Jump to content

Norbert Bakker

Moderator
 • Content Count

  15,226
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

Norbert Bakker last won the day on July 5

Norbert Bakker had the most liked content!

Community Reputation

1,295

Personal info

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  innovatief ondernemen
  expert advies
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Sprout

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  - Open staan voor het versterken van elkaars netwerk op basis van wederzijdse reciprociteit.
  - Deskundig en objectief advies zoeken over risico's, arbeidsvoorwaarden en verzekeringen tegen volledig transparante beloning
 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemen is risico lopen; verstandig ondernemen is bewust en verantwoord risico lopen.
 • My opinion about innovation
  Innovatie is de motor van de evolutie.
 1. @Muggepuut: zakelijke verzekeringen zoals bedrijfsaansprakelijkheid en (zakelijke) rechtsbijstand vallen allemaal onder je bedrijfskosten en verlagen daarmee je winst. AOV valt voor een eenmanszaak niet onder bedrijfskosten: die verzekering sluit je privé. De premie is overigens wel volledig fiscaal aftrekbaar, als "uitgave voor andere inkomensvoorzieningen" in je aangifte inkomstenbelasting. Dit biedt voordelen en nadelen: Een voordeel is dat een AOV je bedrijfswinst winst niet verlaagt, maar je belastingafdracht wèl. Dat is goed voor je cijfers én goed voor de MKB Winstvrijstelling, die door de AOV premie niet wordt verlaagd. Een nadeel is dat alleen de premie fiscaal aftrekbaar is, en de kosten voor advies en beheer van je adviseur helaas niet (meer).
 2. @Invorderingsbedrijf; dat wisten jullie al een tijdje, want jullie hebben diverse moderatoren en actieve leden van dit forum sinds 2015 bestookt met aansprakelijkstellingen. ( maar wellicht valt dat ook onder de noemer "de dialoog aangaan" )
 3. Dat is de zaak omdraaien. Waarop beroept de verhuurder zich bij het niet terugbetalen van de borgsom?
 4. Klopt, en voor rijscholen, taxi's en koeriersdiensten wordt het ook steeds duurder en moeilijker. Best bizar dat autoverzekeraars desondanks nog steeds verlies lijden. Prijs jezelf gelukkig. Tot nu toe heb je minder schade gehad dan dat je aan cascopremie betaald zou hebben.
 5. Slijtage en eigen gebrek valt niet af te dekken met verzekeringen Nee. Je moet wat een ondernemer wel of niet verzekert (of wel of niet kàn verzekeren) niet verwarren met het risico dat de klant loopt; dat zijn 2 verschillende zaken. De klant heeft een maximum eigen risico; de rest is ondernemersrisico. Een klant het volledige onverzekerde cascorisico laten dragen is onzin, daar maakt een rechter gehakt van. Los van de kosten van een cascodekking voor verhuurauto's: de meeste grote verhuurbedrijven verzekeren de meeste cascoschade sowieso al niet, maar dragen dat risico volledig zelf, want dat is (veel) voordeliger. Als ze al een verzekering hebben is dat alleen voor cumulatierisico's (hagel) en calamiteiten zoals brand en diefstal Norbert (voorheen manage large accounts van de grootste verzekeraar voor lease, shortlease en verhuur )
 6. @Marcel_, no problemo, maar desalniettemin dank voor je terugkoppeling!
 7. Die knal komt van een auto die uit de versnelling schiet. Vrijwel altijd slijtage, oa synchromering of schakelmof. Komt vaker voor bij huurauto's (die worden slechter gereden), en zeker niet te wijten aan 1 actie / 1 huurder. Ondernemersrisico voor de verhuurder, en daarbij maakt het overigens niet uit of er sprake is van consumentenhuur of B2Bhuur. Irrelevant. Een cascoverzekering sluit niet alleen slijtage maar ook eigen gebrek uit. Kansloos zonder diagnose direct na schade en een goed beeld van de situatie vóór schade.
 8. Nee, deze is niet nep. Verwar de wenselijkheid en de werkelijkheid aub niet. Deze rechtszaak is er gewoon geweest en staat ook op diverse openbare juridische bronnen beschreven.
 9. Beste Jelle, Allereerst welkom op Higherlevel! Via de branchevereniging Spirits NL . Op hun website staat onder het tabje "professionals" uitvoerige informatie over wetgeving. En bij vragen kun je uiteraard contact met ze opnemen
 10. Zie Burgerlijk wetboek, Boek 7 "bijzondere overeenkomsten", Titel 10 "Arbeidsovereenkomst", afdeling 9 " einde van de arbeidsovereenkomst", oa art 7:667 en 7:668a En leest ook de uitvoerige jurisprudentie hierover zoals deze uitspraak van de Hoge raad waarin zelfs een payrollingconstructie nog als voortgezet dienstverband werd gezien: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:HR:2016:2757)
 11. Dat alles heeft betrekking op schijnzelfstandigheid, niet op voortgezet dienstverband. Zodra je binnen 6 maanden en 1 dag een opdracht uitvoert voor je oud-werkgever die min of meer dezelfde werkzaamheden omvat als in loondienst, is er sprake van een voortgezet dienstverband; daarover zijn de berichten niet tegenstrijdig.
 12. Beste C-Nan, In aanvulling op Highio: binnen 6 maanden en 1 dag een opdracht aannemen voor een oud-werkgever - met inhoudelijk vrijwel dezelfde werkzaamheden als voorheen in loondienst - is geen schijnzelfstandigheid, maar een voortgezet dienstverband. Dat betekent bij controle dat de werkgever een naheffing +boete voor de werkgeverslasten en werknemersverzekering krijgt en jij je ondernemersvoordelen weer kunt terugbetalen. Niet raadzaam Dit alles valt te voorkomen, namelijk door een dienstverband elders aan te gaan: bijvoorbeeld detachering bij je oud-werkgever via een payroller (ben je in dienst van de payroller) of via een declarabele uren BV of uniforce concept. Beide opties hebben 1 groot nadeel gemeen: ze kosten een flinke klap geld en de eerste 6 maanden ga je dan zeker geen "buffertje opbouwen". Dat buffertje gaat er bij een opdracht van de oud-werkgever hoe dan ook niet komen, stel je daar alvast op in! Het alternatief dat Highio schetst: minder uren bij huidige werkgever in loondienst en daarnaast part time gaan ondernemen en elders opdrachten verwerven lijkt me daarom veel verstandiger.
 13. Beste Helene, eveneens welkom op Higherlevel! Voor een interimmanager is dat aantal opdrachtgevers niet per sé zaligmakend om aangemerkt te worden als zelfstandig ondernemer: het hebben van 1 langdurige opdracht is inherent aan het beroep. Voor een loodgieter of schilder bijvoorbeeld, zou het hebben van slechts 1 opdrachtgever gedurende langere tijd veel meer problemen opleveren omdat het daar veel minder hoort bij het beroep! Zolang je maar kunt aantonen dat je wel streeft naar meerdere (opeenvolgende) opdrachtgevers en je niet extreem lang bij 1 opdrachtgever aan de slag blijft loopt het wel los met dit criterium mits je wel voldoet aan de overige zelfstandigheidscriteria en er geen sprake is van een dienstverband: Geen dienstverband: er is geen sprake van gezag: je bent opdrachtnemer en voert de opdracht van opdrachtgever naar eigen inzicht uit er is geen sprake van loon er is geen verplichting tot persoonlijke arbeid: je kunt je bij ziekte of vakantie laten vervangen (al is het maar in theorie Overige zelfstandigheidscriteria: Je streeft naar winst Je loopt ondernemersrisico : oa de opdracht kan (voortijdig) stoppen, Je ben aansprakelijk voor je eigen beroepsmatige fouten (en je hebt dit evt verzekerd) Je wordt niet doorbetaald bij ziekte of arbeidsongeschiktheid (idem) Je werft nieuwe klanten en opdrachten. Je maakt reclame, adverteert of promoot je bedrijf (bijvoorbeeld via een website of je staat ingeschreven bij een interim-pool, opdrachtbemiddelaars etc)

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept