BFU

Senior
  • Aantal berichten

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door BFU

  1. Het is strafbaar... + je staat voortaan op de blacklist van alles wat merk is in de fashionwereld... volgens mij bedoel je iets anders met een goede voorbereiding op de start?
  2. Je zou wel kunnen proberen of je zelf een outlet concept kunt lanceren. Waarbij je een goed contract probeert af te sluiten met het merk. Je zou dan hun overstock kunnen gaan verkopen tegen lage prijzen (waarvan het merk vaak ook de prijs nog kan bepalen...). Dan zien ze je waarschijnlijk als noodzakelijk kwaad, maar gedogen ze je... en kun je toch jouw marge behalen op alle artikelen. Je hebt dan alleen niet de nieuwste collectie... Als ik jou was, zou ik heel goed navraag doen naar de licentie die de leverancier heeft. Waarom kan hij wel aan deze artikelen komen en jij niet? Weet je hoeveel nep-Gucci in omloop is? Mn op ebay en dat soort sites waar verschillende zichzelf groothandel noemende bedrijven actief zijn? Je wilt het als starter niet meemaken dat je duur bij elkaar verdiende centjes verdwijnen als sneeuw voor de zon bij de douane, omdat jouw zending door de douane wordt aangemerkt als nep! Bovendien staan er forse boetes op het invoeren van nepartikelen.
  3. Soms heeft een incasso bureau wel meerwaarde: met veel verschillende (nieuwe) klanten is er een grotere kans op % gewijs meer laat betalers en kan het je geld besparen als je het aan een no cure-no pay incasso bureau overlaat. We kunnen in de tijd die we besparen heel veel andere dingen doen... en een medewerker hoeven we er niet meer voor vrij te maken om eens per week een hele dag te gaan bellen (na kantoortijd...). Ook voor incasso's in het buitenland kan het handig zijn hebben we ervaren. Maar als dat alles niet op jou van toepassing is, hebben ze idd weinig meerwaarde lijkt me. Mocht je er 1 zoeken, laat het me maar weten: ik kan het bureau waarmee we nu werken aanbevelen.
  4. Hi Bas, Denk je er even aan dat rembours verzenden wel een bewuste keus -marketing - moet zijn, want: - rekening houden met voorfinanciering (je krijgt binnen 10 dagen na aflevering pas uitbetaald) - hoeveel % van jouw klanten zullen het als impuls aankoop bestellen onder rembours en wat verwacht je aan % geweigerde zendingen bij de deur? - hoe verifieer je de remboursbestellingen? Misbruik van adressen komt vaak voor: bel je eerst voordat je de zonnebril onder rembours verzend? Daarnaast denk ik dat je heel goed moet nadenken over jouw concept: merken hebben het recht om restricties & copyright vergoedingen aan retailers te vragen. De rechten worden verdeeld door het merk, distributeurs en agenten. Realiseer je ook, dat in de High fashion wereld inkopen 2 tot 3 seizoenen voorafgaand aan het verkoopseizoen plaatsvinden, wat inhoudt dat je nú moet inkopen voor iets wat je pas over 2 seizoenen krijgt geleverd en vaak nog in hoeveelheden die het merk bepaalt. Doe je dat niet: dan schrappen ze je simpelweg van hun lijstje en wordt je niet meer uitgenodigd voor een belangrijk inkoop evenement (zoals een beurs). Je zult ook veel moeten reizen, kletsen en netwerken: iedereen wil wel een voordeel halen uit de marges die er zijn: voor jou zijn er 1000 anderen wereldwijd die hun webshop wel willen vullen. Wat maakt jou aantrekkelijk voor een groot merk, wat is hun voordeel? Probeer de juiste mensen in het bedrijf te spreken, boek reizen naar belangrijke beurzen en klets veel af met de belangrijke spelers... Ik denk zelfs dat het niet de verkoop moet zijn waar je goed over na moet denken: een merk kan zichzelf verkopen en jij kunt er van profiteren. Gewilde gevoels-artikelen maakt mensen gemakkelijk in het kopen. Maar realiseer je ook, dat vóórdat je de verkoop hebt geregeld heel wat moet worden geregeld en gelobbied en dat kost tijd, aandacht maar vooral ook veel geld...
  5. Ok... Want wij hebben zelfs te maken met buitenlandse zakelijke klanten die menen dat iets niet aangekomen is, terwijl we de verzendbewijzen in handen hebben en tnt post niets kan vinden... Die wachttijd van de navraag van 30 dagen maakt klanten nu eenmaal kriegelig en geeft klanten de mogelijkheid hun eigen indianen verhalen op te maken & verspreiden... We vergoeden het netjes, maar het wordt al gauw een heel vervelend(gerechtelijk) welles/nietes spelletje wat heel veel schade aan je goede naam kan toebrengen... Ik heb ondertussen geleerd dat niets is wat het lijkt op internet en dat er vele webshop-valkuilen zijn, waar je als enthousiaste starter gemakkelijk kunt intrappen. Service kan ook te ver gaan... Vandaar dus mijn brainwave van net. Maar zo te zien heb je dat al helemaal uitgepluisd.
  6. Ik hoop niet dat je nu boos wordt ;) maar ik ventileer even mijn gedachte die er met de laatste zin in me opkwam: Ze zouden zich (ook al is dat dus absoluut niet nodig) eenvoudigweg ongemakkelijk voelen als het afgegeven wordt door iemand die weet wat er in het pakje zit. Deze klanten voelen zich prettig bij annonimiteit. Is het niet zo dat jij een zo hoog aantal "vermissingen" via jouw shop ongewild naar je toetrekt, omdat nu eenmaal niet alle klanten even goed bij kas zitten, maar wel "in 1 van eerste levensbehoeften willen voorzien en in een impuls iets kopen wat ze zich eigenlijk niet kunnen veroorloven?" Anoniemiteit is natuurlijk een groot goed, maar uit onderzoek is ook gebleken dat wanbetalers en fraudeurs gemakkelijker kiezen voor internet aankopen omdat ze de mensen áchter de shop niet kennen, nooit zullen leren kennen en geen band met ze hebben, behalve dan via email, brieven of telefoon? Als een klant dan moet kiezen tussen eten of de impuls aankoop uit jouw assortiment dan is de keuze voor betaling snel gemaakt, zeker als je weet dat je kunt zeggen dat je het nooit ontvangen hebt en de verzender opdraait voor de kosten?.... Ze weten toch dat ze anoniem blijven en dat ze je niet in hun dorp tegen zullen komen, in tegenstelling tot de marktkoopman waar ze hun appels en peren halen.... Daarnaast kennen mensen in zo'n situate vaak de wegen om toch door te gaan met een levenstijl die ze zich niet kunnen veroorloven.... Maar als ze zien hé verzending met tnt post, betalen achteraf na ontvangst van de zending, geef je het dan niet heel snel op een presenteerblaadje kado? Ook al is dat kadootje een order waarvoor betaald moet worden, maar waar ze gemakkelijk onderuit kunnen als ze zeggen dat het nimmer is ontvangen, want je zult niet gelijk de klant omwille van jouw service erop aanspreken: dat zul je in eerste instantie bij de verzender doen: juist....TNT Post?
  7. Allerleerst is volgens mij verzending met verzekering van een pakketje (ik neem aan dat je de sticks niet door de brievenbus laat gooien in een dun goedkoop envelopje, met kans op schade?) veel duurder dan € 6,25 bij TNT Post..... Daarnaast is de kans op vermissing en schade erg groot, weet ik uit ervaring als je het met de standaard zending af wil doen. Ook weet ik uit ervaring dat de standaard post je als verzender recht geeft op absoluut niets als het mis gaat. Daar zou ik dus zeker niet op bezuinigen. Er zijn veel vervoerders die standaard handtekening voor ontvangst aanbieden en als je veel gaat verzenden is de kans groot dat je een leuke deal kunt sluiten op basis van jouw volume, waardoor de verzendkosten dalen. GLS is al genoemd, maar DHL, UPS en Sandd of zelfs Kiala bestaan er ook. Als je dit higher level kunt "opsurfen" op internet, kun je vast ook snel hun websites op het wereldwijde web vinden en zullen ze je graag van alle info voorzien. Suc6!
  8. Hee, das een leuke: ik keek net op de site van kiala en we kunnen zelf met onze showroom meehelpen aan het creeëren van ons eigen ophaal - afhaal kiala punt! Dat zou helemaal mooi zijn. Zo kom je nog eens op ideeën! We gaan het zeker onderzoeken. Thnx Tech-Nico. En Edjuh: idd de klant waardeert zelf brengen enorm: doen we met spoedzendingen ook wel eens en daarmee creeër je heel veel goodwill, maar voor ons is het qua volume en levertijd niet te doen. Wel creatief bedacht. Vossie: jouw klanten bestellen toch bij jou en zien graag de persoon achter de shop... ik kan me niet voorstellen dat ze er een probleem mee hebben als jij voor hun deur staat.. bestellen is vertrouwen en zolang jij niet uitgebreid aan de deur staat te roepen: mijnheer...hier is uw.... zullen ze alleen maar blij zijn dat je het persoonlijk komt brengen!
  9. ??? Ik ben nog even ondersteboven van de verharding van de toon van de discussie.... - Diekantop : jouw loyaliteit valt te prijzen en eerlijke mensen zoals jij houden een bedrijf draaiende, maar helaas wijst de praktijk ook uit, dat er ook werknemers zijn, die om wat voor reden dan ook minder goed functioneren. Maar ook systemen kunnen falen als ze niet worden bijgehouden, procedures kunnen zonder goede audit slecht blijken te werken en zo zijn er ontelbare redenen te verzinnen waarom iets niet goed werkt..... ups heb ik op zich wel vertrouwen in, alleen is het kostenplaatje volgens mij behoorlijk. Of valt het uiteindelijk wel mee, BFU? Hieronder wat inside informatie: ;) - Ups is voor ons, voor nederlandse consumenten zendingen wat duurder dan de standaard pakketpost van TNT Post; gemiddeld per zending € 1,25, maar dan ontvangen we een handtekening van ontvangst + standaard worden wij én de klant via email uitgebreid op de hoogte gehouden van de gehele tracking. Invoeren per pakket is (gratis) geautomatiseerd, wat tijd bespaart voor onze magazijnmedewerkers. Hierdoor zijn de verzendkosten uiteindelijk (deze afgelopen periode) gedaald. Alle pakketten worden dagelijks gratis afgehaald. - Voor buitenland consumenten zendingen is UPS voor ons goedkoper: gezien ons volume naar België bedraagt de gemiddelde prijs van een pakket €12,95, dat is met tracking, verzekering, automatisering en handtekening voor ontvangst. Voor buitenland zendingen naar zakelijke partners is dat gemiddeld nog € 0,75 goedkoper. Brievenbuspost (dus lichte post) verzenden we in een speciale UPS envelop (gratis verstrekt) en bedraagt gemiddeld € 7,15 afhankelijk van het gewicht. Maar, ook dan is er een handtekening, verzekering en tracking. De tijd zal ons leren of het een verstandige keus is geweest om geheel over te stappen naar een andere vervoerder. Daarbij hebben we Kiala niet als optie meegenomen in ons besluit tot overstappen: via een enquete onder onze vaste klanten bleek dat meer dan 80% bezorging aan de deur prefereert boven afhalen op een afhaalpunt. Als klanten het willen afhalen, dan komen ze het liever afhalen/passen in onze eigen showroom, 63% gaf aan dat ze daarvoor graag een autoreis naar Brabant over hebben. Vandaar dat we (voorlopig) deze service niet aanbieden, maar wellicht zijn er anderen die er bewust wél voor hebben gekozen en zijn er ontwikkelingen in de toekomst die een Kiala punt voor ons wel interessant maken. TNT Post is een goed bedrijf, met een rijke nederlandse historie en zal voor vele ondernemingen de perfecte oplossing zijn voor hun vervoersvraagstuk. Voor enkele ondernemingen is het dat niet en ik begrijp Vossie's frustraties heel erg goed:zeker gezien mijn eigen ervaring en de nasleep van enkele conflicten ontstaan door het uitblijven van levering (waarvan de vervoersbewijzen hier aanwezig zijn). Maar gelukkig wonen we in een land met keuze mogelijkheden en een ieder is vrij de partner te kiezen die het best bij de eigen bedrijfsvoering past. Gelukkig is er dit forum waarop we met elkaar kunnen discussieren over alle keuze mogelijkheden. De toon van de discussie is nu wat harder, maar de keuze is nog steeds vrij.
  10. Wij zijn sinds de laatste post overgestapt op UPS en ik moet zeggen, kijkend naar de eerste resultaten, dat het hoopvol is. Ik heb tijd over gekregen, want ALLE zendingen zijn prima afgehandeld. Scheelde me een hoop kopzorgen. We houden het nog een maandje of 2 op proef en dan weten we natuurlijk meer.
  11. Hi! Heb het hele forum doorgespit, maar kon nergens een specifiek antwoord vinden, wellicht kunnen jullie even met me meedenken? Op dit moment heb ik, vrouw een goedlopende onderneming die sterk aan het uitbreiden is en een succesvolle toekomst heeft(zoals het er nu naar uit ziet). Mijn partner (we zijn niet getrouwd) heeft me altijd gesteund en daar waar hij kon geholpen, buiten zijn fulltime baan elders. Nu is hij ook aangestoken door het ondernemersvirus, maar de branche waarin ik actief ben spreekt hem buiten wat meehelpen totaal niet aan. Terwijl we de afgelopen tijd lekker bezig waren, heeft hij een geweldig plan uitgedokterd voor een geheel andere branche/product en waarvan ik en meerderen in ons netwerk enthousiast over zijn. Hij heeft er ervaring in, het financiële plan ziet er goed uit. De steun voor dit plan en de openingen om te starten zijn er (zelfs de bank is bereidwillig), nu de rechtsvorm nog... Een handelsnaam extra onder de huidige naam is niet slim, gezien de 2 totaal verschillende branches, maar is het mogelijk om binnen 1 gezin (we wonen samen en hebben een kind ) wel 2 eenmanszaken te hebben? Is het belastingtechnisch/juridisch gezien wel handig? Een VOF valt af: we doen 2 verschillende dingen en werken niet samen...ook zal de zaak van een op een ander adres worden uitgevoerd... Wel leuk om elkaar nog wat te vertellen te hebben, natuurlijk ;) maar halen we ons nu niet onnodig allerlei rompslomp op ons en zien we wellicht iets over het hoofd? Nou ja, kortom: als iemand even wil meedenken of tips heeft: we houden ons aanbevolen!
  12. Hmm .... de vraag waarmee dit topic gestart werd maar dan met een toevoeging: is er uberhaupt wel een alternatief? ;) ???
  13. Jeetje, wat is de situatie van jou Vossie herkenbaar voor ons helaas: dit soort toestanden die jij beschrijft maken ook wij bijna wekelijks mee. Ik had net een hele boze klant aan de lijn die beweerde niets ontvangen te hebben, terwijl Track/Trace aangaf dat het afgegeven was. Onderzoek starten, kost weer min. 30 dagen, weg goede naam: aangifte doen is niet mogelijk, TNT beroept zich op de voorwaarden & verzekering keert ook niet. :( Heb nu offertes liggen van UPS en GLS: we kiezen morgen een vervanger, want hier krijgen we alleen maar heel veel hoofdpijn van. Regel je je zaken zelf goed, verziekt een partner het. Informeel krijg ik als reden: ja, maar uw afzender (alleen de postcode & huisnr.) is bekend als lingeriezaak, dat zijn nu eenmaal gewilde artikelen (!!!!!). Toen ik dat hoorde, werd ik helemaal kwaad! Ik verzend niets meer met TNT Post. Klaar. Op naar een betere vervoerder. Is dat voor jou Vossie: ook geen optie?
  14. Het is wel een beetje off-topic, maar ik zit, zelfs op dit late tijdstip nog met mn handen in het haar, wat betreft een aantal vermiste zendingen naar 1 klant in België. Probleem: - Van de 12 zendingen in de afgelopen 3 maanden zijn er maar 6 aangekomen. Vervoerder: TNT Post - de Post Verzendwijze: Internationaal Pakket Plus EU TNT Post kan op de barcodes alleen vinden: in de verzendroute..of afgeleverd. (dd. 12-06-2007 is er een pakket retour afzender gekomen....)TNT verwijst me naar de Post (omdat de pakketten wel in belgië zijn aangekomen, de Post stuurt me terug naar TNT Post). Heeft iemand enig idee hoe ik er achter kan komen waar de pakketten gebleven zijn? Het officiele onderzoek duurt zo'n 30 dagen bij TNT Post, 30 dagen bij de Post... dus ik moet wachten... en wachten.... Heb heel veel zin om aangifte van diefstal te gaan doen, maar vraag me af of dat iets zal opleveren, behalve nog meer frustraties... Heeft iemand een goede tip, eentje die ik wellicht over het hoofd zie?
  15. Hi! Ik denk dat iedere webwinkel hier wel een beetje mee worstelt en ook wij hebben in het begin ervoor gekozen om klanten een deel te laten betalen voor de retourzendingen. Gevolg: zeer hoge kosten bij retouren. Waarom: Klanten zien een slecht passend artikel niet als fout van henzelf maar als manko van het bedrijf: het past niet, dus weg ermee : gevolg : op de openscheurde dozen werd retour afzender geschreven. Zonder melding via email of tel. werd het retour gezonden in de hoop dat we toch de verzendkosten maar niet in rekening zouden brengen. We deden het soms wel maar uiteindelijk levert dat zoveel schade op aan de shopnaam, dat we op een gegeven moment ervan af zagen. Maar...iedere retourzending werd dus dubbele kostenpost: tot 16 euro extra als je ook belgische klanten hebt. En dan spreken we nog niet over de rembourszendingen die niet worden opgehaald op het postkantoor.... á ongeveer 20 euro kosten per pakje.. heen zenden, terugzenden door TNT... wat een drama hebben we daar allemaal mee meegemaakt... vreselijk... zo krijg je heel snel mensenkennis! Ipv het negatief te zien (vrolijker werden we er niet van...) keken we er naar met het oog van de kritische klant, en zagen we de onlogica er ook van in. Klantvriendelijk is het niet, zeker niet bij een gevoels item als kleding & lingerie. Om de kosten van RMA's in toom te houden stelden we een voor de klanten gratis antwoordnummer in, wat ze ontvangen zodra ze de retourzending bij ons melden. De klanten betalen niks, wij omgerekend ongeveer 1 euro per zending. De deal die we met iedere individuele klant dan maken is: jij meldt het, wij doen niet moeilijk en ruilen het netjes binnen 7 dagen om (ja, extra verzendkosten voor de 2e zending). Gevolg: daling van de algemene verzendkosten, positievere beeldvorming en klanten kopen eerder iets omdat ze denken: als t niet past staan ze ook voor me klaar én gemotiveerder personeel door vrolijkere, soms zelfs dankbare klanten... Denk dus goed na over hoe je wil overkomen: als bedrijf waar mensen na aankoop een goede aftersales kunnen verwachten, die niet moeilijk doet als ze een maat te klein hebben besteld (want is dat wel echt de fout van de klant? Maten verschillen nu eenmaal per merk) en maak het niet te moeilijk met logische opties voor jou, die moeilijk overkomen op de klant. Mensen lezen het niet als het moeilijk wordt. Suc6!
  16. Ik lees nu alleen de "brick en mortar" tips vanuit het gevestigde retail idee. Heel handig, maar er zijn zoveel meer opties. Heel low budget kun je wellicht toch het een en ander bereiken, ondanks dat de loop er in de winkelstraat uit is... De wereld is aan het veranderen en mensen zoeken buiten de hoofstraat en zelfs buiten hun eigen woonplaats om, de aparte winkeltjes (zoals wellicht jouw zaakje), die ze vinden: juist... op internet... lekker op zondagavond bijv of maandagmorgen (als men even geen zin heeft nog om de PC voor de baas te gebruiken... ) surfend op zoek naar dat ene speciale artikel... zo heb je in jouw digitale etalage dan al het eerste contact met vele prospects (die het graag - als je hebt wat ze zoeken - ken je jouw doelgroep? - de volgende dag na het werk even ophalen) Heb je er al eens aan gedacht om een eenvoudige internetshop te openen (desnoods ebay-winkel als er geen budget is), waarop je de oude collectie zet, met erbij: zonder verzendkosten af te halen? Voor ongeveer 1000 euro (soms nog minder) heb je al een eenvoudige shop en adverteren op bijv. marktplaza en speurders is meestal gratis. Je zorgt voor mooie foto's voor de site (wel even denken aan het feit dat pakketzegels, verpakkingsmateriaal etc wel geld kost) en voila: heel nederland is jouw doelgroep geworden. Mijn ervaring is, is dat de online koper het waardeert dat je ook een echte winkel bent, waar hij/zij kan passen: gebruik dat voordeel! Mix de outlet met online (nieuwe - duurdere) collectie op een slimme manier, zorg voor een goede routing in jouw winkel die dat onderstreept, geef wat extra aandacht aan klanten die je op deze manier weten te vinden .. en de druppels op de gloeiende plaat worden wellicht een kraan vol? Wellicht denk ik wat te simpel, maar als jouw aanbod van artikelen bijzonder genoeg is en jouw aanpak heel persoonlijk overkomt zul je zo zeker meer omzet en meer "loop" in jouw rustige winkelstraat krijgen: naar jouw winkel! En parkeren is zo te lezen ook al geen probleem met een parkeergarage nabij... dus.... Think positive en kijk eens creatief naar alle opties die je hebt om er zelf een positieve draai aan te geven: hebben wij ook gedaan en uit ervaring weet ik dat het werkt! Succes!
  17. Gelukkig zijn er in Nederland regels en wetten opgesteld (ja ik geef toe..soms een tikkeltje te enthousiast) die niet kunnen worden afgedaan met een handtekening onder de kleine lettertjes van een koopovereenkomst.... Daar heb je je gewoon aan te houden... doe je dat niet, dan laat je iets na, ben je in overtreding of strafbaar bezig. Kortom: ten aller tijde aansprakelijk .... het aantonen ervan is een stap verder.... Uit marketing overwegingen is het ook niet handig, zelfs stom: wie laat er nu iets bouwen door iemand die al verklaart niet verantwoordelijk te willen zijn voor wat ie aflevert? ::) Of denk ik nu veels te simpel?
  18. Even een opmerking t.a.v. het marktplaats gedeelte: als particulieren de foto's gebruiken voor het verkopen van hun gebruikte artikel is er niets op tegen... als bedrijven het doen, die de foto gebruiken voor het dumpen van artikelen die er op lijken (in mijn branche wordt er heel veel gecopieerd, zoals alles in de fashion wereld....) maar kwalitatief een stuk minder zijn, dan richt dit meer schade aan dan het alleen maar jatten van foto's voor op de website... Maar dat is weer een andere discussie denk ik...
  19. Een chique logo in de hoek wordt er zelfs zonder photoshop afgehaald als mensen het kopieren: de foto's zijn zo beveiligd dat in de eigenschappen altijd de bron herkenbaar blijft.. en pas als ze bewerkt worden komt het prominent in beeld... kopieren mag dus vor particulier gebruik...(hoor mij nou)... bewerken dus niet... want dan bewerk je ons geesteskindje en dat van de fotograaf... Het werkt ook alleen goed met produkten die uniek zijn en waarvoor je zelf het alleenrecht hebt in NL/Benelux... dan vis je de slechtwillende jatter er zo uit.... en stuur je hem/haar een heel positief berichtje: dank je voor het gebruik van onze foto's, we zien dat je interesse hebt in onze producten aangezien je onze foto's, die middels copyright beschermd zijn, gebruikt op....blablabla.... en je biedt ze de mogelijkheid om de foto's en produkten op reguliere wijze af te nemen. 9 van de 10 gaat in op dat aanbod... en die ander stuur je de rekening van het gebruik van de foto's die aantoonbaar jouw eigendom zijn. Heeft ons al veel nieuwe klanten en goodwill opgeleverd....
  20. Mijn dank aan allen voor de goede heldere adviezen: ik heb heel wat geleerd in de afgelopen periode! Helaas geen goede afloop t.a.v. deze debiteur, ondanks een executie vonnis van de rechter en de beslaglegging is de debiteur erin geslaagd zichzelf nog meer in de nesten te werken door simpelweg met onbekende bestemming te vertrekken.... aangezien ik niet de enige eiser bleek te zijn en zijn totale schuld ongeveer 150k bedroeg zal het te heet onder zn voeten zijn geworden...... Naar dat geld zal ik kunnen fluiten.... Op een juridische correcte wijze hebben we daarop zijn website offline gehaald, zijn gedupeerde klanten netjes overgenomen en vanuit onze eigen zak terugbetaald om verdere schade aan de domeinnaam te voorkomen. Deze klanten (zo'n 30 stuks) hebben vervolgens aangifte gedaan van oplichting bij justitie en wij zijn van plan ons daarbij aan te sluiten, mocht deze mijnheer onvindbaar blijven. Beter nieuws heb ik helaas op dit moment niet. Wel een wrang gevoel in mn maag dat 1 persoon zoveel schade kan berokkenen aan goed willende & nette mensen / bedrijven / branches. Weer 30 mensen erbij die online verkopen als onveilig ervaren..... terwijl ik steeds in mn hoofd heb galmen....dat had jij kunnen voorkomen door deze persoon te checken..... maar ja... WAAR? Als iemand niet failliet is of in een sanering zit, kun je het volgens mij niet nazoeken.... dat zou gezien de privacy ook niet wenselijk zijn...maar toch.... veel ellende had voorkomen kunnen worden..... Bestaat er wel zoiets voor ondernemers? Consumenten hebben gelukkig diverse sites waar ze hun klachten kwijt kunnen en waar anderen kunnen checken of het bedrijf in kwestie doet wat hij/zij beloofd... bestaat dat uberhaupt voor ondernemers wel?
  21. Hi! Nu hebben we zelf 2 webshops met lingerie: 1 voor de trendy vrouw, 1 voor de liefhebbers van extremere kleding. Een product wat gevoelsmatig juist gepresenteerd moet worden om op basis van een foto gekocht te worden. We hebben een magazijn vol met absoluut hele mooie artikelen, maar als de foto's slecht zijn, zal geen enkel iemand het online willen aanschaffen en blijft alles liggen in het magazijn... De beleving moet goed zijn: van het product én van de opmaak in de shop. Dat geldt voor alle producten denk ik. Zoals een stenen winkel het pand & de inrichting gebruikt om zich te positioneren, moet een online winkel daar met de inrichting van de shop en de productfoto's rekening mee houden. De kritische nederlandse consument kan ondertussen kiezen uit duizenden webshops die allemaal hun produkt aan hem/haar willen slijten. Met 1 klik van de muis is de klant weg. Binnen 2 seconden maakt hij/zij de keus: is dit interessant voor mij of niet?.... klik..... Wat hebben we zelf gemerkt: - slechte foto's zorgen voor een slechte conversie van bezoekers naar klanten (een groot verschil!) - foto's die leuk ogen betekenen niet gelijk goede productfoto's, zie opmerking van Henri TTC - een drukke, opgesmukte shop verleid de bezoeker niet om goed naar de produkten te kijken en leidt de aandacht af van waar het om draait Na een jaar zelf hobby-en hebben we daarom besloten om een deal te sluiten met een beginnende fotograaf die het een uitdaging vond om statisch en goede foto's te maken die gevoelsmatig goed overkomen. Hij maakt de foto's voor ons, wij bezorgen hem weer opdrachten op een andere manier: werkt perfect! Daarnaast kopen we bij onze leveranciers voor een mooie prijs de officiele foto's in zonder achtergrond. Nu de verkopen door de betere foto's stijgen kunnen we door het volume meer korting vragen / eisen.... verdient zichzelf dus terug.... We hebben mooie foto's die klanten naar elkaar doorsturen en al menig computerscherm als screensaver sieren.... gratis marketing.... Waarmerken doen we bewust niet: dan worden ze niet bewaard... Jatten gebeurd toch wel...waarom dan niet in ons voordeel gebruiken? Nu is een kurkentrekker natuurlijk anders als een lederen korset of een handgemaakte handboei... maar het principe is altijd hetzelfde... Kortom: onze ervaring is....besteed het uit op een manier die bij jouw budget en manier van ondernemen past als je er zelf niet zo handig in bent en het betaald zichzelf altijd terug! Veel plezier met de verkoop.
  22. Het contract met het hostingbedrijf staat nog op onze naam, na betaling gaat dat in 1x over, tesamen met de wachtwoorden & inlogcodes. Nu maakt hij (dus bij de feitelijk levering) nog gebruik van de tijdelijke wachtwoorden & inlogcodes. De contracten worden gewijzigd zodra de gehele betaling rond is. Dat is altijd de deal zeg maar. Aangezien wij een groothandel zijn, koopt de klant deze faciliteit samen met een voorraad. Deze voorraad heeft deze debiteur na een aanbetaling al ontvangen en daar heeft hij inkomsten uit.... Nu komt hij in de problemen, want deze voorraad zal op zijn. Hij kan zijn klanten (die vooruit moeten betalen) niet leveren waarschijnlijk.... vandaar waarschijnlijk ook zijn bestelling deze week... we hebben hem daarop laten weten dat zodra de betaling van alle nog openstaande vorderingen voldaan zijn het in behandeling genomen zal worden. Ik hoop dat dat een wijs antwoord was... en dat hij het niet gebruikt als aanleiding om een schadeclaim in te dienen...
  23. Dank je voor het heldere advies & de uitleg! (btw: Body Unlimited is een vrouw: wij zijn een bedrijf met vrouwelijke ondernemers haha :D) - Algemene voorwaarden hebben een eigendoms voorbehoud en regeling voor wanbetaling, zoals je meldt. Incasso traject heeft niets opgeleverd. De debiteur houdt zich niet aan de termijnen, niet aan de afspraken van een betalingsregeling die hij samen met ons heeft opgesteld en niet aan zijn eigen afspraken met het incasso-bureau. - Alle afspraken die hij niet is nagekomen staan op papier - Hij ontkent de claim niet, hij betwist de levering niet, sterker nog, hij meldt ons doodleuk via email dat hij erg blij is met de site en dat hij (dit was vorige week) nog een bestelling wil plaatsen - idd een manische wanbetaler! - We denken dat we sterk staan: morgen gaan we in overleg met het deurwaarderskantoor kijken wat er mogelijk is. Volgens mij zijn zij de debiteurs gegevens aan het controleren. Dus dan zou ik een conservatoir beslag kunnen bespreken? Geldt dit dan op al zijn inkomsten/vermogen of is dit ter waarde van onze vordering? Hij is namelijk compagnon in andere zaken, waaronder een escortbureau (pikant detail in deze is, dat we de gegevens van dit bedrijf - btw & kvk nummer op zijn webshop hebben geplaatst in opdracht van hem - dus als het beslag gaat gelden, geldt dat ook voor dit bedrijf?) - Op voorhand hebben we geen afspraken gemaakt betreft het uit de lucht halen van de site bij wanbetaling - er is wel een eigendoms voorbehoud waarin vermeldt staat dat de persoon pas eigenaar wordt bij volledige betaling van alle uit de overeenkomst voortvloeiende verplichtingen - maar daarvoor hebben we hem dus niet apart laten tekenen, dit staat als onderdeel van de algemene voorwaarden vermeldt, waarvoor hij wel voor ontvangst heeft getekend - Feit is dat ook wij niet zo vermogend zijn om hier al te veel geld en tijd aan te verliezen, dus te overwegen valt of we hier wel zo ver mee willen gaan als wat een forum lid hier aangeeft. Zelf incasseren werkt niet in dit geval (normaliter doen we dat wel en heeft het ons altijd resultaat opgeleverd), maar tegen zoveel leugens en niet nagekomen afspraken kunnen we ook niet op. Rijst idd bij ons het donkerbruine vermoeden dat de vermogenspositie van deze debiteur wel eens zo slecht zou kunnen zijn dat hij deze noodsprongen maakt. Stel: de controle van gegevens levert een scenario op waaruit blijkt dat hij de spreekwoordelijke "kale kip"is: kunnen we dan - met ons eigendomsvoorbehoud - de koopovereenkomst terstond (binnen bijv een termijn van 7 dagen) ongedaan maken - de kosten als oninbaar afboeken en de website opnieuw aanbieden aan toekomstige kopers? - dat levert ons meer op in dat geval als de betaling gaan innen via de rechtbank? Goed, we gaan er nog eens een nachtje over slapen, hoe de aankomende week te handelen...
  24. - we hebben ons beet laten nemen: hij heeft een aanbetaling gedaan waarna we volgens contract hebben geleverd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.