reinaerde

Junior
  • Aantal berichten

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door reinaerde

  1. Het grote probleem met het werken met mensen uit ontwikkelingslanden is dat ze het veelal 'naast' een normale baan doen, of, als het goed begint te betalen, ze het dan helemaal zelf gaan proberen. Ik heb zelf nu 2 jaar een IT bedrijfje in Vietnam, en heb 3 jaar lang een bedrijfje gehad in Bulgarije. Zolang de lonen laag zijn , gaan ze graag voor een extra zakcentje bijklussen. En dat zie je terug in het resultaat. Zaken als rsi, stress en dat soort dingen kennen ze niet, gewoon doorgaan. Maar dat ga je wel een keer terug zien in de kwaliteit van het werk. De 'echte' baan gaat natuurlijk altijd voor (ze willen ook salaris hebben om een hypotheek te nemen, mochten ze het wit betaald krijgen natuurlijk). Dit is een risico vooral voor de langere termijn. Als de mensen een relatie beginnen bvb, dan is het vaak voorbij met het bijklussen, want dan hebben ze teveel dingen aan het hoofd. Daarom zou ik uitkijken met eenpitters in het buitenland. Je hebt te weinig inzicht en vooral invloed op de voortgang. Ik heb meerdere malen zien gebeuren, dat een beter betalende klant voorrang kreeg. Dan wordt je gewoon in de wacht gezet, en dat heb je dan maar te accepteren. Wordt er iets opgeleverd tegen 100 dollar (ik noem maar wat) dan hoef je vaak niet te verwachten dat er nog nazorg komt, want dan zijn ze alweer bezig met de volgende klant. Daarnaast heb je idd, zoals eerder gezegd, te maken met het betere jatwerk. Er is een reden dat het goedkoop kan, en dat is dat er gebruik wordt gemaakt van templates die al eerder ontwikkelt zijn, en een beetje aangepast worden. Hiernaast moet je maar hopen dat er geen copyright protected zaken gebruikt worden.. want dan heb je eigenlijk zelf een probleem, want de eenpitter (zwart betaald ook natuurlijk) is niet thuis. Vraag eerst een paar ontwerpen aan van de website / logo, op basis van jou wensen. Als dat er goed uitziet, zou je wat kunnen betalen (hiermee kun je ook naar iemand anders toe), vervolgens kun je op basis van het ontwerp de website laten maken. Zo doen wij het normaal. Is de klant niet tevreden met de ontwerpen, dan hoeft hij natuurlijk niks te betalen. Meestal krijg je een trajectje waarbij gesleuteld wordt aan het ontwerp (allemaal fixed price!!!). Daar gaan wat dagen overheen. Daarna wacht je even op de eerste oplevering van de gemaakt website. Ik vind het zelf fair om de oplevering te doen en hierna de betaling te accepteren. Immers, na de oplevering zou er ook nog wat fout kunnen gaan. Ik noem bvb een webshop wat op windows ontwikkeld is, en op linux draait en fouten geeft. Tja... wat doet je goedkope vriend in het buitenland dan.
  2. Momenteel zijn wij bezig om een makelaarssite in elkaar te sleutelen voor een groepje investeerders uit NL. Dit product willen ze uitrollen in Azie, dus mochten er geinteresseerden zijn in NL, dan valt er ongetwijfeld te praten aangezien ze dit product in Nederland niet willen uitrollen. Rein
  3. Hallo Paul, Ziet er aardig uit ja. Mijn 3 slaat een beetje op het '3D' gehalte van het product (wat erg centraal staat volgens mij). Dimensor / 3D. Maar het ontwerp is al waardeloos in mijn ogen als je het niet in 1 opslag kan combineren :D
  4. Wellicht iets met de focus op 3d? (zie attachment)
  5. Ik hoop dat ik niet te laat ben en dat je inboedel nog heel is :) Je moet de java development versie (jdk) hiervoor installeren, niet alleen de jre (runtime) versie.
  6. Hallo, Ik denk dat deze markt nog steeds zeer interessant is. Zelf ben ik werkzaam als 'software bouwer' en 1 van mijn klanten is een groot Aziatisch bedrijf bekend in de muziekindustrie. Voor hen hebben we een product gemaakt waarmee ringtones en wallpapers 'gedownload' kunnen worden. Dit bieden ze echter niet zelf aan, maar ze geven derden de mogelijkheid om deze producten via 'ons' product te downloaden en te verkopen. De dochter van Sony krijgt hierover dan een percentage. 1 van de klanten maakt bvb die irritante reclames op tv. Nu hebben we voor aankomend jaar het verzoek gekregen om het product uit te breiden met applicaties en mobiele games. Het idee is dat dit het aanbieden van dit soort zaken enorm moet vereenvoudigen. Als aanbieder hoef je immers maar een webshopje in elkaar te laten sleutelen en de content krijg je aangeleverd. Het duurt echter nog wel een aantal maanden voordat we er contractueel uitkomen en dat de bouw kan beginnen. Ik heb ook geen idee hoe de contracten tussen mijn klant en haar klanten eruit ziet. Maar er zijn/komen iig meerdere kapers op de kust.
  7. Gelieve contact verzoeken via PM af te handelen.
  8. Hallo allen, Ik was weer eens opzoek naar wat antwoorden en kwam toen op een post van mijzelf terecht. De situatie even schetsend. Ik ben 1 januari geemigreerd naar Vietnam en Nederland gedag gezegd. Mijn nederlandse BV staat in slaapstand. Ik draag geen loonbelasting in nederland meer af, maar hier in Vietnam. De dividend tip gaat voor mij straks behoorlijk voordelig uitpakken inderdaad. Nu is de situatie de afgelopen maanden een beetje gewijzigd. Mijn compagnons willen namelijk uit het IT bedrijf stappen. Ikzelf ga nu de vietnamese vestiging overnemen, en de nederlandse B.V. gaan we sluiten. (De buitenlandse vestiging is geen eigendom van de nederlandse B.V.). Dus ik wordt persoonlijk eigenaar van de Vietnamese IT ontwikkelclub, en ga de contracten laten lopen via mijn eigen B.V (nu holding). Deze persoonlijke B.V bevat pensioengeld en wat kapitaal. Het gemeenschappelijke IT bedrijf in NL wordt helemaal opgeheven. Nu is er echter op dit moment geen werknemer in mijn holding. Ik vraag me af of het problemen gaat opleveren als ik straks weer facturen ga sturen? De facturen gaan naar de Nederlandse B.V. en vandaaruit gaan weer facturen naar de ontwikkelclub in Vietnam. Enige reden is dat klanten aangeven liever niet rechtstreeks een contract af te sluiten met een buitenlandse ontwikkelclub. Verder geldt de gedachte voor het freelancen nog steeds. Nu is de situatie echter anders. Ik wil wellicht voor 4-5 maanden terug komen naar Nederland. Ik ben dus nog steeds inwoner van Vietnam. Inmiddels ben ik hier helemaal gevestigd kwa huis / werk / telefoon etc, en heb ik in NL niks meer. Kan ik dan facturen sturen vanuit mijn eigen 'holding'?
  9. Hallo Annemarie, Je email adres is onzichtbaar, maar je kunt via mijn profiel mijn email adres achterhalen. Ik vlieg aanstaande zaterdag (3 nov) alweer terug naar Nederland en ben in de periode dat jij hier bent niet in Vietnam, maar ik ga proberen een geschikt contactpersoon voor je te regelen (HCM) als je me wat meer richtlijnen opstuurt. Rein
  10. Hallo, Heb je inmiddels je weg al weten te vinden? Mocht je nog hulp nodig hebben, dan moet je dit maar even laten weten. Ik zit op dit moment zelf in Vietnam (HCM) en heb inmiddels een behoorlijk groot netwerk opgebouwd. Ik kan eens kijken wat ik voor je kan betekenen (zonder tegenprestatie) :)
  11. Ik sluit me helemaal aan bij de vorige post. Er zullen ongetwijfeld betere 'investeerders' te vinden zijn dan deze. Ik geef je 16% voor de aandelen tegen hetzelfde principe ;) Maar zonder gekheid, voor de 'investeerder' is dit natuurlijk een inkoppertje. Hij krijgt zonder enige noemenswaardige 'investering' een complete basis voor een bedrijf in de schoot geworpen. En.. belangrijker nog, een geestelijk vader en hardwerkende kracht om het idee tot een succes te maken. Dat laatste valt niet te onderschatten in de onderhandelingspositie. Wat mijn minimale start eis zou zijn is 49% van de aandelen (je moet het wel interessant maken voor een investeerder) en een betaling van de helft van alle gemaakte kosten. Ik weet natuurlijk niet hoe goed het product is en wat je verstaat onder 'ok draaien', maar als het echt interessant is, dan moet je verschillende partijen gaan zoeken die geinteresseerd zijn. Deze kun je dan tegen elkaar gaan uitspelen om het hoogste percentage aandelen, en de hoogste eenmalige uitbetaling te krijgen. Het is helemaal niet raar dat een bedrijf zich gaat inkopen in een goed product, ook al is er verlies gemaakt, als de toekomstvisie (dat moet jij gaan verkopen aan ze!!) maar goed is. Dit aanbod heeft niks te maken met een goede toekomst.. het is voor dit bedrijf gewoon een paar centen investeren, die ze anders op de bank hebben staan. Als het niks wordt, jammer dan. Dus eigenlijk een vrij risicoloze investering voor een beetje bedrijf.
  12. Hallo, Ik zie de markt met name bij de tussenpartijen die project(jes) aannemen/uitwerken, en niet zozeer bij 'eindklanten'. Ik heb afgelopen weekend met een clubje gepraat die net gestart zijn die wel interesse hadden. Ze zijn met 3 man, hebben op dit moment behoefte aan extra resources en willen meer uren draaien (CMS integratie werk). Echter, als ze een relatie opbouwen met een persoon, willen ze deze niet verliezen . Dat is met de huidige bedrijven wel het geval. Als ik bvb een project draai binnen mijn huidige bedrijf, en het aantal uren wat ik verkoop neemt af, dan haal ik mensen ervan af om een nieuw project te starten (het is immers geen verassing dat de beste mensen worden ingezet op nieuwe projecten om indruk te maken en grotere projecten binnen te halen bij deze klant). Neemt de vraag weer aan, is er geen garantie dat dezelfde personen weer op het project worden ingezet. Het grote voordeel is dat je voor het basis bedrag, je 'eigen' mensen hebt, die je kunt trainen etc. Je weet dat deze persoon voor jou beschikbaar blijft, ook als je hem even niet meer nodig hebt. Hiernaast is er de prijs, alhoewel dit niet echt spot goedkoop is. Ik verkoop nu java/.Net mensen voor 35-40 euro per uur, in het nieuwe concept zal de omzet zo'n 20 euro per uur zijn, mocht de persoon volledig ingezet zijn. Dit valt te behalen met de technisch manager die ik niet meer hoef te betalen, de afwezigheid van bankzitters etc. Het idee moet een beetje zijn dat een klant een eigen 'kantoortje' of 'groepje ontwikkelaars' kan opbouwen in het buitenland. Dus gebruik van eigen emailadressen, eigen netwerk koppeling via vpn etc. Waarbij ik de gang van zaken in het buitenland voor ze regel. Wat voor expertise ze nodig hebben, laat ze het maar vertellen, ik plaats wel een jobpost :)
  13. Niet voor niks hebben grote bedrijven een research & development afdeling. Precies voor het 'prototypen' van ideeen die ze opvangen in de markt of zelf bedenken op basis van specifieke kennis. Ik heb zelf een half jaar in zo'n afdeling mogen werken, en alle ideeen kwamen voort uit de lunches / borrels / wat iemand had gehoord etc. Vervolgens kon een klein groepje (ik was toen stagaire in de VS bij een IT bedrijf en maakte deel uit van een team van 6 man op een bedrijf met 120 developers) de ideeen uitwerken en werd gekeken of het eigenlijk wel zo'n goed idee was. Het probleem van deze manier van werken zit een beetje in de resourcekosten / productiekosten. Er zijn zoveel mensen op de wereld die zoveel verschillende dingen willen, dat het niet gezegd is dat 1 geweldig product 'ter plekke bedacht door iemand' ook een geweldig product is voor een grote groep. Dus een kleine groep afnemers kun je wel bedienen op deze manier, maar tenzij je een 'creatief bedrijf' oid wilt worden, of een grote zak met geld hebt zodat je research & development kan financieren, denk ik niet dat je je brood kan verdienen met het uitwerken van ideeen die je opvangt. Daarvoor is het te duur / tijdrovend. Vandaar dat specialisme beter werkt in mijn ogen (wat concreet inhoudt, je hoort een idee, werkt dat uit tot in de kleinste details, kijkt of er markt voor is, en gaat helemaal voor dat idee). --- Wat ik bij dat bedrijf heb ontwikkeld is een soort van customizable toolbar in je browser. Toen (> 8 jaar geleden) was dat nog niet zo hot als nu.. sterker nog, alleen yahoo had een eigen toolbar). Die van 'ons' kon je zelf op een server inrichten, met eigen plaatjes, links, customizable text e.d. Hartstikke mooi idee en werkte perfect. Is vervolgens na 4 maanden in de prullebak beland. Vervolgens heb ik een site ontwikkeld waar de performance van websites werd gemeten. Heel mooi met grafiekjes/ responsetijden en ook met de 'zwakke' plekken in de website (je kon een URL opgeven). Ook dit product ligt naast de toolbar in de prullebak :) Maw, veel leuke ideeen halen het gewoon niet :)
  14. Hallo, Ik ben idd een soort van remote uitzendburo (ik vind mijn idee ineens een stuk minder aangenaam klinken :P ) Het 'nieuwe' in outsourcing zit hem vooral in het feit dat ik geen mensen aanlever uit een pool met engineers met een bepaald kennisgebied, maar alleen maar faciliteer. Hier zit eigenlijk ook meteen de zwakte, want de klant moet verstand hebben van IT (aangezien deze een stuk begeleiding moet gaan doen). Dus de klant heeft een persoon nodig met kennis van techniek X Y en Z. Met zijn wensen ga ik vervolgens een wervingsplan starten in een goedkoop land (ik ben op dit moment helemaal lyrisch van de werkmentaliteit en van het kennisnivo van de mensen in Vietnam). Vervolgens komen er interviews e.d. en kan ik een voorselectie maken. De persoon wordt dus echt aangenomen voor de klant (en in feite door de klant), en matched helemaal met zijn wensen. Verbreekt de klant het contract om wat voor reden dan ook, dan zal ik het arbeidscontract ook verbreken met de engineer hier. Ik heb dus geen pool met mensen, aangezien ik welke techniek dan ook wil ondersteunen (helemaal afhankelijk van welke kennis er in dit geval in Vietnam zit natuurlijk). Maar ja.. het is een uitzendburo waarbij je wel een stukje management en facilitering (werkplek / apparatuur / lunches e.d) geregeld krijgt omdat dit een beetje lastig te regelen valt vanuit NL :)
  15. Hallo allen, Ik heb sinds 3 jaar met 2 compagnons een aardig succesvol IT bedrijfje in outsourcing wat waarschijnlijk dit jaar verkocht gaat worden aan een grote speler op de IT markt in Nederland. Nu vind ik het outsourcen toch wel heel leuk en zit te denken aan een nieuw(?) concept. Volgens mij is dit helemaal goed :) Op dit moment hebben we ons op hele grote klanten gefocussed, ik wil het nu proberen met kleinere klanten. Het concrete idee: - voor bvb 1000 euro per maand wordt er een contract afgesloten met een bedrijf in bvb Vietnam (hier zit ik op dit moment ook te werken) voor een bepaalde developer. Deze kan zelf worden geselecteerd, de CV's regel ik, net als de mogelijkheid tot een telefonisch skype interview. Vervolgens krijgt deze persoon een werkplek binnen de organisatie en wordt de voortgang gecontroleerd via een (gratis) lokale manager (, of misschien ikzelf als ik erover uit ben om te emigreren of niet). Naast het basis abonnement wordt er een uurbedrag berekend als de persoon daadwerkelijk in actie komt. Bvb 10 euro per uur. Dit concept geeft de zekerheid van het kunnen opbouwen van een vertrouwensband met een 'eigen' developer in het buitenland voor de klant, en geeft mij goede inkomsten als de teller gaat lopen. Voor de klant is het dan belangrijk dat de communicatie met de persoon in het buitenland zelf gebeurt (op dit moment is juist de communicatie overhead via een nederlander wat het 'outsourcen' zo duur maakt). Het maakt mij dan ook niet uit welke expertise er gevraagd wordt, ik kan een jobpost plaatsen, een eerste voorselectie maken (kunnen ze bvb wel oke engels) en dan is het aan de klant zelf of hij in zee wil gaan met een persoon. Ik ben dit concept nog niet echt tegen gekomen en vraag me af of het een aardig idee is of niet :)
  16. Ik ben een nederlandse ondernemer die veel in het buitenland zit. Wellicht op korte termijn zal ik tijdelijk de IT freelance markt weer opduiken (de tarieven zijn te mooi om te laten liggen). Nu vraag ik me af of ik de facturen kan doorschuiven naar een buitenlandse ltd waar ik eigenaar van ben. Dus maw, ik heb in Nederland een BV, van hieruit wil ik mezelf geen salaris meer uitkeren. Vanuit een andere limited (in Vietnam of BVI) stuur ik mezelf facturen (naar de Nederlandse BV). De Nederlandse BV heeft het contract met de eindklant in Nederland. Ik huur mezelf dus eigenlijk in mijn eigen BV in Nederland in via een eigen BV in het buitenland. Het klinkt waarschijnlijk te mooi om waar te zijn (salaris keer ik dan uit via een buitenlandse arbeidscontract. Wellicht dat dit niet mogelijk is als ik in NL woon, maar wat als ik in het buitenland woon (ik kan dan de kosten van een woning in NL nog eens op de zaak doen ook). Reden is dat eindklanten ongetwijfeld geen facturen vanuit Vietnam of BVI zullen accepteren.
  17. Hallo djluc , Ik als oud programmeur zou me de vraag stellen waarom ik zou gaan werken bij een bedrijf waarbij ik een training krijg in een product wat verder in de markt niet zo veel gebruikt wordt. Dit maakt mijn toekomstbeeld heel erg verweven met je bedrijf. Binnen de IT markt heb je dit soort situaties al wel (bvb Documentum), maar daartegenover staan enorme hoge verdiensten (salarissen / uurtarieven). Als je dat wilt betalen dan lijkt me dat het haalbaar is. Als me alleen het plaatje wordt voorgeschoteld dat ik 'een exclusieve training krijg in een product dat bijna niet gebruikt wordt', dan zou ik persoonlijk hier zeker niet voor gaan, maar lekker met de Joomla stroming meegaan. Groet, Rein
  18. Ik ben zelf eigenaar van een ICT bedrijf met een ontwikkel vestiging in Bulgarije en in Vietnam. Mijn ervaring heeft me geleerd, dat wil je een goed product afleveren, dat je dan zeer intensief met de klant moet samenwerken. Veelal weet de klant niet precies wat er gemaakt moet worden. Dit is meestal de reden van slechte kwaliteit. Zelfs al hangt er een CMM lvl 5 process omheen, als je prachtige product niet doet wat de klant wil, dan is deze klant simpelweg niet tevreden. Dit houdt dus in dat er vanuit Nederland intensieve begeleiding nodig is. Voor kleine projecten kun je 1 op 1 met de buitenlandse ontwikkelaar communiceren. Voor grotere projecten heb je experts nodig die dit voor de klant kan doen. Dit leidt meteen tot een groot nadeel, en dat is dat de kosten worden opgedreven dmv communicatie overhead (veelal dure nederlandse consultants). Hierdoor is er volgens mij een gebied, tussen de goedkopere opdrachten die zelf te managen zijn en de grote opdrachten (ton +) die professioneel management krijgen, waarin outsourcen een zeer groot risico is voor de kwaliteit van een product.
  19. Hallo, Bedankt voor je reactie. Daar kan inderdaad een probleem zitten. Dan zal mijn naam wellicht op de 1 of andere manier op het huurcontract van een vriend moeten komen. De post gaat er dan bezorgd worden etc. Maar het klinkt haast te makkelijk voor woorden. Met vriendelijke groet, Rein
  20. Hallo allen, Voor mijn werk zit ik regelmatig in het buitenland (dit jaar al 4 maanden) en ik heb een huurhuis in Amsterdam dat ik prive betaal. Eigenlijk wil ik de kosten niet maken, maar wil ik ook mijn huis niet kwijt. Ik heb een eigen holding die op mijn eigen woonadres is geregistreerd. Nu heb ik een ingeving gekregen, en ik vraag me af of het mogelijk is te realiseren. Ik wil mijn officiele woonadres registreren op de woning van een vriend. Hier kan ik een kamer krijgen voor een te verwaarlozen vergoeding. Vervolgens wil ik het adres van mijn eigen holding wijzigen in het adres (kantoor) van de werkmaatschappij. Mijn eigen holding wil ik vervolgens de huidige woning laten huren. Aangezien mijn nieuwe 'woonplaats' straks 120 kilometer van mijn werkplaats in Amsterdam ligt, neem ik aan dat mijn holding een hotel, of bvb een appartement, of mijn eigen huidige woning mag huren? Op deze manier kan ik de kosten die ik nu prive maak, verplaatsen naar mijn bedrijf. Is dit een realistisch scenario, of zie ik iets over het hoofd? Met vriendelijke groet, Rein
  21. Ik heb zelf inmiddels 2 jaar een eigen BV. Ik heb puur informatief eens bij mijn huidige bank (ABN) eens gevraagd of ze eventueel een hypotheek zouden verstrekken. Dit was volgens hen geen probleem. Echter, de hypotheken bij de Bank of Scotland zijn tegen gunstiger tarief. En ik herinner me een reclame op de radio dat ze ook zaken doen met ondernemers (zonder de enorme backlog die je moet overleggen).
  22. Excuus voor mijn uitleg. De situatie voor mij persoonlijk in de periode 1-augustus 2004 tot 31 december 2004, is dat ik werkzaam was als freelancer bij een eindklant. Hier zaten 2 tussenbedrijven tussen. Bij 1 hiervan stond ik op de payroll lijst. Hier werd ook loonbelasting voor ingedragen. Nu per 1 januari 2005 ben ik met 2 collega's een BV gestart en we willen vanuit deze BV gaan factureren. Mijn zorg is nu eigenlijk concreet vraag 2j op het VAR formulier. Dit is de vraag: verricht u werkzaamheden voor opdrachtgevers bij wie u voorheen een dienstbetrekking had waarin u soortgelijke werkzaamheden verrichte. Ik zit dus nog steeds bij dezelfde eindklant. Echter ik ben per 1-januari van een payroll oplossing geswitched naar het factureren vanuit de werkmaatschappij. Vanuit mijn eigen management BV, stuur ik vervolgens weer een factuur naar de werkmaatschappij. Ik ben bang dat het UWV of de belastingdienst deze constructie niet zal accepteren. Dus dat ze de payroll situatie bij het tussenbedrijf als dienstbetrekking zullen opvatten. Het tussenbedrijf waar ik bij op de payroll stond is nu niet meer in de constructie betrokken, echter de eindklant is dezelfde.
  23. Hallo allemaal, Ik zit voor mijn gevoel met een lastige situatie waar ik geen duidelijk antwoord op kan vinden. Ik ben met 2 mensen bezig een IT bedrijf op te zetten, die software ontwikkeling gaat nearshoren. Nu hebben we per 1-1 van dit jaar een werkmaatschappij opgericht en hierboven 3 PH's. Op dit moment zijn we freelancer. Ikzelf zit op dit moment via een tussenbedrijf bij de eindklant en sta hier op de payroll, dus er wordt loonbelasting afgedragen. Deze maand willen we dus vanuit de werkmaatschappij facturen gaan sturen. Het binnenkomende bedrag wordt hier vastgehouden, en er gaat een management fee naar de PH's. Probleem nu dat het tussenbedrijf van 1 van ons UWV premies gaat inhouden. We hebben een VAR aanvraag gedaan (heb er al 1 persoonlijk, maar komt nu op naam van de werkmaatschappij) en nu komt het moeilijke. Het plan is om 7 maanden lang zoveel mogelijk geld te verdienen en in de werkmaatschappij te stoppen. Bij al onze huidige klanten zijn de contracten iig zo dat we niet van opdrachtgever hoeven te wisselen. Na die 7 maanden gaan 2 van ons naar een oost europees land om daar een bedrijf te starten met het verdiende kapitaal. Nu hebben deze 2 personen dus maar 1 opdracht. Volgens de VAR moeten dit er minimaal 3 zijn. We zijn dus bang dat het UWV moeilijk kan gaan lopen doen aangezien we die 3 opdrachten niet hebben, waardoor er plotseling loonbelasting afgedragen kan gaan worden. In onze planning kunnen we dat absoluut niet gebruiken. Iemand ervaring met deze situatie? Alvast bedankt voor het antwoord, Rein Reezigt
  24. Ik heb gezocht naar de kasronde thread, maar kan deze niet vinden. Is deze misschien verwijderd? Ik heb namelijk een vraag over deze constructie. Samen met 2 kameraden gaan we 3 BV's oprichten. 2 personal holdings (management fees), voor oa mijzelf en 1 werkmaatschappij. 1 kameraad heeft reeds een BV. Nu willen we dus het kasrondje gaan toepassen. We leggen 6000 de man in wat uiteindelijk in de werkmaatschappij blijft zitten. Mijn vraag gaat nu over de aansprakelijkheid als ik persoonlijk (het geld gaat eerst gebruikt worden om mijn BV op te richten) loop te slapen. Ik bedoel dan in de zin van 'ik krijg schuldeisers over de vloer'. Ik heb die 18000 niet meer dus lijkt me dat de BV van mijn kameraad (waar het geld heen is gegaan) dit geld terug moet storten, waardoor hij dus in 'geldproblemen zit'. Dit moet dus weer uit de werkmaatschappij komen, waardoor zijn kas niet meer klopt? immers, waar moet deze het geld vandaan halen mochten er daar schuldeisers komen. Misschien dat ik een veronderstelling maak die helemaal niet klopt in mijn redenatie. Hopelijk kan iemand mij dit duidelijk maken. Alvast bedankt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.