partner

Junior
  • Aantal berichten

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe

partner's trofeeën

  1. Het vaste contract is omgezet naar een oproepcontract, zo staat het er, niks meer en niks minder. Er staat overigens niet speciefiek in het oproepcontract dat alle eerder getekende overeenkomsten komen te vervallen. Maar het lijkt er dus op dat ik mezelf onbedoeld een erg grote gunst heb gedaan?
  2. Ik ben nog steeds bezig om voor mijzelf te gaan beginnen. Om meer tijd daarvoor te hebben, heb ik mijn vaste contract (van 25 uur per week) om laten zetten naar een oproepcontract. In het vaste contract wat ik had was een relatiebeding van 2 jaar opgenomen. In mijn oproepcontract staat echter helemaal niks over een relatiebeding. Wanneer ik nu daadwerkelijk voor mijzelf ga beginnen, kan mijn huidige werkgever zich dan nog beroepen op het eerder getekende contract mét relatiebeding?
  3. Ik heb een contract bij mijn huidige werkgever van 32 uur per week (128 uurp per periode). Ik krijg echter pas vanaf de 160 uur per periode de gemaakte uren als overuren uitbetaald. De uren tussen de 128 en de 160 dus níet en dat terwijl deze wel zwaarder belast worden. En meestal maak ik er zo ongeveer 160 per peiode. Ik heb de CAO er eens op nagekeken en die zegt het volgende: OVERWERK Er is sprake van overwerk indien: - in één loonperiode het totaal van de arbeidsuren hoger is dan 160 uur en/of in een dienst of gebroken dienst de werktijd hoger is dan 9 uur. - De werknemer is verplicht overwerk te verrichten, indien dat in het belang van de onderneming noodzakelijk is. Daarbij geldt een maximale arbeidstijd van 176 uur per loonperiode. - De werkgever moet overwerk tot het minimaal noodzakelijke beperken. - Een werknemer met een parttime arbeidsovereenkomst kan niet verplicht worden tot overwerk. Geldt dit nou ook als je een contract van 128 uur hebt?
  4. De klanten willen met mij mee omdat ze simpelweg over mij wel tevreden zijn maar over mijn huidige werkgever niet (meer). Ik heb al redelijk wat voorgangers gehad en die hebben duidelijk niet het werk afgeleverd wat ik doe. Ook tijdens mijn vakantie lopen zaken direct in de soep doordat er geen goede vervanging wordt geregeld (er wordt een dienst geleverd) terwijl dit wél mogelijk was. En de klant weet dit ook. De klanten waar het om gaat hebben hun buik vol van mijn huidige werkgever maar zien in mij kwaliteit die zij bang zijn te verliezen. Als ik zelfstandig ga blijven deze klanten overigens ook niet langer klant van mijn huidige werkgever maar gaan zij sowieso naar een concurrent. Dát weet mijn huidige werkgever nog niet, hij weet wel dat de klanten niet tevreden zijn. De omzet waar we het over hebben is ongeveer 70.000 euro per jaar, de winst is bruto ruim 15.000 euro op jaarbasis (verdeeld over twee kalnten 10.000 en 5.000 ruwweg). Ik werk zelf ook nog voor deze klanten en heb dan dus ook al mijn loon ontvangen. Ik zie het niet zitten om mijn huidige werkgever "onder zijn duiven te schieten", maar ik wil wel degelijk zelfstandig gaan. Het meenemen van deze klant(en) zou mij een vliegende start geven én direct een inkomen (dat is nog wel het belangrijkste). Ik ben bereid om hiervoor minder winst te maken op deze klanten, maar ik heb geen idee wat een redelijk voorstel is naar mijn huidige werkgever toe. Ik wil graag de verhoudingen goed houden maar ik sta natuurlijk zwak. Ik ga het gesprek aan en kom alleen maar met slecht nieuws: 1. Ik ga jullie verlaten. 2. Ik wil een klant meenemen. 3. Als dat niet mag zijn jullie hem/hen toch kwijt. Ik wil mijn huidige werkgever tegemoet komen, maar wat is redelijk?
  5. Ik ben erg benieuwd hoe je gesprek is gegaan, hoe je het hebt gebracht en hoe je baas het oppakte. Ik sta zelf namelijk ook aan zo'n spannende vooravond..
  6. Het is alweer een tijdje geleden dat dit bericht actueel was, voor mij echter niet.. Ik heb me de laatste tijd erg verdiept in het hele verhaal. Behalve dat de scenario's die ik schetste omslachtig zijn, is mijn gevoel naar mijn werkgever te goed om hem op deze manier te behandelen. We zijn altijd goed geweest voor elkaar, dat wil ik zo houden. Maar nu wil ik graag zelf gaan ondernemen. Ik wil een gesprek aangaan met mijn huidige werkgever en hem daarin vertellen dat ik zelfstandig wil gaan en het hele verhaal bespreekbaar maken. Dit heb ik ook tegen de opdrachtgevers (2) verteld die ik graag mee wil nemen. Deze hebben mij letterlijk op het hart gedrukt te willen gaan waar ik ga en niet langer mijn huidige werkgever in te willen huren. Als dat in dit geval een concurrent was was er geen enkel probleem, alleen nu ikzelf die concurrent word is het een probleem. Ik ben zoekende naar de vorm waarin ik het ga gieten. Ik wil graag zelfstandig gaan, de opdrachtgevers willen mee. Dit gaat mijn werkgever ongeveer 70.000 euro omzet per jaar schelen. De winst is niet zo heel hoog want met de grootste van de twee opdrachtgevers is een héél strakke prijs afgesproken. Ik wil in de toekomst graag een goede verstandhouding houden want ik sluit niet uit dat we in de toekomst nog samen kunnen werken. Ik zal als startende onderneming soms cappaciteittekort kunnen hebben die ik graag bij hun zou willen inhuren Andersom weet ik dat zij ook wel eens cappaciteittekort hebben en zij zouden mij in kunnen huren, we weten immers wat we aan elkaar hebben. Sowieso zullen we elkaar nog wel meer tegen kunnen komen. Een soort win-win situatie dus. Ik weet nu niet wat redelijk is om voor te stellen. Is het redelijk om bijvoorbeeld af te spreken dat mijn huidige werkgever nog 2 jaar (de duur van het relatiebding) meedeelt in de winst die gemaakt wordt bij de twee opdrachtgevers (50%?)? Of zijn er hele andere afspraken gangbaar? Alle reacties zijn welkom. Alvast bedankt!
  7. Bovenal bedankt voor je heldere en snelle reactie! Als eerste: Valt de bepaling in mijn contract onder een concurrentiebeding? Zo nee, dan heb ik dus eigenlijk geen probleem.. Dit dacht ik al min of meer en was ik al bang voor.. Als tweede: Als het antwoord op de eerste vraag ja is denk ik aan het volgende (maar ik weet niet zeker of het mogelijk is"): ik wil in dit geval de contracten met de klanten van mijn huidige werkgever afsluiten vóórdat ik mijn dienstbetrekking opzegg en op een later moment (na de beëindiging van mijn huidige dienstbetrekking) in laten gaan. Zou dit een goede omzeiling van het relatiebeding zijn? Klopt, niet erg integer. Ware het niet dat deze klanten nog bij mijn werkgever zitten door mijn persoonlijke kwaliteiten. Deze klanten (2) hebben uit zichzelf zichzelf gemeld bij mij met de vraag of het niet slimmer was om voor mijzelf te beginnen. Ik heb ze verteld dat ik voor mezelf de mogelijkheden aan het bekijken ben. Mij is op het hart gedrukt dat waar ik ga, zij gaan. Op eigen initiatief dus, of dat nou voor mijzelf is of voor een ander. In alle andere gevallen valt sowieso nog maar te bezien of ze klant van mijn huidige werkgever blijven. Wanneer ik het van dat standpunt uit bekijk is een relatiebeding niet erg integer.. Maar waarop baseer jij dta je op deze manier het relatiebeding niet omzeilt? Als ik naar de precieze formulering kijk in mijn contract zou ik dat bijna wel gaan denken.. Als derde: als de bij vraag twee opgeworpen omzeiling geen oplossing blijkt te zijn zie ik twee andere mogelijkheden: 1. de BV niet op mijn eigen naam te zetten. Dit betekent dus dat ik op papier niet de overeenkomsten sluit maar wel de diensten kan leveren. Maar wat zijn de nadelen hiervan? 2. Via een ander bedrijf (van een vriend van me) de overeenkomsten sluiten. Die vriend van me sluit een contract af met de opdrachtgever en ik op mijn beurt weer met die vriend van mij. Ja dit is een soort nood-scenario. Ik ga me hier toch nog verder in verdiepen..
  8. Ik ben bezig een eigen BV op te richten. Ik heb behoorlijk wat mogelijkheden tot opdrachten en ik wil deze zelf gaan uitvoeren ipv deze weer door te moeten spelen aan mijn huidige wekgever. Ik loop echter tegen het volgende probleem aan: klanten van mijn huidige werkgever (waar ik direct mee werk) weten dat ik bezig ben voor mezelf te beginnen en hebben aangegeven "te gaan waar ik ga". Maar ik heb mijn contact er eens op nagelezen en dat zegt letterlijk het volgende: "Het is de werknemer verboden om binnen een tijdvak van twee jaar na beïndiging van de dienstbetrekking zakelijke transacties te sluiten met natuurlijke en/of rechtspersonen, die binnen een tijdvak van twee jaren, voorafgaande aan de beëindiging van de dienstbetrekking tot de relatiekring van de werkgever behoorden". Een relatie of concurrentiebeding dus. Nu is het zo dat in de cao van de branche waarin ik werk het volgende staat: "Het is de werkgever verboden om een concurrentiebeding op te nemen in de individuele arbeidsovereenkomst van de werknemer". Ik zit nu met een aantal vragen waar een aantal kenners op dit forum misschien wel antwoord op weten: Als eerste: Valt de bepaling in mijn contract onder een concurrentiebeding? Zo nee, dan heb ik dus eigenlijk geen probleem.. Als tweede: Als het antwoord op de eerste vraag ja is denk ik aan het volgende (maar ik weet niet zeker of het mogelijk is"): ik wil in dit geval de contracten met de klanten van mijn huidige werkgever afsluiten vóórdat ik mijn dienstbetrekking opzegg en op een later moment (na de beëindiging van mijn huidige dienstbetrekking) in laten gaan. Zou dit een goede omzeiling van het relatiebeding zijn? Als derde: als de bij vraag twee opgeworpen omzeiling geen oplossing blijkt te zijn zie ik twee andere mogelijkheden: 1. de BV niet op mijn eigen naam te zetten. Dit betekent dus dat ik op papier niet de overeenkomsten sluit maar wel de diensten kan leveren. Maar wat zijn de nadelen hiervan? 2. Via een ander bedrijf (van een vriend van me) de overeenkomsten sluiten. Die vriend van me sluit een contract af met de opdrachtgever en ik op mijn beurt weer met die vriend van mij. Het zijn gedachtenspinsels, ik ben benieuwd wat de reacties zijn..
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.