Jump to content

Jay010

Junior
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Als ik pakket zegels haal of voor mijn part postzegels dan is het tot een x tarief vrij van BTW, dan ga ik niet op de factuur zetten order bedrag plus verzendkosten plus 19% btw maar zet ik neer orderbedrag plus btw plus verzendkosten.
 2. Even een mailtje naar klantenservice-postbankzakelijk@postbankzakelijk.nl En je probleem is opgelost ;D
 3. Maar dat is bij banken in nederland toch ook maar in beperkte mate het geval? Ik meen dat de DNB een bedrag van 20.000 garandeerd, en dat je in feite al het saldo daarboven zou kunnen verliezen als je bank failliet gaat. DNB staat alleen garant voor banken in NL. Alles boven de 20.000 ben je inderdaad kwijt als je bank op de fles gaat. Hoewel ik dacht dat bij vd Hoop dat bedrag bij lange na niet zal worden gehaald.
 4. Bank kosten zijn de kosten die je maakt bij de bank.. Overschrijvingen, gebruik pas(sen), online bankieren etc etc. Prive uitgaven spreken voor zich lijkt mij. Ik dacht dat de inkoop van 1 glas bier hier 0,34 cent was maar ik kan mij vergissen. Zal proberen die lijst eens boven water te krijgen.
 5. Ik denk dat www.mailpepper.nl aardig in de buurt komt van wat het bedrijf doet. Nee ik ben niet zo groot maar deze site geeft wel aardig voorbeeld van de werkzaamheden. Een postadres in NL 'aanschaffen' heb ik inderdaad overwogen, het brengt alleen een heleboel kosten met zich mee (post doorsturen) waar ik geen zin in heb en geen behoefte heb om zeg maar 3 weken te wachten op een brief terwijl deze direct versturen naar mijn nieuwe adres goedkoper en sneller zou zijn. Veel sociale contacten zijn er niet, de meeste correspondentie verloopt via de email en heel soms via de telefoon. En inderdaad wil ik niet een familie lid 'gebruiken'. Mocht er inderdaad iets fout gaan dan heeft deze straks een probleem. Niet dat ik het 123 zie gebeuren maar je weet het uiteraard nooit.
 6. Een kopie van die brief vind je hier. Interessant is dat de retailer de eindcijfers betekenis heeft gegeven voor zijn verkopers. Op eindcijfers 5 en 8 staat een premie, want de bewuste producten gaan uit het assortiment. Ach ja, ook ik heb in verleden bij Dixons gewerkt. Als een klant binnen was en hij wilde bv een dig camera dan pakte je er toch 1 welke een 8 had zodat je provisie kreeg. Ook telefoon contracten brachten altijd een leuke provisie met zich mee. Ondertussen is er wel het eea veranderd, een deel van die brief is niet meer van toepassing, dat is toen op de schop gegaan na dat er bij Kassa (dacht ik) een item was over Dixons betreffende de provisie's en 'verplichte verzekeringen'. Zal eens kijken of ik nog bij iemand een nieuwe versie kan vinden. Of vragen hoe dat nu zit.
 7. Beste HL'ers, Ik ben al geruime tijd aan het zoeken naar een antwoord op mijn vraag en heb tot op heden niets kunnen vinden (of ik lees er overheen of ik denk te moeilijk). Momenteel heb ik een eenmansbedrijf in Nederland. Over enige tijd ga ik alleen verhuizen naar een ander europees land. Nu heb ik begrepen dat ik niet in Nederland ingeschreven kan staan bij de KvK aangezien je een Nederlands adres nodig hebt waar je op ingeschreven staat. Maw ik moet dus als ik ga verhuizen mijn bedrijf opzeggen. Uiteraard kan ik in het nieuwe land mij weer in laten schrijven bij de KvK en weer een fiscaal nummer aanvragen. Nu doe ik alleen zaken met bedrijven in Nederland, ook als ik in het buitenland zit zal ik alleen zaken blijven doen met Nederlandse bedrijven. Eigenlijk zou ik dus graag mijn Nederlandse bedrijf willen houden, dit omdat mij dit makkelijker lijkt vanwege het contact met de huidige klanten. Is er een mogelijkheid om mijn Nederlandse bedrijf te houden? Of is het gewoon handiger om in het nieuwe land het bedrijf opnieuw in te schrijven en het bedrijf in NL te laten vervallen? Alvast bedankt. [edit mod] titel verduidelijkt[/edit]
 8. Ja hoor, je kan het eventueel vragen bij [edit admin - promotie is niet toegestaan] een incasso of advocatenkantoor met internationale praktijk. Hier heb ik ook al eens een aantal zaken aan gegeven, ook voor zaken die buiten Nederland vallen.
 9. Je kunt wel iets bedenken, als je op één of andere manier die investering maar weer terug krijgt, maar dan toch kosten kunnen aftrekken. Volgens mij glij je dan in een grijs/zwart circuit 8) Wel een faktuur krijgen, maar niet betalen :-) Je zou bijvoobeeld: - Je werkplek virtueel kunnen maken. Huur een server webbased. - Kosten voor huren verrijdbaar toilet. Kun je het niet helemaal omdraaien. Zet het hele huis op naam van de zaak en betaal huur als inwoner aan de zaak. Kun je alle verbouwkosten ook aftrekken. Perry Ik zit in een huurhuis.. Denk niet dat de woningstichting dat zal accepteren
 10. Ik heb 1 deur.. De voordeur van mijn huis. Zwart wit gesproken: ik mag niets meer opvoeren op de naam van de zaak. Nu schijnt het in het leven te zijn geroepen omdat er nogal veel mee werd gerommeld. Sommige voeren een complete nieuwe inboedel op. Aan de andere kant kunnen ze dat ook wel controleren lijkt mij..
 11. Mijn boekhouder vertelde dat ik geen kantoor aan huis meer kan opvoeren mits het niet voldoet aan een eigen voordeur en een eigen sanitaire voorziening. Anders valt het gewoon onder de noemer prive inderdaad.
 12. Bent u een Amerikaanse (rechts)persoon (bijvoorbeeld een Amerikaans bedrijf, een Amerikaanse vennootschap, een Amerikaans staatsburger of woonachtig in de VS)? http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/fw9.pdf Dit vond ik bij Google. Misschien had je het al gezien, misschien ook niet. Voor als je zou besluiten een US bedrijf op te richten.
 13. Je hebt ook altijd nog de optie om het te versturen met de tekst 'alleen afleveren op huisadres'. Dan kan je het iig al uitsluiten dat het bij de buren ligt. Weet niet of daar ook nog extra kosten aan waren verbonden..
 14. Ik heb ook diverse ervaringen met de TPG. Pakket komt later aan omdat men toch een postcode verkeerd heeft opgeschreven. 9681 xx ipv 9861 xx. Dan (zeker een pakket) gaan er nog eens een dag of 2/3 overheen wil het aankomen. Stel men had het pakket wel aangeboden maar weer mee terug genomen omdat er niemand was en men is ook nog eens vergeten het opnieuw te scannen op de terug weg dan staat hij op 'uitgeleverd'. Dan kost het ze weer een dag of ... om de boel opnieuw bij je af te leveren. Ook wel eens meegemaakt: TPG/TNT brengt een pakket en zet het maar in de tuin neer of bij een pand waar meer bedrijven zitten op een hele andere verdieping... En als het erg tegen zit dan zie je morgen op tracktrace.nl dat het pakket weer bij de verzender is teruggebracht. Don't ask me why maar dat heb ik allemaal al eens eerder meegemaakt.. -Edit- Je woont (volgens profiel) in Den Haag, helaas kom ik daar nooit. Kan ik niet 'even snel' voor je kijken, helaas.
 15. Even een ervaring melden: Zelf heb ik (nu nog) een aantal BKR noteringen staan en ja ook ik heb ervaring (prive als zakelijk) te maken/te maken gehad met incasso buro's. Zelf heb ik in de tijd dat ik met schulden zat een eenmanszaak opgestart. Met de schuldeisers heb ik een regeling getroffen welke ik kon betalen van het loon wat ik verdiende met mijn vaste baan. Ieder bedrijf is akkoord gegaan met de regeling en zolang ik deze netjes zou volgen was er niets aan de hand. Ondertussen ben ik (voornamelijk in de avonduren) verder gegaan met mijn eigen bedrijf. Al het geld wat ik overhield na belasting aftrek, vaste lasten ed heb ik direct overgemaakt naar de incasso buro's zodat ik er eerder vanaf zou zijn. Bovenstaand verhaal is niet om 'zielig' te doen maar meer om te laten weten dat als je (of het door je eigen fout is of niet) in de schulden zit je, mits je er voor gaat, een bedrijf kan runnen en ondertussen je schulden kan afbetalen ook al zit een Intrum of een Maas Delta achter je aan. En die BKR noteringen.. Och.. Dan is het nu maar gewoon even hard sparen als ik iets zou willen aanschaffen. Veel succes in ieder geval!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept