Jump to content

Bob de webbouwer

Legend
 • Content Count

  865
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Bob de webbouwer last won the day on May 6

Bob de webbouwer had the most liked content!

Community Reputation

70

Personal info

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 1. Ik vind dat de producten in het overzicht erg smal zijn. Als je er 3 kolommen van zou maken scheelt dat al een hoop. Verder zou ik dat knalroze in dat productoverzicht alleen gebruiken voor de koopbutton. Zie de bijlage voor een voorbeeldje hoe dat eruit zou kunnen zien. Verder vind ik de uitstraling ook wat ouderwets overkomen, waarschijnlijk door de boxed layout. En levertijd: in voorraad? Dat is geen levertijd. Levertijd is "binnen 2 werkdagen" ofzo, het heet niet voor niets levertijd.
 2. Haha inderdaad... daar ben ik te oud voor en mijn kinderen te jong 😄 Tuurlijk, ga ik doen.
 3. Ik ben ook bang dat dit niet iets is waar heel veel mensen op zitten te wachten. Ik denk dat de meeste ondernemers ofwel vanuit een CRM factureren (waaronder ik), ofwel vanuit het boekhoudprogramma. De ondernemers die nu een excel of word bestandje gebruiken zijn waarschijnlijk niet bereid om een redelijk bedrag te betalen voor jouw tool, daar is het echt te beperkt voor. Als je bijvoorbeeld naar Moneybird kijkt heb je voor een tientje per maand flink wat meer functionaliteiten...
 4. Beste Fantaa, Welkom op HigherLevel. Je mag niet zomaar sterke drank verkopen, daar heb je een vergunning voor nodig. Bier en wijn mag je wel vergunningsvrij verkopen. Zie deze link. Qua opslag, heb je ook een paar hele grote koelkasten? Als ik 's nachts (fris)drank bestel wil ik dat namelijk wel koud geleverd hebben, en slagroom zal ook gekoeld bewaard moeten worden. En ga je werken met een minimum orderwaarde? En/of flinke bezorgkosten? Lijkt me niet echt interessant om voor een tientje half Tilburg door te rijden op je scooter...
 5. Kijk eens een aantal afleveringen van Shark Tank, Dragons Den en The Profit terug. Dan leer je wat de normale percentages zijn (meestal niet meer dan 50%) en wat voor meerwaarde een investeerder kan brengen. De meerwaarde die (het netwerk van) jouw baas met zich meebrengt zal waarschijnlijk een stuk lager zijn, tenzij het de directeur van Exact ofzo is 😉 PS Google ook eens op "werkgeversauteursrecht". Aangezien je softwareontwikkelaar van beroep bent zou het zomaar kunnen dat je baas ook auteursrecht op jouw software kan claimen, en in dat geval kan die 25% weleens een hele goede deal zijn... zie bijvoorbeeld dit artikel. Houd ten slotte ook rekening met zeggenschap: als jij 75% van de aandelen uit handen geeft heb je in principe niets meer te zeggen over je eigen software (tenzij je dat anders vastlegt).
 6. Ik heb ook "2 bedrijven" met heel verschillende activiteiten. Ik voer echter maar 1 administratie, waarbij alleen de omzet per activiteit is uitgesplitst.
 7. Even een puntje gegeven omdat je niet alleen aan je eigen bankrekening denkt, top 🙂 Nu nog even lid worden van deze Facebook groep, dan krijg je vast een stuk beter antwoord op je vraag dan hier.
 8. Gecondoleerd Herman, fijn dat je hem toch nog een beetje hebt kunnen helpen in zijn laatste weken.
 9. Ik had inderdaad hetzelfde gevoel als Wouter... ik heb zo'n vermoeden dat je al een contract hebt met invorderingsbedrijf, maar dan als werknemer of zzp'er 😉 Maar ik zag op andere sites zo snel geen soortgelijke posts dus ik gaf je het voordeel van de twijfel. EDIT: Dat voordeel van de twijfel wordt nu opeens flink op de proef gesteld... wat is het nu, Marleen, Danny...
 10. Ik ben geen jurist, maar voor zover ik begrijp mag je de samples gewoon gebruiken in je nummer en dit uitbrengen. De enige vereiste is dat je de sample gebruikt hebt om iets origineels te maken (in dit geval jouw nummer). Het enige wat niet is toegestaan is de sample downloaden en onveranderd weer verkopen.
 11. Een klant van me kreeg zojuist een "factuur" van Web Registraties Nederland, en was zo slim mij te mailen om te vragen of hij deze moet betalen. Zeker niet dus, want dit is een ouderwetse domeinregistratie scam. Helemaal onderaan de "factuur" staat dan in piepkleine lettertjes "Dit is een aanbieding en geen factuur,betaling van deze aanbieding wordt beschouwd als opdrachtbevestiging . Mocht tijdige betaling uitblijven vervalt onze dienstverlening en verblijft de domeinextentie opkoopbaar voor derden." Ging in dit geval om een waardeloze .co extensie. Volgens mij zijn er wel vaker topics over dit soort scams geweest maar ik kon er zo snel geen vinden dus maar even een nieuwe aangemaakt, dan is Web Registraties Nederland ook beter vindbaar in Google 😉 Mocht een moderator vinden dat dit samengevoegd moet worden met een ander topic, be my guest.
 12. Haha mooie reclame Richard. En dat shirt ook 🤣
 13. Ik zie nog niets staan over bestuurdersaansprakelijkheid? Is dat al uitgesloten? Anders zou de bestuurder van WM C privé kunnen worden aangesproken, en wellicht zou de curator op die manier ook bij de aandelen of bezittingen van WM A en B kunnen komen...
 14. Niet voor mij hoor 😉 het gaat immers niet om mijn data maar om die van de klant. Hij moet dus een verwerkersovereenkomst met mij sluiten, niet andersom.
 15. Nee. Ik maak de backup overigens altijd op de server van de klant zelf, maar ik heb wel toegang tot al die gegevens dus dat zou officieel wel moeten ja...

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept