Jump to content

Bob de webbouwer

Legend
 • Content Count

  1,081
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Bob de webbouwer last won the day on October 26 2019

Bob de webbouwer had the most liked content!

Community Reputation

100

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing

Company info

 1. Die reactie is dan ook 925 woorden lang... wat toevallig ook een prima lengte is voor een blog ;-) De belangrijkste reden dat ik niet meer artikelen publiceer is ook omdat ik 1 a 2 dagen bezig ben met zo'n artikel. Maar ja, dat is een eenmalige investering - die overigens alleen tijd kost, (vrijwel) geen geld. Als zo'n artikel eenmaal geïndexeerd is door Google levert het alleen nog maar geld op. In mijn geval zijn er maar een paar artikelen die echt aardig wat opleveren, maar door regelmatig nieuwe artikelen te publiceren hecht Google ook steeds meer waarde aan de website en daardoor presteren de oudere artikelen ook steeds beter. Bovendien profileer ik mezelf met een goed artikel ook als expert op dat gebied, waardoor ik ook ingehuurd wordt door klanten die mij daarop vinden. Dat is op dit moment mijn belangrijkste inkomstenbron, en zorgt er aan de andere kant ook voor dat ik geen tijd overhoud om nieuwe artikelen te schrijven. Maar dat "probleem" heb jij niet...
 2. Je hoeft ook niet uniek te zijn, alleen beter dan de rest In mijn business zijn ook al honderden artikelen over de onderwerpen waar ik over schrijf, en de bedrijven die deze artikelen schrijven zijn vaak ook prima thuis in SEO en publiceren veel meer artikelen dan ik. En toch heb ik tientallen topposities in Google die me duizenden gratis bezoekers per maand opleveren, en minstens een paar honderd tot meer dan 1000 euro per maand aan affiliate inkomsten (verschilt per maand). En dat terwijl ik maar heel weinig (veel te weinig) schrijf...
 3. Even een andere suggestie; verdiep je eens in affiliate marketing. Zo te zien kan je aardig schrijven, dus start een blog over een onderwerp dat je aanspreekt en publiceer minstens 1 artikel per week. Zo kun je bijvoorbeeld een blog beginnen over het maken van sieraden, waarbij je bezoekers uitlegt hoe ze zelf zo'n armbandje maken. Vervolgens link je in dat artikel naar Bol.com ofzo, waar ze de materialen daarvoor kunnen aanschaffen. Daarover krijg jij dan een percentage. Dat is wel een kwestie van een lange adem; de eerste maanden zal dat nauwelijks wat opleveren maar als je op een gegeven moment een paar artikelen hebt die goed gevonden worden in Google kan dat best een leuke inkomstenstroom zijn.
 4. Gezellig allemaal op anderhalve meter afstand... dat geldt overigens voor thuis officieel ook, maar daar zal minder snel gehandhaafd worden dan in een horecagelegenheid. Vandaag is bij mij weer een bruiloft geannuleerd, omdat een dj (volgens de uitbater) door de veiligheidsregio niet werd toegestaan. Want er mogen dan wel 100 gasten op de bruiloft komen, maar die moeten wel allemaal braaf aan hun tafel blijven zitten. Dansen is nog steeds verboden...
 5. Ik heb voor Bob de webbouwer nooit met lead generators gewerkt, maar voor mijn dj business wel. Daar liep ik tegen hetzelfde probleem aan als wat Ben beschrijft; vrij prijzig, veel aanvragen en relatief weinig aanvragen die door gaan. Op zich leverde het wel meer omzet op dan wat het kostte, maar het aantal leads dat na het ontvangen van de offerte nooit meer iets van zich liet horen was ook behoorlijk. Nu kreeg ik wel altijd het telefoonnummer van zo'n lead dus ik kon 'm wel nabellen, maar dan kreeg ik inderdaad meestal te horen dat ze voor iemand gekozen hebben die veel goedkoper was.
 6. Hebben sites als freelance.nl, hoofdkraan.nl of upwork niet het soort opdrachten dat jij zoekt?
 7. Mijn aangeklikt opmerking was gericht op Ondernemeneer, niet op jou. En ik vind jouw versie ook leuker hoor haha ;-)
 8. Als je mijn link had aangeklikt had je gezien dat dat ook een directe link was, zelfs gefilterd op vector images @Roel, ziet er goed uit zo!
 9. Kijk eens op pixabay. Alle afbeeldingen daar zijn rechtenvrij en mag je commercieel gebruiken. Natuurlijk lijken de smileys daar ook op alle andere smileys, maar dat lijkt me dan het probleem van de ontwerper, niet van jou (al weet ik dat natuurlijk niet zeker, ben immers geen jurist).
 10. Dat inderdaad. Ik betaal al heel lang bijna niet meer met contant geld. Vrijwel alle transacties binnen mijn bedrijf gaan ook per bank, dus als ik contant geld wil hebben moet ik dat echt gaan pinnen. Dan kan ik het net zo goed meteen bij de winkel zelf pinnen.
 11. Dan moet die supermarkt wel de mogelijkheid bieden om online alvast te betalen. Dat is bij de Jumbo hier in elk geval niet mogelijk.
 12. Dat gaat natuurlijk niet werken, dan kunnen mensen uit hetzelfde huishouden immers ook binnen die anderhalve meter komen. Voor dit soort dingen lijkt een app me veel geschikter, aangezien smartphones dingen als GPS, NFC en bluetooth standaard al aan boord hebben. In zo'n app kun je ook instellen welke telefoons wel binnen die anderhalve meter mogen komen.
 13. Ach ja ze kunnen Nederlandse toeristen beter wel verwelkomen, dan komt er in elk geval nog wat Nederlands geld hun kant op. Ik snap de houding van Spanje en Italië ook niet zo. Zelf hadden ze blijkbaar de financiën niet voldoende op orde, dus nu moeten andere landen die hun zaakjes beter op orde hadden hun shit maar op gaan lossen? En dan als het even kan nog zonder voorwaarden ook... ongelooflijk. En als het nu een lokale crisis was die alleen Spanje en Italië treft kan ik me daar nog iets bij voorstellen, maar in dit geval zitten alle landen natuurlijk in hetzelfde schuitje.
 14. Ik geef op mijn blog gratis toegang tot alle artikelen, maar heb wel onder elk artikel een opvallende banner staan waarin ik vertel dat ik affiliate links gebruik en dat mensen eventueel ook een eenmalige donatie van een paar euro kunnen doen als ze me willen bedanken. Dat laatste kan met iDeal, PayPal of Sofort, maar levert helaas vrijwel niets op. Er zijn elke maand wel een paar mensen die op die donatie knop klikken, maar om de een of andere reden haken die meestal alsnog af voordat ze daadwerkelijk betaald hebben. Wellicht omdat ze dan hun bankreader weer moeten pakken ofzo. Zelfs bij artikelen met tientallen reacties - meestal vragen die ik allemaal netjes beantwoord - krijg ik amper donaties binnen. Ook niet van mensen die al minstens 5 keer een antwoord op een vraag hebben gekregen. Ik word zelfs regelmatig gebeld of gemaild door mensen die vragen hebben, maar niet de intentie hebben mij te betalen. Die mensen vraag ik altijd om hun vraag in de reacties bij het artikel te stellen - dat levert ten minste nog een hogere positie in Google op, versterkt mijn positie als expert en het voorkomt dat ik steeds dezelfde vragen aan het beantwoorden ben. Maar goed, moraal van het verhaal is dus dat mensen blijkbaar niet bereid zijn om te betalen voor informatie, zelfs niet als ze daar echt iets aan hebben en zelfs persoonlijk advies krijgen. Ik verwacht dan ook niet dat ze wel bereid zijn te betalen voor nieuwsartikelen. Ik zelf in elk geval niet, ook ik gebruik de incognito truc als ik een "premium" artikel wil lezen. Dat komt echter ook omdat die "premium" artikelen vaak niet van hele hoge kwaliteit zijn.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept