bratpack

Super Senior
  • Aantal berichten

    196
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer
  • Geslacht
    Male
  • Adres
    Venenweg 17D, Zwanenburg, 1161AK, Nederland
  • Voornaam
    Edwin
  • Achternaam
    Meijer
  • Bedrijfs- of organisatienaam
    Bratpack Internetdiensten
  • Websiteadres

Bedrijfsinfo

bratpack's trofeeën

  1. Met Adwords wordt het steeds lastiger om goedkope clicks te genereren, maar over het algemeen kunnen wij nog wel met wat creatieve invallen goedkoop traffic inkopen voor onze klanten ;) Het grootste nadeel van Marktplaats vind ik dat het niet echt een zakelijke uitstraling heeft. B2C sites hebben er ongetwijfeld baat bij, maar als je aan bedrijven levert vind ik Marktplaats een beetje een afknapper voor je uitstraling. Of sta ik daar dan helemaal alleen in!?
  2. Ik vind het wel een aardig initiatief om Google uit te dagen. Allereerst is Google een enorm dominante partij die je business kan maken of breken. Dat is voor ons als internetbedrijf wel handig, want je kan je op één zoekmachine concentreren maar voor de langere termijn is dat natuurlijk funest. Je ziet nu al de kritiek op Google toenemen dat ze teveel misbruik maken van de privacy van hun gebruikers. Zolang ze doorgroeien wordt dat alleen maar erger. Daarnaast twijfel ik of Cuil hét antwoord op Google is. Het is natuurlijk wat raar dat ik bij een zoektocht naar "bratpack" uitkom bij een goede lading homo-porno ??? en dat er over het algemeen bijzonder veel irrelevante resultaten komen als je een Nederlands woord opzoekt. Dat ligt ook aan de wijze van indexeren en redeneren, maar toch. Google blinkt wel uit in het geven van duidelijke en relevante resultaten. Als je het positief bekijkt voor Cuil: wie kent Altavista nog, die waren 10 jaar geleden dé partij voor zoekmachines en zijn vrijwel volledig weggeconcurreerd door Google. En over de interface: iedere computergebruiker stond op zijn kop met de introductie van Windows '95, want DIE menustructuur met zo'n gekke startknop zou Microsoft wel snel weer veranderen naar die van 3.11... (jaja, ik ken mijn klassiekers :P ) Om een lang verhaal kort te maken: Cuil is nog lang niet Cool, maar vroeg of laat komt er echt wel een partij die een significant marktaandeel op deze markt gaat pakken. En dat is maar goed ook!!
  3. Feitelijk gezien klopt ook dít niet helemaal. Google haalt veel omschrijvingen die getoond worden in de zoekreulstaten uit Open Directory / DMOZ. Je eigen description wordt dan dus niet weergegeven, het is dan minder belangrijk om een wervende tekst daarin op te nemen ;) Probleem is wel dat alle details meetellen bij het verkrijgen van een toppositie in Google, dus ik wil wel adviseren om de description tag goed in te voeren - ook al is deze dus niet altijd zichtbaar. Succes!
  4. Een Tip Topic! Goed idee, maar volgens mij gaat iedereen elkaar dan tippen zodat je nog steeds geen goede tips gaat krijgen. Zelf vind ik het systeem op www.webhosters.nl wel aardig. Daar presenteren hostingbedrijven hun diensten en kunnen bezoekers hun (ongezouten) mening geven over de kwaliteit. Dat lijkt op alle vergelijksites van consumenten, maar is toch nét weer even anders. Overigens zou ik niet weten of zo'n site bestaat voor B2B, iemand suggesties??
  5. Mijn ervaring is in ieder geval dat het maken van een website een stuk eenvoudiger is dan het promoten en alles wat daarbij komt kijken, dus ik sluit me zeker aan bij Wouteronline! Als tussenweg zou je ook nog eens naar templates kunnen kijken en daar een CMS achter laten zetten door een bedrijf of programmeur.
  6. Volgens mij is er meer dan genoeg standaard-software voor de makelaars-branche te vinden die je relatief goedkoop kan aanschaffen. Google eens op "makelaar website systeem" of "real estate website" of iets in die trant, dan vind je vast wel wat ;-) Succes!!
  7. Hoi Indiana, Alles wat je vraagt kan ik in ieder geval met "ja" beantwoorden voor je, dus dat is in ieder geval goed nieuws voor je ;) Ik denk dat je even moet zoeken op dit forum naar de ervaringen, voordelen en nadelen van betaalsystemen. Er is namelijk niet één goede oplossing hiervoor, het is afhankelijk van je eigen wensen en eisen. Ideal is bijvoorbeeld handig in Nederland, een creditcard als je veel zaken doet in het buitenland en Ogono als je een soort "paraplu"-oplossing wil met één partij als aanspreekpunt. Nadat je jezelf ingelezen hebt zou ik eens een afspraak maken met een internetbedrijf om de (on)mogelijkheden en bijkomende kosten door te nemen. Succes!
  8. Heb ook maar even een kijkje genomen, maar volgens mij is deze site nog net iets te hip voor de doelgroep van de HEMA, maar misschien willen ze zich wel richten op een jongere doelgroep ;D Daarbij is het wel ietwat amateuristisch om alle assortimentscategorieen op de voorpagina te plaatsen: beetje onzin!
  9. Webbie-art: zoals bekend is er in de wereld van SEO geen één perfecte methode waarmee een nummer een plek gegarandeert wordt. En dat is maar goed ook natuurlijk. Als de software voor jou goed werkt: top! Maar wees voorzichtig dat dit soort programma's niet ongewenst aanpassingen aan je site uitvoeren die indruisen tegen de guidelines van zoekmachines. Voor de liefhebbers (en wellicht al eerder vermeld in deze discussie): www.seochat.com www.clickz.com Succes!
  10. Ik ga 't toch even opnemen voor Jeroen. Het is namelijk redelijk bekend dat je beter géén automatische aanvragen naar websites kunt sturen die door mensen beheert worden. Zijn het sites die automatische link-aanvragen accepteren en direct verwerken dan kan je lekker je gang gaan, maar dat zijn meestal toch geen waardevolle sites. Handmatig sites benaderen en een kwalitatief goede aanvraag indienen is volgens mij de beste methode. Software gebruiken we zelf alleen om te analyseren en te constateren, vervolgens gaan we handmatig aan de slag om het te verbeteren. In die zin is de software een prima hulpmiddel. Zelf hebben wij een mooie lijst met een paar honderd Nederlandse websites, gesorteerd op Pagerank en thema, waar we links aanvragen. Handmatig welteverstaan. Per website kunnen we bekijken welke sites er relevant zijn en waar we bijvoorbeeld ook info willen ontvangen over adverteren of specifieke vragen voor hebben. Deze lijst levert ons een hoop links op, bespaart tijd en we kunnen zo systematisch te werk gaan. Check ook eens andere, internationale fora, waar experts de software beoordelen. Algemene tendens: gebruik het niet om je site aan te melden of te verbeteren, alleen om te analyseren!
  11. Valt me op dat nog niemand de linktracker van Digitalpoint heeft genoemd (zie http://www.digitalpoint.com/tools/keywords/). Gratis en compleet met grafieken, historie, meerdere sites etc. Erg handig! Bovendien kan je daar je rankings op bepaalde trefwoorden mee bijhouden. Wel leuk om dit topic door te lezen en tot de conclusie te komen dat nagenoeg niemand dé manier heeft gevonden om zijn site te promoten! (En ook leuk om te constateren dat er gelukkig steeds meer mensen kritisch aankijken tegen beloftes als "gegarandeert" op nummer 1 in Google. Ik volg veel SEO forums, spreek veel mensen die met SEO aan de slag willen en er zijn nog zat naieve mensen die denk dat dit kan...)
  12. Beste Ben, Waarom wij het zelf niet aanbieden? Goede vraag ;) Wij kunnen alle online betalingssystemen wel integreren. Enerzijds omdat we het al gedaan hebben, anderzijds omdat het meestal redelijk eenvoudig te doen is. Op dit moment gaat onze eigen voorkeur vooral uit naar Ogone: betaalbaar maar erg compleet, eenvoudig te integreren en een goede support. Daarbij heb je met bestaande "losstaande" systemen altijd wel import/export functies via bijv. Clieop3, maar dat is volgens mij niet echt hetgeen waar je op uit was. Dan het antwoord op je vraag: onze ambitie ligt niet op het gebied van back-office systemen. Net zoals we geen systeembeheer doen willen we zo min mogelijk met administraties, backoffices en andere software te maken hebben. Door onze focus kunnen we het één beter doen, andere vragen gaan misschien stilletjes ons huisje voorbij. Zoals dit soort dingen. Overigens een zeer handig lijstje bruikbare links. Als je het echt low-budget en open source wil houden kan je op www.sourceforge.net nog véél meer goede en minder goede systemen vinden. Bij OsCommerce zijn er volgens mij ook weer standaard-modules te downloaden voor Ideal koppelingen etc. Succes!
  13. Nils: als ervaringsdeskundige in deze branche kan ik met enige zekerheid verklappen dat er veel "budgethosters" zijn met enkele tientallen/honderden klanten die een paar euro per maand betalen voor een heleboel gigabytes, emailadressen en weet ik veel wat nog meer. Echter, dit zijn ook de klanten die snel overstappen van provider naar provider, dus in dit type hostingproviders zit veel verloop c.q. risico. Vandaar de lage overnameprijzen. Succes ermee als je erin gaat ;D Als je wel een goede klantenportfolio hebt zoals andere bedrijven (ik noem geen namen ;)) kan je natuurlijk wel wat meer vragen/verwachten. Maar ook dat soort bedrijven staan weleens op dat forum aangeboden, dus kijk er eens naar zou ik zeggen. Succes!
  14. Met alle respect, maar op www.webhostingtalk.nl staan veel hostingbedrijven van "16-jarigen" te koop. Ook serieuze bedrijven, daar niet van, maar daar gaan ze volgens mij voor 2x / 3x de omzet. Wellicht kan je daar de boel te koop aanbieden en daadwerkelijk van de hand doen als je een goed bod krijgt waar je tevreden mee bent? Er zitten veel hostingbedrijven te springen om extra klanten/uitbreiding door een kleinere partij over te nemen. Beetje het idee van kralen verzamelen tot een mooie ketting zoals Heineken met brouwerijen in Rusland doet. Mocht je niet verkopen, nog een paar jaar doorgroeien en dan de boel van de hand willen doen, dan kan je de NCW erbij nemen ;)
  15. Beste naamgenoot, Je vraag is herkenbaar, krijg 'm wekelijks op m'n bordje! Echter, het is lastig om dit te realiseren tegen beperkte kosten. Je moet namelijk ten alle tijden een online applicatie aan je (offline) boekhoudpakket koppelen. Dit is te realiseren, maar hiervoor zal je hoogstwaarschijnlijk uitkomen bij óf een standaardpakket / module die bij je boekhoudpakket aangeschaft kan worden maar niet aan al je wensen kan voldoen óf maatwerk via de leverancier van je boekhoudpakket of een andere specialist. Is ook duur. (Overigens snap ik niet helemaal hoe je je boekhouding inricht: je moet toch ook je kosten inboeken om de BTW aangifte te verzorgen?) Tip: je internet-facturen een afwijkend kenmerk meegeven van je andere facturen, dan loopt 't in ieder geval niet in de war. Succes!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.