Jump to content

Norbert Bakker

Moderator
 • Content Count

  15,620
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

Norbert Bakker last won the day on December 14

Norbert Bakker had the most liked content!

Community Reputation

1,385

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  innovatief ondernemen
  expert advies
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Sprout

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  - Open staan voor het versterken van elkaars netwerk op basis van wederzijdse reciprociteit.
  - Deskundig en objectief advies zoeken over risico's, arbeidsvoorwaarden en verzekeringen tegen volledig transparante beloning
 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemen is risico lopen; verstandig ondernemen is bewust en verantwoord risico lopen.
 • My opinion about innovation
  Innovatie is de motor van de evolutie.
 1. Ik neem aan niets, ik constateer slechts dat een van je verdere uitgangspunten niet leek te kloppen, en het leek me raadzaam jou (en overige toekomstige lezers) daarop te wijzen Ik laat het antwoord op jouw vragen graag aan anderen over (ben geen btw / MRB / BPM specialist) Ik ben overigens wel benieuwd naar die antwoorden en vooral of dit (heretiketteren) in deze situatie wel kan:
 2. Nee. Hardnekkig misverstand: het urencriterium is niet bepalend voor je IB ondernemerschap. Het urencriterium bepaalt alleen of je recht hebt op extra fiscale voordelen
 3. Ik wens en hoop voor iedereen van harte dat het zo is. Specifiek bij AOV is het na 10 jaar niet (de terugkeer van) de kanker zelf maar de behandeling destijds die het risico vormt. Zowel bestraling als Chemo is levensreddend maar wel een zwaar paardenmiddel dat soms na jaren tot nieuwe complicaties leidt. Het zou een goede zaak zijn als ook dat risico voor iedereen verzekerbaar wordt.
 4. AOV Update Minister Hoekstra van Financiën overweegt een Algemene Maatregel van Bestuur die het voor mensen die genezen zijn van kanker mogelijk maakt om hun ziekte te mogen verzwijgen voor verzekeraars als ze langer dan 10 jaar geleden genezen zijn verklaard. Dit doet de Minister op advies en verzoek van het Verbond van Verzekeraars en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties. Zo'n zogenaamd #Schoneleibeleid geldt al in Frankrijk en België. Hoewel het hier in eerste instantie gaat om overlijdensrisicoverzekeringen gaat de minister ook kijken naar verbreding naar andere verzekeringen zoals Arbeidsongeschiktheid (AOV) en uitvaart en naar andere aandoeningen zoals Hepatitis C en chronische ziektes. Goed nieuws dus voor (would be) ondernemers met een medische aandoening: naast een eventuele verplichte AOV worden de acceptatiemogelijkheden van private verzekeringen dus ook verruimd. Maar... voor wat hoort wat... als verzekeraars bepaalde risico's niet meer kunnen uitsluiten of individueel kunnen nivelleren met premietoeslagen, zal de risicopremie over de gehele linie moeten stijgen.
 5. Beste PConsultancy, Allereerst welkom op Higherlevel Alleen jouw werkelijke reiskilometers zijn aftrekbaar; 2 enkele ritten dus
 6. Wat bedoel jij met "in theorie"? Maak je die reizen daadwerkelijk? Zo te lezen niet namelijk, en is het een broodje-aap tip. Alleen daadwerkelijk gemaakte reiskosten kun je aftrekken, wat je "in theorie" doet is irrelevant
 7. Onzin, maar verder niet relevant: vraagsteller is al ingeschreven.
 8. Je kunt van alles (proberen) overeen (te) komen, maar dat betekent nog niet dat het ook handig en verstandig is. Zeker niet als je zaken wil afspreken waar de gekozen vennootschap en het daaraan gekoppelde belastingregime nu juist niet op is ingericht. hoop gedoe om dat al alleen in Nederland kloppend te krijgen, laat staan dat je te maken hebt met meerdere landen binnen en buiten de EU. Dat hebben 3 mensen voor mij al gedaan, te weten Roel, Ron en Shoptillyoudrop. En ondertussen heb je zelf nog wat extra haken en ogen toegevoegd aan deze "lightversie" En gaven die corporate en dat advocatenbureau daarbij ook specifiek aan dat dat ook handig en verstandig is vanuit een eenmanszaak en eentje die internationaal gaat opereren? Want naast een hoop juridische en fiscale haken en ogen vind ik dat ook uit risicotechnisch oogpunt niet erg verstandig. Uiteindelijk is er maar 1 persoon op deze aardbol die voor alles wat er mis kan gaan aansprakelijk is. Jij mag voor de spiegel gaan staan en 1 x raden wie dat is En verzekeren van operationele restrisico's (aansprakelijkheid voor beroepsfouten) wordt in deze samenwerkingsvorm ook erg omslachtig...zo niet onmogelijk door de gekozen samenwerkingsvorm. Hadden die corporate en dat advocatenbureau daar al over nagedacht?
 9. Hulde! Een fout erkennen betekent dat je er van geleerd hebt.
 10. Niet, want drie zaken kunnen niet: je kunt niet investeren in een eenmanszaak, je kunt geen aandeel in de winst geven van een eenmanszaak en je kunt geen winst verdelen in een eenmanszaak. Je hele uitgangspositie klopt niet. De eenmanszaak is niet de veilige en zeker niet de goedkope optie die je voor ogen had. De vorm volgt de functie, maar jij doet het nu andersom: alles probeer je passend te maken in die ene eenmanszaak, terwijl je nu al merkt hoeveel dingen daar gewoon niet of niet eenvoudig in gaan passen.
 11. Beste Clenn, allereerst welkom op Higherlevel! Inderdaad heel mooi en inspirerend. Maar nog mooier uiteraard om op enig moment zelf een yes-moment te kunnen delen Higherlevel heeft overigens - als je dat wilt - een speciaal topic waarin je jezelf kunt voorstellen: de grote voorsteldraad. En 10 januari is er ook een offline meeting, in de vorm van de jaarlijkse nieuwjaarsborrel
 12. Toestemming van wie? Wat bedoel je? Een patent heeft weinig tot niets te maken met toestemming voor verkoop. ( Maar als blijkt dat jouw fabrikant inbreuk maakt op het patent van een ander heb jij daar wel mee te maken)
 13. De vorm volgt de functie. En een goed samenwerkingsverband zet je vooral op door goede afspraken te maken over verdeling van eigendom, bevoegdheden, kosten en opbrengsten. Ik ben nu onderdeel van 2 samenwerkingsverbanden (1 internationaal, 1 vooralsnog nationaal) waarin ondernemers in wisselende samenstelling (cellen, teams) op basis van benodigde kennis, ervaring en contacten met elkaar samenwerken. Bij beide samenwerkingsverbanden wordt per project afgesproken wie de kar trekt, waar het (intellectueel) eigendom van merk, klant en concept ligt, welke resources nodig zijn, en hoe de kosten en opbrengsten verdeeld worden. Vervolgens is daar een passende ondernemingsvorm bij gekozen (in beide gevallen een Nederlandse BV als centrale organisatie met samenwerkingsovereenkomsten met de eigen ondernemingen van de cel- of teamleden)
 14. Eerlijk gezegd: juist dán snap ik jouw probleem met die vaste dienstverbanden niet. In onderlinge samenspraak is ieder dienstverband eenvoudig en goedkoop te beëindigen. Waarom zou een elders gewilde werknemer daar niet aan meewerken indien nodig en indien alles verder koek en ei is?
 15. Nee, dit is een oud indianenverhaal en bevat meerdere onjuistheden (zoals alleen al dat KvK-nummer) Maar als je je dan toch druk blijft maken om dat vermeende risico: kies dan voor een vermeend veiligere rechtsvorm zoals een BV en accepteer dat dat wel fiscale consequenties heeft.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept