• 0

Is dit een goed voorstel van een investeerder?

Beste High levellers,

 

1.5 jaar geleden ben ik vol enthousiasme begonnen met mijn eigen bedrijf dat zich richt op de verkoop van mobiele games. Wat volgden was een lange reeks technische problemen wat er uiteindelijk voor heeft gezorgt dat de website meer dan een jaar in ontwikkeling is geweest en mij een kostenpost heeft opgeleverd van cica 85.000 euro. De site werktte uiteindelijk wel en de response was ook vrij goed te noemen. Het probleem was echter dat ik geen middelen meer had om te site serieus te promoten en er een goed draaiende onderneming van te maken. Uiteindelijk stapelde de kosten zich op en had ik geen keus dan mijn website af te sluiten. Om alsnog een herstart te maken ben ik in contact gekomen met een investeerder die zeer geinteresseerd is in het hele concept en hij kwam met het volgende voorstel:

 

- 15% aandeel voor mijzelf

- Eenmalig zal ik 50% van de eerste 100.000 winst uitbetaald krijgen om mijn schulden af te lossen.

- Zij willen mij in loondienst nemen om het bedrijf draaiende te krijgen

- Daarnaast gaan zij een behoorlijke investering doen om het bedrijf grootschalig op te zetten.

 

Normaal gesproken zou ik natuurlijk nooit akkoord gaan met een aandeel van 15%, maar goed in dit geval zit ik met een bedrijf dat helemaal niks opleverd en dat weten zij natuurlijk ook.

 

Ik heb een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant ben ik natuurlijk af van mijn problemen. Aan de andere kant steekt het mij dat zij weten dat ik met mijn rug tegen de muur sta en zij hier misbruik van maken. Daarnaast heeft mijn bedrijf wel een enorme potentie, anders was ik er natuurlijk al lang mee gestopt.

 

Ik vraag me daarom af wat jullie van een dergelijk voorstel vinden?

 

mvg, Ron

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

13 antwoorden op deze vraag

 • 0

Eerste vraag die in me opkomt is: Kan jij daarmee leven, hoe verwacht je daar over een jaar over verwacht je? Ik kan me voorstellen dat je niet in loondienst kun werken terwijl het je "kindje" is. Aan de andere kant is het wel zo dat als het een echt succes wordt 15% van een groot succes erg leuk is. Daarnaast is het een portie die niet uitnodigd om je er uit te werken o.i.d. maar je hebt ook niet echt meer wat te zeggen.

 

Wat is je backup plan? Kan je het bedrag krijgen op een andere manier?

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
 • 1

Dit is geen investering maar een overname. Vergeet je job bij het nieuwe bedrijf, ben je bereid 85% van je bedrijf voor niks weg te geven? Je hebt alle risico's gelopen. Alle kinderziektes uit de website gehaald en je geeft dat weg zonder enige garantie op betaling? Ik snap dat niet. " winst" betekend niks. De nieuwe aandeelhouders bepalen of er winst is, daar heb je geen enkele invloed op.

 

Ik vind het een waardeloze deal.

 

Nils

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
 • 0

Hartelijk dank voor de reacties ;D

 

Het is voor mij natuurlijk lastig om mijn "kindje" zo uit handen te geven, maar momenteel zit ik helemaal vast met mijn site en zoals je kunt begrijpen hebben alle problemen voor de nodige stress gezorgt in mijn prive sfeer. Hier wil ik natuurlijk zo snel mogelijk uit zien te raken wat mijn onderhandelingspositie ook niet bepaald ten goede komt.

 

Feitelijk heb ik alleen een concept waar ik niet verder mee kan en zij willen hier grootschalig iets van maken. Aangezien ik er al zoveel tijd en energie in heb gestoken en ook heilig in mijn idee geloof, vindt ik het ook prachtig om hier eindelijk weer mee verder te gaan.

 

Als enige alternatief zie ik het verder zoeken naar andere investeerders. Ik vraag me dan alleen af of het gebruikelijk is dat ik een meerderheidsbelang kan behouden wanneer het bedrijf feitelijk nog opgezet moet worden. Het is voor een investeerder natuurlijk ook een behoorlijk risico, aangezien ik geen concrete cijfers of bedrijfsresultaten kan laten zien.

 

Groet, Ron

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account

Voordat u een doorstart gaat maken zou ik eens uitzoeken waarom de kosten van de website zo explosief gestegen zijn. Wellicht zijn er mogelijkheden om de kosten te drukken waardoor er minder geld nodig is en andere investeerders interessant worden. Ik denk namelijk dat als het concept echt goed is er betere deals te sluiten zijn.

Link naar reactie
 • 0

Ik ben dit bedrijf begonnen als eenmanszaak en na een eventuele overname zal deze worden omgezet naar een BV. De afspraak is dat ik 50% krijg van eerste 100.000 winst om mijn schulden af te lossen. Dus mijn schulden worden niet overgenomen. De hoge kosten die ik heb gemaakt zaten voornamelijk in het oplossen van alle bugs, wat veelste lang heeft geduurt. Maar goed deze zijn al betaald. Om de site draaiende te houden zitten er ongeveer 1700 euro aan maandelijkse kosten aanvast, voor een licentie van het cms/ billing platform.

 

Opzich is het dus geen super aantrekkelijke deal. Aan de andere kant is het wel een veilige manier om alsnog mijn bedrijf op te zetten. Ik krijg een redelijk salaris en als het gaat zoals ik verwacht, dan is 15% toch nog steeds een leuk bedrag.

 

Het enige waar ik natuurlijk bang voor ben is dat zij mij er op een of andere uitwerken wanneer ik het bedrijf helemaal heb opgezet. Daarom vroeg ik mij ook af of een dergelijk voorstel gebruikelijk is in mijn situatie (geen concrete cijfers) of dat ik misschien wantrouwig moet zijn wanneer een investeerder een dergelijk voorstel op tafel legt. Opzich komen zij wel betrouwbaar over, maar goed ik ben van nature ook nogal goedgelovig.

Link naar reactie
 • 0

Ik ben dit bedrijf begonnen als eenmanszaak en na een eventuele overname zal deze worden omgezet naar een BV. De afspraak is dat ik 50% krijg van eerste 100.000 winst om mijn schulden af te lossen. ...

Het enige waar ik natuurlijk bang voor ben is dat zij mij er op een of andere uitwerken wanneer ik het bedrijf helemaal heb opgezet.

 

Waar ik bang voor ben is dat de winst zo te drukken is dat die 50% van de eerste ton winst heel lang kan duren.... Als ze er zo erg in geloven, en ook in jouw capaciteiten, dan kunnen ze 50k als bonus na een jaar uitkeren, of tweemaal 25k, na 1 en na 2 jaar. Heb jij meer zekerheid, en je commitment blijft even groot. Kost ze niets meer, maar dan ligt wel vast wanneer die 50 k van jou zijn.

Link naar reactie
 • 0

Daar ben ik dus ook nogal bang voor. Het is een e-commerce bedrijf met geen inkoopkosten en/ of personeel dus opzich leverd het pure winst op wanneer het draait (Naast de 1700 licentiekosten dan).

 

Maar goed als zij zichzelf in loondienst nemen voor een dik salaris dan zal er weinig dividend overblijven. Ik in ieder geval niks tekenen voordat ik mijn advocaat alles goed heb laten doorlezen :)

Link naar reactie
 • 0

Ron,

 

Ik sluit me aan bij Nils. Het ruikt naar vijandige overname.

 

Je machtspositie is natuurlijk slecht, dat weet iedereen. Voordat je dit doorzet lijkt het me verstandig om een keer te praten met een business angels netwerk. Daar zitten specialisten, die je in één gesprek duidelijk kunnen maken wat de mogelijkheden zijn.

 

Henk

Link naar reactie
 • 0

Ron,

 

Ik sluit me aan bij Nils. Het ruikt naar vijandige overname.

 

Je machtspositie is natuurlijk slecht, dat weet iedereen. Voordat je dit doorzet lijkt het me verstandig om een keer te praten met een business angels netwerk. Daar zitten specialisten, die je in één gesprek duidelijk kunnen maken wat de mogelijkheden zijn.

 

Henk

 

Hear! Hear!

Kees de Kruiff

In Memoriam

Link naar reactie
 • 0

Wat is mis in je verhaal is een zoektocht naar andere investeerders. Als iemand er brood in ziet en je blijkbaar in loondienst wil nemen (kostenpost!!!) zit er blijkbaar geld in. Dan zouden er toch ook wel andere partijen moeten zijn die geinteresseerd zijn? Dan creeer je een onderhandelingspositie :)

 

Partnership met Jamba-achterige bedrijven ofzo? :?

Online klankbord nodig voor uw bedrijf?. Dat kan via OK-onderzoek. Probeer deze dienst gratis uit.

Link naar reactie
 • 0

Ik sluit me helemaal aan bij de vorige post. Er zullen ongetwijfeld betere 'investeerders' te vinden zijn dan deze. Ik geef je 16% voor de aandelen tegen hetzelfde principe ;)

Maar zonder gekheid, voor de 'investeerder' is dit natuurlijk een inkoppertje. Hij krijgt zonder enige noemenswaardige 'investering' een complete basis voor een bedrijf in de schoot geworpen. En.. belangrijker nog, een geestelijk vader en hardwerkende kracht om het idee tot een succes te maken. Dat laatste valt niet te onderschatten in de onderhandelingspositie. Wat mijn minimale start eis zou zijn is 49% van de aandelen (je moet het wel interessant maken voor een investeerder) en een betaling van de helft van alle gemaakte kosten.

Ik weet natuurlijk niet hoe goed het product is en wat je verstaat onder 'ok draaien', maar als het echt interessant is, dan moet je verschillende partijen gaan zoeken die geinteresseerd zijn. Deze kun je dan tegen elkaar gaan uitspelen om het hoogste percentage aandelen, en de hoogste eenmalige uitbetaling te krijgen. Het is helemaal niet raar dat een bedrijf zich gaat inkopen in een goed product, ook al is er verlies gemaakt, als de toekomstvisie (dat moet jij gaan verkopen aan ze!!) maar goed is.

Dit aanbod heeft niks te maken met een goede toekomst.. het is voor dit bedrijf gewoon een paar centen investeren, die ze anders op de bank hebben staan. Als het niks wordt, jammer dan. Dus eigenlijk een vrij risicoloze investering voor een beetje bedrijf.

www.devinition.com

Link naar reactie
 • 0

Om de site draaiende te houden zitten er ongeveer 1700 euro aan maandelijkse kosten aanvast, voor een licentie van het cms/ billing platform.

 

Slik, is dit normaal? Waarom ben je niet begonnen met een simpel (gratis) CMS en een paypal account oid? Ik neem aan dat je behoorlijk wat spelletjes zal moeten gaan verkopen om daar uit te komen...

 

Iig sterkte, hopelijk kun je een andere (echte) investeerder vinden

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  9 leden, 211 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 80.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.