discimus

Senior
  • Aantal berichten

    57
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door discimus

  1. Even in off-topic. Heb zojuist even de enquete van higherlevel ingevuld. Met welke formulieren (software) werkt higherlevel om deze enquete in elkaar te zetten? Is het direct gekoppeld aan SPSS? Kent iemand hier nog relatief goedkope of gratis software, waar men dergelijke enquetes mee kan maken? Veel succes met de verwerking en uitslagen van de enquete!
  2. Leden, durf zelf niet te oordelen over welk doel hier wordt nagestreefd. Het is altijd goed een nobel doel te volgen, maar je zult ook je privékosten moeten betalen. Wanneer het kostendekkend is en je er niet (zoals merkava aangeeft) je zakken vult, zou ik zulke projecten ondersteunen. Dat brengt mij op de volgende vraag: Zou je niet een stichting en een BV aan elkaar laten koppelen? DIt hoeft niet formeel. Zodat je commerciele activiteiten onderbrengt bij de BV (bijvoorbeeld opbrengst van de sportactiviteiten die niet voor de leden van de stichting zijn). De niet-commerciele activiteiten breng je dan onder bij de stichting. Het nastreven van de genoemde doelen van verbeteren van sociale competenties en opvoedingsondersteuning door sport. Is het legaal om je aanwezige capaciteiten die je verwerft door je stichting commercieel te laten ondersteunen door een BV? Zodoende kan de stichting bijvoorbeeld tekorten door "subsidiegaten" opvullen door de ondersteuning van de BV. Dit is toch waar de overheid naar toe wil met de invoering van de WMO?
  3. @ oomph Sanne Roemen, ik bedoelde inderdaad de "topicstarter" maar waarom zouden ze dan speciaal voor een studentuitzendbureau kiezen, i.p.v. een regulier uitzendbureau. Vaak staan de studenten ook ingeschreven bij het reguliere uitzendbureau. Met mijn voorgaande stelling wilde ik de "topicstarter" laten nadenken over de toegevoegde waarde van "weer zo'n" bureau. Ik ben het zeer zeker met jou eens dat er markt voor is, maar dan moet het wel goed gebeuren!
  4. Precies, dat is hetgene waarin je jezelf als onderneming die deze studenten levert onderscheiden. Bedrijven willen daar geen tijd in investeren en zijn vaak ontevreden of doen niets met de uitkomsten van de opdrachten. Daarnaast kijkt de school alleen naar de resultaten en ontwikkeling van de student. Je zult dan als onderneming een toegevoegde waarde moeten hebben, waarom zouden ze anders niet gewoon gratis bij school studenten halen. Zodra je weet waarin jij daar je toegevoegde waarde hebt, kun je pas geld verdienen. Ik ben benieuwd, waar jij die toegevoegde waarde ziet.
  5. Zoals ook onze eigen onderneming dit als uitgangspunt had in januari 2004, is het moeilijker dan je denkt. Toch wil ik je zeker motiveren ermee door te gaan! Het bedrijfsleven heeft nog altijd de vraag naar goedkope krachten, maar wil tegelijkertijd TOPkwaliteit. We hebben zelf ook onderzoek gehouden naar deze kwestie en het is ook erg afhankelijk van de sociaal demografische factoren, hier in Drenthe moet je echt veel vertrouwen winnen voordat je ergens binnen kan komen en mag blijven. Nogmaals veel succes en mocht je antwoord hebben op de vraag van igeek, dan horen wij dat graag! www.avedis.nl (kan mijn profiel niet aanpassen momenteel)
  6. Geen enkel probleem. Heb het zelf ook laten doen. Was € 70,-- kwijt voor het hele achterraam. Precies op dezelfde wijze zoals jij het ook wil.
  7. Zwasi, heb je nog wat gehad aan onze contacten? b.v.d. Arend
  8. thnx voor de snelle reacties. Heb ook gezien dat er vele discussies over dit vage onderwerp zijn. Bedankt voor het geven van jullie mening.
  9. Leden, als een naam al gedeponeerd is bij het merkenbureau voor een onderdeel in de productlijn van een onderneming, is het dan mogelijk om met een dergelijke naam een onderneming zelf te starten? (naam is niet zelf gedeponeerd) Zou ik bijvoorbeeld Golf B.V. mogen beginnen? Daarnaast zou ik graag weten wie dat verder beoordeelt, doet de KvK dat? Alvast bedankt voor jullie reacties!
  10. Hallo Zwasiglass, op de één of andere manier is er vast iets fout gegaan via de mail. We zijn natuurlijk bereid ons netwerk met je te delen. We zien je reactie wel tegemoet.
  11. Geachte Zwasiglass, misschien zouden wij hier van betekenis kunnen zijn. Via ons netwerk hebben wij enkele belangrijke contacten in Botswana, Lesotho en Swaziland. Deze contacten zijn ook weer verbonden aan * Shell Oil Swaziland * Swazi Bank. Wellicht zou je eens wat meer informatie in het engels kunnen sturen, zodat wij het door kunnen sturen naar onze contacten. Daarnaast brandt ook bij mij de vraag, of jullie gekeken hebben naar de beschikbare subsidies. Met vriendelijke groet, Arend Hofsink hofsink@ic-developments.nl
  12. Hallo, heeft iemand het stuk ook nog digitaal? Mijn abo van FD is namelijk niet dusdanig geautoriseerd om het stuk te bekijken. Wacht met veel belangstelling jullie reactie af.
  13. Inderdaad TwaLevel, misschien zijn die Amerikanen wel heel erg optimistisch over de manier van (stimu)leren van ondernemerschap. Aan de andere kant is het misschien ook wel weer de manier voor NL, om het allemaal rigoreus om te gooien. Eigenlijk is dat toch wat het de verschillende ministeries willen. Aan Nils wil ik vragen om zijn reactie, naar aanleiding van de genoemde presentatie.
  14. Bij dergelijke projecten wordt ook uitleg gegeven hoe SIFE hier eenrol in speelt. Projecten als het koekjesspel (zelf ingrediënten kopen e.d. en dan verkopen) zijn hier een goed voorbeeld van. SIFE wil ondernemerschap in alle lagen van de bevolking realiseren. Het koekjesspel is bijvoorbeeld ook heel geschikt om eens bij cliënten van een zorginstelling uit te proberen. Er zijn bij de Wereldkampioenschappen van afgelopen jaar heel veel projecten van andere landen voorbij gekomen, waarbij alle nadruk op kinderen werd gelegd. In Amerika is er zelfs een speciale radiozender voor ingeruimd, waar kinderen een vragenuurtje hebben over bedrijfsethiek (je begrijpt de achterliggende gedachte) Die presentatie is trouwens terug te vinden op: http://www.sife.org/world_cup/presentation_videos.asp Graag je mening naar aanleiding van die presentatie.
  15. Hallo Nils, ook bij SIFE zijn er verschillende ideeën over die doelgroep. Ik geloof dat je ook betrokken bent bij de Hogeschool InHolland Diemen? Ook zij werken met het SIFE-principe, misschien leuk om eens een brainstorm-middag over te houden. We zijn nu ook bezig met een video waarin mbo-studenten de manier van handelen in Nederland uitleggen en tijdens een video-conferentie met College of the Ozarks (die een soortgelijke video maken over het handelen in Amerika) zal hierover gedicussieerd worden. Ook in Drenthe zijn genoeg plannen ;)
  16. Ook ik ga mijn uiterste best doen de 25-ste aanwezig te zijn! wanneer is de uiterste datum om je definitief aan te melden? Succes!
  17. Gaat het hie innovatieve TECHNISCHE producten? Of kan het hier ook gaan om innovatieve diensten? Zoals merkava; graag meer uilteg.
  18. mooie investeringen, heb nog niets gehoord van de kennisinstituten waar wij mee samenwerken, zoals de Hogeschool Drenthe of Hogeschool Windesheim te Zwolle. Enig idee in welke projecten dit geld gestoken is? ps: de "hands-on" mentaliteit zou inderdaad gestimuleerd moeten worden!
  19. @ de Witte: We zitten zeker op één lijn. Maar nogmaals mijn vraag: Waar noeten we dan wel geld in stoppen? Wat zou jij (of andere HL'ers doen) ?
  20. Misschien, heel misschien ligt het niet aan het onderwijsstelsel... Waar zouden we het dan moeten zoeken? Kijkje nemen bij andere landen? Aanpassing van normen en waarden in de opvoeding? Persoonlijk twijfel ik eraan dat het alleen ligt aan het onderwijs, maar nogmaals, als we er nu eens vanuit gaan dat het onderwijs klopt en het probleem nog niet is opgelost. Wat zou het dan zijn?
  21. En hoe te denken over totale lesprojecten. Van groep 3 t/m groep 8? Waarin het project elk jaar weer een kwartaal terugkomt? Door het project zal het kind zich weer enige competenties verwerven. Welke? Hoe is er een meerwaarde te halen? handelsgeest is dus geen comptetentie... of wel?
  22. Leden, een "hot" item is momenteel weer het ondernemen in het basisonderwijs. Het MKB is brabant is hier erg goed mee bezig, zij hebben een mooi programma ontwikkeld, waarbij bedrijven zich zelfs verbinden aan basisscholen. Nu hebben wij van meSIFE een soort van zelfde programma gekregen van SIFE USA. Wij twijfelen nog of wij dit programma gaan inzetten of niet. Daarom de vraag: Vanaf welke leeftijd vinden jullie het "etisch" verantwoord om kinderen hiermee te confronteren en zal het daadwerkelijk een meerwaarde opleveren?
  23. Wij willen graag mensen uit het hoger onderwijs langdurige projecten laten ontwikkelen. Dus niet alleen geven door middel van geld, maar ook door kennis. Daarom laten we sinds 2 dagen de volgende mail bij studenten circuleren. Volgende week gaan we de onderwijsinstellingen zelf benaderen. In dit forum werd al vaker gezegd, dat je ook wel eens gek kan worden van elke keer maar dat er geld gevraagd wordt. Daarom deze actie: Meer dan geld alleen... De volgende mail gaat mee: Beste student, De ramp in Zuidoost-Azie raakt ons allemaal. Het SIFE (Students in Free Enterprise)-team van Meppel-Emmen, doet een beroep op alle studenten van Nederland om gezamenlijk steun te verlenen aan het getroffen gebied. Jij kan hier een belangrijke rol in spelen!!! Jouw eigen netwerk en de onderwijsinstelling waaraan je verbonden bent kunnen een groot verschil maken in het leven van vele mensen in het rampgebied. Wij vragen jou dan ook om actie te ondernemen op de opleiding waar je zit. Je kan op verschillende manieren helpen; Op korte termijn kan jij met je collega-studenten vernieuwende inzamelacties houden. Start een sponsorprogramma waarmee jij de contacten van jouw opleiding benaderd. Denk hierbij ook aan stagebedrijven en dergelijke. Daarnaast willen we ondernemende projecten die van belang zijn voor de opbouw van het rampgebied stimuleren om de opbouw van Zuidoost-Azie te versterken. Het gaat hierbij om projecten in zorg en onderwijs maar ook om economische activiteiten. Het ingezamelde geld komt deels ten goede aan giro 555 en wordt daarnaast geïnvesteerd in duurzame projecten. Ook onze kennis kan van groot belang zijn! Het landelijk kader van deze actie, opgezet door meSIFE, wordt geboden door SIFE en geeft jouw actie een sterke ondersteuning. Ken jij studenten, ook van andere hogescholen of universiteiten, die al met acties begonnen zijn maar zich nog niet hebben aangemeld bij de gezamenlijke actie van het Hoger Onderwijs vraag ze dan zich zo snel mogelijk aan te melden op: www.ic-developments.nl Op die manier kunnen wij dan aangeven hoe het project een meerwaarde kan bieden. Hopend op jouw medewerking en met vriendelijke groet, Namens meSIFE, Arend Hofsink & Lucas den Boer
  24. Ik ben het met je eens tremenor, waar zijn de projecten die echt ondernemerschap vragen.?. Ik bedoel de ECHTE projecten, met daadwerkelijke resultaten. Heb trouwens nog een vraag: Hoe meet ME-SIFE de resultaten van deze projecten? Trouwens leden van higherlevel, ME-SIFE staat ook open voor jullie suggesties! ps: ook voor participatie ;)
  25. Enkele citaten van onze faculty advisor: als reactie op het niet bereiken van de finale:
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.