• 0

mijn ervaring met banken

voor mijn horeca zaak kreeg ik bij de ABN bank niet eens een lopende rekening geopend. zij adviseerden mij glas hard naar de postbank te gaan omdat deze goedkoper zou zijn. de zaak was al in eigendom dus er was geen behoefte aan financieringen of ander gebedel. alleen omdat ik als student 7 jaar een rekening aldaar had was het voor mij een logische stap om een zakelijke rekening te openen. wat een tegenvaller op dit niveau al.

 

bij de sns bank is het ook een ramp. bij een financiele behoefte van 225.000 euro voor de overname van een onderneming waarvan 75.000 euro eigen geld voor de overname van een B2B bedrijf welke al 13 jaar bestond werd ik na een week gebeld door een jonge dame welke de plan doorbladerend mij aan de telefoon het slechte nieuws meedeelde geen financiering te verstrekken van 150.000 euro. bladerend en lezend stelde ze mij vragen die simpelweg in de aangeleverde stukken te halen waren. m.a.w. de behoefte was bij voorhand al afgekeurd zonder de stukken te hebben gelezen. sterker nog in een voorgesprek met een hypotheek verstrekker van de SNS bank vertelde de adviseur dat reclame spotjes e.d. vooral bedoeld waren als uitnodiging maar in de praktijk het meestal niets werd. te weten dat mijn lieftalige huurders alleen al 50.000 euro per jaar op mijn sns rekening storten en geen BKR of dergelijk titels draag. En dan niet te spreken over hun commerciële strategie een Limburgse de commercials te laten voorlezen alsof heel Nederland Limburger is. Uuuuhhh SNS bank dood gewoon gebleven ......ieder keer als dat geneuzel door mijn speakers mijn kamer in geblazen wordt word ik kots misselijk.

 

bij de ING werd ik ook al smadelijk ontvangen. het heeft langer dan een week geduurd voordat ik terug gebeld werd om een afspraak te maken waarbij ik zelf 4 keer zelf heb moeten bellen om mee te delen dat ik niet gebeld ben zoals beloofd.

de beste man in oversized krijtpak met een zoom zo groot die bij iedere hand beweging alles bijna van de tafel zweepte vertelde mij in dat gesprek zelfs over soortgelijke aanvragen waarbij een aantal zaken niet in orde waren welke bij mij wel in orde waren en het er allemaal wel goed uit zag vooral ook mijn eigen contante inbreng. 150.000 lenen tegenover 75.000 eigen geld. zo geloofde ik er ook in.

3 dagen later dan afgesproken werd ik dan gebeld om het nieuws te ontvangen. uiteraard afgewezen. hierbij was de belangrijkste reden dat de onderneming wel goede papieren e.d. had maar dit misschien anders zou zijn als de verkoper niet meer in de onderneming zou zijn. tja..... dat is deels de geest van het ondernemen dacht ik.

 

op het moment heb ik een zakelijk complex. een hoop bagage wat geld maar blijkt dat als je in hart en nieren ondernemer bent je toch niks kan doen als je geen zoon bent van een bank directeur.

 

ik snap er echt helemaal geen donder van. ik heb de drive, kunde en doorsettings vermogen om groots te presteren, maar ik lijk wel helemaal vast te zitten. ik hoef niet zo zeer het wiel opnieuw uit te vinden. er valt genoeg te ondernemen in het bestaande, maar een beetje onderneming wat mij aanspreekt heeft natuurlijk een prijskaartje.

 

Ik heb het idee dat je alleen in de volgende gevallen geld kan lenen:

 

Vb.

Stel je bezit (een) pand(en).

Executie waarde pand 300.000 euro

Rest hypotheek 150.000 euro

60 % dus van dit verschil is 90.000 euro evt. te lenen voor een financiering. Dus als je 5 van deze panden in bezit hebt dan zou er eventueel gepraat kunnen worden afhankelijk doel en plan financiering.

 

Dan denk ik ok ik zou ook geen tonnen lenen, maar ik roep het ook niet van de daken dat ik het wel doe. Mijn standpunt is dus dat banken geen reclame mogen maken voor financieringen voor ondernemingen. Wanneer ze toch een vorm van uitnodiging propageren boetes opgelegd moeten worden van miljoenen euro’s door de overheid. Het is nog altijd je doet wat je zegt en anders houd je je kop en zeker als bank.

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

10 antwoorden op deze vraag

  • 0
Willempies standpunt is dus dat banken geen reclame mogen maken voor financieringen voor ondernemingen.

 

Wanneer ze toch een vorm van uitnodiging propageren boetes opgelegd moeten worden van miljoenen euro’s door de overheid.

Het is nog altijd je doet wat je zegt en anders houd je je kop en zeker als bank.

 

"Money makes the world go round" and Banks got a lot of money.

 

Eigenlijk ben ik het ergens wel eens met Willempie, er wordt ook al veel te gemakkelijk gedaan over lenen.nl en zo. Toch denk ik dat je gewoon binnen dezelfde bank, zeg ING, verschillende filialen moet bezoeken met hetzelfde plan. Er zijn nogal eens "luie" figuren op de verkeerde plaatsen. Laten we zeggen visieloze mensen.

 

Of het nu SNS(Limburgz aangeprezen) ABN ING of Howard in een Leeuwepakje het drrait bij Banken om een ding en dat is Geld en op de plaatsen waar beslissingen genomen worden kom je nu eenmaal 9 van de 10 keer e verkeerde mansen tegen.

 

En wanneer worden die banken eens door de NMA op de vingers getikt, dat is iets wat ik in ieder geval nog niet zo gauw zie gebeuren. Want een BKD in Tiel als ruggegraad voor een heleboel zaken doet mij wel eens aan verstrengeling denken.

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat de belangrijkste factor helaas is dat "de verkeerde mensen op de verkeerde plaatsen zitten."

 

De grote denkers zitten aan de top bij een bank en die krijg je niet zo makkelijk te spreken als de mensen op het plaatselijk kantoor.

 

Oftewel:

-Build your personal network

-Create a band with people who might help you if you need money for you business

-First help them with something and in the end they will help you.

 

*ik wist dit niet goed in het Nederlands te vertellen dus doe ik het even Engels*

Link naar reactie
  • 0

Want een BKR in Tiel als ruggegraat voor een heleboel zaken doet mij wel eens aan verstrengeling denken.

 

Het BKR registreert slechts bepaalde gegevens aangaande financiële verplichtingen. Daar valt wel iets voor te zeggen.

 

Banken zijn natuurlijk niet verplicht te financieren. Ze kunnen hun eigen afweging maken. Wellicht moet je toch eens wat dieper graven bij deze banken (=de standaard miep passeren) om te kijken waar het werkelijk aan schort bij je aanvraag:

-te weinig potentiëel?

-te risicovol?

-etc.

 

Daar wordt je tenminste wijzer van.

Link naar reactie
  • 0

En wanneer worden die banken eens door de NMA op de vingers getikt, dat is iets wat ik in ieder geval nog niet zo gauw zie gebeuren.

 

Waarom zouden ze op de vingers getikt moeten worden? Ik neem aan dat jij ook graag je ondernemingsrisico's zoveel mogelijk tracht te minimaliseren? Wanneer je kunt vissen uit een volle vijver (veel aanbod) dan hengel je toch ook eerst de dikste eruit?

 

Banken zijn zeker erg voorzichtig en veel te vaak tot het belachelijke toe. Daarnaast is het inderdaad erg moeilijk, als je niet over een goed netwerk beschikt, om met de juiste bankmensen aan tafel te komen.

Weet je wel de juiste figuren te vinden, dan blijkt er veel meer mogelijk te zijn. De eerste en tweede lijn binnen een bank werken met standaard acceptatiecreteria waardoor een ondernemer al snel de deksel op zijn neus krijgt. Deze lui hebben simpelweg een te beperkte bevoegdheid en dan is het nog maar afwachten of ze bereid zijn om de casus naar een specialist door te sturen. Onze ervaring hiermee is om juist niet op te geven en door te gaan naar de hogere regionen. Overleg eisen met een pief die wel wat te beslissen heeft en mag afwijken van het standaard raamwerk, werkt vaak verhelderend. Pleiten voor je eigen business (of laten pleiten) vergt wel veel inspanning en brutaliteit, maar het doel heiligt soms de middelen, is onze ervaring.

 

Krijtstrepen kostuums, luxe mantelpakjes, dikke sigaren, arrogante instellingen, een hoop interessant gedoe, we komen het allemaal tegen. Maar uiteindelijk zitten we allemaal met de BLOTE BILLEN op de plee!!

 

Want een BKD in Tiel als ruggegraad voor een heleboel zaken doet mij wel eens aan verstrengeling denken.

Dit begrijp ik niet, zoals Wekkel aangeeft, dient het BKR louter voor de registratie van leningen (en problemen hieromtrent) en wordt hierdoor overcreditering voorkomen.

www.camelot-legal.nl

Link naar reactie
  • 0

nou om een voorbeeld te noemen. het mag toch echt niet gezegd worden door banken dat ze klanten PERSOONLIJK benaderen. als een bank dit roept wordt er glas gard gelogen en banken roepen dit dus.

 

een bank helpt je nou eenmaal niet persoonlijk. ik ken ondernemers die bijvoorbeeld langer dan 10 jaar zaken doen met een bank. als er krediet gevraagd wordt gaat de eerste keer en de 80ste keer volgens precies dezelfde procedures. gewoon formaliteiten. hier is inderdaad niets mis mee. maar lieg dan niet ordinaire dat je het anders doet dan andere banken.

 

als toyota beweert de beste auto van de wereld te zijn mag je dat als subjectief aanvaarden. maar als een bank zegt jou persoonlijk te benaderen en te helpen zoals dat bij jou past en nog meer onzin uitkraamt maar ondertussen je papieren half leest dan kan dat gewoon niet. je kan niet spelen met mensen. dit moet eens aangepakt worden door de overheid zoals ik eerder schreef.

 

onlangs werd geelink berispt. Waarom zij wel en reguliere banken niet. wat mij betreft zelfde verhaal. misleiden van consumenten.

 

Link naar reactie
  • 0

ja dat is zo en ik leg ook geen link tussen deze verschillende zaken.

 

een bank mag best beweren dat hun telebankieren de beste van de wereld is. dat hun personeel het best opgeleid is. dat zij de mooiste interieur hebben. deze zaken kan een klant subjectief aanvaarden.

 

maar wanneer een bank roep dat ze klanten persoonlijk benaderen begrijp ik dat dit niet de situatie is waarbij onder 4 ogen gesproken wordt maar dat een bepaalde service klant specifiek behandeld en afgehandeld wordt. dit is dus NIET zo. dat is puur bedrog en misleiding en dient zwaar bestraft te worden.

 

Link naar reactie
  • 0

Zowel Horeca als transport zijn grote risico dragers en banken branden zich daar niet aan en dan ook nog eens die giga rentes die ze durven vragen als ze wel een lening verstrekken onder het mom van risico verzekering.

zoek een vennoot met geld die je idee wel ziet zitten

 

M.de Jong

Vele pakketten maken een een kleine prijs bundel en profiteer allen

Link naar reactie
  • 0

>:( ...

 

Dit topic is al vier (4!) jaar oud. Voordat je lukraak begint te posten en reclame gaat maken (in andere topics): bezint eer gij begint want je voegt niets toe.

Volg @yannick_veys op Twitter. Ik tweet over online marketing, conversie optimalisatie, persuasive design en leuke artikelen. Ben je actief op Twitter en wil je meer volgers krijgen en minder tijd bezig zijn met het maken van tweets? Kijk dan eens op https://hypefury.com

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 109 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.