Jump to content

Bob de webbouwer

Legend
 • Content Count

  975
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Bob de webbouwer last won the day on October 26 2019

Bob de webbouwer had the most liked content!

Community Reputation

91

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing

Company info

 1. Ik zou wel even goed laten checken of er geen patenten op rusten. Chinezen nemen het daar meestal niet zo nauw mee (waarschijnlijk ook omdat die patenten in China niet geldig zijn) maar in Europa kun je daar flinke rekeningen voor krijgen. @kuifje kan je daar vast meer over vertellen.
 2. Dat mag je vinden. Ik heb net zo'n 20 recente topics met juridische vragen gescand en heb in 2 van die topics een reactie gezien van UwJurist... Het kan natuurlijk best dat de betreffende vragen niet aansluiten op de specialisatie van de juristen hier, en het is inderdaad allemaal op vrijwillige basis, maar het is gewoon iets wat me al langere tijd opvalt.
 3. We hebben wel een aantal juristen op Higherlevel, maar vreemd genoeg reageren die meestal niet op juridische vragen...
 4. Als er al jarenlang € 725,00 per jaar betaald wordt voor hostingdiensten lijkt het me prima hard te maken dat dit de inhoud van de overeenkomst is. Bovendien is het in de zakelijke dienstverlening heel gebruikelijk dat je een paar maanden voor het aflopen van de huidige periode schriftelijk moet opzeggen, anders wordt de overeenkomst stilzwijgend verlengd voor een jaar. Het gaat dus niet slechts om € 42,00 maar om de gehele € 725,00. Dat heeft hij blijkbaar al meerdere keren gedaan,
 5. Ik heb deze maatregel zelfs in mijn algemene voorwaarden staan, maar dan wel met de voorwaarde dat de overeengekomen betalingstermijn met minimaal 60 dagen overschreden wordt. In de praktijk zal dat al snel 3 maanden na het versturen van de factuur zijn. Tot nu toe heb ik dit overigens nog nooit hoeven te doen, en zolang en klant blijft communiceren zal ik dat ook niet snel doen. Maar ja, als hij nergens meer op reageert zoals in dit geval... Ik ben overigens wel benieuwd wat je precies doet voor dat bedrag. Ik bied ook een pakket aan van 50 euro per maand, maar daar zit naast hosting ook onderhoud in en een tegoed van 5 uur per jaar voor aanpassingen ed.
 6. Persoonlijk zou ik nooit 50-50 zeggenschap accepteren als ik zoveel meer investeer. Wat als je compagnon straks vindt dat er een flinke investering nodig is waar jij het niet mee eens bent omdat er dan geen dividend meer uit te keren valt terwijl jij toch gewoon je lening zal moeten afbetalen?
 7. Ik betaalde in 1 geval een paar euro per ontvangen aanvraag, dus alleen als de aanvraag echt naar mij werd verstuurd. Bij de betreffende site vroeg men overigens geen offerte aan specifiek bij mij, maar dat was zo'n "ontvang 5 offertes van dj's uit uw regio" site. Bij de andere site kreeg ik de offerte aanvraag gratis binnen, maar moest ik betalen om de contactgegevens van de klant te zien (en dus te kunnen reageren op de aanvraag). Het voordeel van de tweede site was dat ik beter kon filteren en alleen betaalde voor de aanvragen waar ik dacht een goede kans te maken. Bij de eerste site kreeg je gewoon alle aanvragen binnen je regio, maar de mensen die daar een offerte aanvroegen waren echt shoppers die vooral voor de laagste prijs gingen. Onder de streep leverde die site wel meer omzet op dan de directe kosten, maar ik moest zo vaak offertes maken voor klanten waar ik vervolgens nooit meer wat van hoorde dat ik er maar mee opgehouden ben (ondanks dat ik natuurlijk standaard mailtjes gebruik die ik alleen maar hoef te copy/pasten en een paar details moet aanpassen).
 8. Ik ben zelf eigenaar van een site met een business directory daarop, en sta zelf ook op een aantal van dat soort sites. Al die sites bieden een gratis vermelding, maar daarnaast ook een betaalde variant. De betaalde variant biedt een uitgebreider profiel en staat boven de gratis vermeldingen, en er zijn extra upgrade opties zoals een opvallende rand, een "tip" label, altijd helemaal bovenaan enzovoorts. Het is voor een bedrijf natuurlijk alleen interessant om zo'n betaalde advertentie te nemen als er heel veel advertenties op staan. Als er maar 10 bedrijven opstaan hoef je immers niet extra op te vallen, maar als er 500 bedrijven op staan in jouw branche en/of regio zul je er zonder zo'n opvallende vermelding ook niets uit halen. Als zo'n website dan ook nog flink wat aan marketing doet waardoor ze flink wat naamsbekendheid en daarmee ook bezoekers krijgen kan dat best een interessante investering zijn. Overigens is zo'n directory site natuurlijk wel wat anders dan een offerte aanvraag site; ook daar heb ik weleens op gestaan maar daar betaalde je inderdaad per ontvangen aanvraag, of om de contactgegevens van de klant te kunnen zien. Een ander verdienmodel is dat de offerte aanvraag site een percentage van de opdracht in rekening brengt, bijvoorbeeld 10 of 15% van de opdrachtwaarde.
 9. Ik zou zeggen kijk een paar seizoenen van "ik vertrek" terug en schrijf op waar die kandidaten allemaal tegenaan lopen.
 10. Die optie had ik inderdaad ook al bedacht (maar nog niet genoemd).
 11. Ik heb niet veel verstand van payroll maar bij die constructie is het toch zo dat jij juist NIET de werkgever bent (juridisch gezien)? Dan moet het payroll bedrijf hen wellicht wel een vast contract aanbieden, maar dat is dan toch niet jouw probleem? Of verandert dat ook met de WAB?
 12. Als je toch iets met chief wilt, misschien iets met een indianen opperhoofd / mohawk? Ook stoer en mannelijk natuurlijk. Taft gebruikt ook iemand met een hanekam in hun reclames.
 13. mrmiyagi.com is gewoon te koop, op miyagi.com staat 1 regeltje tekst, die is dus wellicht ook te koop. Daar zul je wel wat voor moeten betalen, maar mrmiyagiwax.com is gewoon te registreren. miyagiwax.com is overigens wel al geregistreerd dus wellicht is iemand al eerder op hetzelfde idee gekomen...
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept