Jump to content

Kees de Kruiff - In Memoriam

Legend
 • Content Count

  948
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

90

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Kees
 • Last name
  de Kruiff
 • Company or organization name
  ZZP OKÉ
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.dezaak.nl; www.s

Company info

 • Location
  Rotterdam
 • Branch
  29
 1. Ik maak het regelmatig mee dat freelancers te horen krijgen dat er pas wordt betaald nadat een VAR is overlegd. Op zich is daar niets mis mee, mits het in de overeenkomst is opgenomen. Helaas gebeurt het regelmatig dat er niets over in de overeenkomst staat en dat het achteraf als voorwaarde wordt toegevoegd. Indien dat het geval is, dan houdt je opdrachtgever zich niet aan de overeenkomst en hoef je (wettelijk) gezien geen VAR te overleggen. Een overeenkomst kan immers niet inzijdig achteraf worden gewijzigd. Tot zover de theorie. Nu de praktijk. Indien er een overeenkomst is en er n
 2. Dank voor de reacties. @Ironny: is inderdaad een stevig stukje tv :) @Tonino: Ik denk dat de cijfers over faillissementen genoeg zeggen. En wie de bijeenkomsten heeft gezien waar bankiers rekening en verantwoording moesten afleggen aan een parlementaire commissie of iets dergelijks, ziet louter pakken en (Hermes-)dassen ... @ Targon. Dank je voor het compliment. Update: Wouter Bos heeft vandaag laten weten dat hij het beloningsbeleid van topmanagement niet als verplicht separaat onderdeel op de agenda van aandeelhoudersvergaderingen wil zetten.
 3. Misschien moet je eens beginnen bij die advocaten en deurwaarder die je om advies hebt gevraagd en die rekeningen niet betalen of terug vorderen. Als de bank niet zo alert was geweest, had je nu die lening kunnen afbetalen! Schandalig gewoon.
 4. Helemaal mee eens! De meest succesvolle mensen zijn die mensen die het niet noodzakelijk vinden door iedereen aardig te worden gevonden.
 5. Het lijkt er op dat dit draadje een beetje uit de hand gaat lopen. Natuurlijk heeft TS al de toon gezet met de titel. Wellicht gewoon prikkelend bedoelt ;D Maar om nu te gaan titel-bashen, dat gaat me te ver. Er zijn mensen met titels en mensen zonder titels die taalfouten maken. Er zijn mensen met titels en mensen zonder titels die een mooie toko opbouwen. Er zijn mensen met titels en mensen zonder titels die er een zooitje van maken. Er zijn mensen met titels en mensen zonder titels die (on-)aardig zijn. er zijn mensen met titels en mensen zonder titels die arrogant zijn
 6. Leuk draadje. En om maar meteen OT te gaan: ik heb een vracht geld aan de Rotterdam School of Management betaald en er twee titels aan overgehouden. En nee, het feit dat er werd betaald was geen garantie voor de bul 8) Dat stuk papier hangt niet in een wortelnoten lijstje ergens aan een muur maar ligt in een kast. Die titels staan op m'n kaartje. Waarom? Omdat ik er verdomd trots op ben door de toelatingsprocedure te zijn gekomen (zonder academische vooropleiding) en dat ik de studie succesvol heb afgerond (kan ik van een eerdere poging aan de Erasmus Universiteit helaas niet zeggen ;D)
 7. Komt helaas vaker voor hoe vervelend het ook is.Adem halen, tanden knarsen en doorgaan met leven. En de desbetreffende persoon op de "zwarte lijst" plaatsen.Da's een opvatting.Er is ook een andere opvatting mogelijk. En die is van uit de visie van de zzp'er. We weten in ieder geval dat het niet om de opdracht zelf gaat. Het was dus de keuze tussen welke bemiddelaar zijn/haar commitment kreeg. Vaak draait het daarbij maar om één vraag: "Wat is de marge voor de bemiddelaar en hoe snel krijg ik m'n geld?" Bij een (groot?) verschil zoekt ook hier water het laagste punt. Met daarbij de kanttekeni
 8. Als je het via je bestaande bv doet, word je ondernemer. Er is een regeling voor bij het UWV dat je met behoudt van WW-rechten probeert je eigen onderneming op te starten. Het UWV kan je hier meer over vertellen.
 9. Fiscale eenheid maken voor alle belastingen, op de loonlijst van de holding gaan staan en die directeur van de BV's maken :)
 10. Zo zie je maar weer, op HL leer je altijd iets. Vraagje in het verlengde hiervan: Betekent dat dan ook dat de fiscus bijvoorbeeld aftrek IB inzake hypotheekrente kan weigeren als je weer in loondienst bent?
 11. Met dit draadje in het achterhoofd heb ik het mijn kapper eens gevraagd. En die wist me te melden dat er regels voor zijn en dat een commissiegerelateerde omzetafdracht moeilijk is, maar dat je wel een stoel voor een vast bedrag per dag kan verhuren. Dit schijnt echter weer aan het maximum van € 35 per stoel per dag te zijn gebonden.
 12. Kan het misschien zijn dat mensen gewoon bezuinigen? Maw: is de traffic / aantal bonnen redelijk gelijk maar het gemiddelde bedrag lager?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept