk wat je zoekt, namelijk de aanbiedingen en die sites nodigen uit om verder te kijken

Link naar reactie
  • 0

Maar waarom zou ik als restaurant mezelf aanmelden bij en mijn aanbiedingen doorgeven aan een website waarbij het tamelijk onduidelijk is hoe die aanbiedingen doorgeleid worden naar mijn potentiële klanten? De huidige site ziet er uit als een achterdeur (ook vanwege de naam RG), maar ik mis de voordeuren. Het is goed denkbaar dat die aanbiedingen in een later stadium via talloze kanalen (site, adwords, mail, mobiel, white label etc) uitgevent worden, maar dat verhaal ontbreekt. Er is dus voor restaurants (kip) geen enkele motivatie om aanbiedingen (ei) door te geven. Zelfs een hoge score in Google zou dat niet zijn. Of snap ik iets niet?

 

Daarnaast vraag ik me af hoeveel mensen een restaurant uitzoeken op basis van aanbiedingen. Bij mij scoren aanbevelingen veel hoger. Elke keer als ik een andere stad bezoek, probeer ik op internet relevante reviewsites te vinden (valt niet mee) om te zien welke restaurants door locals en visitors aanbevolen worden. Daarna gaan aanbiedingen pas meespelen. Dat kan persoonlijk zijn, maar ik wed er een etentje om dat dit voor anderen ook geldt.

 

Een goedkoop etentje, als de aanbieders winnen. ;D

 

Kijk!

Dit is nou precies waar het mij om ging/gaat. Maar ik had gehoopt op (mogelijke) antwoorden op deze hersenspinsels

(zodat ik eventueel daar op zou kunnen inspelen).

Ik ga vrolijk verder, bedankt voor je moeite.

 

Link naar reactie
  • 0

P.S. ik neem aan dat je bij de KvK ook niet ingeschreven staat als Restaurant Groep, het woord groep is hier namelijk misleidend (je bent geen groep) en misleidende handelsnamen zijn niet toegestaan.

 

Bedankt Daniel!

 

Nee, dat zie je goed. Dat is geen handelsnaam, alleen een website.

Link naar reactie
  • 0

Dit is nou precies waar het mij om ging/gaat. Maar ik had gehoopt op (mogelijke) antwoorden op deze hersenspinsels

(zodat ik eventueel daar op zou kunnen inspelen).

Ik ga vrolijk verder, bedankt voor je moeite.

Wat wordt je verdienmodel?

 

Ik begin namelijk een beetje te missen wat dit concept voor mensen gaat betekenen. Als het voor niemand iets betekent, gaat het ook niet renderen.

 

Een oefening eigenzinnigheid is prima, heeft wel met ontwikkelen te maken, maar weinig met ondernemen.

In het echt blijk ik heel aaibaar

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 189 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.