Ga naar inhoud

cbakker

Senior
 • Aantal berichten

  39
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door cbakker

 1. Mijn eigen insteek in het ondernemen is dat ik alles waar ik geen expert in ben uitbesteed. Gewoon aan geloven :) Over je website; ook bij mij komt het over als een donker geheel. Kleuren hebben onbewust een heel belangrijk effect op het gedrag van mensen. Daarom hebben veel websites van verzekeraars groen of blauw als kleurthema. Google er maar wat op, er gaat een wereld voor je open :) En over Google gesproken: als ik google op "vechtsporter boeken" kom ik je site niet tegen op de 1ste pagina. Als je de enige bent in Nederland dan zou dat wel moeten lijkt mij. Aan zelfs de beste website heb je niks als niemand 'm kan vinden. Vraag 3 offertes op bij website bouwers en kijk of het geheel in je budget past. En bekijk hoe andere boekingsbedrijven hun site hebben. Beter goed gejat dan slecht bedacht toch? succes :)
 2. Je site ziet er keurig uit -iets druk wellicht, maar dat kan ook komen omdat ik het op een kleine laptop bekijk- en je winkel loopt. Als je bedrijf operationeel loopt en je wilt je omzet verhogen dan zou ik 2 opties bekijken: - assortiment uitbreiden - potentiële klantenkring uitbreiden Bij MTV Crips e.d. zag ik wel eens dingen als nep-gouden tanden, namenkettingen etc voorbij komen. Is dat bling bling voor jouw doelgroep? Je site doet mij nu erg denken aan een vrouwelijke doelgroep. Zijn er voor mannen geen bling bling juwelen? Nu mis je 3 miljard potentiële klanten :) Zou het bijvoorbeeld een idee zijn om naar het buitenland te versturen? (moet je wel willen, het betekent een boel gedoe) Begin met België dan. Dat is het buitenland, maar zonder de taalbarrière :) Succes. Je bent volgens mij in ieder geval op de goede weg. Chris
 3. Ik heb je site even snel bekeken en het ziet er in ieder geval verzorgd uit. Het enige wat mij opviel is dat er Google AdSense advertentie onderaan staan die linken naar o.a. je concurrenten. Nu zou ik mij afvragen of de opbrengsten van AdSense opwegen tegen het mogelijke wegstromen van bezoekers via die advertenties. Zelf zit ik er namelijk ook aan te denken voor mijn site, maar voorlopig zie ik er even van af denk ik om te voorkomen dat ik potentiële klanten verlies aan iets simpels als een Google advertentie. just my 2 cents :)
 4. Als je een webshop wilt omzetten rondom dropshipping dat is het boekje The 4 hour workweek van Timothy Ferriss wellicht iets om door te lezen :)
 5. Geen omzet, maar waarschijnlijk wel -aftrekbare- kosten lijkt mij :) inktpatronen, computer, promotie etc? Zelf ben ik ook in loondienst (toevallig ambtenaar) en heb ik een eigen zaak (eenmanszaak). Mijn belastingaangifte bestaat uit loonbelasting etc voor loondienst en de aangifte voor de eenmanszaak samen. Aangezien ik nu nog verlies maak omdat alle omzet (en meer) in mijn eenmanszaak steek is belastingaangifte erg prettig. Veel centjes terug ;D Op de site van de belastingdienst staat een speciale versie van het aangifteprogramma. Ik laat het trouwens doen door een bevriende accountant onder het motto "alles waar ik geen expert in ben zo veel mogelijk uitbesteden" om fouten te voorkomen ::)
 6. Mensen "verdienen" de punten op de website door het invullen van vragenlijsten. An sich geen uniek concept trouwens, er zijn meer online enqueteurs. Ik heb uiteraard extra unieke toevoeging aan het idee ;) De tegoedbonnen koop ik in en verkoop ik door aan de mensen. Bol.com, bioscoopbonnen, noem het maar. Afhankelijk waarna vraag is. Mijn winst zit niet in de tegoedbonnen, maar in de partijen die de vragenlijsten aanleveren en er voor betalen om ze in te laten vullen. (van die partijen heb ik uiteraard wel alle gegevens :) ) Alvast bedankt.
 7. Ik heb de search, FAQ en Google geprobeerd, maar ik heb nog geen duidelijk antwoord op mijn vraag.. Dus daarom heb ik dit topic geopend.. (mocht er een topic lopen waar ik al mijn benodigde info kan vinden svp een linkje en van mij mijn excuses ;) ) Ik ben momenteel bezig om via een eenmanszaak een website op te zetten. Die website heeft een webwinkel waar mensen punten kunnen inwisselen voor tegoedbonnen, donaties aan goede doelen etc. Die punten worden verdiend op de site. Mijn vraag: welke gegevens van mijn puntenverdieners ben ik verplicht te registreren voor de belastingdienst? Mocht iemand bijvoorbeeld een toegoedbon kopen met de punten die diegene verdiend heeft op mijn site, heb ik dan te maken met een verkapte vorm van loon -> loonheffing etc. Moet ik dan BSN-nummers, namen en adressen etc. registeren? Of ligt de meldingsplicht bij de ontvanger en hoef ik de toegoedbonnen slecht in te kopen en in mijn administratie te verwerken als kosten? Momenteel is het idee namelijk dat mijn klanten voor mij verder niet traceerbaar zijn. Het is voor mijn concept namelijk niet nodig. Een nickname is voldoende, de bonnen worden naar een opgegeven emailadres verzonden. De punten worden verdiend met o.a. het invullen van vragenlijsten. Er is een aanmeldsysteem a la een klankbord. Ik verwacht dat iemand max. +/- 100 euro aan bonnen per jaar zou kunnen kopen van zijn of haar punten. Graag jullie advies :) UIteraard alvast bedankt!
 8. Ik heb voor mijn enquete van mijn ondernemersplan Formdesk gebruikt. Het is niet gratis, maar het zien er naar mijn idee uitstekend uit en de opties doen het prima. De enquete maken gaat ook erg gemakkelijk. Mijn eigen onderzoek staat in mijn sig. Dus als je de moeite zou willen nemen... ;D
 9. Bizner heeft -als ik het zo snel lees- wel een hoge rente zeg. Voor krediet zie ik 9% staan en als ik bij leningen kijken wordt er voor een lening van 10.000 met 36 maanden aflostijd 8,85% gerekend. Is dit niet hoog? Op de Rabo-site zie ik een basisrente van 5% staan. Dat scheelt nog al lijkt me. Of komt er nog iets op die basisrente?
 10. I'll join you :P Keep your friends close, keep your enemies closer niet? :)
 11. De administratie is toch de ruggengraag van een onderneming? Tenminste, dat lijkt mij. Elk idee is leuk maar zonder een goede gezonde financiele onderbouw gaat het vroeg of laat ten onder. Goed boekhouden is lastig, maar indien onder de knie niet perse extreem tijdconsumerend volgens mij. Een kwestie van bijhouden :) Desalniettemin moet ik er nog goed over nadenken hoe ik het ga opzetten. Gelukkig kan ik Excel dromen dus een goed sjabloon en we kunnen beginnen. :)
 12. Giften aan goede doelen zijn toch belasting aftrekbaar? :P Ik moet Dragon's Den maar eens gaan volgen. Nooit gedaan en blijkbaar best leerzaam :)
 13. Informatie voor een omzetprognose? Ik zou zeggen aantal verkopen x verkoopprijs ??? Je moet veel dingen niet te moeilijk beginnen. Bedenk een product en beargumenteer een omzet. Via cijfers van bijvoorbeeld het CBS kan je je doelgroep bepalen. Dan een marktaandeel van bijvoorbeeld 1% en je weet hoeveel klanten je per jaar hebt. Allemaal aannames, maar het is een begin :)
 14. Als ik dit zo allemaal lees denk ik wel dat ik mijn boekhoud-skills nog iets moet bijspijkeren. ::) Of uitbesteden natuurlijk :P Ik hou dit draadje in de gaten. Nu al een boel geleerd. Dank voor dat :)
 15. Research (marktonderzoek :P ) is volgens mij de basis van elke goede onderneming :) Stiekum mik ik daar ook op mijn eigen "zeep uit het douchegaatje"-idee.
 16. Is Bizner nu aantrekkelijker dan bijvoorbeeld de Rabo of de Postbank. Ik ben als startende ondernemer bezig met de financiering. Het ondernemersplan is zo goed als klaar :) Ik zag geen rentepercentage op de site van Rabo bijvoorbeeld. Of kijk ik er overheen? ???
 17. Hoeveel potentiele klanten zijn er bijvoorbeeld in je omgeving? Welke bedrijven zijn je doelgroep? Dat aantal is -met wat zoeken- te vinden op CBS.nl (Statline) Zeg dat je daarna een marktaandeel hebt van 1/24ste. Is dat voldoende voor je bedrijf?
 18. Het zal wel aan mij liggen maar ik kan geen bijlage vinden ???
 19. Zet om te beginnen eens je idee op papier en doe het rekenwerk. Simpel kosten vs opbrengsten. Giet daarna bovenstaande in een standaard inhoudsopgave van een ondernemingsplan. Die vind je wel via Google :)
 20. Misschien weet iemand van de kvk dit? Loop daar eens langs :) De startersdagen zijn rond deze tijd .
 21. Je arbeidsovereenkomst is hier denk ik inderdaad de beperkende factor. En helemaal als je als eigen activiteit iets doet wat je ook doet bij je werkgever. Je krijgt al snel een beeld van belangenverstrengelingen. Zou je anders in overleg met je werkgevers bijvoorbeeld de internetpoot van de onderneming op kunnen zetten? Onder een eigen dochter BV bijvoorbeeld? :)
 22. Informeer maar over een zogehete "Profit Letter". Dan verstuurt het incassobureau een brief a la "die partij heeft een rekening aan u ter incasso gegeven maar als u nu betaalt valt het allemaal nog mee". Ik werk er dagelijks mee en het geeft resultaat moet ik zeggen :)
 23. Misschien een soort "Shop in shop" a la de C&A en Wehkamp nu gedaan hebben? Verder zou ik inderdaad een specifieke doelgroep zoeken en daar bijvoorbeeld 2 maanden adverteren. Hyves, Fok!, Juice zo iets. Een jongerensite in ieder geval :)
 24. Positieve reactie willen is prima, dat willen we allemaal ;D Maar ik denk zelf dat je meer hebt aan kritische reacties :) Vraag eerst inderdaad maar eens de cijfers op en bekend ook hoeveel kosten aan levensonderhoud je nu hebt. Vergelijk dat met elkaar en bedenk wat wilt.
 25. [q] Mijn onzekerheden zijn die servicekosten en de eventuele gemeemtelijke belastingen en andere kosten. Wat is jullie ervaring hiermee? [/q] Deze zaken (en anderen) worden/moeten allemaal worden afgetikt in de huurovereenkomst. Voor dingen als groot onderhoud betaal je als huurder niet direct is mijn ervaring. Dat doet de eigenaar van het pand zelf. Jij betaalt de servicekosten. Wat deze inhouden staat in de huurovereenkomst. Google wat rond over huurovereenkomsten. Er zijn een aantal standaarden die door bijna alle vastgoedeigenaren worden gebruikt :)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.