Jump to content

Bob de webbouwer

Legend
 • Content Count

  845
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Bob de webbouwer last won the day on March 7

Bob de webbouwer had the most liked content!

Community Reputation

61

Personal info

Register

 • How did you find us:
  via een nieuwsbrief
 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Company or organization name
  Bob de webbouwer
 • Address
  Van Dijklaan 17P, Waalre, 5581WG, Netherlands
 • Phone number
  0408488069
 • Website address
 1. Dan heeft er in elk geval IEMAND een order via hun gehad 😁 Maar TwaBla's ware identiteit is het best bewaarde geheim op HL dus ze kunnen hem geen taart sturen 😜
 2. Haha inderdaad, ik krijg regelmatig een mailtje van klanten die een probleem hebben, dat ze een uurtje later dan toch zelf opgelost hebben Ik heb ook weleens klanten gehad waar ik bijna een jaar op de content moest wachten. Daarom heb ik tegenwoordig in mijn contract het volgende artikel staan: Indien is overeengekomen dat contractant 1 zelf content aanlevert dient dit te gebeuren binnen 30 dagen nadat contractant 2 daartoe verzoekt. Indien contractant 2 de verzochte content niet binnen 30 dagen ontvangt zal de website als geaccepteerd beschouwd worden en dient het overeengekomen totaalbedrag binnen 14 dagen daarna voldaan te zijn.
 3. Yep, doe ik ook. Zelfs bij die irritante energieverkopers aan de deur, zodra ik een logo van een energiemaatschappij zie is de deur binnen 30 seconden dicht . "Sorry, geen interesse, goedemiddag" "Ja maar meneer... " "Geen interesse, goedemiddag". BAM. Da's pas bot, maar werkt uitstekend
 4. Ik snap die regel vanuit jou heel goed, maar vanuit de belastingdienst vind ik het een vreemd criterium om op te beoordelen of het om een fictief dienstverband gaat 😉
 5. Die persoonlijke arbeid regel vind ik sowieso vreemd. Juist bij ZZP'ers willen vaste opdrachtgevers vaak met die specifieke persoon samenwerken, bijvoorbeeld omdat ze tevreden zijn over eerder werk en omdat het goed klikt. En dat ze in jouw bedrijfskleding werkt lijkt me ook niet vreemd als ze in jouw bedrijfspand voor jouw klanten aan het werk is. Beide dingen komen in tal van branches, bijvoorbeeld in de IT, kappers, de bouw en ook in de dj branche. Maar wat is nou de scheidslijn tussen iets wat in tal van branches heel normaal is, en een fictief dienstverband?
 6. Bob de webbouwer

  Bob de webbouwer

 7. Ik ben het eens met UwJurist; een basis uurtarief en daar bovenop een commissie. Overigens is een uurtarief voor management advies al snel 75 tot 100 euro, dus die 50 euro per uur die je noemde zou mijns inziens een prima gegarandeerd basistarief zijn in dit geval. Ik word zelf ook weleens gevraagd om dingen te doen op basis van een percentage van de omzet, maar het is net wat anderen al zeggen, daar heb je veel te weinig invloed op. In mijn geval kan ik bijvoorbeeld een prima website bouwen, maar als de klant zijn marketing niet op orde heeft komen er geen bezoekers en dan levert zo'n website ook niets op.
 8. Zolang je netjes je belastingaangiftes blijft doen (BTW en inkomstenbelasting) kun je dat volgens mij zo lang vol houden als je wilt. Je gaat pas failliet als je je rekeningen niet meer kunt betalen, dus als je wel een hoop geld uitgeeft terwijl er niets binnenkomt. Maar zolang je ook niets uitgeeft ga je ook niet failliet. EDIT tegelijk met Ron geplaatst, maar komt zo te zien op hetzelfde neer
 9. Klopt. Heb ik ook eens gehad. Ik had aangegeven dat ik een factuur niet zou gaan betalen en dat ze maar naar de rechter moesten gaan. Toen hebben zij ook een incassobureau ingeschakeld, en het incassobureau heeft uiteindelijk een aparte rechtszaak tegen mij aangespannen om hun kosten betaald te krijgen. Die hebben ze verloren op basis van bovenstaand argument
 10. Waar haal je dat bedrag vandaan? De rechtszaken die ik gevoerd heb om beslag te kunnen leggen kostten bij lange na geen 1500 euro (volgens mij niet eens de helft daarvan), en op de genoemde site kom je daar ook bij lange na niet aan.
 11. Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een rechtszaak heb gevoerd dus ik weet niet precies wat het tegenwoordig kost, maar volgens deze website (de eerste hit op Google, geheel toevallig de site van @Lucien Ridderbroek) bedragen de kosten voor Griffierecht en dagvaarding bij elkaar een dikke 300 euro. Dat is exclusief de kosten van de advocaat. Ik heb mijn rechtszaken altijd via het incassobureau ingediend, zonder advocaat. Maar dat ging om onbetwiste facturen waarbij duidelijk was dat de vordering terecht was, maar die gewoon niet betaald werden. Jouw klant zal de factuur wel betwisten, dus dan is het waarschijnlijk wel verstandig om daar een advocaat op te zetten. Dat kost volgens diezelfde site zo'n 500 euro, dus nog altijd een heel stuk minder dan de 3000 euro waar je volgens jou recht op hebt. En als je in het gelijk gesteld wordt heb je ook nog een goede kans dat je klant voor de juridische kosten opdraait.
 12. Ik zou bijna zeggen: neem de opdracht gewoon aan, als het even kan onder een andere naam. En dan bel je 2 dagen voor het evenement even op : "ik zie dat er nog een factuur van u open staat, deze moet wel even voldaan worden voor het komende evenement. En gezien deze ervaring dient de factuur voor dit evenement 100% vooruit betaald te worden. Anders kunnen we deze opdracht helaas niet uitvoeren." In het gunstigste geval zet je hem zo met de rug tegen de muur en betaalt hij alsnog alles, zo niet bezorg je hem in elk geval een hoop problemen omdat hij op het laatste moment nog iemand anders moet zoeken of niet kan leveren wat hij beloofd heeft. Uiteraard moet je dan wel iets in je voorwaarden vermeld hebben als "Indien opdrachtnemer gegronde vrees heeft dat opdrachtgever niet aan zijn verplichtingen zal (kunnen) voldoen is opdrachtnemer gerechtigd de werkzaamheden uit te stellen totdat aan deze verplichtingen voldaan is."
 13. Als je een bedrag van 3000 euro wilt laten schieten ben je ook niet erg zeker van je zaak lijkt me... zo duur is een rechtszaak nou ook weer niet hoor.
 14. Dat vroeg ik me ook al af... Voor zover ik het begrijp waren de kosten in elk geval redelijk afgebakend, we weten alleen niet hoe gedetailleerd de briefing was.
 15. Prima toch. Als hij dan maar wel even de tot nu toe gemaakte uren betaalt voordat je nog iets doet natuurlijk, in verband met de verstoorde verstandhoudingen enzo. Snapt ie vast wel. En dan stapt hij na afloop maar naar de rechter om zijn geld terug te eisen als hij het echt niet goed genoeg vindt. Correct me if I'm wrong... Ik weet niet of dat juridisch zo werkt hoor, maar ik zou geen minuut werk meer verrichten voordat ik de huidige uren betaald heb gekregen.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept