Jump to content
Tebarm
Verberg

Bied ik als ondernemer teveel diensten aan ?

vraag

Al jaren (meer dan 12) geef ik juridisch advies aan ondernemers. Vanwege mijn achtergrond heb ik door de jaren heen verschillende diensten aangeboden.

 

Nu wil ik als ondernemer aan de slag, ik bied mijn diensten aan: juridisch, particulier recherche en veiligheid (BHV, EHBO). Nu lijken deze diensten in eerste instantie waarschijnlijk onsamenhangend maar;

 

1. De recherchediensten hebben een juridische achtergrond, denk bijvoorbeeld aan alimentatieonderzoek, vergaren van civiel bewijsmateriaal etc.

2. De juridische diensten spreken voor zich..

3. In de loop der jaren heb ik verschillende ondernemers geholpen bij het opleiden van personeel voor BHV vandaar dat ik deze dienst ook aan kan bieden.

 

Nu ben ik in dubio voor wat betreft het aanbieden van BHV en EHBO, ik profileer mij als een onderneming dat zich richt op veiligheid en beveiliging in algemeen. Ik heb met Adwords een aantal campagnes opgezet voor verschillende diensten, en EHBO en BHV leveren toch een behoorlijk aantal klanten, de diensten zelf zijn dus gewild, het gaat mij meer om de beeldvorming van professionaliteit dat ik overbreng. Natuurlijk is het voor mij moeilijk in te schatten hoe het over komt, omdat ik al aardig wat jaren in veel gevallen verschillende diensten leven aan soms dezelfde klanten.

 

1. Hoe gaan jullie om met aanvullende diensten ?

2. In mijn beleving komen bijvoorbeeld 2 verschillende websites voor enerzijds EHBO anderzijds juridische diensten en particuliere recherche minder professioneel over.

 

[verandering: titel]

Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Als ik het zo lees, dan lijkt het me verstandig om de opleidingen voor BHV en EHBO onder een andere naam aan te bieden op een andere website. Naar mijn beleving heeft dat niets met 'minder professioneel' te maken, aangezien je het dan als twee verschillende bedrijven neerzet.

 

Aan je bestaande klanten kun je natuurlijk altijd melden dat je BHV/EHBO doet onder een andere bedrijfsnaam. Zij kennen je al en hebben vertrouwen in je bedrijf. Je kunt hen zelfs gebruiken als ambassadeurs voor je tweede bedrijf. Via testimonials en mond-tot-mond kun je zo aan nieuwe klanten komen als ze tevreden zijn over je werk.

 

De nieuwe klanten die via AdWords op je site komen, kijken puur naar de opleidingen, want daar adverteer je op. Als ze dan nog andere diensten zien, die niets met BHV/EHBO te maken hebben, komt dat misschien juist minder professioneel over. Daarom zou ik het splitsen.


Ik doe als (SEO-)copywriter leuke klussen voor leuke bedrijven: http://www.hardcopy.nl.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ja, ik zou ook splitsen, want het lijkt net niet genoeg op elkaar. Recherchewerk is discreet en men zoekt een professional, die zich vol daar op focust.

 

Ook qua zoektermen ligt het zover uit elkaar, dat er nooit een kruisbestuiving zal plaatsvinden (=men zoekt het een, maar komt het ander tegen). Zelfs geen linkjes van de ene site naar de ander opnemen.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Onderschat ook niet het negatieve effect van teveel diensten aanbieden.

 

Als mensen hulp willen/ iemand willen inhuren, wordt er vaak gezocht naar een specialist. Als blijkt dat iemand zich met van alles en nog wat bezig houdt, zou dit voor potentiële klanten een negatieve invloed kunnen hebben op de betrouwbare/ deskundige uitstraling.


Lees ook onze Webwinkel Tips. Of maak gebruik van de Gratis Verbetertips voor jouw webwinkel

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Heb je wel eens gehoord van het begrip productmarktcombinatie? Dat is wat jij uit zou kunnen werken en zo voor elke PMC een eigen marketingstrategie ontwikkelen. Daar ligt de kern en de basis van het antwoord op jouw vraag.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 7 leden online en 109 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept