Jump to content

BeyondLogic

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Address
  Kamperfoelie 8, Nieuwegein, 3434ES, Netherlands
 • Company or organization name
  Beyond Logic
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 1. Dit is exact onder woorden gebracht wat ik ook eerder in deze thread bedoelde. Second-life, ofwel VR, is een toepassing van Internet. Internet zelf is een ontzettend brede informatiedrager. VR is interface, geschikt voor zijn eigen ding. Wat een groot nadeel is van VR is dat de informatiedichtheid zeer beperkt is. Veel informatie zoeken kost bij zulke interfaces meer tijd dan wanneer de informatiedichtheid hoog te noemen is. Tijd zal naar mijn inzicht de doorslaggevende rol worden van de geschiktheid van VR. In de hoek van vrije tijd: ja. In de bedrijvenwereld, waar we allemaal weten dat tijd = geld: nee.
 2. Als je het hier hebt over een site voor je eigen onderneming zou ik proberen eerst 'het rekensommetje' te maken. Probeer uit te rekenen hoeveel tijd je zelf bezig zal zijn met het ontwikkelen en inrichten van je website en zet die kosten eens af tegen een professionele (niet al te grote) websitebouwer. Uiteraard is mijn mening gekleurd, omdat ik voornamelijk veel freelance werk in de web development hoek doe. Toch vind ik dat er té vaak onprofessionele oplossingen gekozen worden. Vergeet niet: een bezoeker van jouw website besluit binnen enkele ogenblikken of de site nuttig/waardevol is of niet, puur op uiterlijk.
 3. Ik vind dit een interessante gedachte Christine. Misschien heb je gelijk, maar wat ik er als web-developer / user-interface-designer op dit moment van zie is juist een duidelijke tweedeling qua content in informatie-dragende content en (laten we het voor het gemak even noemen) 'vrijetijds-content'. De vrije-tijds content wordt met de dag verrijkt (youtube, secondlife, dating sites met video-optie etc.), terwijl de informatie-dragende sites een soort inhaalslag qua normalisatie/leesbaarheid/vindbaarheid aan het ondergaan zijn. Reden hiervoor is dat mensen het 'drukker' krijgen, minder tijd hebben en over het algemeen dat de 'grote horde' aan het ontdekken is dat zo'n beetje alle informatie wel op internet te vinden is. Zoals ik tot nog toe in de geschiedenis heb kunnen ondervinden is dat 'snelheid' telt. Sneller informatie vinden, sneller produkten kopen, alles sneller. Een verrijking in 3D zal dit concept waarschijnlijk niet ten goede komen. Alleen al om het feit dat het overbrengen van de daadwerkelijke informatie langer zal duren dan een 'platte website'. 3D leuk? Ja, absoluut. 3D de toekomst? Ik denk het niet.
 4. Misschien is het handig om erbij te vermelden dat ik voornamelijk reageerde op het berichtje erboven over het feit dat mensen voor enkele duizenden euro's virtueel land aan het aankopen zijn. Met alle respect, Second Life is leuk. Echter, je geeft het zelf al aan door je vergelijking met WoW: het wordt door het overgrote deel kennelijk gezien als een spel. Qua specificaties en eigenschappen voldoet het ook aan alle kenmerken van een spel. Voorlopig is er voor het gros niets mee te verdienen, dus het zal nog wel een spel blijven voorlopig. Second Life is geen nieuw concept, maar een verrijking van het principe wat we al jaren kennen: chatten. Nu weet ik niet wat jouw ervaring is met de ontwikkeling van spellen en games, maar ik durf je met een gerust gevoel te zeggen dat ik geen andere industrie ken die zo enorm inspeelt op nieuwe technieken en mogelijkheden. Vergeet niet dat in de games industrie (inmiddels al vele jaren) veel meer geld om gaat dan bijvoorbeeld de film industrie. Zelfs giganten als Sony en Microsoft zitten zowel met consoles, als softwarematig in deze industrie. Daarnaast denk ik niet dat de PC de toekomst heeft voor zulke toepassingen. De trend is klein, alles-in-een, makkelijk en handzaam. Een trend waar andere apparatuur veel beter voor geschikt is. (Zie opkomst consoles, mediacenters, handhelds, etc.)
 5. Ik ben een beetje bang voor een zeepbel. Het idee is leuk, maar het risico is groot dat er een nieuwe/betere/mooiere concurrent op de markt komt. Niets is zo onvoorspelbaar als de wereld van de automatisering: dag na dag zijn er verbeteringen en nieuwe ontwikkelingen. Het kan lang goed gaan, maar ook *plop* weg zijn.
 6. Bedankt voor je advies. Ik heb de druk afgelopen vrijdag iets verhoogd. Dat ik daarmee niet populair wordt heb ik inmiddels in de gaten, echter had ik het contract wel binnen 15 minuten in de mailbox. Geen idee of dat de planning was, of dat de druk iets geholpen heeft. Het contract is nog wel voor wat aanpassingen vatbaar, dus het zal ongeveer klaar en gereed zijn als de maand voorbij is. Ik heb echter een toezegging gedaan dat ik wel door wilde, dus ik maak deze maand af. Daarna ga ik wat stricter worden om dit soort gedoe te voorkomen. Tarief verhogen is ook een goed idee! :) Bedankt voor de tips en adviezen!
 7. Een aandachtspunt is dat ik momenteel in de overgangsfase zit tussen het contract van de detacheerder (wat op 1 oktober afgelopen is) en een nieuw project contract, wat per 1 oktober in zou gaan. Om te verduidelijken, het was: klant -> automatiseerder -> detacheerder -> ik En het wordt: klant --> automatiseerder --> ik Ik krijg dus een compleet nieuw contract, maar ik heb het nog steeds niet. Urenstaten per week aftekenen wordt niet geaccepteerd door de automatiseerder. Daarbij kreeg ik ook nog eens te horen dat de automatiseerder een betalingsperiode hanteert van ca. 6 weken. Ik begin het gevoel te krijgen dat het tijd wordt dat ik zelf eens wat eisen ga stellen, maar ik ben te nieuw in dit wereldje om te bepalen waar 'de normaal' ligt. Het is geen verlenging, maar een nieuw en andersoortig contract! Verandert dit de zaak?
 8. Een tijdje geleden heb ik besloten om een freelance opdracht aan te nemen, via een detacheerder, in de IT-branche (programmeren). Na een periode van 3 maanden moest er verlengd worden. Deze verlenging liet ca. 14 dagen op zich wachten en bleek een verlenging te zijn van slechts een maand. Ik vond het vervelend dat de officiele verlenging zo lang op ziet liet wachten, terwijl ik gewoon hard aan het werk was. Daarbij kwam ook nog eens dat de opdrachtgever een beetje last had van stress en zomaar mijn urenstaat niet meer wilde ondertekenen (wat overigens weer recht gezet is met veel moeite). Na het verstrijken van deze maand is de detacheerder ertussenuit gestapt en zou mijn contract omgezet worden naar een project-contract. Nu is de verlengingsperiode wederom 1 maand, maar zit ik alweer een tijd te wachten op het project-contract. Omstreeks 20 sept. was bekend dat er nog een maand kwam, maar nog steeds (5 okt.) heb ik geen contract. Ik begin dit een beetje zat te worden en vraag me ook af of er risico's aan kleven. Hoe zit dit bijvoorbeeld met (juridische) aansprakelijkheid wanneer er iets mis gaat? Is het normaal dat zulke verlengingen pas komen wanneer het aanvangstijdstip ruim is overschreden? Kortom, graag hoor ik wat advies! [titel aangepast - mod]
 9. Gewoon een vraag uit pure interesse (ik heb ook veel foto's op mijn website staan), hoe bewijs je dat jij de rechtmatige eigenaar / auteur bent van de foto's?
 10. Ik vind het een beetje vreemd dat je eerst zegt dat je er een zinnig antwoord op kan geven zonder wat meer van de situatie te weten en vervolgens ga je direct diverse technologieen promoten en afkeuren voor het project? Hoe kan je dit dan wel bepalen? Dat is niet echt "zinnig" om te doen lijkt mij. Laat ik het dan zo verwoorden: de makers van Macromedia-webdevelopment produkten zijn gespecialiseerd in Multimedia (Flash, ColdFusion, Flex) waarbij ieder pakket zijn sterke en zwakke punten heeft. Ook is dit probleem te tackelen met PHP of ASP, je kunt dit probleem zelfs met HTML oplossen. maar dat was niet de vraag. De vraag was hoe dit het beste opgelost kan worden.Ik geef een voorzet met mijn mening op basis van mijn kennis.
 11. Dit is m.i. gewoon een speciale uitbreidingsvraag, maar ik denk niet dat iemand (noch amateur, noch specialist) hier een zinnig antwoord op kan geven zonder enige voorkennis. Enige wat ik kan zeggen is dat er waarschijnlijk vrij snel een wat robuuster iets aan te pas zal moeten komen dan het standaard php of asp. Ik zou meer denken in de richting van ColdFusion of Flex van Macromedia. Je kunt eens op onze website kijken voor wat meer info.
 12. Ik denk dat niet alleen ervaring van andere mensen telt. Je kunt het ook een klein beetje (simpel) (technisch) belichten. Puntjes van aandacht: - zijn er problemen, dan is aanspraak in de US maken een stuk lastiger, sowieso door het tijdsverschil, daarnaast de attitude van de gemiddelde 'yank' - je hebt totaal geen toezicht/gevoel bij het bedrijf waar je host, het zijn vaak mega-providers waar klanten een nummertje zijn. Zo wordt je ook vaak behandeld. Zo lang het goed gaat: prima. Als het mis is... veel succes! - technisch gezien wil je voor een Nederlandse markt je server in Nederland hebben. De simpele regel geldt hier: hoe minder schakels hoe sterker. Naar de US ben je altijd afhankelijk van een aantal transatlantic lijnen en daarnaast veel meer knooppunten. Dit merk je niet alleen in je latency, maar indirect ook in de betrouwbaarheid. Je vraagstuk is helemaal niet raar of vreemd, laat je eens goed voorlichten door een of meerdere specialisten.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept