Jump to content

aikirob

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  financiering
  juridi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. @TechNico: dank voor je reactie en inderdaad, ik weet weinig tot helemaal niets van datgene wat ik vraag :P Ik heb de witte tempex korrels nodig ter vulling van poefen, welke ik importeer. @Pjoter: ik snap je gedachtengang, maar het betreft import en ik werk met een logistiek dienstverlener in NL en kan zodoende het goedkoopste gaan werken met een NL leverancier van de korrels. @Grapevine: dank je wel ! Dus als iemand nog info heeft of anderszins, ik houd me aanbevolen.
 2. Ik heb enkele fabrikanten gevonden in België, maar kan in NL niemand vinden, en omdat het product waarvoor ik de polystyreen nodig heb, in NL en grenstreek Duitsland wordt verkocht, is het zaak de logistieke kosten zo laag mogelijk te houden. Dus, weet iemand een fabrikant van polystyreen-korrels in NL ? Alvast bedankt !
 3. in geval van cheque-betaling zou ik nog even aan jouw bank navragen of de betaling gegarandeerd is, heb geen ervaring met US, met vele andere landen wel en weet dat handelscheques en gegarandeerde cheques verschillen, denk dat hun voor een gegarandeerde cheque naar hun bank moeten en dat kosten redelijk hoog zullen zijn. Succes ermee !
 4. Ik had mijn vraag iets beter moeten formuleren. Is het verplicht te antwoorden als je geen muziek draait ? Ben gewoon een beetje moe van dit soort organisaties en als ik niets hoef te doen doe ik het niet meer.
 5. Sena verzend ook reminders als je niet op de eerste brief hebt gereageerd. Maar ik mis de opmerking van hun kant dat het wettelijk verplicht is. Weet een HL'er of je verplicht bent het briefje van de Sena in te vullen ? Als het verplicht zou zijn, zal zo'n organisatie dat toch wel vermelden ?
 6. Beste HL'ers, Mijn mobiele telefooncontract loopt ten einde dus kan ik alles een beetje anders gaan organiseren. Ik wil optimaal bereikbaar zijn, tegen de laagste kosten uiteraard. Mobiel internetten is welkom. Ben veel onderweg in Nederland, Duitsland en België. Maar wat is de beste en goedkoopste oplossing en/of abo-vorm, zie door de bomen het bos niet meer. Allerlei staffelvormen, ondoorzichtige prijsopbouwen etc, en aangezien ik veel in de buurlanden aanwezig ben heb ik behoefte aan advies. Misschien dat iemand mij informatie kan geven ? Hartelijk dank.
 7. Ik heb een lege BV nodig, kan zelf niet oprichten ivm zakelijk faillissementsverleden, kan iemand mij informeren waar cq bij wie een lege BV te verkrijgen is ? ( Heb geen vaste accountant en in het begin ook niet nodig, dus dit informatiekanaal is afgesloten. Het laten oprichten door een vriend en na 1 jaar overnemen is ook geen optie.) Ik hoop dat iemand van het HL forum mij kan helpen.
 8. Zou een HL'er mij kunnen adviseren inzake het volgende: . ik ben Nederlander en ook woonachtig hier, . een Chinese vriend van mij heeft een perfect artikel voor Europa, hij wil mij de marketing en verkoop laten doen en biedt daarvoor een 40% aandeel in een nieuw op te zetten Hong Kong Ltd aan, doelstelling van ons beiden is de Ltd tzt te verkopen. . ik zal het eerste-koop-recht krijgen op de resterende 60% aandelen, . klanten betalen aan de HK Ltd, . aangezien ik in Nederland mijn geld verdien, is het voor mij niet noodzakelijk een inkomen te genereren, . ik ontvang wel een provisie over de verkopen ter dekking van de kosten. Hoe/wat vul ik in bij mijn IB aangifte, denk aan het wereldinkomen, de winst gemaakt in HK, de aan mij overgemaakte provisie, hoe is het belast etc. Het is misschien een beetje veel wat ik vraag, maar ik heb de boekhouder gevraagd en, naast een factuur ;D, alleen onduidelijke antwoorden gekregen. Alvast bedankt !
 9. Beste EW, Is het geen optie om jouw compagnon het plan in te laten dienen bij andere bank, als ondernemingsvorm een BV te nemen, jouw compagnon is tot toekenning krediet voor 100% dga, na toekenning krediet wordt 50% aan jouw overgedragen, alleen even onderhandse overeenkomst maken, er is nog niets verdiend in de BV dus er zal geen belastbaar bedrag zijn. Bij gesprek met bank ben je wel aanwezig, maar uitsluitend als adviseur of toekomstig bedrijfsleider oid. Ik heb zelf ook negatieve BKR en weet dat je zeer creatief moet zijn. En banken hebben allemaal dezelfde instelling: in eerste instantie is BKR geen probleem maar achteraf is de accountmanager een andere mening toegedaan (of heeft deze opgelegd gekregen). Succes !
 10. Gaarne wil ik weten of het volgende mogelijk is, even de volgende info: . ik koop artikel A van leverancier 1, . ik koop artikel B van leverancier 2, . ik koop artikel C van leverancier 3, Nu wil ik op mijn bedrijfsnaam 3 rekeningnummers openen, 1 voor leverancier 1, 1 voor 2 en 1 voor 3. Na betaling van mijn klant op het betreffende rekeningnummer, kan de leverancier het factuurbedrag afschrijven. De brutowinst blijft dus aanwezig op het rekeningnummer. Reden: leveranciers 1, 2 en 3 zijn zeer belangrijk, vanwege reorganisatie hebben zij voorrang en zijn de leveranciers 4, 5 etc van minder belang, deze zullen dus langer moeten wachten op hun geld. Is bovenstaande juridisch en bancair gemakkelijk te regelen ? (bankier zegt van niet). Ik hoop op gefundeerde reacties.
 11. Hallo Reinoutr, Probeer eens in Italië bij pvc factory, je hebt met EU (dus ook juridisch ingeval een spectaculair item dus merkbescherming/auteursrecht ... China is goed in items en nog beter in kopiëren) te maken, snellere levertijden/transport, en weet uit ervaring dat prijs heel erg mee kan vallen en in sommige gevallen beter is dan China succes aikirob
 12. Hi Swaziglass, Dank voor reactie. (deels) vooraf betalen is geen optie, ben in B2B segment actief waarin klantenbestand bestaat uit MKB, 10-30 werknemers, welke uitsluitend op rekening kopen. En bij niet tijdige betaling wordt er niet geleverd, maar het detailhandelsegment waarin ik werk is betalingstermijn van 45 dagen zelfs redelijk goed. Ik zoek meer naar oplossingen als het verpanden van facturen aan de leverancier, machtigingen etc, doelstelling is dat leverancier zeker is van zijn geld. Groeten, Aikirob
 13. Het volgende is het geval: (1) ik heb te weinig eigen vermogen om debiteuren daadwerkelijk te kunnen financieren, (2) omzetten zijn te laag voor factoring, (3) bedrijf bestaat slechts enkele maanden, (4) klanten zijn wel kredietverzekerd bij Atradius. Mijn leverancier wil uiteraard zijn geld op tijd (30 dagen) hebben. Mijn klanten betalen gemiddeld op 45 dagen. Een RC bij een bank is niet van toepassing, heb een BKR registratie wegens een vroegere afkoop borgstelling. Leverancier houdt vast aan 30 dagen betalingstermijn. Klanten betalen niet eerder, ongeacht aantal telefoontjes/brieven. Wie heeft een oplossing om toch meer te kunnen verkopen zonder problemen met leverancier te krijgen ?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept