Jump to content

Norbert Bakker

Moderator
 • Content Count

  16,273
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  66

Norbert Bakker last won the day on August 2

Norbert Bakker had the most liked content!

Community Reputation

1,557

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  innovatief ondernemen
  expert advies
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Sprout

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  - Open staan voor het versterken van elkaars netwerk op basis van wederzijdse reciprociteit.
  - Deskundig en objectief advies zoeken over risico's, arbeidsvoorwaarden en verzekeringen tegen volledig transparante beloning
 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemen is risico lopen; verstandig ondernemen is bewust en verantwoord risico lopen.
 • My opinion about innovation
  Innovatie is de motor van de evolutie.
 1. Beste Kjs2020, allereerst welkom op Higherlevel! Ja. Je kunt in een VOF overeenkomst afspraken maken over een primaire arbeidsbeloning op basis van inzet en het restant van de winst anders verdelen. Zie voor voorbeelden van een VOF overeenkomst met primaire arbeidsbeloning en verdeling restant winstaandeel het model contract VOF van ZZP Daily. PS voor overige lezers: Het is een arbeidsbeloning, maar geen salaris: het is alleen een andere verdeling van de winst uit onderneming
 2. De merkhouder, voor zover van toepassing Mocht het een merkproduct zijn dan heb je wellicht wat aan onderstaande info afkomstig van BG Legal:
 3. Nee. De gemiddelde (All Round) verzekeringsadviseur met diploma en vergunning voor inkomen doet 4 AOV's advies/aanvraagtrajecten per jaar, en beperkt zich in zijn/haar advies tot 1 of een paar voorkeursmaatschappijen. Een breed vergelijk is er niet en een afwijzing is meestal einde adviestraject onder het mom van "jammer, pech", en een voorgestelde uitsluiting wordt zelden beoordeeld op redelijkheid en marktconformiteit. Ter indicatie: in een drukke week doe ik meer dan 4 AOV Adviestrajecten. Daarnaast ben ik mede-initiatiefnemer van een platform voor informatie-uitwisseling voor gespecialiseerde AOV Adviseurs (zeg maar: een soort Higherlevel voor AOV Specialisten). Daar bespreken en delen we op dagelijkse basis kennis en ervaringen. Uiteraard alles zonder persoonsgegevens, maar wel specifieke ervaringen over acceptatiebeleid en mogelijkheden voor ondernemers met een een bepaald beroep, leeftijd en medische of technische geschiedenis (denk bij dat laatste oa aan fraudeverleden, verzwijging, verslavingen, wanbetaling etc) Vanuit dit platform gaan we niet alleen kijken hoe we onze eigen klanten verder kunnen helpen, maar ook onze all round concullega's Bijvoorbeeld door opleidingen of workshops aan te bieden, of in opdracht van een andere adviseur medische acceptatietrajecten te beoordelen op een 2e kans. Ja. Idem voor uitsluitingen.
 4. Ja, behalve "nieuwe technieken leren" voor zover dat niet hetzelfde is als het op peil houden van je vaardigheden voor je huidige beroep en huidige klanten. Tijd die je besteed aan opleiding voor nieuwe vaardigheden tellen namelijk niet mee voor het urencriterium Houdt er wel rekening mee dat je - zodra je niet meer voldoet aan de voorwaarden van de startersaftrek - je ook moet voldoen aan de aanvullende voorwaarde dat je minstens 50% van je tijd aan je bedrijf besteed (m.a.w. meer uren aan je bedrijf dan aan loondienst). Bij 3 dagen in loondienst is dat overigens nog wel goed mogelijk, maar houdt er wel rekening mee dat je die uren voor het urencriterium wel goed aannemelijk moet kunnen maken.
 5. Niet. Je kunt de risico's en jouw eigen aansprakelijkheid wel zo veel mogelijk beperken door een sample hier te laten testen bij een testinstituut én bij iedere batch/bestelling een steekproef te laten testen (omdat een volgende zending niet hetzelfde product, zelfde grondstoffen of zelfde productieproces hoeft te zijn) Maar uiteraard kost dat geld, en biedt het nog steeds geen 100% garantie. Vraag je dus vooral af of dit - of speelgoed überhaupt - een goed idee is om te importeren vanuit China als je niet het volume of de middelen hebt om batchgewijs te testen. (en laat ik die vraag alvast beantwoorden: nee)
 6. Private aanbieders passen selectie toe; ze hebben feitelijk geen keuze omdat er anders een oververtegenwoordiging is van slechtere risico's omdat de goede risico's zich minder vaak verzekeren. (Dat heet "averechtse selectie" en voor een duidelijke uitleg van dat begrip klik op deze link ) De AOV markt is een oligopolie met een tere balans tussen schadelast en premie waarin Arbeidsongeschiktheidsverzekeraars geen grote winsten boeken. In tegendeel: door de lage rentestand van nu moeten veel arbeidsongeschiktheidsverzekeraars hun tarieven zelfs gaan verhogen omdat ze hun (wettelijk verplichte) reserves voor het doen van langdurige uitkeringen te laag hebben ingeschat. Maar... niet iedere verzekeraar hanteert dezelfde drempels, of niet voor dezelfde doelgroep. En zo kan het dat ik de afgelopen maanden: 3 ondernemers die - rechtstreeks of via andere adviseurs - volledig waren afgewezen bij Allianz, Klaverblad en Achmea, een dekking elders aan kon bieden met een acceptabele gerichte uitsluiting 2 ondernemers die een uitsluiting psyche kregen bij Movir en Reaal Unim (*), schoon geaccepteerd (m.a.w. zonder uitsluiting) kreeg bij een andere verzekeraar Een ondernemer met een kankerverleden schoon geaccepteerd kreeg (na afwijzingen en uitsluitingen bij 2 andere verzekeraars) Een ondernemer met een ernstige reumatische aandoening geaccepteerd kreeg in een beperkte dekking (na 5 afwijzingen!) Een ondernemer met ADHD maar zonder medicijngebruik geaccepteerd kreeg in een startersvariant 2 ondernemers die niet privaat verzekeraar bleken tijdig het UWV vangnet laten aanvragen + optie voor een broodfondsconcept Kortom: acceptatie is ook een kwestie van goed advies, en weten met welke aandoening je waar nog wel kans maakt en waar niet. En vooral bij psychische klachten en ADD of ADHD is een verzekering met een lange wachttijd in combinatie met een broodfondsvariant die geen extra wachttijd voor psychische klachten kent, een goed passende dekking. (*) = 2 van mijn voorkeurspartijen, maar nogal streng op gebied van psychische klachten.
 7. Heb je over de eerste zin van de vraag heengelezen? Dit IS "neerleggen bij UWV Webcare" , die ook actief is op HL (en voor de zekerheid door mij ook via Twitter op deze vraag is geattendeerd) Bijkomend voordeel van deze manier van contact opnemen is dat andere ondernemers met dezelfde vraag er ook iets aan hebben (en dat ontlast UWV Webcare weer)
 8. Dan was de kans dat het wél een onverkomelijk probleem zou worden in ieder geval een stuk groter geweest. Ik heb er ooit een staatje van gezien: het aantal ondernemers dat een bepaalde periode zonder inkomen kan overbruggen/opvangen halveert zo'n beetje iedere 3 maanden. Een periode van 1 of 2 jaar is voor veel ondernemers dus al een onmogelijke opgave, laat staan 10 jaar of langer. Dat snap ik. Voor oudere ondernemers, ondernemers in zware beroepen (oa schoonmaak, zorg, bouw, nijverheid etc) én ondernemers met een medisch verleden zou een betaalbare verplichte basisverzekering wellicht een zegen zijn, en jij valt in alle 3 van deze categorieën .
 9. Zoals ik in mijn eerste reactie al aangaf: als je met alleen al het aantal facturabele uren boven de 1225-uur norm uitkomt, is aannemelijk maken eenvoudig. Maar lang niet bij iedereen (ik vrees zelfs: het merendeel van de ondernemers) is het zo makkelijk, al was het alleen al omdat veel ondernemers niet op uurtje-factuurtje werken. Het is dus niet een kwestie van hoeveel tijd je wilt besteden, maar hoeveel tijd je moet besteden gelet op de aard van je werkzaamheden, uurloon en de het aantal niet-facturabele uren dat je nodig hebt voor verantwoording van het urencriterium. Elk nadeel heeft zijn voordeel: de tijd die je besteed aan het vastleggen resp .verantwoorden van je uren voor het urencriterium, telt mee voor dat zelfde urencriterium
 10. Ik heb recent 3 woordmerkregistraties gedaan. De meest eenvoudige (Benelux 10 jaar, 1 klasse) kost € 244,- vrij van btw Edit: BOIP tarieven 2020
 11. Correct. Je moet de uren van het urencriterium aannemelijk kunnen maken bij een eventuele controle.
 12. Als jouw facturabele uren eenvoudig uit de facturen af te leiden zijn (uurloon x aantal uren = omzet) en deze uren al boven het criterium van 1225 uur uitkomen dan verwacht ik weinig problemen. Maar nu je aangeeft dat die die uren er "soms" opstaan en kennelijk dus soms ook niet, wordt het al lastiger. De rest van je uren is gebaseerd op - ongetwijfeld goede - aannames, maar daarmee voldoet je urenregistratie niet: die is dan al snel te algemeen en geconstrueerd. Gebruik dan geen programma. Dagelijks bijhouden in een papieren agendaatje kost mij 5-10 minuten per dag. Zeker als jij grote opdrachten heb en niet zoals ik ook veel kleine klusjes moet het voor jou een stuk sneller gaan.
 13. OpenKvK en de App maken gebruik van dezelfde data als KvK zelf, die dan - als het goed is - niet beschikbaar is... of je loopt het risico dat je verouderde informatie krijgt. Ik zou daarom juist bij dit soort dossiers in bewerking navraag doen bij KvK zelf.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept