• 0

Offshore Ltd en winstbelasting

Stel je hebt een Ltd offshore op de British Virgin Island en doet op zelfstandige basis consulting werk in Nederland/België in 'opdracht' van de Ltd. Je betaalt jezelf een karig loon uit waarop uiteraard inkomensbelasting verschuldigd in België/Nederland doch de winst is m.i. belastingsvrij gezien de Ltd ingeschreven is op British Virgin Island en daar geen winstbelasting wordt gehefd.

Iemand enige ervaring hoe de fiscus hierop reageert ?

Mvg

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Er wordt scherp gepost over dit onderwerp.

 

Ik liet een balletje op over Malta.

 

Alle multinationals gebruiken offshoremaatschapijen. Niks mis mee.

 

Nederland is offshore paradijs nummer 1 in Europa. 20000 postbusbedrijven.

 

Voor de startende ondernemer zijn belastingconstructies zelfs meer van belang. Gezien de gelimiteerde middelen.

 

2/3 van de starters haalt het niet.

 

Mijn stelling is dat voor de kleine en startende ondernemer het veel beter is om hun krachten te bundelen en gebruik maken van 1 service ondernemeing. Die voor verschillende ondernemingen in Nederland tax vriendelijk inkoopt of diensten verleend. Geheel vrijblijvend. Er zijn hele goede juristen in Nederland die zoiets kunnen op zetten.

 

Mijn advies is dan ook. Bundel de krachten dan haal je opstart kosten weg.

 

Ik zeg ook niet dat starters zich met slechte dingen bezig houden.

 

Het is de wetgeving die probeert dit soort sluipwegen goedschiks danwel kwaadschiks te blokkeren.

 

Sorrie voor de ongenuanceerde stellingname maar mijn nederlands wordt steeds slechter.

.

 

Naar mijn bescheiden mening moeten starters helemaal niet aan off shore constructies of holdings denken maar aan hun klanten, anders horen ze gegarandeerd bij de 2/3 die het niet haalt.

 

Ik blijf me vebazen over het geleuter van would be ondernemers over holding constructies etc. Echte ondernemers hoor ik daar helemaal nooit over. Het lijkt wel een soort religie.

 

In "de hel" van Dante is een speciale plek gereserveerd voor valse raadgevers (fictie). Wat mij betreft horen alle schaamteloze Ltd verkopers daar thuis en niet op dit forum.

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

???

PS. Waarom wil je een miljoen euro belasting betalen als dat ook 100.000 kan zijn en die 900.000 gebruiken voor iets "leuks" ?

En de situatie van Guus hierin betrekken lijkt mij niet echt relevant. Want wat hij deed heeft niets te maken met enig constructie dat hier wordt vermeld.

 

Kan zijn dat Guus geen Gijs is maar toch.

 

Uiteraard zijn er meer wegen die naar Rome "lijden" en kunnen er zeer aantrekkelijke mogelijkheden zijn voor diverse ondernemers.

 

Wat betreft mijn berichten blijkt dat mijn contructies niet met de hier vermelde contructies vergelijkbaar zijn, oke.

 

Er zijn redenen voor geweest en heb dan ook positief gebruik gemaakt van deze constructies. Echter heeft Nils en overige gelijk door, zoals andere opvatten "negatief", duidelijk aan te geven dat men moet nadenken en eerst ondernemen en groeien, en wanneer van toepassing, gaan herstructureren en toekomstgericht denken.

 

De meeste berichten gaan over import en export alsmede offshore, maar als men goed leest zijn hier veel starters met vragen.

 

Blijkens de vragen maken ze zich drukker om de belasting en winst als het beginnen zelf.

Zorg eerst eens dat je winst maakt, voordat je jezelf druk maakt om de belasting. Er zitten, volgens vermelde gegevens, starters tussen die met een eenmanszaak de eerste drie jaar het beste af zijn, maar toch zeer internationaal denken. "groenteboer verhaal bijv.". En nog zo vele.

 

Nogmaals: Ik sta niet negatief t.o.v. constructies wanneer deze lonend zijn, maar laat de starter nu eens met rust en verkoop geen koeien met gouden hoorns.

 

Toch moet je Guus eens uitleggen dat wanneer hij een miljoen belasting betaald, hij alsnog 900K kan overhouden. Dat is wel een hele goedkope constructie en een belastingparadijs die ik nog niet ken. Daar krijg je van de belasting dus geld TOE.(even gerekend)

 

Nu ben ik wel nieuwsgierig.(wat jij Nils)

 

Gijs

Link naar reactie
  • 0

Diamant, nu haal je dingen door elkaar....

 

die opmerking over die miljoen belasting was een reactie op jou opmerking "...Ik wil wel een miljoen belasting betalen per jaar.

 

WAAROM? DAN GAAT HET MIJ HEEL ERG GOED. "

 

waarmee ik wil zeggen dat je niet echt "slim" bezig bent als je ook 900.000 van die miljoen zelf kunt besteden aan iets leuks. In plaats van aan de belasting te moeten betalen. (denk aan Cyprus...panama route)

 

En over ome Guus.... Ome Guus is naar mij weten geen onderneming. Dus zijn enige optie om z'n belastingdruk te verlagen was om naar een land te verhuizen met een gunstiger inkomstenbelasting. Maar hier zijn voorwaarden aan verbonden. Men moet er ook daadwerkelijk wonen...En dat deed ome Guus niet.

Veel sporters kiezen dan ook om te verhuizen naar een "belastingparadijs". Tennisspelers en F1 coureurs bijvoorbeeld. Want die reizen zoveel van hot naar her, dat ze maar weinig dagen echt in dat land "wonen".

 

Dus vandaar vond ik het plaatsen van ome Guus als voorbeeld niet van toepassing hier...

 

Laat ik een voorbeeld geven van een startende onderneming die in cyprus constructie intresse heeft....(dan neem ik mijzelf als voorbeeld)...

Stel.... je wilt zaken doen in het buitenland... en je blijft in Nederland wonen... Je hebt genoeg connecties met grote bedrijven die orders aan jou wilt uitbesteden....(promotieartikelen etc)... En je hebt leveranciers gevonden die bereid zijn om jou 30 dagen krediet te verlenen....

Dus in principe heb je heel weinig kosten. En alles vind in het buitenland plaats. Dus je kunt het wel begrijpen dat de winst aanzienlijk wordt.

 

Dus afgezien van het gebruikelijk loon dat je aan jezelf uitkeert, wil je natuurlijk zoveel mogelijk van die winst kunnen besteden.

 

Begrijp me goed....Ik ben niet tegen belasting betalen... Maar ik vind persoonlijk dat als het mogelijk is om MINDER te betalen... dan ben ik 100% voor. We betalen in Nederland al zoveel belasting om zoveel dingen. BPM...acijns etc etc... in Belgie en Duitsland zijn de auto's zo'n 30-40% goedkoper.

 

En wist je dat Nederland voor vele buitenlanders ook een belastingpardijs is? De Rolling Stones bijvoorbeeld...zijn officieel gevestigd in Amsterdam... Hiermee besparen ze MILJOENEN aan belasting. Hiermee is de belastingdienst van het land van herkomst ook niet blij mee.

 

Dus als het KAN.... maak er dan gebruik van....lijkt mij....toch??

 

Link naar reactie
  • 0

Nederland heeft een fijn belastingregime voor inkomsten uit royalties. En de Stones zijn niet 1 of ander lullig bandje, die mannen hebben jaren lang keihard gewerkt en verdienen nu miljoenen aan royalties. Dan is het natuurlijk de moeite waard om fiscale specialisten in te schakelen.

 

Voor (bijna) alle andere ondernemers en artiesten geld, probeer eerst maar je eerste miljoentje te verdienen. Ik verzeker u dat het niet mee valt.

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Excuses voor de vergelijking Guus/Gijs :P

 

Wel wil ik nogmaals Nils bijspringen in het feit dat je geld moet hebben om geld te maken.

 

Terugkomend op de starters die NOG STARTEN MOETEN, en hier gissen naar constructies en over grote winsten denken en/of op papier berekenen, valt het mij zwaar dat daar fanatiek met constructies op gereageerd wordt. Zeker als het gewoon onder de nederlandse wet valt.

 

Je kan inderdaag veel geld verdienen op een bepaalde wereldse manier, maar voordat het zover is, is de weg meestal langer als dat Nederland kilometers asfalt heeft.

 

"Rijk rekenen is niet moeilijk, worden wel"

 

Gijs

Link naar reactie
  • 0

Het Europese Hof van Justitie (het hoogste rechtscollege voor kwesties als verkeer (van bedrijven) binnen de Europese Unie/Gemeenschap) heeft weinig moeite met bedrijven die hun heil in andere lidstaten willen zoeken waar een gunstiger belasting klimaat heerst. Van bijzonder belang is het "Inspire Art-arrest": http://www.quotenet.nl/2006/10/18/142705.php

Ondernemingsrecht, ICT-recht, Privacyrecht, Arbeidsrecht

Juridische info: Samenwerkingsovereenkomst niet nodig, wij kennen elkaar goed

Link naar reactie
  • 0

Geachte mensen,

 

Ikzelf werk voor een bedrijf in Cyprus dat belasting verlangende routes opzet. Ik heb er bewust voor gekozen om niet mijn eigen naam of bedrijfsnaam te gebruiken omdat ik niet op deze manier onze business wil promoten. Doch ik kan wel mijn mening geven.

 

Met interesse heb ik de berichten gelezen op dit forum met betrekking tot het legaal ontwijken van de belastingen. De meningen over dit onderwerp lopen uiteen. De ene vindt het dwaas om onnodig teveel belasting te betalen en de ander vindt het een plicht. Dit zijn meningen van mensen en wat mensen denken moeten ze zelf weten. Wat wel belangrijk is dat wanneer een belastingontwijkende route goed opgezet is, dit volkomen legaal is.

Ja, door het gebruik van nominee services op directeuren en aandeelhouders en door verschillende internationale privacy wetten (anonimiteit) worden de mogelijkheden die voorhanden zijn om legaal op de belasting te besparen, ook gebruikt door criminelen om hun financiële activiteiten zo veel als mogelijk te verbergen. Dit ondanks de strenge controle door trustkantoren, management bedrijven, banken en overheden. Helaas wordt de Offshore industrie hierdoor veelal negatief naar buiten gebracht.

Doch zijn er ontelbare goede situaties waarvoor Offshore gebruikt kan worden. Althans, wanneer men legale belastingontwijking een positief iets vindt.

Foundations en trusts zijn al ontzettend oud. Deze entiteiten zijn ontwikkeld door de kerk om zo hun bezittingen veilig te stellen voor overheden die bij overdracht telkens weer een stukje bezit van de kerk afnam. De upper class heeft deze entiteiten met open armen ontvangen. Stel u voor dat uw familie zich het schompes heeft gewerkt en volop risico’s gelopen heeft en nu een aantal miljoen euro aan bezittingen heeft. Het is dus mogelijk dat in 3 of 4 generaties bijna alles in het bezit is van de overheden. Dit alles door het erfrecht. Wanneer u nu weet dat er ook legale mogelijkheden zijn om de bezittingen voor de volgende generaties veilig te stellen, is het dan werkelijk zo verkeerd om hiervan gebruik te maken? Natuurlijk heeft niet iedereen zoveel geld, maar er hoeft natuurlijk niet met zulke grote bedragen gerekend te worden. De strekking lijkt mij duidelijk.

 

Zoals S. van der Griek aangeeft, heeft het Europese gerechtshof er geen moeite mee wanneer bedrijven zich vestigen in een land waar de belastingdruk minder hoog is. Wanneer u een bedrijf runt waarbij het soort bedrijfsactiviteiten (import/export, investeringen, handel, consultants) het mogelijk maakt om hiervan gebruik te maken, waarom zou u dat niet doen?

Wanneer u bedrijfsactiviteiten niet vanuit een zon’n land gevoerd kunnen worden, dan kunt u er nog altijd voor kiezen om een goede internationale holding structuur op te zetten. Ook op deze manier zijn er ook mogelijkheden om op belastingen te ontwijken.

 

Belangrijk voor ondernemers is wanneer het voor hun interessant wordt om een internationale structuur op te zetten. Wij krijgen veel vragen van “kleinere” ondernemers of er voor hun ook mogelijkheden zijn. Een van onze collega bedrijven geeft aan dat er al van af een jaarwinst van € 20.000, het interessant wordt om zulk soort structuren op te zetten. Echter wij hanteren andere standaards. Voor bedrijfsrelocation moet iemand toch echt wel tegen de € 150.000 winst zitten voordat wij een structuur adviseren. Of in ieder geval wel een potentie met zijn bedrijf hebben om deze winst in een 2 tal jaren te realiseren. Bij holding management gelden iets lagere winstverwachtingen, maar offshore gaan bij een winst van € 20.000 raden wij echt niet aan.

 

De reden dat wij dit doen is omdat het managen van zo’n structuur en deze bedrijven best wel kostbaar is. Ik moet wel eerlijk bekennen dat wij niet de goedkoopste zijn, echter is dit een vertrouwensindustrie. Zult u dan in zo’n situatie zaken doen met de goedkoopste aanbieder?

Een andere redenen is dat wij een structuur goed en volledig legaal kunnen opzetten voor een klant. Doch deze kan er toch verkeerd mee omgaan. Op dit punt is er geen sprake meer va legale belastingontwijking maar van illegale belastingontduiking. Dit omslag punt kan heel makkelijk met onschuldige foutjes bereikt worden. Hierdoor kunnen problemen met de belastingdienst ontstaan. Wanneer dit gebeurt, welke besparing is het voor u waard om door deze “problemen” te gaan?

 

Offshore gaan is niet zomaar een stap. Er zijn voor en nadelen en voor elk persoon is zijn de voor en nadelen verschillend. Wat de een als een nadeel ervaar, ziet een ander geen probleem. Wat belangrijk is dat de ondernemer weloverwogen een beslissing moet maken of hij wel of niet gebruik maakt van offshore ondernemen. Zorg dat u voldoende informatie heeft en antwoord krijgt op al uw vragen. Cross reference advies en praat over offshore gaan met verschillende experts. Kijk of u referenties kunt krijgen. Van klanten zult u ze niet ontvangen omdat deze gesteld zijn op hun privacy maar er is niets mis om te kijken met welke banken ze zaken doen of welke onafhankelijke accountants ze gebruiken.

 

Al met al, laat u goed informeren en wanneer u er voor kiest om offshore te gaan, ga dan voorzichtig hier mee om!!!

 

Succes!

Link naar reactie
  • 0

Hallo iedereen,

 

Met veel interesse volgde ik deze discussie die reeds zolang aansleept.

 

Ik geloof ook niet in het oprichten van een dergelijke zware constructie als je effectief handelt met je zaak. Op administratief gebied ben ik ervan overtuigd dat dit een immense rompslomp moet zijn.

Echter, overweeg ik deze stap wel eens het aankomt op het ontvangen van winsten uit rechten/intellectuele eigendommen. Dat zie ik eerder als een spaarpotje voor de oude dag dat op een fiscaal gunstige manier geregeld is.

 

Heeft iemand raad en daad ?

Link naar reactie
  • 1

Beste mensen,

 

vanaf januari zal ik, door vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maandelijks een bedrag van euro 15K overgemaakt krijgen als zijnde consultant diensten. Verder geen kosten. Begrijpelijk zou ik zo weinig mogelijk belasting betalen hierover. Is een Ltd op Cyprus hiervoor een goede oplossing? Ik betaal liever 10% dan 25% venootschapsbelasting.

Kan ik winst na belasting dan door Cypriotische firma laten uitkeren naar prive rekening in Nederland, of ligt dat niet zo simpel?

 

Dank!

Link naar reactie
  • 0

Beste mensen,

 

vanaf januari zal ik, door vraag en aanbod bij elkaar te brengen, maandelijks een bedrag van euro 15K overgemaakt krijgen als zijnde consultant diensten. Verder geen kosten. Begrijpelijk zou ik zo weinig mogelijk belasting betalen hierover. Is een Ltd op Cyprus hiervoor een goede oplossing? Ik betaal liever 10% dan 25% venootschapsbelasting.

Kan ik winst na belasting dan door Cypriotische firma laten uitkeren naar prive rekening in Nederland, of ligt dat niet zo simpel?

 

Dank!

Nee, zo simpel ligt het niet!

Zomaar een aantal vragen waarop het antwoord helder moet zijn vanwege de mogelijke fiscale consequenties:

-vanuit welk land worden die 15kbetaald? -heeft u zelf de aandelen van die Cypriotisch ltd in uw bezit? - bent u zelf directeur van die ltd? - als u geen directeur bent, geeft u dan wel feitelijk leiding? - onder welke titel ontvangt u de winst vanuit Cyprus? - waarom moet u in Nederland wonen, u kunt ook in een land gaan wonen dat geen IB kent

enzovoort enzovoort

Als u op al deze vragen een antwoord formuleert kan een belastingadviseur een concreet advies beginnen te formuleren.

 

Kijk eens op de sites van Sovereign, Amaco, Citco of Consulco. Daar kun je wat van opsteken.Of hieronder natuurlijk ;)

Link naar reactie
  • 0

Hallo allemaal ben nieuw op dit forum en heb een vraag.

 

Ik heb een werk maatschappij met directeur in nederland 100% aandeelhouder. Ook ben ik 25% eigenaar van een BV in een ander eu land. Met mijn persoonlijke holding in Ned. hangt hierboven en ontvangt een managment Fee uit de Ned. werkmaatschappij.

 

Nu wil ik zelf naar het Thailand verhuizen om van daaruit te werken voor mijn werk maatschappij in nederland.

 

Mijn adviseur heeft me de volgende struktuur voorgelegd

 

stichting Particulier fonds (SPF) Curacao

holding cyprus Ltd

Nederlandse holding B.V.

Nederlandse werk BV en Eu werk BV

 

Vragen

 

1) Hij wil alles transparant maken bij de belasting is dit verstandig??

2) Kan je zelf de holding in cyprus oprichten en waar moet je op letten

3) Kan je zelf die SPF oprichten en waar moet je op letten

4) Waarvoor rekenen de adviseurs de jaarlijks terug kerende kosten en kan je die besparen door het zelf allemaal op te richten.

5) Waarom is mijn Nederlandse holding nodig in deze structuur

6) Hoe kan ik het beste de managment fee laten lopen naar prive

 

gaarne jullie suggesties

 

Groetjes C.

Link naar reactie
  • 0

Hoi CC,

 

Hier een poging om je vragen te beantwoorden, waarbij ik moet zeggen dat dit soort constructies niet mijn specialiteit zijn.

 

1) Hartstikke verstandig, tenzij je t.z.t. de FIOD op je dak wilt krijgen :). Als ondernemer kun je altijd het beste open kaart spelen. Dat is goed voor je nachtrust en voorkomt gelazer met de fiscus achteraf.

 

2 en 3 ) Voor het oprichten van een Nederlandse rechtspersoon kun je niet om een notaris heen. Ik kan me voorstellen dat voor buitenlandse rechtspersonen ook iets dergelijks geldt. Je kunt dit sowiso beter door een deskundige laten afhandelen. Zij zijn op de hoogte van het ondernemingsrecht en de gebruiken ter plaatse. Bezuinigen op dit soort zaken is penny wise, pound foolish.

 

4) Er moet elk jaar een balans opgesteld worden en aangiften voor de winstbelasting gedaan worden.

 

5) Bij verkoop van de werkmaatschappij kan de winst onbelast in de Holding vallen. Vanuit de Holding kan de winst eventueel doorgestoten worden naar Cyprus en vandaar naar de Antillen. Daarnaast wordt door de Holdingconstructie het ondernemingsvermogen afgescheiden van het overig vermogen (pensioenvoorzieningen e.d.).

 

6) De werkmij betaalt een managementfee uit aan de Holding. De Holding betaalt aan jou een salaris uit. Dit salaris is belast in Thailand, omdat dat je woon- en werkland is. Eventueel kan het salaris ook lopen via de Cypriotische Holding.

 

Aangezien je in Thailand woont en werkt, is m.i. Thailand gerechtigd over de winst van je Nederlandse BV's belasting te heffen. De Nederlandse fiscus moet je dan voorkoming dubbele belastingheffing geven. Ik neem aan dat er een Belastingverdrag is tussen Thailand en Nederland, waarin dit geregeld is.

 

Denk er ook aan dat op het moment dat je emigreert naar Thailand je moet afrekenen over de opgepotte winst in je Nederlandse BV's, tenzij je aannemelijk kunt maken dat de Nederlandse B.V's in Nederland gevestigd blijven (geen zetelverplaatsing).

 

In de voorgestelde constructie heb je te maken met 4 landen: Thailand, Nederland, Cyprus en de Nederlandse Antillen en dus 4 belastingautoriteiten. Lijkt mij allemaal erg ingewikkeld en het gevaar van dubbele belastingheffing ligt op de loer. Bovendien kijkt de Nederlandse fiscus met argusogen naar dit soort constructies. Kan het niet eenvoudiger?

 

Als je toch in Thailand gaat wonen en werken, waarom richt je dan geen Thaise rechtspersoon op? Wat ik van Thailand weet, is dat je je daar als buitenlander alleen een onderneming mag vestigen als je dit met een Thaise compagnon doet.

 

Je adviseur adviseert waarschijnlijk een Cypriotische Ltd en SPF, omdat hij daar ervaring mee heeft, maar dat wil niet persé zeggen dat dit de beste oplossing is voor jou. Als je niet meer naar Nederland terugkomt zie ik niet direct het voordeel van deze constructie.

 

Als ik in Thailand ging wonen en werken zou ik eerder te rade gaan bij een Nederlandse adviseur die Nederlandse ondernemers in Thailand adviseert.

 

Succes,

 

Odeon

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

...

Als je toch in Thailand gaat wonen en werken, waarom richt je dan geen Thaise rechtspersoon op? Wat ik van Thailand weet, is dat je je daar als buitenlander alleen een onderneming mag vestigen als je dit met een Thaise compagnon doet.

...

 

 

 

En dat niet alleen, de meerderheid van Thaise bedrijven MOET in handen zijn van Thais! Dus als farang (niet Thai) max 49%. Laat je hier goed in adviseren, en wees zeker dat je Thaise partner(s) betrouwbaar zijn.

 

Overigens, als je in Thailand wilt werken (zoals CC aangeeft), moet je daarvoor wel een work permit hebben. Ook als aandeelhouder die in zijn (deels eigen) bedrijf werkt.

 

http://bia.serverbox.net/legalguide.html is verplicht leesvoer voor mensen die een bedrijf in Thailand willen starten.

 

Succes!

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    3 leden, 138 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.