Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  

Adverteren op Facebook

Aanbevolen berichten

Beste Lezers,

 

Ik heb een eigen bedrijf in reisbranche, en wij adverteren erg veel op Facebook.

Na het vertrek van onze marketeer heb ik en mijn collega het marketingproject Facebook overgenomen. Iedere dag zitten wij hier erg kort op.

Wat de laatste maanden opvalt is dat ruim 50% van onze likes en kliks spam is. Met spam bedoel ik nep accounts van personen die helemaal niet bestaan. Voor iedere like en klik moet je betalen als je betaald adverteert op Facebook. Onze conclusie is dat ruim 50% van ons Facebook budget opgaat aan spam/bots. Op onze Duitse Facebookpagina zijn de problemen nog groter. We hebben Facebook benaderd voor uitleg, maar die laten natuurlijk niets horen.

Als ik rond kijk op Facebook (op mijn eigen tijdlijn) kom ik honderden betaalde advertenties per dag tegen. Ik ben daarom ook benieuwd of andere Facebook adverteerders dezelfde problemen ondervinden.

 

Groeten,

Jan

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Click fraud.

 

Ik googelde eerst op 'click bot', maar dat leidde alleen maar naar de software waarmee je dit soort fraude kunt plegen.

 

Als ik googel op 'facebook against click fraud', kom ik o.a. [edit]de link van Ritzema[/edit] tegen, die met name over het klikken op advertenties gaat.

 

Misschien dat je op een organischere manier aan likes kunt komen. Ik heb daar helaas geen verstand van, hopelijk kan iemand anders daar iets over zeggen.

 


Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Beste,

 

Bedankt voor uw reactie.

 

Wanneer wij betaalde advertenties plaatsen op onze tijdlijn, kan je natuurlijk al je likes zien. Bijna altijd komen erg veel likes uit het buitenland (Marroko,Turkijke,Afghanistan, de halve Arabische wereld en half Afrika (terwijl wij deze landen uitsluiten). Als wij deze accounts bekijken hebben deze personen toevallig gewerkt bij Real Madrid, Porsch, BMW, Red Bull, Pentagon, FC Barcelona, Juventus, FC Bayern Munchen etc etc. Verder zijn de accounts/profielen helemaal leeg. Dit zijn gewoon klikrobots...

 

Groeten,

 

Jan

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Om deze click fraude te bestrijden heeft IAB (Interactive Advertising Bureau) ads.txt (Authorized Digital Sellers) geïntroduceerd.

 

Verder zou ik ook eens nagaan of de vertrokken marketeer niet toevallig followers en likes heeft gekocht, want daarmee schiet je jezelf nu juist in de voet.


Last van telemarketeers?

Doorschakelen naar AaaS: Afschepen as a Service!

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Wij adverteren ook veel via Facebook, maar hebben hier ook nooit last van gehad.

Ik zou inderdaad even uitzoeken of er geen likes zijn gekocht. Je zou ook kunnen chekken of er geen apps zijn gekoppeld aan betreffende Facebook-pagina. Als dat zo is direct apps verwijderen.


https://allesineenpakket.com | Alles in 1 pakketten vergelijken

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Het kunnen bots zijn die geschreven zijn zonder verder doel anders dan te fucken met Facebook. Het kunnen clickfarms zijn die worden ingehuurd om ofwel jouw bedrijf te schaden, ofwel ingehuurd door een betrokken marketeer om meer clicks te genereren. Of het kunnen concurrenten zijn die willen fucken met jouw data, analyses en budget.

 

Sommige hiervan kun je niet veel tegen doen. Bots bestaan ​​overal en grote platforms zoals Facebook en Google zijn over het algemeen goed in het filteren ervan, maar lopen soms ook achter de feiten aan.

 

Sommigen glippen door, maar het is over het algemeen menselijk gedrag, niet botgedrag, dat is de grootste bedreiging. Het is ook moeilijk om je concurrenten te belemmeren jouw advertenties te zien, zonder mogelijk mensen op dezelfde locatie te blokkeren die geldige klanten zouden kunnen zijn.

 

Als je zelf gegevens wilt filteren, moet je deze eerst verzamelen. Dat betekent dat je specifieke acties van specifieke mensen wilt kunnen volgen. Volg hun IP-adres, de timestamps van hun clicks, acties en de user-agent die ze gebruiken om toegang te krijgen tot jouw landingspagina. Dit geeft je een idee van waar ujouw frauduleuze verkeer vandaan komt.

 

Twee goede opties voor het omgaan met klikfraude zijn om, waar mogelijk, primair te werken met remarketing en je targeting aan te passen om fraudegevoelige gebieden te elimineren.

 

Remarketing is vooral goed omdat het al mensen zijn waarvan je weet dat ze interesse hebben, omdat ze jou eerder hebben bezocht. Je kunt dat vrij gemakkelijk instellen met Facebook advertenties.

 

Reactie van Facebook zelf zou ik niet te lang op wachten. Volgens mij krijg je tegenwoordig pas een account manager toegewezen als je meer dan 100K per maand ad spend hebt.

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké