Jump to content

evilman

Super Senior
 • Content Count

  140
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-1

Personal info

 • You are:
  student
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Vision

 • I'm looking for people who
  mij wegwijs kunnen maken in de groothandel van kleding.
  inkoop/verkoop/drukken etc.
 • My opinion about entrepeneurship
  interessant en uitdagend
 • My opinion about innovation
  interessant en uitdagend en nodig!
 1. even een snel vraagje: ik heb online gekeken maar zie nergens een voorbeeld van zon biljetwissel of wat er in moet staan. Ik weet dat ik moet aangeven waarom ik vind dat ik als ondernemer/winstgenieter gezien wil worden ipv resultaatgenieter. Toch kan ik me voorstellen dat het aan een bepaalde vorm moet voldoen of iets dergelijks? Ik denk ik vraag het even voor de zekerheid voordat ik straks een raar verhaal naar de BD stuur. Ik ben benieuwd!
 2. Bedankt! Dit wordt nu ineens concreet en duidelijk. Geeft wat rust. Laatste vraagje... is het op laten sturen door een tussenpersoon ook enkele honderden euro's? Dus als ik het kant en klaar aflever en diegene hoeft het alleen op te geven? (kan dit uberhaupt?) Anders zal ik om dat te besparen liever dat wisselbiljet regelen en het zelf invullen.
 3. Bedankt, dussssssss ik vul het in als zijnde onderneming voor de IB via tussenpersoon (zelf kan dus niet?) of ik ga langs bij het kantoor en geef aan dat ik het als ondernemer voor de IB wil opgeven maar het niet kan en dat dit geregeld dient te worden? Klopt het zo dan?
 4. Bedankt. Interessant antwoorden. Hetgeen ik nog wat mis is het volgende: Als bedrijf had ik interessante aftrekposten die mijn hoofd boven water hielden eigenlijk. zoals gezegd leef ik deels van de winst, maar ook van spaargeld. Inkomsten zijn niet genoeg. Als particulier vallen die aftrekposten weg waardoor ik veel geld zou moeten bijbetalen terwijl ik eigenlijk al te weinig verdien om van te leven vanuit mijn onderneming. Ik kan me bijna niet voorstellen dat ik dan zoveel geld zou moeten bijbetalen terwijl ik zelfs onder minimuminkomen zit. Wat ik verdien gaat dus oo
 5. Ik zit in een lastig parket. Ik moet dus de inkomstenbelasting opgeven maar nu blijkt ineens dat de belasting mij heeft opgegeven als iemand die het moet inleveren als inkomsten uit overige werkzaamheden. Hier kwam ik achter doordat ik niet als voorheen online kon inloggen om mijn inkomstenbelasting te doen voor ondernemers. Na een bezoek aan het belastingkantoor bleek dat ik dus ingedeeld ben bij overige werkzaamheden. Dit bericht heb ik nooit meegekregen! Nu is het zo dat ik weinig winst maak en ik leef hiervan, aangevuld met spaargeld. Voorheen kon ik dankzij de aftrekpost
 6. Scholingskosten zijn alleen aftrekbaar als de opleiding die gevolgd wordt nodig is voor het huidige beroep of een toekomstig beroep Dat is in dit geval dus zo. Ik wil bnnen 1 a 2 jaar mijn diploma's halen om daarna het desbetreffende beroep uit te gaan oefenen. Maar zo te lezen is het dus nog eerder aftrekbaar als een persoonlijk iets dan ondernemers iets? mocht ik een praktijk starten na die opleiding kan ik die opleiding dus niet als aanloopkosten opvoeren?
 7. Hallo, ik heb dit nog niet teruggevonden in het forum dus post het daarom bij deze: ik ben ondernemer en leef van mijn webshop. Nu wil ik iets heel anders gaan doen (therapeut worden) en is daar dus een opleiding voor nodig. Mijn vraag is wat is slim? Ik weet nog niet of ik na de opleiding mijn eigen praktijk start of me aan kan sluiten bij een praktijk. Als ik me aansluit bij praktijk, ben ik eigenlijk een soort ZZP-er dus is toch eigen ding correct? Ik weet nu alleen nog dat ik het wil gaan doen. Wat voor vorm het daarna zal aannemen vind ik nog niet interessant g
 8. Hallo! (goeie forum hoop ik) ik heb een probleem ivm samenwonen. Er is namelijk zon grens van ca. 34000 waaronder we moeten zitten om in een aangeboden woning te mogen. Nu hebben ze de info van 2009 wel, waardoor het lijkt alsof we daar boven zouden zitten, maar dat is nu helemaal niet meer zo. Sinds 2010 al niet meer, alleen is mijn belasting nog niet gedaan. Die zou half augustus klaar zijn. Nu wil de gemeente dus zo snel mogelijk iets zien waaruit mijn inkomen van 2010 blijkt. Het hoeft niet het IB60 zelf te zijn van 2010, maar mag ook iets anders 'officieels' zijn.
 9. Interessant hoe er wordt geopperd om bij een concurrent te vragen die niet in de buurt zit. Is jullie ervaring dat je op deze manier wel info kan loskrijgen? Kan mij goed voorstellen dat mensen niet happig zijn om hun vergaarde kennis zomaar te delen met anderen die jouw ding ook willen gaan doen (hetzij buiten jouw werkgebied) Daarom vraag ik mij zeer af of de ervaring anders leert?
 10. Hallo, even een vraagje om dit duidelijk te krijgen voor een leek.. in mijn (simpele excel) boekhouding.. zet ik dus de totale kosten uitgegeven bijv 119 euro weg, en 19 euro in de belastingkolom? die 19 euro wordt later weer weggeveegd bij de opgave omdat ik eigenlijk niets heb betaald? en voor de IB .. is die adwords dus voor de 119 euro er af te halen? zie ik het zo goed? dus OB heft de 19% elkaar op.. waardoor voor de IB het hele bedrag eraf gehaald wordt?
 11. Bedankt! Dat is aan de ene kant maf.. maar ook weer geweldig ;D Naar mijn idee is er teveel neppigheid op de markt, dus ik kan mijn nobele quest voortzetten ;) super! bedankt
 12. Hallo! Ik heb gezocht op cursus info maar kwam voornamelijk uit bij het volgen hiervan. Erg benieuwd ben ik naar wat ik moet doen om cursussen te mogen geven. KVK inschrijving bijv. heb ik voorbij zien komen.. maar in hoeverre heb je papieren nodig die ondersteunen wat je wilt overbrengen? Bijv. zelfverdediging aan particulieren. Zonder papieren dat je les mag geven (voor zoverre er die daarvoor zijn) Of zonder andere papieren (maar wel de nodige jaren ervaring/succesvol lesgeven aan intimie) Is dit nodig? Of mag je gewoon een cursus opzetten en klanten verzamelen?
 13. hoe je anders bent? ik denk dat niet veel andere shops dit soort berichten op hun homepage hebben staan: @aromacandles Hi sweety how are you?? How did things turn out with hubby? Did he find a job already? 35 minutes ago · reply anders is er dus al. maar niet het soort anders dat je zou willen lijkt me. Daarnaast.. denk ik dat het moeilijk is om met de huidige sieraden echt ´anders´ te willen zijn. Als ik er naar kijk herken ik het soort sieraden wel en wordt het ook op grote schaal gemaakt in het verre oosten. En als het aan je sieraden niet te zien is, zul je het op bran
 14. op industrieterrein inbreken, jatten.. en een week later flyeren? ;D maar in all seriousness.. terreinen hebben vaak bewaking die dus alles daar beveiligd? als je dat te pakken hebt, bewaak je meteen een hele zooi bedrijven.
 15. thnx. dat is dus een template van de belastingdienst die ik gewoon kan invullen (als het niet te moeilijk is haha) of desnoods met iemand erbij. Om 1500 euro uit te geven aan accountskantoor terwijl ik 20k omzet heb vind k namelijk nogal wat .. zeker als het anders kan!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept