Jump to content

Eric van Wenkop

Senior
 • Content Count

  62
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3

Personal info

 • You are:
  student
 • Gender
  Male
 • Address
  Kannunik van Nuysstraat 63, Schinveld, 6451BB, Netherlands
 • First name
  Eric
 • Last name
  van Wenkop
 • Company or organization name
  Electrade V.O.F.
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine
 • Skype

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 1. Klopt helemaal. Inmiddels heb ik al per mail contact met de betreffende persoon. We gebruiken Odoo nu live sinds mei 2015. In het begin ook nogal wat kinderziektes moeten laten oplossen, met name in de koppeling met Magento. Uiteindelijk heeft onze partner nu een krachtige magento/odoo koppeling op weten te zetten. (op basis van een standaard koppeling hebben zij heel veel verbeteringen toegevoegd). Ze gebruiken deze koppeling nu voor o.a. ons en ook nog meer klanten, waardoor er continu eigenlijk verbeteringen zijn binnen de koppeling. Uiteindelijk is het wel iets duurder uitgepakt dat vooraf beraamd. Maar we zijn happy met hetgeen we nu hebben. Wel zijn we nog steeds bezig met extra optimalisaties om het nog beter en beter te krijgen, maar dat heb je met ieder systeem wel. ;) We gebruiken eigenlijk Odoo voor het hele plaatje. Inkoop/Verkoop/Voorraad/Boekhouding/Magazijn(WMS) Wat mij betreft zeker een aanrader om mee aan de slag te gaan. Je kunt het zo gek maken als je wilt zeg maar ;-)
 2. Ondertussen zitten we al in een startfase met een implementatie partner. Zij gaan Odoo aan Magento koppelen voor ons en verzorgen tevens een goede basis voor de inrichting.
 3. Helaas ben ik geen nieuwe pakketten meer tegen gekomen. Wel heb ik nog contact gehad met een bedrijf gespecialiseerd in OpenERP en daaruit kwam naar voren dat met OpenERP eigenlijk alles kan. Standaard zijn er al veel mogelijkheden die aansluiten op onze wensen en daarnaast kan alles worden aangepast. (open source)
 4. Bedankt voor de reacties tot dusver. Zijn er mensen die ervaring hebben met OpenERP ?
 5. Wij gebruiken een Magento webwinkel maar daarnaast een koppeling om de facturen te exporteren naar onze Twinfield omgeving. Echter is dit te beperkt, we missen een goede voorraadadministratie zonder al te veel rekenwerk. We zoeken eigenlijk een pakket (liefst online) die (grotendeels) aan onderstaande punten voldoet: 1. Volledige financiële administratie (zoals nu in Twinfield) 2. Koppeling die de Facturen / Creditfacturen / Klantgegevens / Voorraad communiceert met de financiële administratie. 3. Automatisch berekenen van minimale voorraadniveau en maximale voorraadniveau o.b.v. de verkoophistorie en eventuele voorspellingen. 4. o.b.v. voorraadniveau's inkooporders genereren die geëxporteerd kunnen worden naar PDF, maar ook eventueel naar .csv volgens een format zoals we zelf willen kiezen. (i.v.m. de diversiteit aan leveranciers welke allen een eigen format hanteren). 5. Debiteurenbeheer incl. automatische herinneringen per mail. (facturatie geschiedt volledig digitaal) 6. Mogelijkheid om bij klanten een apart e-mailadres voor de orderbevestiging en een apart e-mailadres voor de factuur in te geven. Dit is nu een drama met Magento. 7. Gemakkelijk en snel inkomende goederen bijwerken a.d.h.v. de inkooporder. Met een paar klikken moet de volledige inkomende voorraad worden bijgewerkt. Op dit moment dienen ook de magazijnlocaties zichtbaar te zijn. 8. In de software moeten de orders welke uitgeleverd kunnen worden (=op voorraad) worden geprint in batchvorm. Zo blijven de 'backorders' in het systeem. 9. De backorders moeten in een lijst komen te staan met het aantal dagen dat ze in backorder staan. Dit om fouten te voorkomen. 10. Per product meerdere leveranciers koppelen incl. prijzen. (evt. 1 hoofdleverancier hanteren, maar dat de gegevens van de andere leverancier(s) ook zichtbaar zijn wanneer deze geen voorraad heeft) 11. De voorraadgegevens van de verschillende leveranciers importeren in de software. Zodat in 1 oogopslag duidelijk is wat de voorraden zijn van het product bij de verschillende leveranciers. 12. De voorraadgegevens ook communiceren naar Magento. Want hier dient de voorraadstatus die de klant ziet aan de voorkant op aangepast te worden. 13. Het gemakkelijk maken van offertes, en dat deze ook eenvoudig omgezet kunnen worden in orders. 14. Een (berichten)systeem die bijhoud welke offertes nagebeld moeten worden etc. 15. Eventueel nog een stukje WMS, maar dit is niet waar we nu direct naar op zoek zijn. Tot op heden hebben we contact gehad met de volgende partijen, maar zijn nog niet volledig tevreden. We willen het liefst 1 pakket waar alles in zit. Twinfield Exact Online Sherpaan Wie heeft nog goede ideeën en/of ervaringen met andere ERP pakketten i.c.m. Magento?
 6. Waarom neem je niet gewoon een goede laptop. Een laptopstand en een groot scherm? Dan prik je thuis je laptop in de stand en werkt je op het grote scherm wat je daar hebt staan.
 7. Je moet inderdaad de voor- en nadelen van vooraf en achteraf betalen bekijken. Je zou je klanten vooraf (dmv ideal, paypal etc) krediet kunnen laten storten op hun account. Hierdoor heb je ook het voordeel dat er op een gegeven moment een aantal klanten zijn die tegoed 'achterlaten zonder dit nog te gaan gebruiken'. Ander voordeel is uiteraard dat jij veel eerder je geld hebt. Achter afrekenen zou je kunnen inrichten en dit evt. afrekenen met een partij als ClickandBuy. Misschien moet je eens research gaan doen naar de term: MicroPayments, wellicht dat je hierdoor nog bij oplossingen terecht komt.
 8. Exact de zin die jij gebruikt 'Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!', gebruiken wij op onze website. Dat zette mij ertoe om even te reageren. Wij pakken dit aan door zendingen die niet meer met postnl mee kunnen te laten bezorgen door een koerier. De kosten hiervan zijn weliswaar hoger, maar die rekenen wij deels door aan de klant. Zo heeft deze zelf de keuze om voor snellere levering te kiezen. Alle zendingen die in de avond besteld worden kunnen dus, tegen meerkosten, alsnog de volgende werkdag geleverd worden.
 9. Wellicht kun je een korte trial doen met e.e.a. op online marktplaatsen aan te bieden. Zo kom je er (denk Ik) al snel achter of er wel/weinig/geen vraag is naar 2e hands gewichten / fitness apparatuur.
 10. Hoi Matthijs, Mijn antwoord op een paar van je vragen: Wat handig is ligt aan jou, wanneer je weinig tot geen startkapitaal hebt, geen gigantisch grote plannen en geen enorm grote winstverwachting lijkt een EMZ mij de meest voor de hand liggende keuze. Volgens mij is een zakelijke rekening niet verplicht, echter zou ik het wél aanraden een aparte rekening te openen voor je bedrijf. Na even goochelen kom ik uit bij: klik Je bent niet verplicht een boekhouder in de hand te nemen, wanneer je zelf voldoende kennis heb waardoor je voldoet aan de wettelijk gestelde administratieverplichtingen kun je dit prima zelf doen. Over alle verkopen dien jij gewoon 19% (binnenkort zelfs 21%) BTW af te dragen. Of dat nu 2e hands of nieuwe producten zijn maakt niks uit.
 11. Is er al een definitieve datum bekend? Volg dit (en het vorige topic) al een tijdje, zeer interessant.
 12. Zelf heb ik ook zeer goede ervaringen met Magento. Wel raad ik iedereen aan van te voren naar een goede hosting te zoeken die geoptimaliseerd is voor Magento. Helaas zul je daarbij echt goed kritisch moeten zoeken. Iedereen roept dat hij of zij Magento hosting aanbiedt, maar wanneer je echt naar de inrichting van de server vraagt raak je vaak teleurgesteld. Mocht je mijn ervaringen mbt hosters willen weten, PM maar.
 13. Kwam nog een inhoudelijk puntje tegen. Wanneer je een aantal invoert dat hoger is dan het voorraadniveau krijg je de volgende melding nog in het engels. Vertalen naar NL lijkt me niet verkeerd. Site ziet er verder goed verzorgd uit.
 14. Heb eens ergens meegekregen dat PayRoll ongeveer maal factor 1,55 is en als je het zelf wilt regelen maal factor 1,35. Gegevens zullen niet precies zijn, maar dan heb je een vergelijking van beiden. Voor die 2 tiende heb je wel stukken minder risico.
 15. Neem eens een kijkje naar de diensten die Ronny levert. Wellicht kun je daar iets mee.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept