Sushi

Junior
  • Aantal berichten

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Sushi

  1. Dag allemaal, Samen met mijn compagnon hebben we onlangs een huurovereenkomst getekend voor een pand. Aangezien er op het pand geen horeca bestemming rust, loopt er bij de gemeente inmiddels een vrijstellings procedure ( via artikel 19.1)om de horeca bestemming er op te krijgen. De verhuurder die ons er graag in wil hebben, wil nu ook dat wij meetekenen met het planschade overeenkomst, aangezien hij verwacht dat er sprake van planschade zal zijn. Wat moeten wij doen? Ik vind zelf dat wij niks moeten tekenen, aangezien de verhuurder ons graag in zijn pand wil hebben. Daarbij vind ik het niet logisch om een planschade overeenkomst te tekenen als je niet de eigenaar van het pand bent. Wat is wijsheid? Wie kan ons helpen? Shaw
  2. Ik ga binnenkort ook een achtergestelde lening aan. Is het verplicht om dit te altijd te meldenbij de belastingdienst?
  3. Hier is de link. Tip nr 4 http://www.deondernemer.nl/artikel/178195/Elf_belastingtips_voor_2008 Kan mijn vader zogenaamd in onze zaak investeren zonder afterekenen?
  4. Odeon: Mijn ouders hebben +30 jaar een chinees gehad. Daar heb ik 10 jaar gewerkt. Ik wil de zaak niet overnemen...gevolg daarvan is dat mijn vader het pand gaat verkopen. Mijn vader moet dus afrekenen met de belasting. Het pand staat zakelijk op de balans. Stel pand is 1.4 miljoen waard. Mijn ouders kunnen samen 4 ton afstorten bij een pensioenmaatschappij. dwz van 1 miljoen moet me pa 52% afrekenen met de belasting. Houdt hij ongeveer 5 ton over. Ik ga met een compagnon binnenkort op een andere locatie een horecagelegenheid beginnen....in hoeverre kan mijn vader hierin investeren(vof?)/meedoen om afrekenen te voorkomen? M.a.w....hij staat op op papier wel als vof maar werkt in het egt niet mee??
  5. Zonder afrekening naar een nieuwe onderneming Wie met zijn onderneming stopt moet afrekenen met de fiscus. Vanaf 1 januari 2008 komt hierin verandering. Een ondernemer kan vanuit de ene onderneming zonder fiscale afrekening een andere onderneming starten. De doorschuifregeling voor stakingswinst - die nu slechts van toepassing is als de ondernemer zijn onderneming moet staken tengevolge van overheidsingrijpen - kan vanaf 1 januari 2008 in alle gevallen worden toegepast. De ondernemer kan de winst bij staking van zijn onderneming belastingvrij reserveren en die vervolgens afboeken op daarvoor in aanmerking komende investeringen in een nieuwe onderneming. Die herinvestering moet dan wel (in beginsel) binnen één jaar na de staking van de onderneming plaatsvinden. Wat houdt dit precies in?? Moet men dan de hele winst herinvesteren of mag dan ook een gedeelte investeren??
  6. Alvast bedankt voor de info. Komende week krijg ik van de aannemers een globaal idee wat de verbouwingskosten zijn. Dan kunnen we daarmee aan de slag. Ook gaan we een makelaar inschakelen. We hebben egt geen idee in hoeverre de verhuurder wil mee investeren. En als we het zelf moeten betalen kijken welke constructie we moeten hanteren om onze investering veilig te stellen.
  7. Die aanvraag is al gedaan. De horecavergunning erop krijgen zal het probleem niet zijn. Ook zullen we geen huurcontract tekenen voor dat we alle vergunningen/financiering rond hebben. In het kort komt het erop neer dat minimaal 3 ton (150.000 bouwkosten, 150.000 inventaris/interieur) moeten investeren in een huurpand.
  8. Hallo, ik ben bezig met het opzetten van een restaurant. In het pand wat we op oog hebben, zat voorheen een kledingzaak. Nu is mijn vraag...we willen het pand huren....maar in hoeverre kan je de verhuurder laten mee betalen in het horeca casco klaar maken? En wat voor gevolgen heeft dat voor de huurprijs?? Dingen zoals een dragende muur slopen, toiletgroepen verplaatsen....alles wat aard en nagelvast zit...in hoeverre betaal je dat zelf....of niet?
  9. Dag allemaal, Ik zal bij het begin beginnen. :) Mijn ouders hebben begin jaren 70 in het centrum van een grote stad een hotel-restaurant gekocht. Het pand is 3 lagen hoog en elk laag is circa 300 m2 Van 1970 tot heden bedrijven me ouders en ik in dat pand(1e laag) een restaurant. De 2e en 3e laag(totaal ongeveer 15 kamers) gebruiken we als woning waar we met 4 mensen wonen.(vraag me nie waarom er we er nog geen studenten er in hebben gegooid) Ik sta nu op het punt deze restaurant/pand over te nemen. Door verschillende factoren wil ik de zaak die me vader heb opgebouwd niet overnemen. Ik ben van mening dat de capaciteit van het pand op deze manier niet optimaal wordt benut. Met andere woorden....ik wil kijken of het verbouwen en renoveren van het pand en er bijvoorbeeld op laag 1, twee (horeca)winkelunits te maken en op laag 2 en 3 kamers voor studenten. Op deze manier denk ik de volle capaciteit van het pand te benutten. Als ik dit wil onderzoeken? Welke stappen moet ik dan nemen? En in hoeverre is het bovenstaande aantrekkelijk voor me vader.(Aangezien hij dan de onderneming staakt) belasting technisch gezien en ook gezien de investering?? Ik hoop dat jullie me op weg kan helpen. Sushi
  10. 2 annedien Hey, jij bent creatief!! :) Bedankt voor jouw ideeen. Alleen waar ik naar toe wil is. Als je als ondernemer jarenlang een goedlopende zaakt hebt, waar klanten met de auto komen. En de gemeente meent de straat autovrij te willen maken. Staat daar dan niet enigszins een vergoeding tegen?
  11. 2 ben Inderdaad is de straat autovrij maken, alleen tijdens winkeltijden ideaal. Alleen de gemeente heeft anders besloten. Bij ons zijn de palen omhoog van 11 uur ochtends tot 11 uur 's avonds. :S De reden waarom de paaltjes niet al om 5 of 6 uur omlaag mogen weet ik nie....maar dat zou idd een betere oplossing zijn. Zal kijken of dit een mogelijkheid is....maar denk het haast van nie.
  12. Dag Nonex, Wij zijn ons ervan bewust dat wij natuurlijk onze bezwaren al veel eerder naar voren hebben moeten brengen. Alleen is dat destijds niet of niet goed gebeurd. Want eigenlijk hadden we niet verwacht dat het zo slecht zou gaan. Nu willen we kijken of het nie mogelijk is...om als nog een vergoeding te vragen? Natuurlijk is beter communiceren met onze gasten of een bezorgservice een oplossing. Maar feit is dat mensen het liefst zo dicht mogelijk bij de zaak willen parkeren. Het liefst voor de deur...zo niet....dan rijden ze gewoon door naar de chinees die wel goed bereikbaar is. sushi
  13. Dag anna, Verhuizen is altijd een optie geloof ik. Heb er nog nie echt overnagedacht, aangezien het pand waar we zitten van mijn ouders is. Maar ik snap waar je naar toe wil. :) Ze zullen nie altijd een schadeclaim geven.....maar beter iets dan niets. Ik kan me niet voorstellen dat wij dan gewoon pech gehad hebben, als de gemeente van deze belachelijke maatregelen meent. Er moeten toch meer ondernemers zijn, die in dezelfde situatie als ik heb gezeten? Hoe hebben jullie het opgelost? sushi
  14. Dag allemaal, Ik zit met een probleem. Mijn ouders hebben al meer dan 30 jaar een goed lopende chinees restaurant in Enschede. Een jaar geleden heeft de gemeente besloten onze straat autovrij te maken. Vanaf 1 mei is onze straat dan ook daadwerkelijk autovrij gemaakt, waardoor we een enorme inkomstenderving hebben, doordat onze gasten die graag chinees eten willen afhalen de straat niet meer in kunnen rijden en in onze naaste omgeving weinig parkeergelegenheid is. Vooraf waren wij al tegen het besluit van de gemeente Enschede om de straat autovrij te maken...maar een echt bezwaar hebben we niet ingediend. Nu is mijn vraag.....is het nu mogelijk om achteraf een schadeclaim bij de Gemeente Enschede in te dien wegens omzetderving? Ik hoop dat u mij kan helpen. Sushi
  15. Allen alvast bedankt voor uw input en advies!! Ik heb eigenlijk nog geen antwoord gehad op een vraag die ik eerder heb gesteld. Namelijk deze; Vraag 2 gaat over de huurperiode; Indien huurder: - de door hem verschuldigde bedragen niet op de gestelde tijdstippen voldoet; - zijn beroep of bedrijf in het gehuurde geheel of voor een belangrijk deel staakt; - enig andere bepaling van de huurovereenkomst niet nakomt; - enige voorwaarde, verbonden aan een door verhuurde verleende toestemming niet in acht neemt; - de vrije beschikking over zijn vermogen of een deel daarvan verliest. - komt te overlijden; - als hij geen natuurlijke persoon is, zijn rechtspersoonlijkheid verliest, word ontbonden of feitelijk geliquideerd; - in staan van faillissement wordt verklaard of wordt toegelaten tot de WDNP; - een akkoord buiten faillissement aanbiedt of beslag wordt gelegd op goederen van huurder; Heeft de verhuurder het recht de huurovereenkomst tussentijds te laten beeindigen. Kan dit artikel wel in een huurovereenkomst? Ik overweeg om dit hele artikel te schrappen.. Wat vinden jullie?
  16. Vraag 2 gaat over de huurperiode; Indien huurder: - de door hem verschuldigde bedragen niet op de gestelde tijdstippen voldoet; - zijn beroep of bedrijf in het gehuurde geheel of voor een belangrijk deel staakt; - enig andere bepaling van de huurovereenkomst niet nakomt; - enige voorwaarde, verbonden aan een door verhuurde verleende toestemming niet in acht neemt; - de vrije beschikking over zijn vermogen of een deel daarvan verliest. - komt te overlijden; - als hij geen natuurlijke persoon is, zijn rechtspersoonlijkheid verliest, word ontbonden of feitelijk geliquideerd; - in staan van faillissement wordt verklaard of wordt toegelaten tot de WDNP; - een akkoord buiten faillissement aanbiedt of beslag wordt gelegd op goederen van huurder; Heeft de verhuurder het recht de huurovereenkomst tussentijds te laten beeindigen. Kan dit artikel wel in een huurovereenkomst? Ik overweeg om dit hele artikel te schrappen.. Wat vinden jullie? Vraag 3 Indien tijdens de duur van de overeenkomst het gehuurde door de overheid mocht worden onteigend zal huurder tegenover verhuurder generlei recht op enige schadevergoeding of schadeloosstelling in verband met de onteigening kunnen doen gelden. Evenmin zal huurder tegenover verhuurder enigerlei recht op schadevergoeding of schadeloossteling kunnen doen gelden indien van overheidswege ten aanzien van het gehuurde enigerlei gedoogplicht mocht worden opgelegd. Is dit normaal? Heel nadelig voor mij, mocht het gebeuren..lijkt me. Ik hoop dat uw me kan helpen. Groetjes, Shaw
  17. Hallo allemaal, Ik ga binnenkort een restaurant beginnen. En heb wat vragen over de huurovereenkomst die ik binnenkort ga tekenen. Er staan wat zaken in, die nogal vreemd zijn. En er volgens mij uit moeten. Wie kan me helpen? 1)Huurprijs; de betalingsverplichting van huurder bestaat uit: a) de huurprijs b) de vergoeding voor bijkomende leveringen en diensten met de daarover verschuldigde omzetbelasting. c) de over de huurprijs verschuldigde omzetbelasting danwel een daarmee overeenstemmend bedrag als genoemd onder artikel 19.3.A van de algemene bepalingen. Het gaat me voornamelijk om punt B: volgends de verhuurder zijn dit kosten als bv de glazenwasser die de ramen wast...en die via de verhuurder voor mij voordeliger de ramen was....zoiets vertelde hij me. Vrij vaag...... Moet ik hiermee instemmen?
  18. Dag allemaal, Ik heb tot op vandaag nog geen huurcontract getekend. Morgen zou de verhuurder met een voorlopig huurcontract komen. Maar ik heb nog een klein vraag. De algemene bepalingen die ik bij het huuroverkomst heb gekregen zijn van juli 2003. En naar mijn weten geldt er vanaf augustus 2003 een nieuwe huurwet. Geldt voor mij niet de nieuwe huurwet? En heeft de verhuurder bij het opstellen van zijn huurcontract geen rekening gehouden met de nieuwe huurwet (aug 2003)? Ik hoop dat u mij kan helpen. Groetjes
  19. Ja!! Een speciale forum voor horeca-ondernemers vind ik een goed idee. Ik ben een beginnende onderdemer en er zijn te veel dingen waar ik zelf nog geen verstand van hebt. Aankomende dinsdag een gesprek met een een adviseur van Horeca Nederland voor slechts 85 Euro in het uur(en das al met 50% korting omdat ik lid ben van HN)....denken ze daar dat ik een geldboom in de tuin heb groeien?? Dat moet toch veel goedkoper kunnen???
  20. Forumleden, bedankt voor alle info en advies! Jullie helpen me hier enorm mee! :) Deze site is super!! Mochten meer mensen hier ervaring mee hebben. Let me know. :) 2 Reinoutr Heb je nog steeds een Horecazaak?
  21. Een voorlopig huurcontract...daar dacht ik ook aan. Alleen ik weet nie of hij dat wel wil. Aangezien hij zegt meerdere gegadigden te hebben. Is een aanbetaling ofzo geen idee?
  22. Dag allemaal!! Ik heb een probleem. Ik ben van plan om binnenkort met een vennoot een restaurant te beginnen. We hadden een pand op het oog, en de verhuurder heeft besloten dat hij het pand aan ons wil verhuren. Aangezien er meerdere gegadigden voor het pand waren...zijn we uiterst content dat wij in zijn pand mogen. Nu komt het volgende.... Pand was voorheen een winkelruimte. Nu zit er een horecabestemming op. Verhuurder verbouwt het pand nu, zodat het voldoet aan alle inrichtingseisen die nodig zijn om zware horeca te kunnen draaien. Eind juni moet het klaar zijn. Begin jullie kan ik aan de gang om het pand te gaan inrichten. Juli en augustus mag ik gratis huren en per 1 september zou ik dan pas huur moeten betalen, Verhuurder wil dolgraag dat ik binnen nu en 10 dagen teken. Terwijl ik liever nog een mnd wacht, omdat er nog wat financiele dingen zijn die ik en mijn vennoot moeten regelen en ik eigenlijk liever teken als het pand eind juni klaar word opgeleverd. Ik wil het pand dolgraag en de intentie is ook om het pand te huren. Maar om de huurovereenkomst te tekenen omdat de verhuurder het zo graag snel wil en hij zegt dat er meerdere huurders staan te springen om het pand te mogen huren..... Hoe kan ik de verhuurder tevreden houden, zodat hij nog een maand wacht...totdat ik alles voor elkaar heb? Is een aanbetaling een optie of intentieverklaring...ik noem maar wat. IK hoop dat u allen mij kan helpen. Thx, Sushi
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.