henkjelt

Junior
  • Aantal berichten

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer
  • Geslacht
    Male
  • Adres
    Roggeland 20, Leusden, 3833 V, Nederland
  • Voornaam
    Henk Jelt
  • Achternaam
    Hoving
  • Bedrijfs- of organisatienaam
    Focus On Telecom
  • Websiteadres

Bedrijfsinfo

henkjelt's trofeeën

  1. Diegene die mij kan helpen met dit probleem brengt mij op een hoger niveau !!! Ik probeer een CDR file (Call detail records) van een Nortel (DMS GSP)telefooncentrale in een database in te lezen, en te vertalen naar een leesbaar formaat voor analyse. Ik ben erin geslaagd de parameters te scheiden en in de database te stoppen. Ze zijn alleen HEX gecodeerd, en moeten nu naar decimaal. Er worden verschillende coderings mechanismen gebruikt (BCD, Binary, TBCD etc). Hier loop ik vast omdat ik hiervan geen kennis heb. Is er iemand op het forum die me kan helpen? Henk Jelt Hoving
  2. Ik denk dat je verschil kunt maken tussen operationele activiteiten om een bepaalde doelstelling te behalen, en activiteiten die een structurele bijdrage leveren aan de opstart of de ontwikkeling van een bedrijf. In ons geval ging het om die structurele bijdrage: het mee ontwikkelen van een business plan en het verzorgen van een stuk financiering ervoor. De propositie aan de deelnemers van de verschillende teams was duidelijk: 15% gedeeld door het aantal deelnemers. Uiteraard hoort hier een stuk kwaliteitsbewaking bij om te beoordelen wat er geleverd is. Maar dat was met name de rol van ThePractise.com. Het was overigens de bedoeling om die 25% het eigendom te laten zijn van een stichting die het stemrecht voor die 25% kreeg, maar waarbij de verschillende deelnemers het juridische eigendom hadden van hun aandelen. Uitgangspunt was in ieder geval equal sharing, gebaseerd op vertrouwen. Zelf heb ik in een eerder leven een bedrijf gehad met oa mijn oude baas. We hadden bij aanvang op basis van vertrouwen afgesproken allebei 15% te nemen (we hadden dus 30% te verdelen). Na enige tijd kwam hij naar mij terug en stelde een andere verdeling voor: 16% voor hem en 14% voor mij, alleen op basis van het feit dat hij mijn oude baas was. Ik heb hem het huis uitgeschopt. Daarmee is de basis van de samenwerking weg. Waardering van operationele inspanningen kun je denk ik veel beter onderbrengen in een optieregeling.
  3. Met je goedvinden zrski nodig ik iedereen die mee wil doen uit om lid te worden van www.Nummerbackup.nl. Niet om de boel weg te trekken maar om de echt geïnteresseerden die een inspanning willen leveren, te filteren. Zo vormt zich een groep die vervolgens terug rapporteert aan de HigherLevel community.
  4. Mijn opmerking ´massa´ heeft twee achtergronden: aan de ene kant het feit dat je alleen nooit volledig up to date kan blijven met alle kennis die je hebt. Dus verouder je snel en raak je je positie kwijt. aan de andere kant het feit dat andere partijen goedkoper een breed assortiment kunnen en zullen aanbieden (het Blokker effect). De winkel van sinkel om de hoek is weggeconcurreerd door Blokker, en als kleine zelfstandige hou je je alleen staande als je een specialisme kiest. Wil je dat niet is massa aan twee kanten een vereiste. Massa in de zin van aanbod van trainingen en onderwerpen (en dus van trainers en spreiding), en massa in de zin van potentiele klanten. Vandaar mijn pleidooi voor een netwerk van trainers bv obv higherlevel (overigens een concept dat vaker toegepast wordt) obv een franchise formule, waarbij iedereen een stukje afdraagt voor de franchise (en dus zijn eigen positionering en basisimago), en zijn eigen expertise op peil houdt. Centraal zou je dan een aantal overhead taken kunnen opvangen zoals administratie, facturatie, marketing, organisatie, planning, en evt interne opleidingen. En niet te vergeten: kwaliteitsbewaking. Het sluit overigens leuk aan bij een discussie in het ICT-forum over werken voor aandelen: je zou iedereen die in zo'n netwerk meedoet, aandelen in het netwerk kunnen geven om de betrokkenheid te vergroten. Ik hoop dat dit wat duidelijker is.
  5. Laten we binnenkort bij elkaar komen in Ottoland (of ergens anders centraal) met 2 doelstellingen: 1. elkaar leren kennen en 2. concreet zaken doorspreken en actiepunten opstellen. Vm blijft het hangen op het feit dat zrski het veel te druk heeft met al zijn activiteiten en de anderen geen gevoel hebben bij wat ze kunnen doen om de doelstellingen te realiseren. Wie doet er mee en wanneer? Over 2 weken?
  6. Toen wij een paar jaar geleden begonnen hadden wij een dergelijke insteek. Niet zozeer voor onszelf, maar meer voor mkb-ers met een goed idee maar te weinig geld en te weinig expertise om het in te vullen. Eigenlijk een vergelijkbare groep als de techno-starters van HigherLevel. Wat we wilden doen was het volgende: - ondersteun een mkb-er of een startende ondernemer bij het schrijven van zijn business plan. - niet in ruil voor geld maar in ruil voor aandelen in het bedrijf (bv. 15%). - vervolgens verzamelden we een aantal mensen die de benodigde expertise hadden, bij elkaar en vormden dus voor die ondernemer een team om zijn idee uit te werken. - een deel van die 15% wilden we verdelen onder de leden van het team. - vervolgens wilden we voor het aldus ontstane business plan een inspanningsverolichting op ons nemen om financiering te regelen. Helaas was dit in april 2000, ongeveer op hetzelfde moment dat de wereld erachter kwam dat men in luchtbalonnen had geïnvesteerd. Maar het concept is denk ik nog steeds interessant, en wellicht ook in het kader van HigherLevel implementeerbaar. Als voorbeeld noem ik maar de gedachtengang rondom NummerBackup. Wanneer je een dergelijke slag erover heen legt kom je uit de vrijblijvendheid van een discussieplatform en ga je echt business creeeren. Als er mensen geïnteresseerd zijn om dit mee op te pakken dan wil ik best een keer een bijeenkomst organiseren om eea door te spreken.
  7. Prima Bernd deze week neem ik contact met je op om te kijken hoe we het vorm kunnen geven. Groeten Henk Jelt
  8. Was paar dagen weg dus kon niet meer reageren op deze leuke en interessante discussie. Wat bij mij blijft hangen is (1) een zeer divers aanbod aan cursussen en (2) de massa van Blokker / Albert Heijn (lees LOI etc). Correct dat het gaat om het aanbieden van de expertise van de trainers en dat je daarbij toch een bepaalde focus moet kiezen omdat zowel jij als je klant daarna niet meer weet wat je doet. Als je klein bent dan moet je focus kiezen, wil je divers zijn moet je groot willen worden om up2date te blijven. Het is onmogelijk om alleen alle onderwerpen bij te blijven houden en ook nog cursussen te blijven geven. Nu het volgende idee (doe ermee wat je wil, ik wil je er graag bij helpen): 1. focus op het MKB (grote bedrijven hebben vaak hun eigen contacten bij vaan grote bureaus en hebben inkoopcontracten) 2. zoek direct massa door mbv een franchise constructie / maatschapsconstructie veel gelijkgestemden met diverse specialisaties bij elkaar te brengen op verschillende lokaties zodat je je merk direct verspreidt en onder de aandacht brengt 3. vind bijvoorbeeld al deze gelijkgestemden onder de deelnemers aan higherlevel. Vanuit Platform4Business willen we je hierbij graag ondersteunen. Met ons platform kunnen we alle cursussen, trainingen, afspraken, agenda's, discussies en what have you ondersteunen. En onze focus is MKB dus daarmee bieden we je het platform om je diensten te verkopen. En Annedien kan het concept voor je maken (Anne ik vind het een geweldig idee!) groeten Henk Jelt
  9. Ik denk dat het een aantal aspecten zijn die zeker van belang zijn maar er zijn meer. Ik zal het rapport van de Syntens sessie uploaden. Misschien is het een aardig idee om een sessie voor geïnteresseerden offline te beleggen met iemand van Syntens om van hen te horen wat de pitfalls van samenwerking zijn. Overall: zowel ICT als samenwerking als marketing en strategie zijn kernthema's van Syntens, en de leden van dit forum behoren overduidelijk tot de doelgroep van Syntens. Misschien kunnen we er zelfs een traject onder Syntens vlag van maken in de zin dat we het Syntens kanaal kunnen gebruiken om de deelnemers begeleiding te geven bij het zoeken naar samenwerking met andere ICT bedrijven. Dit doen we al in de regio Haaglanden waarbij Platform4ICT het Internet kanaal gaat worden. Er zijn nu zo'n 900 bedrijven met zo'n 1100 personen lid van het platform.
  10. Hoi allemaal ik vind het een leuk idee. En ... om maar direct met de deur in huis te vallen: een aantal weken geleden hebben we samen met Syntens in de regio Zuid Hollans een dergelijk platform met name voor ICT gestart, nl Platform4ICT, specifiek gericht op samenwerking tussen ICT bedrijven. Een aantal dagen geleden heb ik hierover een thread gestart: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=3;action=display;threadid=1047, die hierover gaat en Platform4Ict aanbiedt aan jullie als ondersteunende faciliteit. Als je zin hebt ga dan kijken, en schrijf je in. Binnenkort zullen we met een enquete starten om te kijken wat de specifieke behoefte van iedereen is, in overleg met zrski en Dreamstart (ik denk dat het aardig is om ook op http://www.platform4ict.nl de koppeling naar hier te leggen, wat jij zrski?)
  11. Beste Denis, ik begrijp je verhaal wel maar ik ben het volledig eens met zrski. Vanuit de consument geredeneerd heb je voor een deel zelfs gelijk: die gebruikt het internet grotendeels alleen voor de dingen die jij noemt. Maar die wil ook niets anders, die wil bezig gehouden worden, die wil muziek, die wil communiceren. Die zal straks ook (daar ben ik van overtuigd) op een hard-disk de soaps van de avond ervoor opnemen (met een Tivo) of ze via een hoge snelheid verbinding binnenhalen. Gewoon omdat het gemakkelijk is en omdat ze het nu niet hoeven te missen. Nu moeten ze voor de TV zitten om 20:05 om GTST niet te missen; morgen kunnen ze het wanneer ze uit de kroeg komen nog even kijken. Als het niet te veel kost gaan ze het gewoon doen. En daar heb je technische innovatie gewoon bij nodig. Anders had je bij de walkman kunnen stoppen, of zelfs nog veel eerder. Waarom een stoomtrein ontwikkelen? Je kan toch ook je boodschappen in het dorp zelf doen? Dan de andere kant die je vergeet in je verhaal: de ondernemer. Er zijn veel soorten ondernemers maar ik wil er één uithalen: de technische ondernemer. Ja, natuurlijk gaat het om de jas. Maar als je geen brood kan bakken moet je geen bakker worden. Andersom: als je goed bent in techniek moet je vooral iets met techniek doen. Een technische ondernemer doet waar hij goed in is en als er dan een markt voor is dan is de sky de limit. (jouw woorden). Alle andere ondernemers gebruiken het product van de technische ondernemer om hun producten sneller, beter, efficiënter etc etc te maken, vervoeren, en verkopen. Als zij het product niet kunnen gebruiken is het afgelopen. Weglekken van geld? Onzin. Als een ondernemer techniek goed kan inzetten verdient hij of bespaart hij er geld mee. En als het een Nederlandse ondernemer is dan komt er weer geld Nederland in nietwaar? Als we goede bakkers hebben die door het slim inzetten van techniek meer geld verdienen, verdienen we er allemaal aan. En als vervolgens die technische producten ook nog's een keer uit Nederland koment gaat het dubbelop. Als we allemaal niets zouden doen, ja dan zou je gelijk hebben. Dan zou het geld weglekken naar al die landen waar wél geinnoveerd wordt. Om te kunnen overleven zullen dan de andere ondernemers hun technische gereedschappen ergens anders kopen waardoor er dan wel geld zou weglekken. Kortom: in mijn idee is technische innovatie een absolute noodzaak, en is het zelfs een noodzaak om al die andere ondernemers te stimuleren van die technische innovaties gebruik te maken. Anders rijdt jouw trein voorbij, en kunnen we het vergeten. Die trein rijdt inderdaad in een rotvaart en het enige wat we kunnen doen om te voorkomen dat-ie ergens tegenaan knalt, is zelf achter het stuur gaan zitten. Nog even over die stimulans: Dreamstart en Higherlevel zijn natuurlijk prima voorbeelden van stimulans van innovatie, net als allerlei techno-parken rondom universiteiten en Twinning niet te vergeten. En wees gerust: ook de ondernemer wordt gestimuleerd techniek in te zetten: Nederland Gaat Digitaal is een project dat gewoon verder gaat met als doelstelling 2/3 van alle MKB ondernemers internet functioneel in te laten zetten. Overigens: ik wens je veel succes met je onderneming!
  12. We moeten dus een andere oplossing voor de pop-up verzinnen. Kleine achtergrond over de pop-up: NummerBackup draait op Platform4Business, een platform waarop met mn MKB-bedrijven allerlei processen binnen hun onderneming kunnen laten ondersteunen. Eén van de essentiele elementen van het concept is de Business Navigator, waarmee de bezoeker toegang heeft tot het platform en er gemakkelijke overheen kan zoeken. Het is ook de plek vanwaar de bezoeker kan inloggen. De Business Navigator verschijnt in beeld als je op één van de sites op Platform4Business komt. Maar als de bezoekers het irritant vinden, moeten we er iets op verzinnen. Heb je een idee? Of is dit iets voor een aparte discussie, zrski?
  13. nummerbackup is vanaf nu operationeel als site, met de aantekening dat er nog wel inhoud in moet. de site is hier: http://www.nummerbackup.nl te bezoeken. 'snel snel snel wordt lid van nummerbackup punt enel' (uiteraard wordt de discussie hier gevoerd, maar nb.nl zal allerlei andere faciliteiten aan haar leden bieden)
  14. Wat de perceptie ook zeer beinvloedt is het stijl waarin je de naam presenteert in bv een logo en een huisstijl. TrainingTime kan daardoor op verschillende manieren worden 'geladen'.
  15. Hoi allemaal ik volg de discussie met aandacht, en vind er leuke dingen tussen zitten. Waar het nu naar toe gaat is dat de keuze van de naam toch gebaseerd gaat worden op dat wat je als persoon / onderneming bent (=positie, bedrijfscultuur ...). De grote vraag is dus 'wie ben je, vanuit welke achtergrond wil je cursussen en trainingen geven en wat is je visie daarop'. Om een voorbeeld te geven: Een relatie van mij komt uit de muziekwereld, mn de jazz. Hij heeft op basis van zijn ervaringen een visie op samenwerking ontwikkeld die hij vertaalt naar creatieve processen en groei in een bedrijf. Zijn ervaring in een band was dat de leukste momenten niet kwamen op het moment dat je muziek van het blad speelt, maar wanneer je 'gaat improviseren'. Dan ontstaat er creatviteit en kom je tot iets nieuws. In de muziek worden dit jam-sessies genoemd, en dus werkt hij onder de naam Jamming. Zijn bedrijf heet wel anders (Ronald Bos Management Consultancy),maar zijn product heet Jamming en dat promoot hij. Henk Jelt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.