Jump to content

Bob de webbouwer

Legend
 • Content Count

  1,028
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Bob de webbouwer last won the day on October 26 2019

Bob de webbouwer had the most liked content!

Community Reputation

92

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing

Company info

 1. Dus de fraudeur gaat een melding maken bij de fraudehelpdesk en een brief sturen naar een niet bestaande organisatie Ik zou ze terug mailen dat je er smakelijk om gelachen hebt, maar dat de postduif helaas wat vertraging had waardoor hun mailtje pas 2 april is aangekomen in plaats van op 1 april.
 2. Voor WhatsApp berichten staan in principe gelijk aan schriftelijk bewijs, net als e-mail. Zie o.a. dit artikel. Afspraken die via WhatsApp gemaakt zijn zijn dus gewoon rechtsgeldig. Je zou dus een rechtszaak kunnen starten om je geld te krijgen, maar je zegt dat het incassobureau aangeeft dat procederen geen zin heeft. Waarom? Heeft het incassobureau al meerdere zaken tegen de betreffende persoon lopen en valt er gewoon niets te halen? Zeker NIET doen. Dan ben jij dadelijk degene die aangeklaagd wordt. Afhankelijk van je voorwaarden kun je eventueel wel de dienstverlening stopzetten, dus inderdaad wat Jaap aangeeft, de website op zwart met een mededeling "wegens administratieve redenenen..". Dan weten bezoekers van de website ook wel dat hij niet betaald heeft. Als die website inderdaad omzet voor hem genereert kan dat een goed pressiemiddel zijn. Doe dit echter alleen als jij de website gemaakt hebt of de hosting verzorgt en dat niet betaald is.
 3. Tja ze kunnen mailen wat ze willen, maar dat wil niet zeggen dat je dit gewoon moet pikken natuurlijk. Ik zou ze erop wijzen dat het wettelijk niet is toegestaan de betaaltermijn eenzijdig aan te passen en dat je daar helaas niet mee akkoord kan gaan omdat jij ook je kosten hebt. Dat je ze nogmaals vriendelijk doch dringend verzoekt de rekening te voldoen, en dat je anders genoodzaakt bent dit voor de rechter te brengen. Vergeet ze niet te bedanken voor hun begrip
 4. Ik zit in dezelfde situatie. Toen ik me in 2003 ging inschrijven kreeg ik te horen "oh u gaat dj's verhuren? dan valt u onder arbeidsbemiddeling". Tja, het zal wel. Nooit geen last van gehad, tot nu dus... Ik mag hopen dat men de moeite neemt om aanvragen individueel te beoordelen op basis van de daadwerkelijke situatie, en niet alleen op een of andere code die 20 jaar geleden door een kvk medewerker is ingevoerd :-( Maar ja, daar zal voorlopig wel geen mankracht voor zijn...
 5. Ik doe geen aannames, ik beschrijf alleen het gevoel dat je openingspost bij me opriep. Je vraagt je af of de staat voor 80 of 90 procent garant staat, en uit de zin "ook wist ik niet dat de staat het nog 5 jaar op mij zal kunnen verhalen" maak ik op dat je verwacht had dat je alleen die 10 of 20% zou moeten terugbetalen. In je volgende post schrijf je "ik weet absoluut dat ik natuurlijk de gehele restschuld in de basis op mij berust. Dat was mijn risico." en "De lening was voor mij te hoog om te dragen, ik had mezelf overschat." Dat komt heel anders over natuurlijk. Maar zoals ik al schreef, 23.000 is echt geen onoverkomelijk bedrag om af te lossen, dat is echt prima te doen. Maar daarvoor moet je natuurlijk wel een redelijk vast inkomen hebben. Succes!
 6. Waarom zou de bank genoegen nemen met 50% als ze via de staat ook 80 tot 90% kunnen krijgen? @Tess94, ik ben blij dat je nu inziet dat de schuld jouw risico was. Toen ik je openingspost gisteren las had ik het gevoel dat je verwacht had dat je zonder risico onderneemstertje kon spelen met tienduizenden euro's geleend geld, en dat je die niet terug hoefde te betalen als het mis ging. Maar dat geld moet natuurlijk door iemand betaald worden; als jij het niet betaalt moet de belastingbetaler opdraaien voor jouw mislukte avontuur... Een schuld van 23.000 euro klinkt wellicht als een onoverkomelijk bedrag, maar dat is het niet. Als je dat in 5 jaar zou terugbetalen heb je het over zo'n 400 euro per maand, dat is met een fulltime baan best te doen. Dat koophuis, spaarpotje en die bruiloft zullen dan wel nog een paar jaar moeten wachten...
 7. Ik heb dit een aantal jaar geleden eens uitgezocht omdat ik een klant kreeg die wilde annuleren, maar niet bereid was de BTW over de annuleringskosten te betalen omdat er nog geen dienst geleverd was. Ik vond dat ze valide argument had en heb toen gebeld met de belastingtelefoon, maar die gaven aan dat er toch gewoon BTW berekend moest worden over de annuleringskosten.
 8. Draai dat maar om - ik boek dj's en verdien bij aan het bouwen van websites. Mijn dj business was vorig jaar goed voor zo'n 70% van mijn omzet. Daarnaast heb ik nog wel enkele reeds bevestigde projecten waarmee ik me nog wel een paar weken vermaak, maar ik zie ook geen nieuwe aanvragen voor websites binnenkomen nu. Dat zijn investeringen die nu uiteraard ook uitgesteld worden.
 9. @Benm In de gehele horeca en evenementen sector is alles geannuleerd. Zeker nu alle horecagelegenheden (waar de feesten meestal plaats vinden) dicht zijn, maar afgelopen weekend (voor de aankondiging van die maatregelen) ook al omdat gasten simpelweg niet durfden te komen en massaal afzegden. Ik had afgelopen weekend 4 opdrachten staan, daar is er 1 van door gegaan maar met de helft van het verwachte aantal gasten. Die klant kreeg letterlijk nog afmeldingen waar ik bij stond. En gewoon betalen? Ten eerste is het de vraag of dat juridisch mag; als de zaal waar het feest gehouden wordt gesloten door de overheid lijkt me dat overmacht, en dat geldt ook voor feesten met meer dan 100 gasten aangezien die verboden zijn. En ten tweede wil ik (en de meeste collega's) ook niet onze klanten een hoop geld laten betalen voor iets waar zij ook niets aan kunnen doen. Daarnaast heb ik ook een aantal vaste klanten, als ik hen aan hun overeenkomst ga houden heb ik na deze crisis geen vaste klanten meer...
 10. Inderdaad, zoiets hoorde ik ook. Als ik het goed begrijp krijgen alle bedrijven in bepaalde sectoren datzelfde bedrag. Ik neem aan dat ik daar ook onder val, aangezien ik mijn geld nog steeds hoofdzakelijk als dj verdien (maar nu even niet dus). Voor mij als ZZP'er is dat een lekker bedrag natuurlijk, maar voor een bedrijf met 20 man personeel en een groot pand lijkt het me een druppel op een gloeiende plaat. Vreemd dat ze dat gelijk trekken voor alle bedrijven, ongeacht de omvang (al zijn er voor grotere bedrijven weer andere regelingen beschikbaar maar toch).
 11. Ik weet niet wanneer je daar voor het laatst iemand over gesproken hebt, maar wellicht zijn ze daar nu inmiddels ook wat soepeler mee?
 12. Nou, ik twijfel wel of het inderdaad niet verstandig is om wat geld in bitcoins en aandelen te stoppen nu. Nu staat dat allemaal heel erg laag, maar als deze crisis voorbij is herstelt dat natuurlijk vanzelf wel weer... Ik was gisteren naar Jinek aan het kijken, daar zei iemand over Shell dat het bedrijf nu op de beurs nog maar de helft van de waarde had, maar dat het natuurlijk nog steeds exact hetzelfde bedrijf is als voor die keldering. Kijk, dat KLM op dit moment een risicovolle investering is snapt iedereen, maar investeren in bedrijven die minder hard geraakt worden door het Corona virus is misschien geen slecht idee.
 13. Hier is inmiddels vrijwel alles voor de komende weken ook geannuleerd, maar dat geldt voor de gehele branche. Blij dat ik alleen voor mijn eigen gezin verantwoordelijk ben aangezien ik geen personeel heb. Gelukkig heb ik nog genoeg website klussen en ook nog wel wat reserves, dus de komende tijd red ik me wel.
 14. En terecht. Alleen degenen die de zorg echt nodig hebben. Maar ja, das makkelijk praten zolang het niet om je eigen kind of ouder gaat.
 15. Er zijn ongetwijfeld veel meer besmettingen dan wat er nu bekend is, maar veel van de besmette mensen vertonen geen symptomen, of hele lichte symptomen waardoor ze zich niet laten testen. Mijn zoontje kucht ook een paar keer per uur. Moet ik dan meteen 112 bellen? We meten zijn temperatuur natuurlijk meerdere keren per dag en houden hem goed in de gaten, maar verder maak ik me er niet druk om hoor. Maar hij zit wel thuis, mag niet naar school of naar de voetbal... PS lees dan ook dit artikel even. De gemiddelde leeftijd van Corona doden in Italië is 81 jaar. Met meestal al andere klachten zoals hartklachten en een hoge bloeddruk volgens dit artikel. Veruit de meeste patienten die positief getest worden vertonen lichte griepsymptomen. Met alle respect, maar hoe groot is de kans dat die 80 plussers 2020 wel overleefd zouden hebben zonder Corona?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept