alfa164man

Senior
  • Aantal berichten

    45
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    student
  • Geslacht
    Male
  • Voornaam
    Lex
  • Achternaam
    Rexpontius

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Brabant

alfa164man's trofeeën

  1. Nou, ik heb de brief ontvangen. Ik weet niet wat ik hier nu mee aanmoet. Ik heb de brief maar overgetypt. Jullie advies zou ik zeer waarderen, het lijkt een never-ending nachtmerrie te worden op deze manier. :-\ Op 4 april 2008 heeft client een ongeluk gehad met uw auto waarin hij met uw toestemming reed. U stelt client nu aansprakelijk voor de schade aan de auto. Client ontkent iedere aansprakelijkheid voor de door u geleden schade. Allereerst betwist client uitdrukkelijk uw stellingname dat sprake is geweest van een excessief hoge snelheid; hij heeft conform de geschreven en ongeschreven normen gedragen. Client kan dan ook niet aansprakelijk worden gehouden voor de schade aan uw auto. Hij heeft immers aan zijn zorgplicht voldaan. Bovendien heeft client met uw uitdrukkelijke toestemming gebruik gemaakt van uw auto. U dient er dan ook redelijkerwijs rekening mee te houden dat er iets mee kan gebeuren. Tevens is van belang dat u verzekerd bent voor schade aan uw auto. U dient uw schade dan ook bij uw verzekeraar te melden. Zij zal over dienen te gaan tot uitkering van de door u geleden schade. Het moge duidelijk zijn dat u uw schade dan ook niet nog eens op cliente kunt verhalen. Ook de terugval in uw no claim is niet aan client toe te rekenen. Met het uitlenen van uw auto heeft u het risico aanvaard dat hiermee iets kon gebeuren. De terugval is dan ook voor uw eigen rekening. Tenslotte claimt u een bedrag ad € 380.80 gevolgschade van client. U zou gebruik hebben moeten maken van taxivervoer. Daar de bewijslast wat dit betreft bij u ligt, ontvang ik ter onderbouwing van deze vordering graag bewijs van u waaruit blijkt dat u deze kosten ook daadwerkelijk heeft gemaakt. Ook zult u, in het kader van uw schadebeperkingsplicht, aan dienen te tonen dat het taxivervoer noodzakelijk is geweest en dat er geen ander redelijk alternatief (bijvoorbeeld: gebruiknamen van openbaar vervoer) voorhanden was. Gezien het voorgaande kan ik client bezwaarlijk adviseren over te gaan tot betaling van de door u geclaimde schade. Indien u een ander standpunt bent toegedaan, verneem ik dat graag schriftelijk en gemotiveerd van u binnen 14 dagen na dagtekening van deze brief. Wanneer ik na deze periode niet van u vernomen heb, mag client er vanuit gaan en erop vertrouwen dat u met het voorgaande in kunt stemmen. Ik zal dan overgaan tot sluiting en archivering van dit dossier. Teneinde ervan verzekerd te zijn dat de inhoud van deze brief u bereikt, doe ik u deze zowel per reguliere post als per aangetekende post toekomen. Onder voorbehoud van alle rechten en weren van client. Hoogachtend.......
  2. Hallo, Het is even geleden dat ik gepost heb, maar wil jullie graag nogmaals bedanken voor de info. Inmiddels is de collega die in mijn auto gereden heeft lichamelijk weer redelijk op de been, hij heeft een flinke jas uitgedaan, maar kan nu in ieder geval weer redelijk functioneren. Als je het wrak hebt gezien waar hij is uitgestapt, verbaas je je hoe het mogelijk is dat hij er levend is uitgestapt. Dat is voor mij in ieder geval een grote opluchting, want ik heb het hier toch ook wel een paar maanden moeilijk mee gehad. Wat echter wel blijft, is de schade aan mij auto. Viavia heb ik begrepen dat de politie afgelopen maand (hoe bedoel je snel...) de videoopnamen van de diverse camera's op het industrieterrein heeft samengevoegd. Schijnt er nogal spectaculair uit te zien, het is iig overduidelijk dat de collega veeeeeel te hard reed. Wat ik vreemd vind is dat ik als eigenaar deze video niet mag zien? ??? Maar los daarvan heb ik op jullie advies een aangetekende brief geschreven waarin ik de collega een termijn stel om de schade (begroot op ca 8.500 euro) aan mij te vergoeden. Toen ik net thuis kwam lag er een bericht van de TNT post dat ik er een aangetekende brief van ARAG rechtsbijstand is voor mij. Zal hem morgen bij postkantoor ophalen, maar verwacht dat de collega niet voornemens is te betalen... :( Hoe schatten jullie mijn kansen in als het tot een rechtszaak zal komen? Houdt jullie iig op de hoogte van de inhoud van de ARAG brief. Bedankt!
  3. Beste allen, Ongelofelijk bedankt voor jullie snelle en volledige reactie. Het lijkt er nu dus gelukkig op dat ik redelijke kans maak om in ieder geval een deel van mijn schade op mijn collega te verhalen. Voor mij is het in ieder geval een behoorlijke geruststelling, het gaat immers toch om een redelijk bedrag. Ik ben niet zo'n geweldige brievenschrijver, maar ga een concept maken voor de aangetekende brief. Zou ik deze hier kunnen posten, zodat jullie er nog wat op- of aanmerkingen op kunnen geven? (uiteraard zal ik de naam van college en andere gevoelige zaken weglaten) Verder wilde in graag informeren op wat voor advocaatkosten ik ongeveer moet rekenen, als ik een advocaat moet inschakelen? Alvast enorm bedankt!
  4. Beste iedereen, Recentelijk heb ik mijn auto even aan een collega uitgeleend. Enige tijd later hoorde ik brandweer en ambulance langskomen. Het bleek dat de collega met zeer hoge snelheid over het industrieterrein is gereden (volgens getuigen in politierapport > 160km/h!) en met hoge snelheid tegen de voorkant van een gebouw is aangereden. Gevolg: collega een aantal weken in coma en mijn auto total loss. Nu ben ik helaas niet all-risks verzekerd, waardoor mijn verzekering niets vergoed voor de schade aan mijn auto (logisch natuurlijk). Uiteraard is het een lastige kwestie omdat mijn collega natuurlijk zelf ook veel persoonlijke schade heeft. Van de andere kant vind ik het zeer kwalijk dat hij met mijn auto, die ik in goed vertrouwen uitgeleend heb, als een debiel is gaan rijden over een industrieterrein en de auto vervolgens helemaal stuk rijdt. Daarom wil ik de schade aan de auto (reeds door expert vastgesteld op EUR 8.500,-) op hem verhalen. Nu weet ik niet precies welke stappen ik hiervoor moet ondernemen, en hoe groot mijn kans van slagen is. Ik zag op dit forum dat hier al soortgelijke gevallen behandeld zijn, dus ik hoop dat iemand mij hier raad kan/wil geven. Alvast heel erg bedankt!
  5. Klopt, mijn vorige werkgever zal er op zich zelf niet zoveel aan hebben. Maar het netwerk in mijn branche is vrij klein en het kan erg onhandig zijn als gevoelige info wordt doorgespeeld aan concurrenten van mij (via ex werkgever....) Maar goed, zo'n vaart zal het allemaal niet lopen. Bedankt voor alle reacties!
  6. Voor de goede orde: het gaat niet om e-mails die ikzelf verstuurd heb, maar mails die klanten/relaties aan mij versturen. Soms staat mijn oude mailadres nog in hun adresboek, en komen mails met gevoelige info (lees: prijzen) terecht bij mijn vorige werkgever....
  7. Uiteraard is dit één van de eerste dingen die ik heb gedaan na de start van mijn bedrijf, maar het is zeker een goed idee om dit nog een keertje te doen. Alvast bedankt voor alle reacties!
  8. Punt a. is zeker niet het geval. Echter is mijn eigen onderneming qua activiteiten redelijk verwant aan hetgeen mijn vorige werkgever doet. Het is zeker niet zo dat ik klanten 'afpak', ik verkoop immers andere producten, maar het is wel zo dat ik nu bepaalde klanten heb, die ik al kende in de tijd toen ik nog bij mijn vorige werkgever werkte. Ik had geen concurrentiebeding, dus daar zal t ook niet aan liggen. Maargoed, ik begrijp dat ik er dus niet echt veel aan kan doen??
  9. Hallo, Even een vraagje: (weet niet of dit de juiste categorie is, of dat ik deze vraag beter in de rubriek "internet" had moeten zetten). Bij mijn vorige werkgever had ik 3 e-mail adressen. *met het domeinnaam van de werkgever Toen ik daar weg ging, heb ik mijn mailboxen laten verwijderen. Vandaag kwam ik er eigenlijk per toeval achter dat mijn oude adressen weer geactiveerd zijn! Nu maakt dat mij op zich niet zoveel uit, maar het zou best vervelend zijn als een klant mij per ongeluk een mailtje stuurt naar het oude adres. (mail met bijvoorbeeld prijzen etc.) Nu de vraag: Mag een werkgever de mailadressen zomaar her-activeren zonder de ex-werknemer daarvan op de hoogte te stellen?? Alvast bedankt!
  10. Hallo allemaal, Wellicht ga ik nu een vraag stellen die veel anderen al voor mij gesteld hebben, maar ik heb na enig speurwerk helaas nog geen bevredigend antwoord gevonden. Situatie is als volgt; ik heb in de afgelopen maanden een BV opgericht terwijl ik nog fulltime in dienst was van een andere firma. Vanaf 1 september 2005 wil ik fulltime gaan werken voor de eigen BV (ik heb 25% vd aandelen in deze 'eigen' bv). Zover mij bekend kan ik dan in loondienst. Nu de vraag: wat moet ik allemaal regelen om dit soepel te laten verlopen? Moet ik verzekeringen afsluiten, dingen aanmelden bij UWV, loonbelastingnummers aanvragen,etc ? Het salaris wil ik nog niet enorm hoog zetten in begin, zo'n 2500 euro bruto p/m. Alvast bedankt!
  11. Super! Bedankt! Kan ik dit het beste aanvragen bij diverse assurantiekantoren, of is er een soort independer.nl voor dit soort verzekeringen? bedankt!
  12. Hoi Bedrijf is gevestigd in de regio Hoofddorp (bij Schiphol). Voornaamelijk zullen de activiteiten in de IT sector zijn. Denk hierbij aan het maken of aanpassen van systemen voor orderverwerking, analyse, voorraadbeheer, etc. voor midden/kleinbedrijf. Op basis van uurtarief of projectbasis. Is dit voldoende input? thanks!
  13. Hallo Mijn BV is nu bijna gereed. Voordat ik zaken kan gaan doen (voornamelijk consultancy), wil ik wel fatsoenlijk verzekerd zijn. Heb ik voldoende aan een aansprakelijkheidsverzekering, of moet ik nog meer zaken regelen. Waar kan ik het beste verzekeringen vergelijken? (wil natuurlijk niet teveel betalen ;)) bedankt!
  14. Bedankt voor je reactie! Het gaat mij erom dat ik zou kunnen kiezen: Ik kan bijvoorbeeld zelf goederen kunnen in- en verkopen en daar een bepaalde marge op maken, maar kan ook aan ander bedrijf laten in- en verkopen een daar een factuur aan sturen voor commissie. Vooropgesteld dat de commissie en de marge gelijk zijn, en de risicos ook hetzelfde, heeft het dan toegevoegde waarde om toch te kiezen voor de optie dat ik zelf de omzet genereer??
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.