Jump to content

Scorpio

Super Senior
 • Content Count

  159
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Zibb, KvK-site, mbk-

Company info

 • Location
  Den Haag
 1. Er staan al twee winkels leeg naast mij, daar heeft men nog geen nieuwe huurder voor gevonden. Je zóu dus denken dat het (juist) helemaal geen probleem voor de verhuurder moet zijn als ik de winkel nog even een "bewoonde" uitstraling blijf geven. Maar goed, dat zal wel geen steekhoudend argument zijn voor de verhuurder.
 2. Met de verhuurder van mijn winkelpand heb ik een overeenkomst kunnen bereiken over het afkopen van mijn nog lopende huurcontract. Ik betaal een overeengekomen bedrag voor de twee jaar dat het contract nog duurt. Nu wil ik een opheffingsverkoop houden om dat bedrag te kunnen bekostigen. Ik denk daar zo'n twee maanden voor nodig te hebben. Nu kreeg ik net een e-mail van de verhuurder waarin hij aangeeft dat de normale huurbetalingen dan wel gewoon doorlopen. Klopt dat inderdaad? Als ik de lopende huurtijd afkoop, vallen daar dan niet de twee maanden onder waarin de opheffingsverkoop moet plaatsvinden?
 3. Het inhuren van een onafhankelijke advocaat gaat helaas niet lukken. Daarvoor heb ik inmiddels, gezien de bovengenoemde situatie, geen financiële ruimte meer. Ik ben wel van plan om bij de verzekeraar te gaan klagen, kijken of ik daar iets mee bereik. Groetjes, Scorpio
 4. Het is juist een advocaat. Hij is mij toegewezen door de rechtsbijstandverzekering, Achmea. Het lijkt wel alsof hij de advocaat van de tegenpartij is... >:(
 5. Inmiddels heb ik een beroep gedaan op mijn bedrijfsrechtsbijstandverzekering. De advocaat die mij werd toegewezen reageerde bijzonder ongeïnteresseerd. Hij "begreep" het probleem pas na drie e-mails en één telefoongesprek. Lekker veel tijdverlies dus... Vandaag kwam zijn conclusie: "Conform de wet heeft u recht op indeplaatsstelling. De verhuurder heeft het recht te zeggen dat u niet op zoek mag gaan naar een nieuwe huurder. U hoeft zich echter niets van aan te trekken. U heeft gedwaald omtrent uw juridische mogelijkheden. Dat valt de verhuurder in dit verband echter niet te verwijten". Mijn conclusie: Het is dus blijkbaar heel redelijk om als huurder door de verhuurder op het verkeerde been gezet te worden. Oók als de huurder daardoor (extra) schade oploopt... De huurder dient zich als een goed huurder te gedragen, de verhuurder is niet verplicht (in dergelijke gevallen) om zich als goed verhuurder te gedragen, toch?!
 6. Dit wil ik toch even vertellen; ik ontdekte daarnet dat er een speciale startpagina voor visitekaartjes is. Dit is voor anderen misschien "oud nieuws", maar ik was er in ieder geval nog niet van op de hoogte.. Er ging een wereld voor mij open... ;D er blijken zelfs Chocolade visitekaartjes te bestaan én Kauwgom visitekaartjes! http://visitekaartje.startpagina.nl/
 7. Ik neem aan dat dit de huidige site is: http://www.aquasolutions.be/index.php Eventuele belangstellenden kunnen hier geen goede indruk krijgen van wat je te bieden hebt. Op deze site heb je foto's nodig, veel (en mooie) foto's!
 8. Inhoudelijk kan ik er niet veel aan toevoegen. Maar ik denk dat er wel behoefte is aan een papieren versie. De is uiteindelijk makkelijk mee te nemen en te bekijken als mensen op pad zijn.
 9. Ik heb even op de website gekeken, daar is wel héél weinig op te zien. Ga je daar nog wat mee doen?
 10. De postbode zal er waarschijnlijk geen problemen mee hebben om iets dergelijks te bezorgen. Ik denk echter dat ze op het postkantoor (of het postagentschap) geen lege -en open- envelop als aangetekend willen/mogen behandelen en versturen.
 11. En behalve dát, zou ik toch het zekere voor het onzekere nemen en het voor alle zekerheid toch ook bij de belastingdienst laten registreren. Bovendien kun je het ook aangetekend naar jezelf opsturen. Laat dan vooral de envelope gesloten(!) nadat je 'm hebt ontvangen. Als je dan ooit moet bewijzen dat het idee op een bepaalde datum al van jou was, kun je het (eventueel) tijdens een rechtzitting laten openen. Het is allebei niet "100% waterdicht", maar is toch altijd beter dan helemaal niets doen.
 12. Klopt, het is af en toe best leuk om even over een ouder topic te "struikelen". ;D
 13. Het woord: GRATIS, trekt volgens mij meer aandacht dan 25% korting. Zoiets als: Per twee betalende bezoekers kunt nu tijdelijk, geheel GRATIS ... een derde persoon meenemen!
 14. Sterkte met de verhuizing! Oeps, er bestaat dus zoiets als een meldingstermijn hierbij... Hoelang duurt zo'n meldingsplicht? Maakt het hierbij ook nog wat uit dat de verhuurder mij vertelde dat er geen indeplaatsstelling kón plaatsvinden, omdat ze het pand nodig hadden voor een andere huurder? En dat ze de onderhandelingen over de plaatsvervangende voorstellen die ze mij aanboden, éénzijdig (zonder mij zelfs maar op de hoogte te brengen) hebben afgebroken?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept