Dave

Junior
  • Aantal berichten

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Dave

  1. Weer een reactie! Geachte heer, Met belangstelling hebben we uw voorstel gelezen voor het inrichten van een website voor het online afhandelen van tandartsdeclaraties. U heeft met uw analyse gelijk dat het in deze tijd nog wat vreemd overkomt dat declareren via internet nog niet is geregeld. Het is vanuit de optiek van rechtmatigheid en beveiliging van gegevens toch een weerbarstige problematiek. Het heeft onze volle aandacht. Voor ***** is de inzet om op korte termijn een veel bredere functionaliteit op onze website te gaan aanbieden. Het “versnipperen” van elektronische loketten is voor onze verzekerden te verwarrend. We streven juist vereenvoudiging na. Om deze reden zullen we geen gebruik maken van uw aanbod. We wensen u succes met uw initiatief. Wat vinden jullie hiervan?
  2. De opzet is juist dat wanneer je de nota via deze website declareert, er 1 standaard lay-out uitkomt (die naar de wensen, voorwaarden en eisen van zorgverzekeraars kan worden ontworpen). In principe kan iedereen erachter komen hoe de lay-out bij zijn/haar tandarts eruit ziet. Zorgverzekeraars voeren dan ook regelmatig steekproefsgewijs een controle uit. Ook is het zo dat er voor iedere behandeling een maximum bedrag mag worden gerekend. Als jij kwaadwillend dit bedrag zelf veranderd, en hij komt per ongeluk boven het maximale bedrag uit, dan ziet de verzekeringsmaatschappij dit vrij snel. Ik heb trouwens nog een aantal reacties terug gehad van verzekeraars. Ondanks dat zij allemaal erg enthousiast over het initiatief zijn, heeft een aantal heeft ook aangegeven er niet op in te willen gaan. Omdat: - Onderliggende nota ontbreekt; - Zelf al mee bezig; - Website richt zich alleen op mondzorg en zij willen een website voor de hele zorgsector; - Willen dat zorginstellingen zelf gaan declareren i.p.v. dit over te laten aan hun klanten. Mijn idee lijkt erg op wat René in zijn column schrijft: Eureka, ik begin een webwinkel! Ik had eigenlijk gedacht dit even naast mijn studie te gaan doen om wat bij te verdienen. Ik ka nu 3 dingen doen: 1. Het idee laten voor wat het is en de uitkomst van de gesprekken met zorgverzekeraars afwachten 2. Het oorspronkelijke idee gebruiken voor een nieuw idee. Namelijk online declareren voor iedere zorginstelling 3. Inzien dat het een grotere onderneming wordt dan ik had gedacht en vervolgens besluiten er niet mee verder te gaan.
  3. in principe richt ik mij tot nu toe alleen op de mondzorg. Deze nota's zien er niet allemaal hetzelfde uit, maar veel verzekeringsmaatschappijen hebben een systeem dat iedere lay-out kan herkennen. De lay-out van de bij mij ingevulde declaraties kunnen naar wens worden aangepast. Het voordeel voor de klant is: 1. Geen geld te betalen aan postzegels. oké het is een klein bedrag 44cent, maarhet is toch geld en je moet wel een postzegel in huis hebben. 2. Het kan op ieder moment van de dag worden ingevuld en je hoeft er de deur niet meer voor uit. Bij mij is de brievenbus 5 minuten lopen en mijn verzekeringskantoor 15 min. Nu kun je zeggen dat dat niet veel tijd is. Maar veel mensen stellen dit soort dingen heel lang uit. Of nog erger, ze vergeten de declaratie in te leveren. Op dit moment worden de declaraties steekproefsgewijs getoetst op fraude. Maar zij vertrouwen hun klanten best (volgens een grote verzekeraar). Dat zij dit zelf gaan doen werd al aangegeven. Maar dit is pas over 1 á 1.5 jaar. Dit is een lange tijd. Als ik in de tussentijd van onlinedeclareren.nl een begrip kan maken. Dan zorg ik toch voor een groot marktaandeel
  4. Toen ik nadacht over een verdienmodel, kwam ik als eerst op het idee om de consument voor de service te laten betalen. Ik zag het als volgt: nadat de klant het declaratieformulier in heeft gevuld belt hij/zij een 0900-nummer wat bijvoorbeeld 0,80cent per gesprek kost. Zij krijgen door de telefoon een code te horen die zij op de website kunnen invullen waarna de declaratie verzonden wordt. Als ik naar mijzelf kijk zou ik hier weinig zin in hebben. Ik vind het betalen niet zo vervelend, maar de moeite die ik ervoor moet doen. Vervolgens kwam ik op een ander verdienmodel. Je weet namelijk heel goed wie de bezoekers van deze website zijn. Dit kan interessant zijn voor bijvoorbeeld een producent van tandpasta of een aanbieder van zorgverzekeringen. Nadat de klant het declaratie formulier heeft ingevuld krijgt hij/zij een reclamefilmpje te zien met daaronder een tekst als: een moment geduld uw declaratie wordt verwerkt. Na het zien van de reclame wordt er bedankt voor het bezoek en een bevestiging naar het e-mail adres gestuurd. Met daarin misschien nog een kleine reclame verwerkt. Is het betrouwbaar? Wanneer iedere verzekeraar zich aansluit bij dit initiatief is het heel betrouwbaar. Zijn er enkele die niet meedoen dan zal het voor de verzekerde van die maatschappij niet mogelijk zijn om via deze website te declareren. Krijg ik mijn geld snel? Ik heb geen invloed op de uitbetaling. Ik zorg dat de declaratie snel bij de verzekering komt. Vervolgens is het aan hun om deze uit te betalen. Dit zal ik er ook duidelijk bij vermelden.
  5. Het idee was eerst precies zoals jij aangeeft Tjeng. Ik liep weg bij de tandarts met een nota in mijn hand waarvan ik dacht ‘die kan ik zelf ook maken’. Er stond geen bedrijfsstempel op of een ander keurmerk waaraan de verzekeraar kon zie dat ie echt was. Het was gewoon een A4tje met de verkregen behandeling en het bedrag. Ik had bedacht dat iedereen zijn declaratie digitaal bij mij kon inleveren, vervolgens print ik deze uit en lever deze zelf 1 á 2 keer per week in bij het desbetreffende verzekeringskantoor. Maar waar ik bang voor was, is dat ik succes zou krijgen. Ik zag mijzelf al op mijn zolderkamer enkele duizenden zo niet honderdduizenden declaraties uit printen. Op zich had ik hier geen moeite mee, maar omdat ik geen geld voor deze dienst vraag, vroeg ik mij af of ik voldoende inkomsten kon krijgen d.m.v. reclamecampagnes om de print kosten eruit te halen en nog wat over te houden. Uit kostenbesparing kwam ik dus op het idee om de declaraties digitaal door te sturen. Nadat ik de harten van de verzekeringsmaatschappijen heb gewonnen ga ik over op de tandartsen die zelf declareren. Zij declareren vaak via een tussenpersoon en betalen hier volgens mij best veel geld voor. Ik weet zeker dat ik dit goedkoper kan aanbieden. Ik heb geen idee waarom mensen wel of geen zaken doen met uwnota.nl. Maar zij richten zich op andere zaken dan ik. Ik wil het simple & stupid houden. Jij declareert, ik zorg ervoor dat het bij de verzekering aankomt ;).
  6. Hoi, Bedankt Nucleolus voor je compliment. Het klopt dat de verzekeraar de originele nota wil hebben. Dit is niet omdat zij hun klanten niet vertrouwen, maar dat is omdat zij wettelijk verplicht zijn een nota enkele jaren te bewaren. Het maakt niet uit of dit de originele nota is of een soortgelijke kopie. Ik ben gisteravond (zaterdag) opgebeld door de directeur van een grote verzekeringsmaatschappij. Hij heeft mij een paar waardevolle tips gegeven. Zo vertelde hij mij over de wettelijke eisen, maar ook dat het hun weinig kostenvoordeel op zal leveren en dat zij deze website meer als service naar hun klanten zien. Ook vertelde hij mij dat ze zelf al zo een systeem aan het ontwikkelen zijn maar dat dit pas over 1 á 1.5 jaar af is. Dit lijkt mij een lange tijd en daar zie ik dus een grote mogelijkheid in voor mijn idee. Want ik kan het vrij snel opzetten. Zijn 2 punten om het niet door te laten gaan waren: 1. Er is een wettelijke eis dat zij de nota’s enkele jaren moeten bewaren. Dit betekent dat zij de digitale declaraties zelf uit moeten printen en bewaren (weinig kosten voordeel); 2. Waarom gaan klanten naar onlinedeclareren.nl en niet naar de site van de verzekeringsmaatschappij zelf, als deze ook dezelfde mogelijkheid aanbied. Hoe denken jullie over deze 2 punten?
  7. *UPDATE* Er hebben al 3 grote verzekeringsmaatschappijen interesse getoond. Nog 34 te gaan :P
  8. Hoi Moo, Hou vooral ook rekening met seizoensinvloeden. In de zomer heb je het een stuk rustiger en kun je niet altijd van een bepaald aantal uren per week uitgaan. Succes ;) Dave
  9. Ik heb mij juist laten vertellen dat vooral tandartsen steeds vaker boter bij de vis vragen. Dus als je naar de tandarts bent geweest je direct moet afrekenen. Omdat ze zo geen dure contracten hoeven te nemen van bedrijven die voor hun declareren. En ze niet lang op hun geld hoeven te wachten.
  10. Hey Sander, FBTO biedt inderdaad de mogelijkheid om online te declareren. Maar je moet je eerst registreren en vervolgens je nota inscannen en opsturen. Dit vind ik redelijk omslachtig en zij bieden die service alleen aan hun klanten. Over de VU declaraties. Hoe werkt dat daar? Ik heb mij eigenlijk alleen nog maar bezig gehouden met de zorgsector. Maar zoals je zelf al aangeeft kan het best interessant zijn!
  11. Hoi, Een medewerker van Zorg & Zekerheid heeft mij verteld dat op dit moment ongeveer de helft van alle tandartspatiënten zijn of haar nota zelf moet declareren. Ik wil deze groep mensen een nieuwe mogelijkheid bieden om hun nota te declareren. Namelijk, online declareren. De opzet is dat onder andere tandartspatiënten hun declaratie online kunnen invullen op een website genaamd 'onlinedeclareren.nl' zodat deze vervolgens bij de desbetreffende zorgverzekeraar terechtkomt. Het lijkt mij een interessante markt als je je bedenkt hoeveel mensen er jaarlijks naar de tandarts gaan en hun nota zelf declareren. Op dit moment kun je alleen declareren d.m.v. je nota op te sturen per post of langs te gaan bij een verzekeringskantoor. Nu heb ik alle zorgverzekeraars in Nederland een brief gestuurd waarin ik vraag of zij bereid zijn de op de website ingevulde declaraties te accepteren. Maar nu komen de vragen: Ik heb bijna 40 zorgverzekeraars aangeschreven en ik verwacht niet dat iedereen direct zal reageren. Hoelang moet ik wachten voordat ik ze nogmaals schrijf? kortom hoelang geef ik ze de tijd om te reageren? Wat is jullie mening over de service. Persoonlijk zie ik namelijk alleen maar voordelen. Maar ik ben dan ook niet echt objectief. Spelen jullie eens de advocaat van de duivel. Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Groetjes ;), Dave
  12. Beeld je een jonge jongen met blond haar in die een sprongetje van blijdschap maakt (dat ben ik ;)). Bedankt voor de tips en input.
  13. WAAUW :P Ik kijk net op de website van Aldipress (Frans je link mist een S'je) en dit is precies wat ik zoek.
  14. Weet je dat ik nog helemaal niet bekend ben met LinkedIn. Natuurlijk heb ik er wel van gehoord, maar heb zelf nog geen account aangemaakt. Ga ik trouwens direct doen. ;). *UPDATE: aangemeld bij LinkedIn* Opzich ben ik ook niet zo bekend met netwerken. Ik bedoel, ik ken jou (u) nog geen eens . Is het dan niet vreemd om te vragen of je mij in contact zou kunnen brengen met een persoon uit jouw netwerk?
  15. Google als leverancier? Waarom niet. Maar ik wil dat Leez.nl zich juist onderscheid van bijvoorbeeld Amazon.com door Nederlandse content te leveren. Dat wil niet zeggen dat ik de doelgroep die graag Engelstalige boeken, tijdschriften enz. leest wil negeren. Maar het zal niet de primaire doelgroep worden. Dat ik mij wil richtten op de doelgroep die Nederlandse boeken, tijdschriften enz. wil lezen brengt gelijk het moeilijkste punt naar voren. Namelijk, de Nederlandse uitgever. Het lijkt mij namelijk dat een uitgever van bijvoorbeeld een tijdschrift liever zaken doet met een bedrijf als bol.com dan een nieuwkomer op de markt. Persoonlijk zie ik dit anders, het is tenslotte nieuwe markt en als startend jong bedrijf kun je snelle acties ondernemen, vaak in tegenstelling tot een log bedrijf als Bol.com. Maar ik hou van kruiwagens die mij bij bedrijven kunnen introduceren (zoals Rebel die mij wilde helpen). Want ik vind het moeilijk om te bepalen met wie ik contact op moet nemen en hoe ik diegene moet benaderen. Mijn idee is om gewoon een aantal grote uitgevers een brief te sturen met daarin de vraag wat een digitaal exemplaar kost van hun product. Zij hebben, denk ik, geen idee en hoop daarom ook aan te sturen op een afspraak. Zodat zij kunnen zien hoe gemotiveerd en serieus ik ben en een nieuwe toekomst voor hun product voor ogen heb. Iedere keer als ik even kort wil reageren dan wordt het een weer een heel verhaal. Komt waarschijnlijk door mijn enthousiasme voor dit onderwerp. When I snap my fingers you will wake up.
  16. Leuk Cruiser dat je ook meedenkt. Het nieuwsbericht wat je aanhaalt vind ik heel interessant. Concurrentie is gezond (alhoewel Google als concurrent? :-\). Maar tot nu toe gaat het hun geloof ik alleen om Engelstalige boeken. Dit soort berichten bevestigen wel dat er een verandering plaatsvind in de wereld van het lezen. Overigens heb ik nog niets gehoord BRS, van Irex. Maar ik heb pas vandaag de e-mail verzonden en had ook nog geen reactie verwacht.
  17. Ik heb het gevonden. Maar als je hier gebruik van wilt maken, dan is het inderdaad beter in een 1 op 1 gesprek of een hele kleine groep. Ik geloof dat je deze oogbewegingen ook kunt gebruiken om te kijken of iemand de waarheid spreekt. Nogmaals bedankt Edo en Fred.
  18. Hoi Edo, Bedankt voor het online zetten ;). Ik heb net met gemak je presentatie bekeken en ik heb een vraag. Nou weet ik niet of vragen stellen echt de bedoeling is, maar zoals je zelf al aangaf, dit is jouw onderwerp en hopelijk waardeer je mijn interesse. Ik vond vooral dat gedeelte over het type mens interessant. Maar hoe kom je er nou achter wie er in de groep liever hoort, ziet of voelt. Natuurlijk bij een grote groep mensen maakt het niet uit, maar stel je eens voor dat je een pitch houdt voor een kleinere groep. groetjes, Dave
  19. Ja ik heb de domeinnaam een tijdje terug laten vastleggen. Heb het overigens alleen bij de .NL versie genomen. Niet dat ik graag in de toekomst ook in het buitenland een soortgelijke website zou willen starten, maar ik vind de Nederlandse markt voorlopig erg interessant.
  20. Om iedereen op de hoogte te houden die het interessant vinden. Ik weet eigenlijk niet of dat mag want dan begint het meer op een blog te lijken? Omdat ik nog niet beschikte over een e-reader, ben ik vandaag zo brutaal geweest om een e-mail naar Irex te sturen, zij zijn de fabrikant van de Iliad e-reader, met de vraag of zij voor een bepaalde periode een e-reader beschikbaar voor bruikleen willen stellen. Wat vinden jullie eigenlijk van de (domein)naam van de website? Leez.nl Omdat er vaak nogal wat discussies ontstaan wat nou wel of geen goede naam is voor een bedrijf of product. Zo moet een domeinnaam geloof ik kort zijn, makkelijk te onthouden, makkelijk te schrijven en affectie hebben met de inhoud. Groetjes, Dave P.S. Thanks Rebel ;).
  21. Het punt wat jij opnoemt heb ik ook MichielvV. Ik vind de e-readers op dit moment nog te duur om even uit te proberen. Ik heb er zelf nog geen eens één terwijl ik een echte fan ben. En ook de weinig beschikbare content vind ik nog erg duur, soms is het net zo duur als een normaal boek. Wanneer ik het inderdaad wel zou gaan gebruiken, is als ik een abonnement kan afsluiten waarbij ik het apparaat krijg en wekelijks of maandelijks tijdschriften erbij krijg. Maar ik zie het ook als een toekomstig succesvol bedrijf, wat echt opgebouwd moet worden en pas binnen enkele jaren goed verkoopt. En dat het enkele jaren duurt hoeft geen probleem te zijn omdat je bijna niet met grote investeringen te maken hebt en ook geen grote werkelijke voorraden hoeft aan te leggen.
  22. Haa te gek! Rebel! Ik vind het echt te gek dat ik met een paar uurtjes al zoveel goeie hulp heb gehad. Natuurlijk is Higherlevel niet om voorgekauwde antwoorden te krijgen, maar je merkt wel dat er veel mensen op dit forum oprecht geinteresseerd en behulpzaam zijn. Rebel ik zou graag willen ingaan op je aanbod ;). Groetjes, Dave
  23. Wat ik wel leuk vind is dat er naast de nadelen van digitaal lezen ook een aantal voordelen worden genoemd. Of ik voor die nadelen een oplossing vind weet ik nog niet. Ik weet ook niet of ik er een oplossing voor moet vinden. Denken jullie niet dat er een nieuwe doelgroep ontstaat. Natuurlijk zijn en blijven er altijd mensen het liefst echte boeken en tijdschriften lezen. Maar het gaat wel om een hele grote markt. Sommige doelgroepen passen waarschijnlijk minder goed bij dit bedrijf en sommige des te meer. Aan mij (en misschien ook jullie) om te geloven (nee niet blind te staren) in de voordelen die worden genoemd en het beste naar voren te halen. Wat ik een leuk punt vind is de mogelijkheid om boeken en tijdschriften te updaten. Ook de reclame die je hierin terugvind. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan seizoensgebonden reclame. Het is overigens helemaal niet de bedoeling om één grote onoverzichtelijke dumpsite te maken met zoveel mogelijk rommel erop. Nee, ik wil wel dat het overzichtelijk wordt en in één opslag duidelijk wordt wat er te krijgen is. Als ik op managementboek.nl kijk voor een boek dan wil ik het vaak ook snel hebben. Waarom zou je het boek dan niet direct willen kopen voor minder geld en met de weet dat je het binnen enkele minuten in huis hebt. Geen verzendkosten, geen dagen wachten en geen slijtage aan je boeken in de vorm van bijvoorbeeld koffievlekken ;), of haal ik nu met het laatste voordeel weer een onderwerp aan waarom iedereen graag een echt boek leest. Maar het gaat nu wel erg veel over e-boeken. Ik wil mij ook vooral richten op tijdschriften. Dit zijn volgens mij kleine aankopen met een hoog entertainment gehalte die je los op in abonnementsvorm kan kopen (en misschien wel met een e-reader erbij). Wat ik ook in gedachten heb is bladmuziek. Stel je de mogelijkheden eens voor, muziekscholen die gebruik maken van een e-reader voor het lezen van hun favoriete bladmuziek. Ik heb de mogelijkheden ervan nog niet onderzocht maar het kunnen wel punten zijn waardoor ik mij onderscheid van andere aanbieders. Groetjes, Dave
  24. Ik merk het al dit gaat weer een verhaal worden. Er zijn al redelijk wat onderzoeken gedaan naar de toekomst en adoptie van digitaal lezen. De één heeft als resultaat dat de consument liever een boek in handen hebben, de geur wil ruiken van een boek en graag rondsnuffelt in een boekenwinkel en de ander voorspelt in 2012 al een grote adoptie en in 2018 een kans dat de digitale markt groter is dan de normale handel. Dat rondsnuffelen in de boekenwinkel doe ik ook graag. Maar ik lees ook vaak boekaanbevelingen op internet (zoals een boeken topic hier op Higherlevel). En wat is er dan mooier om direct een boek te kunnen aanschaffen voor minder geld (maar je leest het al, ik ben niet echt objectief meer en zie veel voordelen) Maar het gaat mij ook voor een groot gedeelte om de tijdschriften. E-boeken aanbieders zijn er al, maar hun assortiment is nog verre van compleet en interessant. Wat mij straks uniek zal maken is het NEDERLANDSE assortiment. Die zal bestaan uit meer dan tijdschriften en boeken. Ik wil ook een ruim assortiment aan stripboeken,puzzelboeken (denk aan Sudoku’s), reisgidsen en interessante gratis reclamefolders aanbieden. Ik weet dat bij het woord reclamefolders al veel mensen kriebels krijgen, maar reclamefolders kunnen ook interessant zijn. Hier zie ik ook een verdienmodel in. Zo kan een eenmalige uitgave van een magazine over een bepaald product erg interessant zijn bij bepaalde doelgroepen. Ik vind het bijvoorbeeld leuk om over vakantie bestemmingen te lezen. Wanneer er een leuk blad beschikbaar is waar mijn favoriete vakantiebestemming uitgebreid in wordt besproken dat lees ik dat graag. Hetzelfde geld voor koken, huizen kopen, een nieuwe auto aanschaffen enz. Dit is een reclamefolder alleen dan in een andere vorm die nog niet zo veel gebruikt wordt. Maar waarom bieden ze het zelf niet via hun eigen website aan? Ze kunnen het natuurlijk zelf aanbieden via de website en vervolgens direct doorlinken naar mijn website. Zo geven ze het meeste werk uithanden, zowel voor als achter de schermen. Ik zal er voor zorgen dat de uitgever zich niet hoeft bezig te houden met het optimaal digitaliseren van het tijdschrift en los gebruikers problemen op (en dit allemaal gratis). En op de website van een tijdschrift bieden ze maar één tijdschrift aan. Zo richt je je als uitgever bijna alleen op je bestaande doelgroep, terwijl als je het tijdschrift in een winkel neerlegt waar ook andere doelgroepen komen, je de kans vergroot op een groter bereik onder andere doelgroepen die misschien nooit van het tijdschrift hebben gehoord, laat staan op waren gekomen om naar de persoonlijke website te gaan. En even inhakend op Christine. Ik vraag echt niet aan jullie even alle raadsels willen oplossen en een businessplan voor mij maken. Ik vind het gewoon leuk om erover te discussiëren en ben nieuwsgierig naar jullie kijk op het idee. En geloof me, ik ben al heel lang bezig met het onderzoeken van het onderwerp en met het maken van een businessplan. Maar je hebt gelijk. Alleen kan ik nog niet zoveel bijdragen. Ik bedoel ik kom net kijken. Natuurlijk waardeer ik goede en behulpzame antwoorden en wil er graag wat tegenover stellen, maar heb geen idee wat dat kan zijn. Ik ga echt geen slimme opmerkingen maken in andere threads terwijl ik zelf nog helemaal geen ervaring heb. Wel leuk in zo’n korte tijd zo veel goeie reacties. Heb alleen zelf al een half uur nodig om een goed antwoord te geven. Groetjes, Dave
  25. Hoi, Ik ben Dave. 23 jaar en momenteel nog student maar hoop dit binnenkort te kunnen verruilen met ondernemerschap. Ik wil mij namelijk bezig gaan houden met het verkopen van digitaal leesvoer, oftewel e-boeken en e-magazines. Ik ben het aan het voorbereiden d.m.v. het schrijven van een ondernemingsplan en veel onderzoeken, websites en artikelen te lezen die gaan over digitaal lezen, om het toekomstige succes ervan te kunnen voorspellen. Het idee: Een website waar e-boeken, e-magazines en e-readers te koop zijn. De prijzen van de boeken en tijdschriften moeten (een stuk) lager zijn dan de papieren versie ervan. Waarom: Omdat ik in een succesvolle toekomst geloof van digitaal leesplezier. Op dit moment is het (in Nederland) nog niet zo’n succes. De e-readers zijn nog duur en er is te weinig leesmateriaal beschikbaar. Als ik dit beide kan veranderen (ik weet dat dit een beetje een grote doelstelling is), dan geloof ik dat binnen enkele jaren een groot deel van lezend Nederland bereid is om een e-reader aan te schaffen en/of digitale media als e-boeken en e-magazines betaald te downloaden. Voordelen voor de consument: - De prijs zal lager zijn dan van de papieren versie. - Keus uit een groot assortiment boeken en tijdschriften. - De mogelijkheid om grote aantallen boeken en tijdschriften mee te nemen op reis, naar werk/school enz. - Minder papier verbruik. Goed voor het milieu (alhoewel er wel weer een apparaat bij komt dat weer energie vreet). Nadelen voor de consument: - Het tastbare boeken en tijdschriften gevoel gaat weg. Voordelen voor de uitgever: - De mogelijkheid om ook andere doelgroepen te bereiken. - Lage kosten en hulp bij het uitbrengen en aanbieden van haar boek of tijdschrift via de website (kortom, het wordt bijna gratis uitbesteed). Nadelen voor de uitgever: - Het boek of tijdschrift is te downloaden op een andere website dan die van de uitgever. Hierdoor missen zij een stukje interactie met de doelgroep via eigen website (mogelijkheid is om een via een link te downloaden). - De mogelijkheid dat het boek of tijdschrift illegaal verspreid wordt via websites en download programma’s Vragen: Ik zit nog wel met een moeilijk punt. Hoe en wanneer ga ik geld verdienen? Het is de bedoeling dat de uitgever kosteloos haar boek of tijdschrift kan aanbieden via de website en geen verkooppercentage hoeft af te dragen. Zo hoop ik de interesse te kunnen wekken bij uitgevers en de prijs zo laag mogelijk te houden voor de consument. Mijn bedoeling is om een bedrijf op te richtten wat na enkele jaren interessant is voor grote bedrijven om over te nemen. Maar tot die tijd is er ook geld nodig om groei van de website te garanderen. Zijn jullie nog wakker ;)? Volgens mij heb ik mijn verhaal zo duidelijk en open mogelijk uitgelegd. Zoals jullie waarschijnlijk al merken aan de lengte van het verhaal ben ik er erg enthousiast over en kan ik er wel uren over schrijven en praten. Het lijkt mij leuk als jullie reageren als je punten ziet waar je het niet mee eens bent (of juist wel) of als je tips en ideeën hebt over bijvoorbeeld een verdienmodel. Groetjes, Dave
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.