Jump to content

zeropoint

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  anders
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  anders
 • Skype

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  innovatief onderneme
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Novu

Company info

 • Location
  amsterdam
 1. littel Monkey Ik ben bang dat dit tot een verlies zal leiden. Je hebt gelijk dat je dan inderdaad 2 maal gebruik maakt maar in jou voorstelling heb je een zonnecel en een turbine. Beide kunnen inderdaad stroom leveren. Maar als je eerst een turbine aandrijft en dan weer een turbine leveren beide ook stroom. Ik denk dat een turbine het in zijn rendement wint van een zonnecel die bijna geen rendement geven. Hoewel je ook naar het prijs kaartje moet gaan kijken doe in dit nooit als ik iets aan het ontwikkelen ben. Als iets achteraf te duur blijkt te zijn word er gezocht naar oplossingen dit goedkoper te doen, maar de prijs mag de innovatie in eerste instantie niet in de weg gaan staan. Natuurlijk kun je een klein proto maken bij wijze van aantoonbaar maken van het principe. Echter is dit niet meer nodig door dat er al veel ontwikkelt is op dat gebied en je dus kunt leren van je fouten maar ook van die van een ander. Dat scheelt een hoop tijd en geld niet waar? Mike Houtman
 2. bedankt little monkey Wat heb je een berg info gevonden op dit principe. Het is leuk dit weer eens terug te zien en ze zijn al een heel stuk verder dan ik dacht. Misschien moet ik die zonneturbine toch maar weer eens op pakken als ik daar de tijd en wat geld voor vrij heb. Het lijk uit eindelijk heel erg op elkaar. Met dat verschil dat het bij mij inwendig expandeert en dan comprimeert. Bij hun uitwendig op dat ding geschoten word. Dan dat zij een laser gebruiken en ik gecomprimeerd zon licht dit laatste (zonlicht) verschaalt makkelijker in vermogen dan die laser. En lijkt mij goedkopper. Ik ga deze links allemaal eens op men gemak bekijken. Nogmaals bedankt het is en blijft een boeiend onderwerp. Mike Houtman :)
 3. Ok het is al weer een tijdje geleden dat dit op tv was. Een voorwerp schoot explosief weg door er met een laser op te schieten Nu dan leg ik uit hoe die zonnen turbine werkt. Door een parabol en lenze stelsel word licht gebundeld (gecomprimeert) Net als die andere systemen die daar mee werken. Op het turbine wiel zitten straalbuizen waarin het licht explosief snel omgezet word in warmte. Deze expansie drijft de straalbuizen aan, het licht word door het zelfde gat in gegeven waar uit de expansie ontsnapt. Dit word verschrikkelijk heet en word zodoende watergekoeld Dit geeft weer stoom waarmee een tweede turbine (een stoomturbine) aan gedreven word. Dit geeft dus een rendement verbetering door het licht 2 maal te gebruiken Een maal de kracht van de expansie van licht naar warmte en eenmaal de expansie van koelwater in stoom door middel van warmte overdracht. Grappig he Mvg Mike Houtman :)
 4. :)He leuke link En ja inderdaad er is al een hoop te doen op dit gebied meer dan toen ik daar mee bezig was. Ik had dit al aangegeven dat het bundelen van licht niet nieuwe was toch? Vooral met sterling motoren word een hoop gedaan. Je hebt waarschijnlijk die uitzending van Discovery niet gezien van die laser. Precies zo als dat werkt had ik dus ooit die turbine bedacht. En helaas zie ik dit ook in de link die je mij gaf niet gebeuren. Hoe wel ik wel andere dingen zag die er ook erg goed uit zagen. Bedankt voor de link Maar een explosieve aandrijving door licht nee dat zat er niet tussen. op dit moment ondwikkel ik een micro wkk Mvg Mike Houtman
 5. http://jlnlabs.online.fr/bingofuel/html/bfr10.htm Misschien is dit een leuke waterstof unit voor in je grasmaaier. ::)
 6. Even een andere vraag Hoe komt het dat nu in eens mijn zonnen turbine een topic is geworden? Ik gaf alleen de werking van dat principe van dat ding aan als voorbeeld op de vraag hoe dat principe van die laser in dat experiment op discovery werkte. Voorstuwing van licht doormidden van expansie van uitzetten van gas. En daar mee mijn voorbeeld dat dit dus ook anders toegepast kan worden. Nu is het in eens een topic geworden? Mike Houtman ::)
 7. Ok technico Ik zal het iets duidelijker stellen. In dat ding dat te zien was op tv word licht snel in warmte om gezet. Net als het de bliksem dat doet expandeert een gas en geeft een klap de donder weetje wel. Ook in dit experiment is de aandrijving expansie Zo ook in die zonnen turbine word koude lucht met een hoge mate van energie plotseling opgewarmd. Dat wat jij voorstelt de bol met zilverpapier is stroming van lucht door opstijgende warmte. Dus niet expansie. mike ;)
 8. Sorry technico Er is zo ver ik weet geen turbine die op licht draait. Wel die licht in stoom omzetten en dan draaien niet direct op licht dus. Als je die wel kent geef eens een link. mike
 9. [color=Blue]Ik kan je verhaal helemaal niet volgenen heb sterk de indruk dat je een klok hebt horen luiden, en niet weet waar de klepel hangt.[/color] Dat je me niet volgen kan is denk ik ook het probleem merkava Het uitgangspunt was de vraag. Waarvoor zijn er nog zo veel hybrids op de markt en waarvoor duurt de doorbraak van een duidelijk uiterst nodige verbetering zo lang?inderdaat dan kun je er water in gooien en dan? met dat andwoord komt Zaph-peter. nu snap je waarom je dacht dat ik die klepel had gemist of niet? mike.
 10. Waarom zou je dat doen? En dan met namen waarom niet goed doen? Doe het dan voor heel Nederland! De vraag rijst ook wat vind jij innovatief en hoe denkt een ander daarover? Dan krijg je categorieën en je kunt je afvragen of onderzoek innovatief is? Een reclame kan innovatief zijn maar ook een handelswijze, waar ga je een afweging maken en op welke aannames baseer je die? Wat is dan precies je doel of je doel groep? En als het allemaal gelukt is wat is het nut van die informatie. Het meest innovatieve bedrijf van Nederland komt misschien achteraf niet in je lijst voor. Veel succes Mike.
 11. Werkt prima Maar je moet soms twee keer bellen om contact te krijgen. Skype naar skype kost niets extra dan je internet verbinding. Afhankelijk van de verbinding en kwaliteit van de mic kan er wel eens een beetje galm ontstaan voor de rest is de geluid kwaliteit goed. Ook kun je direct grote bestanden verzenden die niet via email gaan. Voor het bellen naar een vaste lijn zonder skype vragen ze een vergoeding die je met een beltegoed in kunt kopen. Probeer gerust niks mis mee. Mike. :)
 12. leuk onderwerp hé politiek en energie toch? Voor al als je ziet hoe zij lopen te liegen en bedriegen om hun zin te krijgen. En hoe ze zich bemoeien met nieuwe technologieën om deze in hun voordeel te laten uit vallen zo als nu de micro wkk die op poten wordt gezet. Een tijdje geleden was ingezet op 10% groene energie voor het jaar 2010. Dit halen ze bij lange na niet toch heeft ruim de helft van Nederland groene stroom uit het stopcontact. leuk he. En de subsidie programma’s zo als NEO Nieuw Energie Onderzoek. Zij subsidiëren projecten die nieuwe vormen van energie conversie na steven. Echter moet alles wel volgens het boekje het wetenschappelijk boekje . Zie je de Paradox. Politiek en energie gaan niet echt goed samen zullen we maar zeggen. Mike. :)
 13. Het geld moet gespendeerd worden om te zien hoe je dit in handen van de multinationals houd. Je kent de president nu toch we een beetje en welk belangen hij vertegenwoordigt. 9 11 de documenteren is daar een leuk voorbeeld van. Een auto op watersof is het probleem niet die technologie is al jaren voorhanden. mike :)
 14. Waarom rijden we nog niet op waterstof direct of gebruiken we niet grootschalig die brandstof cel. Mijn persoonlijke mening is dat de opslag van watersof nog even een probleem geeft. Dat is een bom. De brandstof cel kan wel je kunt watersof uit normale brandstof halen en dat in je brandstofcel omzetten en dit allemaal direct in je auto???? Maar welke stoffen kun je dan nog meer in je tank gooien waar je waterstof uit kunt halen zullen we dan maar zeggen. Het volk is vaak wel dom maar niet achterlijk toch? Mike. :)
 15. Ik heb ooit eens volgens dat principe een zone turbine bedacht. Helaas vond senter/novem dat dit niet interessant was voor Nederland. En dat het principe van het bundelen van zonlicht ook niks nieuws was. Dus afgekeurd geen subsidie geen zonnen turbine. Jammer gemiste kans vind ik. Het is een eenvoudig principe licht word via een reflector op een absorberend vlak geschoten. Energie word hier door omgezet in warmte die daar bij expandeert en zo doende voortstuwt. Het voordeel in die zonnenturbine van mij zou zijn dat je twee maal de energieconversie benutten zou maar dat konden ze kennelijk niet zien. Dit proces gaat gepaard met zeer hoge temperaturen die turbine word gekoeld dit veroorzaakt stoom en ja daar kun je dan een tweede turbine mee aandrijven. Dus één maal aandrijving door conversie van licht in warmte en één maal van warmte naar druk. Ik heb het experiment ook gezien en vond het een interessant concept. Mvg mike :)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept