Jump to content

jverd

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  student
 • Gender
  Male
 • Address
  Wilgenstraat 38, Bergambacht, 2861TP, Netherlands
 • Company or organization name
  Caresolve
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 1. Hallo forum, Ik heb druk gezocht op het forum maar ik kom er toch niet helemaal uit. Mijn inkomsten komen vooral uit intracommunautaire prestaties binnen de EU en zijn niet zo groot dat ik de kleine-ondernemersregeling zou kunnen toepassen. Vallen de facturen van deze diensten volledig buiten de BTW aangifte (afgezien van de opgaaf ICP)? Kun je op intracommunataire prestaties uberhaupt KOR voordeel behalen? Alvast bdankt voor jullie antwoord. Jos
 2. Met kennis van MySQL is PostgreSQL niet bijster moeilijk te installeren. Ik draai LedgerSMB op een aparte Linux server (dus losgekoppeld van internet, blijft boekhouding :P) met een standaard installatie van Apache+mod_perl en een postgres daemon. Zonder al te veel moeite moet dit ook op Windows, MacOS of *BSD draaien, aangezien Apache en pgsql voor de meeste platforms beschikbaar is.
 3. Hallo Skruger, Misschien hebben de reacties elkaar gekruist... LedgerSMB heeft wel de standaard balans-, grootboek- en crediteuren/debiteurenfunctionaliteit aan boord. En ook in het Nederlands. Nee, ik heb geen banden met LedgerSMB ;) Gewoon een leuk functioneel open source project.
 4. Ledger SMB (SMB=Small Medium Business) http://www.ledgersmb.org/ Open source, fork van SQL Ledger. Werk er zelf ook mee en werkt perfect. ;D
 5. Ik zit met een ander probleempje aangaande het willekeurig afschrijven bij het invullen van mijn IB aangifte. Zit in een VOF waarin ik niet het urencriterium haal en een andere vennoot wel. Hij komt in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek en startersaftrek (incl. willekeurige afschrijvingen) en ik dus niet. Nu is er in 2006 een computer aangeschaft van 1500 euro die liefst direct in 2006 (willekeurig) wordt afgeschreven. Gaan dergelijke afschrijvingen per ondernemer of per vennootschap? In het eerste geval, moet de investering in de "normale" afschrijvingstermijnen (voor 2006, 3 jaar) worden meegenomen voor mijn deel van de vennootschap? Of kan de andere vennoot deze afschrijving "op zich nemen"?
 6. Ik heb ook PIN betaling aan het eind van het jaar. Is het juist als ik het via een "kruisposten" grootboekrekening laat lopen? Kun je een kruispost op de balans hebben staan aan het eind van een boekjaar?
 7. jverd

  BTW correctie

  Hallo mede-HL-ers, Een kleine, wellicht dubbele vraag, maar ik kan na het hele "Fiscale zaken" forum te hebben doorgespit niet het antwoord vinden. Ik ben de omzetbelastingaangifte van 2006 aan het invullen en stuit daar op een fout in het 1e en 2e kwartaal. Kan ik dit herstellen in de aangifte over het 4e kwartaal en zo ja, hoe? Het gaat om enkele euro's, dus waarschijnlijk niet echt de moeite van een suppletie-aangifte waard.
 8. Er zitten best interessante boeken tussen! Aanrader ;D
 9. Handige link voor die verificatie: http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/en/vieshome.htm
 10. Voor eenmanszaken en andere kleine bedrijven is er nog een ander gratis alternatief van PAP software, zie http://www.papsoftware.nl. Gratis licentie voor 1 medewerker. Je betaalt pas voor meerdere gebruikers. Ik heb het pas gedownload: beetje groot... :(, maar ziet er op zich goed uit. Hebben anderen ervaring met dit pakket?
 11. Hallo HL-ers, Ik heb onlangs via Amazon.com een boek ($32,99 + $8.98) gekocht en nu heb ik een paar boekhoudkundige vraagjes: Geldt voor een buitenlandse (niet-EU) inkoopfactuur ook het 6% BTW tarief? Hoe boek ik vreemde valuta? Is de wisselkoers van het creditcardafschrift bepalend? Moet ik invoerrechten betalen? Zo ja, hoe? (Ik heb bij douane.nl gekeken, maar kom er nog niet uit: als de waarde hoger is dan EUR 22,00 zou het wel moeten, maar (vak)literatuur schijnt weer buiten deze regeling te vallen.) De factuur vermeldt geen BTW nummer. Is dit een probleem?
 12. Hoe maak je een mirror kopie van je data? Draai je een Windows of Linux/UNIX server? Onder Linux kun je met rsync te hoeveelheid data toch binnen de perken houden?
 13. Ik loop met ongeveer hetzelfde idee rond: een CV met 2 handelsnamen. Moet voor de belastingdienst de boekhouding gesplitst worden, of kunnen facturen die onder hetzelfde BTW nummer vallen gewoon in dezelfde boekhouding komen te staan? Beide "hoofdstromen" hebben niet veel opdrachten en zijn goed van elkaar te onderscheiden. Heeft het hebben van meerdere handelsnamen nog meer bij-effecten? Juridisch, fiscaal, etc.?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept