crusade

Senior
  • Aantal berichten

    53
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door crusade

  1. Er ligt een aanbod om de helft van mijn bedrijf te kunnen verkopen, om zo nog harder te kunnen groeien, en om mijn tijd te kunnen verdelen. Afgelopen vrijdag stappenplan gemaakt, inclusief plan om 4 nieuwe bv's op te richten, dus erg veel te doen de komende tijd! Mooi te zien dat je inspanningen zo gewaardeerd worden dat deze mogelijkheden op je pad komen. Dat wordt een vernieuwd begin in 2014!
  2. Dank je wel Peter! We gaan zeker door, al moet dat voor mij uiteraard naast de gewone zaken lopen. Tijd is een schaars goed.
  3. Laat ik nu eens die jongen uit Zutphen zijn :) Inmiddels druk bezig met Joop om dingen voor elkaar te krijgen! Natuurlijk zijn we er nog niet, maar maken wel vorderingen. Met dank aan de offline meeting, waar we elkaar voor het eerst hebben gezien!
  4. Afgelopen zaterdag ook een superdag gehad, leuke mensen, goede ideeën, en lekker eten. Wat wil een mens nog meer? Een pluim aan de oranisatie!
  5. Laatst belde ze vanuit Hugo Boss of ze onze handgemaakte hoofdtelefoon stand konden kopen voor de introductie van de nieuwe Hugo Boss hoofdtelefoons! Ze kwamen bij mij omdat ik aangeraden werd aan hun 8) Ziehier het resultaat, een mooie witte CA Electronics HS-1 headphone stand te zien op de stand van Hugo Boss in Berlijn. Uiteraard ontworpen en gemaakt in Nederland!
  6. ik weet hoe gaaf de HL evenementen kunnen zijn! Zou ook echt wel willen komen, maar krijg het gewoon niet in de drukke agenda gepast. Reisafstand en prijs zijn geen issue. Voor de andere twijfelaars: Gaan! krijg je geen spijt van. Ik heb besloten om ook te gaan, dus tot zaterdag! (ben benieuwd, en hoop op mooi weer)
  7. De producten zijn echt anders, zien er behoorlijk anders uit, gelukkig maar. Anders geldt het modelrecht dacht ik? Dit topic heeft me in ieder geval al op een goed idee gebracht, marketingtechnisch sterk in ieder geval. :)
  8. Bedankt voor de reacties! HS-1 is de productnaam, deze is niet geregistreerd, en is inderdaad eigenlijk terug te leiden naar een product categorie. Headphone Stand 1. Het logo staat ook op de standaard, maar niet direct in het zicht, daar het afbreuk zou doen aan het design. Sinds de 4 jaar dat we nu het eigen merk aan het opbouwen zijn (we zijn al langer met de handel bezig) nu in meer dan 22 landen verkrijgbaar, en nu net beginnen de grote jongens ook enthousiast te worden, amazon gaat inkopen o.a. en nog wel wat meer grote ketens die willen. Blijft leuk om te zien dat in beiroet, bangkok, etc etc je producten die hier gemaakt worden in de winkels staan. Er zou meer gemaakt moeten worden in Nederland, maar dat is een ander verhaal. Een ontwerp beschermen is duur, zeker als je het wereldwijd wil doen, en niet overal geldig. Je hebt natuurlijk hoe dan ook wel wat bescherming op een ontwerp, maar je kan beter openlijk de anderen bedanken dat ze jouw ontwerp gekopieerd hebben, en vermelden dat je de eerste was. Nu we echter zo hard groeien worden deze dingen echter wel belangrijker om in de gaten te gaan houden, en naar te handelen. Ik heb overigens wel een ontwerp wat nu in licentie van ons gebouwd wordt in Nieuw Zeeland voor de lokale markt, daar hebben we bij ge-eist dat er op elke reclame uiting erbij vermeld wordt dat het "officially licenced by CA Electronics" is. Op die manier kun je een merk ook uitbouwen natuurlijk. Nu eerst weer wat spul gaan inpakken voor griekenland, noorwegen, finland en polen, duty calls!
  9. Kijk eens aan, die ene kende ik nog niet, goed gevonden. namen blijft een lastig iets, maar in ieder geval ga ik er wel een draai aan geven.
  10. HS1 is inderdaad ook de gebruikte productnaam in het buitenland, dus wereldwijd, net als ik wereldwijd HS-1 gebruik. Ik ben het er ook mee eens dat het geen bijzondere naam is, een afkorting inderdaad. Wat wel vervelend is dat als mensen googlen op de productnaam dat ze dan beide producten te zien krijgen, ook in sommige online winkels. Dat idee met stickertjes is wel leuk, zoiets als "the original HS-1" of zo, om te laten zien dat je eerder was. Eventueel een campagne eraan hangen. Geeft ook weer meerwaarde aan het product. Dat idee ken ik overigens ook van een ander merk, die een campagne uitbracht dat ze vereerd waren dat ze nagemaakt werden. Een positieve draai aan geven is dus! Dus: stickers gaan bestellen etc! Bedankt!
  11. Beste Forummers, het is enige tijd geleden dat ik heb gepost, maar zit nu met een vraag waar ik zo geen antwoordt op weet. In december 2011 hebben we onder ons eigen merk een hoofdtelefoon standaard op de markt gebracht, welke wereldwijd verkocht wordt. De HS-1 heet de standaard. Gemaakt en ontworpen in Nederland. Nu zag ik net dat een groter merk ook een hoofdtelefoon standaard uit heeft gebracht, met als introductie in maart 2012. De productnaam heet HS1 Nu heb ik het modelnaam niet geregistreerd, maar vindt het niet zo leuk dat de productnaam van de concurrent min of meer zo gekopierd wordt, zeker omdat het om eenzelfde type product gaat, en zelfs via dezelfde winkels ook verkocht wordt/gaat worden. De concurrent is gevestigd in China, maar verkoop ook in europa o.a. haar product. Nu mijn vragen: Is het verstandig om hierop te reageren in jullie ogen? Of moet ik het maar laten waaien? Kun je eventueel hier iets tegen doen zonder hoge kosten? Alvast bedankt!
  12. Iedere groothandel heeft wel eens producten die "over" zijn en/of niet via het gewone dealerkanaal verkocht kunnen worden, geen standaard artikelen dus. Als groothandel krijg je wel eens wat van een fabrikant of koopt iets in wat bij nader inzien niet als massa te verkopen is. Meestal gaan zulke spullen via geselecteerde dealers weg, tenminste bij mij. Daarnaast is het ogen en oren open houden en een netwerk opbouwen binnen de branche. Dit zal niet van de ene op de andere dag zijn. Beginnen met contatcen leggen en een relatie opbouwen, wie weet kun je af en toe spullen verkrijgen die uniek zijn en waarmee je je kunt onderscheiden. gr. Rogier
  13. Graag gedaan! als je met ze in zee gaat, krijg ik er een tegen inkoopprijs? ;D Ik heb pas 4 automaatjes, dus kan er wel weer eens eentje bij ;) Heel veel succes met de verdere voorbereidingen!
  14. Nu, al een tijdje in de "crisis" zijn er zeker wel kansen voor ondernemers. Bij deze wil ik eens een krabbel eraan wijden, met wat tips en mijn gedachtes (zij het erg ingekort ;) ) Het is gezond om eens wat meer op de geldstromen te moeten letten, kijk eens extra naar al die de vaste lasten, en variabele kosten. Kunnen die omlaag? Dat is pure winst, die blijvend is! Als het consumentenvertrouwen weer stijgt heb je er nog steeds profijt van. Denk aan een beter passend telefoon abbonement, etc etc. Kritisch kijken kan veel besparing opleveren. Daarnaast heb ik bv een betere deal gekregen op een nieuwe auto, stomweg omdat de dealer zijn omzet nodig heeft. Ook dit merk ik weer verspreid over 3 jaar. Scheelt em toch weer zo'n 100 euro per maand aan lasten. Ik kan me voorstellen dat dit voor meerdere dingen kan gelden, bel en kijk rond als je iets wil inkopen (zonder asociaal af te dingen uiteraard!). Eigenlijk is zo'n periode van bezinning goed, kijk naar je activiteiten en kijk naar je kosten. Wees creatief! In iedere tijd zijn er kansen, grijp deze.
  15. Vergeet zwitserland niet! Trouwens, een mooi merk, maar nog niet vertegenwoordigd in nl is Ball, erg mooi spul. http://www.ballwatch.com/. Goede techniek, en wat unieke kenmerken. gr. Rogier
  16. Hoi Pab, Bedankt voor de felicitaties! Een Cooperatie heeft natuurlijk in zich het delen van het voordeel met de leden, percentages afspreken strookt niet hiermee. Een tweede cooperatie, waarvan de eerstgenoemde cooperatie lid is kan natuurlijk wel, maar zo maak je het wellicht wat omslagtig, 2x administratie, enz. al naar gelang de opbrengsten is dit wel een optie. De 5e persoon deelt binnen de coop de winst met de "moeder-coop". De coop die lid is van de nieuwe coop deelt de winst weer met haar leden. gr. Rogier
  17. Het heeft even geduurd, maar ik zou erop terug komen. De cooperatie is vanaf gisteren een feit! We hebben bij de notaris de akte ondertekend, en hij stuurt de stukken en inschrifformulieren naar de kvk. Eindelijk aan de slag met de coop. Zodra ik meer weet over hoe de belastingdienst reageerd etc horen jullie meer. gr. Rogier
  18. Hoi Ronald, bedankt voor je antwoord. Het gegeven voorbeeld was fictief. Wij willen als 2 eenmanszaken samenwerken, en niet in een vof. De coop koopt bij de twee eenmanszaken in, en verkoopt het aan partikulieren, daarnaast wil de coop producten van eigen merk uitbrengen op latere termijn. Gebuikelijk loon is niet te betalen vanuit een startende coop, en om nu ieder jaar verlaging van het gebruikelijk loon aan te vragen is ook weer een hele heisa. Ik heb net wat mensen gesproken van de bealstingdienst, en die zeggen dat er sprake KAN zijn van gebruikelijk loon. Voorwaarden zijn in ieder geval dat je dan ten minste 5 procent van de aandelen, of voor een gelijk deel van die 5 procent aan kapitaal bezit van de coop. Dat riekt toch naar mogelijkheden. Een vof willen we niet vanwege de verregaande aansprakelijkheid, en gebruikelijk loon is onbetaalbaar bij een nieuw op te zetten bedrijf. edit: Volgens de notaris waren er ook mogelijkheden, zodra ik weet hoe of wat dan plaats ik het hier. gr. Rogier
  19. Ik kom toch nog tegenstrijdigheden tegen op het gebied van gebruikelijk loon. Volgens mijn notaris (die ervaring heeft met het oprichten van cooperaties) is dat er niet, volgens een fiscalist weer wel. Wie weet het antwoord, en vooral ook, kan dat onderbouwen? Stel je richt met 5 buurtgenoten een coop op om de buurt veiliger te maken, dan kan ik me niet voorstellen dat er een gebruikelijk loon is toch? Oftewel, wat zijn nu precies de regels in duidelijke taal? gr, Rogier
  20. Uiteraard heb ik al op het forum uitgebreid gekeken. Neemt niet weg dat er over een bv oid veel meer info is te vinden. Er zullen vast haken en ogen aan het coop verhaal zitten ten opzichte van een vof. Zo natuurlijk het publiceren van de jaarstukken bij de kvk, en natuurlijk de gang naar de notaris. Maar het lijkt erop dat dit in mijn geval de ideale vorm is. gr Rogier
  21. Lastige vraag, wat schuift het. Dit ligt zoals al aangegeven aan het product, en uiteraard aan je kosten. Om even wat info te geven over het verschil in importeur en distributeur: Een distributeur heeft doorgaans niks voorradig, hij doet de distributie, oftwel, schuift bestellingen door. Voordeel is weinig kosten, nadeel is vaak langere levertijden, en vaak wat hogere verzendkosten. Een importeur heeft normaal alles voorradig, en leverd voornamelijk uit eigen voorraad. Voordeel is dat de marges wat hoger kunnen zijn, maar de kosten een stuk meer, je moet een voorraad opbouwen en voorfinancieren. Bij beiden gevallen moet je goed informeren of er een marketingbudget is, of dat dit uit de eigen marge moet komen. Bij reparaties of bv artikelen die niet goed zijn moet jij het met je leverancier oplossen. Nu zal dit bij verzorgingsproducten wel meevallen, maar maak daar wel even afspraken over. De marge is natuurlijk een onderhandelingspunt, bij ons varieerd die per merk/product, ook al naar gelang de omloopsnelheid van het product (hoe harder het verkoopt hoe minder de marges kunnen zijn). Ga in gesprek, en vraag ze de oren van het lijf, denk daarna even goed na, en ga aan de reken. gr. Rogier
  22. Leuk topic dit! Ik volg het momenteel met zeer veel belangstelling, daar ik wil samenwerken met een ander bedrijf, en dat niet wil onder een vof. Kort samengevat, we willen gezamelijk een webshop openen, en daarnaast gezamelijk producten onder een eigen merknaam (van de coop) maken en op de markt brengen. We factureren geleverde goederen van het eigen bedrijf aan de coop, en de coop verkoopt het weer met winst. Daarnaast kunnen we eventueel contracten sluiten met verzendmaatschappijen onder de naam van de coop, en zo schaalvoordeel behalen voor onder andere onze eigen bedrijven. Jammer dat er alleen zo weinig info is te vinden op internet, en op de site van de belastingdienst al helemaal niet. Als er nog tips zijn of interessante site's hoor ik dat erg graag. 1 boekhouder zei al dat een coop te doen is, morgen ga ik mijn eigen boekhouder eens aan de tand voelen. Ik hou jullie uiteraard op de hoogte! Gr. Rogier
  23. Keurmerken op apparatuur is denk ik wel belangrijk, ik weet dat voor de meeste electronica iig geld: - ROH's (europese wetgeving op materiaalgebruik) - Je zal ook een CE keuringsrapport moeten kunnen overleggen indien nodig. (dit geld volgens mij voor alle apparatuur waar gebruik wordt gemaakt van netspanning of hogere voltages). Als de fabrikant dit niet heeft moet jij zorg dragen dat je het wel krijgt binnen 4 weken. Dit kost grofweg rond de 25000 euro per model. Het zou dus makkelijk zijn als de leverancier de keuring al heeft laten doen. Dan heb je daar iig nooit last van. Let op dat je als importeur in europa verantwoordelijk bent voor de geleverde goederen. Voldoen ze niet aan de eisen, en gaat er wat mis of komen mensen erachter dan ben jij aansprakelijk. Ik wil je geen angstbeeld geven, maar informeer goed, en kijk of de fabrikant betrouwbaar is en zich aan de regels die geldig zijn in europa houd. Het kan overigens zijn dat je ook aan de WEEE wetgeving moet voldoen. Dit gaat over de verpakking, en de afvoer van de apparatuur. Google maar eens op ROHS en CE normering en op WEEE. Ik denk dat je dan aardig wat info bij elkaar krijgt, :o Gr. Rogier
  24. Er zijn aardig wat meer "smoezen" te verzinnen natuurlijk, die in de poll staan zijn mij ook daadwerkelijk overkomen. Je hoort wat! Dat iemand oit de inlogcodes van de bank kwijt was heb ik overigens maar 1x gehoord. Dat is er wel een die blijft hangen :) Er zijn zeker ook bedrijven die netjes op tijd betalen, sommige standaard binnen 3 dagen na levering. Sommige na 14 dagen (dat staat op onze factuur), en andere zijn standaard 30 dagen. Overigens moet ik zeggen dat wij altijd alles standaard op 30 dagen zetten na ontvangst van de factuur. Ook al staat er 14 dagen op of 8 dagen. We betalen wel altijd op die 30e dag. Tenzij de hond de factuur heeft opgegeten natuurlijk ;D (al is dat nooit voorgekomen). Diegene die te laat zijn varieerd tussen de 30 en de 90 dagen. Dat is dan geen kwestie van vergeten zijn, maar gewoon inplannen na 90 dagen. Dat scheelt uiteraard aardig wat rente. (helaas ook voor ons). Aan particulieren leveren wij in principe niet, soms dat wij via een dealer de aflevering doen, maar dan betalen ze vooruit, anders geen levering. Bij sommige bedrijven hebben we die regel overigens ook ingesteld na herhaaldelijk te laat betalen. Het is soms lastig om een goede afnemer te confronteren met het te late betalen, maar dat hoort er helaas ook bij. Waar ik persoonlijk niet zo goed tegen kan is dat sommige mensen het persoonlijk opnemen, terwijl het een zakelijk geschil is. Dat ze het op de man gaan spelen. Zaken zijn zaken om maar een uitdrukking naar voren te halen :) Ps: Ik vindt het wel leuk om in de poll terug te zien welke antwoorden het meeste gegeven worden.
  25. Dat kwijtraken gebeurd de beste, dat kan inderdaad wel eens voorkomen. Wat ik wel heb meegemaakt is dat iemand dat tot 4 keer toe heeft gezegd, zowel de factuur bij levering, per post, en twee keer per e-mail :o Uiteindelijk werkte een aangetekende brief met dreiging voor extra kosten en rente wel. Die was niet kwijtgeraakt :-)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.