Ga naar inhoud

evilman

Super Senior
 • Aantal berichten

  140
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door evilman

 1. even een snel vraagje: ik heb online gekeken maar zie nergens een voorbeeld van zon biljetwissel of wat er in moet staan. Ik weet dat ik moet aangeven waarom ik vind dat ik als ondernemer/winstgenieter gezien wil worden ipv resultaatgenieter. Toch kan ik me voorstellen dat het aan een bepaalde vorm moet voldoen of iets dergelijks? Ik denk ik vraag het even voor de zekerheid voordat ik straks een raar verhaal naar de BD stuur. Ik ben benieuwd!
 2. Bedankt! Dit wordt nu ineens concreet en duidelijk. Geeft wat rust. Laatste vraagje... is het op laten sturen door een tussenpersoon ook enkele honderden euro's? Dus als ik het kant en klaar aflever en diegene hoeft het alleen op te geven? (kan dit uberhaupt?) Anders zal ik om dat te besparen liever dat wisselbiljet regelen en het zelf invullen.
 3. Bedankt, dussssssss ik vul het in als zijnde onderneming voor de IB via tussenpersoon (zelf kan dus niet?) of ik ga langs bij het kantoor en geef aan dat ik het als ondernemer voor de IB wil opgeven maar het niet kan en dat dit geregeld dient te worden? Klopt het zo dan?
 4. Bedankt. Interessant antwoorden. Hetgeen ik nog wat mis is het volgende: Als bedrijf had ik interessante aftrekposten die mijn hoofd boven water hielden eigenlijk. zoals gezegd leef ik deels van de winst, maar ook van spaargeld. Inkomsten zijn niet genoeg. Als particulier vallen die aftrekposten weg waardoor ik veel geld zou moeten bijbetalen terwijl ik eigenlijk al te weinig verdien om van te leven vanuit mijn onderneming. Ik kan me bijna niet voorstellen dat ik dan zoveel geld zou moeten bijbetalen terwijl ik zelfs onder minimuminkomen zit. Wat ik verdien gaat dus ook op aan wonen en eten, dus nu ineens met die verandering zou ik flink geld moeten ophoesten wat er niet is. Vorig jaar en normaliter dus zou dat niet zo zijn ivm aftrekposten. Kan de BD dat 'maken'? Ook los van urencriterium?
 5. Ik zit in een lastig parket. Ik moet dus de inkomstenbelasting opgeven maar nu blijkt ineens dat de belasting mij heeft opgegeven als iemand die het moet inleveren als inkomsten uit overige werkzaamheden. Hier kwam ik achter doordat ik niet als voorheen online kon inloggen om mijn inkomstenbelasting te doen voor ondernemers. Na een bezoek aan het belastingkantoor bleek dat ik dus ingedeeld ben bij overige werkzaamheden. Dit bericht heb ik nooit meegekregen! Nu is het zo dat ik weinig winst maak en ik leef hiervan, aangevuld met spaargeld. Voorheen kon ik dankzij de aftrekposten als ondernemer gelukkig hiermee boven water blijven. Nu met die nieuwe categorisering blijkt (als ik het goed lees) dat ik zo goed als niets meer kan aftrekken. De aftrekposten voor ondernemers gelden dan niet meer. Het grootste probleem is dat ik nu dus met die magere inkomsten enkele duizenden euro's belasting zou moeten gaan betalen terwijl dit inmiddels op is gegaan aan 'leven.' Is dit gewoon zoals het is of kan hier wel iets mee gedaan worden? Ik heb ook nog een studieschuld die ca. het dubbele is van mijn spaargeld, waardoor ik in box3 flink in de min zit. Wellicht dat dit kan helpen? Deze verandering die niet goed gecommuniceerd is maakt mij in elk geval gestressed en ik hoop dat er wat mensen met verstand van zaken tips hebben over hoe en wat. (Edit: titel verduidelijkt, was eerst enkel "Handen in het haar!")
 6. Scholingskosten zijn alleen aftrekbaar als de opleiding die gevolgd wordt nodig is voor het huidige beroep of een toekomstig beroep Dat is in dit geval dus zo. Ik wil bnnen 1 a 2 jaar mijn diploma's halen om daarna het desbetreffende beroep uit te gaan oefenen. Maar zo te lezen is het dus nog eerder aftrekbaar als een persoonlijk iets dan ondernemers iets? mocht ik een praktijk starten na die opleiding kan ik die opleiding dus niet als aanloopkosten opvoeren?
 7. Hallo, ik heb dit nog niet teruggevonden in het forum dus post het daarom bij deze: ik ben ondernemer en leef van mijn webshop. Nu wil ik iets heel anders gaan doen (therapeut worden) en is daar dus een opleiding voor nodig. Mijn vraag is wat is slim? Ik weet nog niet of ik na de opleiding mijn eigen praktijk start of me aan kan sluiten bij een praktijk. Als ik me aansluit bij praktijk, ben ik eigenlijk een soort ZZP-er dus is toch eigen ding correct? Ik weet nu alleen nog dat ik het wil gaan doen. Wat voor vorm het daarna zal aannemen vind ik nog niet interessant gezien ik nog niet eens begonnen ben. (kan met beiden vormen wel leven denk ik zo) Is die opleiding tot therapeut aftrekbaar in beide gevallen? Zoja, hoe is dit mogelijk? Hoef ik niet van te voren al een KVK nummer te hebben? Zijn dit soort investerings/aanloop kosten? ben benieuwd!
 8. Hallo! (goeie forum hoop ik) ik heb een probleem ivm samenwonen. Er is namelijk zon grens van ca. 34000 waaronder we moeten zitten om in een aangeboden woning te mogen. Nu hebben ze de info van 2009 wel, waardoor het lijkt alsof we daar boven zouden zitten, maar dat is nu helemaal niet meer zo. Sinds 2010 al niet meer, alleen is mijn belasting nog niet gedaan. Die zou half augustus klaar zijn. Nu wil de gemeente dus zo snel mogelijk iets zien waaruit mijn inkomen van 2010 blijkt. Het hoeft niet het IB60 zelf te zijn van 2010, maar mag ook iets anders 'officieels' zijn. Nu is mijn accountant op vakantie.. en vraag ik me af wat er gedaan kan worden! Is die IB60 het enige officiele formulier? Of kan de accountant ook iets opstellen waarin staat wat ik verdien wat in de tussentijd als geldig kan worden beschouwd, zodat de gemeente ziet dat onze inkomensgrens onder de 34.000 zit? ??? Want ik heb dit best snel nodig :-\
 9. Interessant hoe er wordt geopperd om bij een concurrent te vragen die niet in de buurt zit. Is jullie ervaring dat je op deze manier wel info kan loskrijgen? Kan mij goed voorstellen dat mensen niet happig zijn om hun vergaarde kennis zomaar te delen met anderen die jouw ding ook willen gaan doen (hetzij buiten jouw werkgebied) Daarom vraag ik mij zeer af of de ervaring anders leert?
 10. Hallo, even een vraagje om dit duidelijk te krijgen voor een leek.. in mijn (simpele excel) boekhouding.. zet ik dus de totale kosten uitgegeven bijv 119 euro weg, en 19 euro in de belastingkolom? die 19 euro wordt later weer weggeveegd bij de opgave omdat ik eigenlijk niets heb betaald? en voor de IB .. is die adwords dus voor de 119 euro er af te halen? zie ik het zo goed? dus OB heft de 19% elkaar op.. waardoor voor de IB het hele bedrag eraf gehaald wordt?
 11. Bedankt! Dat is aan de ene kant maf.. maar ook weer geweldig ;D Naar mijn idee is er teveel neppigheid op de markt, dus ik kan mijn nobele quest voortzetten ;) super! bedankt
 12. Hallo! Ik heb gezocht op cursus info maar kwam voornamelijk uit bij het volgen hiervan. Erg benieuwd ben ik naar wat ik moet doen om cursussen te mogen geven. KVK inschrijving bijv. heb ik voorbij zien komen.. maar in hoeverre heb je papieren nodig die ondersteunen wat je wilt overbrengen? Bijv. zelfverdediging aan particulieren. Zonder papieren dat je les mag geven (voor zoverre er die daarvoor zijn) Of zonder andere papieren (maar wel de nodige jaren ervaring/succesvol lesgeven aan intimie) Is dit nodig? Of mag je gewoon een cursus opzetten en klanten verzamelen? Als ik soms zie wat voor knullige cursussen er zijn (op welk gebied dan ook) lijkt het soms alsof je vrij weinig nodig hebt. Maar gezien ik dit erg graag wil gaan doen, wil ik ontdekken wat ik nodig heb om les te mogen geven via cursusvorm. Wie of wie kan mij iets vertellen/richting wijzen?
 13. hoe je anders bent? ik denk dat niet veel andere shops dit soort berichten op hun homepage hebben staan: @aromacandles Hi sweety how are you?? How did things turn out with hubby? Did he find a job already? 35 minutes ago · reply anders is er dus al. maar niet het soort anders dat je zou willen lijkt me. Daarnaast.. denk ik dat het moeilijk is om met de huidige sieraden echt ´anders´ te willen zijn. Als ik er naar kijk herken ik het soort sieraden wel en wordt het ook op grote schaal gemaakt in het verre oosten. En als het aan je sieraden niet te zien is, zul je het op branding moeten gooien. Hoewel het dan cosmetische branding wordt, en die moet dan erg sterk zijn. lastig dus.
 14. op industrieterrein inbreken, jatten.. en een week later flyeren? ;D maar in all seriousness.. terreinen hebben vaak bewaking die dus alles daar beveiligd? als je dat te pakken hebt, bewaak je meteen een hele zooi bedrijven.
 15. thnx. dat is dus een template van de belastingdienst die ik gewoon kan invullen (als het niet te moeilijk is haha) of desnoods met iemand erbij. Om 1500 euro uit te geven aan accountskantoor terwijl ik 20k omzet heb vind k namelijk nogal wat .. zeker als het anders kan!
 16. Blijf VER uit de buurt van cafepress. die zeikerds halen steeds meer stukjes weg bij de ontwerpers. De mensen die juist zorgen dat ze bestaan ontvangen nog maar enkele $ per shirt. idioot gewoon. 10% eerst was dit meer en het wordt steeds minder. ze zouden zich moeten schamen.
 17. ik wil hier even op inhaken. is de jaarrekening alleen voor de kvk en niet voor de belasting dan? mbt eenmanszaken? ik hoor dit nu namelijk voor het eerst en dat zou mij dus mooi zon 1500 euro besparen.. want een FLINKE hap uit mn inkomsten is al eenmanszaak die nog niet heel lang bezig is.
 18. vraagje.. erg interessant! dit is mn 1e jaar als ondernemer. zou die 2200 KIA ook gelden met aanloopinvesteringen uit 2009? dan kan ik het halen :)
 19. ik denk eigenlijk dat op een paar onwetende mensen na.. dit concept nu al achterhaald is door zich te richten op pagerank. je kunt hierover geen beloftes doen, en daarnaast zegt pagerank geen ruk idd. er zijn andere metrics die veel meer bepalen of een website succesvol is of niet. ik vind het een hele aparte insteek, die niet lang stand zal houden gezien de huidige info die overal online te vinden is, jouw concept voorbij gaat.
 20. begrijp ik het goed als er geen contract of iets anders op papier staat waarin overgekomen is samen te handelen? dus niets waar op teruggevallen kan worden?
 21. even een vraagje. ik wil mijn leverancier nu vragen om een contract te tekenen waarin bijv. min 1 jaar wordt afgesproken dat we zaken doen met elkaar. moet daar nog iets speciaals in staan? moet ik rekening houden met dingen zodat het officieel is en ik er ook echt iets aan heb? thnx
 22. als ik een conversiepercentage van 4.nogwat had..dan ging ik meteen op vakantie :D
 23. precies! gelukkig mogen belgen zich wel volpompen en kunnen wij bij belgische dokters terecht voor een goede kuur als we moeten patsen in de bar :D :P
 24. Wat is er mis met thee bij tokkies? :P Maar daar zit wel wat in ja. Je kunt jezelf natuurlijk ook altijd nog verlagen naar hun niveau. Elke keer dat jullie worden gepakt.. geef je een nepafspraak/aankoop terug ;D
×
×
 • Nieuwe aanmaken...