Jump to content

markvanzanten

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Amsterdam
 1. Je kunt ook gewoon met een idee beginnen. Gewoon doen en dan merk je vanzelf wel of het werkt. Anders het werkt (succes heeft) dan wordt het vanzelf leuk. Als het niet werkt ben je een ervaring rijker en een stap dichter bij wat je wel wilt. Een win-win situatie. Je leert alleen maar door te doen en succesvol worden met een idee op papier word je nooit ;) Succes!
 2. Beste J. Haan, Ik wil graag nog wat toevoegen. Tijd bijhouden is net als gebruiksvriendelijk en eenvoudig een breed begrip. Wat voor de een handig is, kan voor de ander omslachtig zijn. Dit geldt ook voor functionaliteit en flexibiliteit die uiteindelijk weer zorgen voor complexiteit. Zo hebben wij juristen en advocaten als klant van Factuurdesk die laaiend enthousiast zijn, maar er zijn ook advocaten die er niet zoveel aan vinden. Ik denk dat het goed is af te gaan op je eigen ervaringen en op basis hiervan iets te ontwikkelen. Uiteindelijk zullen de gebruikers met genoeg feedback komen om je product te optimaliseren. Succes!
 3. Een vriend van mij zit in deze business en bovenstaande informatie over het beschermen van formats klopt. Echter, wat je wel kunt doen is met je format naar een zender gaan en je idee uitleggen en zeggen dat je al een productiemaatschappij hebt. Eventueel laat je eerste een kleine pilot ontwikkelen door studenten. Pas als je de deal binnenkrijgt stap je, met het contract van de zender, naar een productiemaatschappij met het verzoek dit uit te voeren. De productiemaatschappij is dat gewoon een opdrachtnemer en niet meer in de positie jouw idee te kopiëren. Bovenstaande strategie heeft zich bewezen bij een paar bedenkers van formats.
 4. @Ino hoe weet je dat investeringsplein niet goed wordt bezocht? Ik heb even over het idee nagedacht en ben zelf eens betrokken geweest bij een online project om online ideeën binnen bedrijven zelf te verzamelen. Wellicht zou de aanpak niet het verzamelen van heel veel investeerders kunnen zijn, maar zorgen dat je focust op een kleine groep investeerders. Daarnaast moet je inderdaad veel mensen met ideeën verzamelen. Maar door een beperkt aantal investeerders (paar bedrijven als Philips, paar VC's, paar PI's) toegang te geven tot de ideeën behoud je exclusiviteit. Doel is om dan een paar successtories te realiseren, waardoor die paar investeerders bij voorbaat voor toegang tot een nieuw idee bereid zijn te betalen. Zonder dat ze bijvoorbeeld het idee al kunnen bekijken en de mensen met ideeën het risico lopen dat het idee gestolen wordt. Eventueel kun je deze investeerders een fysieke non-disclosure verklaring laten ondertekenen, wanneer ze lid worden van de website. Misschien heb je wat aan bovenstaande brainwave :) Ik wens je in ieder geval heel veel succes.
 5. Ben het eens met djluc; 50 bezoekers is te weinig om conclusies uit te trekken. Je kunt wel nu al proberen verbeteringen aan te brengen op basis van enkele regels. 1. Breng de call to action visueel duidelijk onder de aandacht: wat is het belangrijkste op de pagina en maak dit visueel ook het belangrijkste element (dus niet alleen een linkje in dezelfde puntsgrootte, maar bijvoorbeeld een button) 2. Toon wie je bent en wat jullie doen: wie is credit link en wat is hun staat van dienst (over ons pagina) 3. Toon testimonials en resultaten; wie hebben dit product gekocht en wat zijn de resultaten geweest of communiceer prominent de verwachte resultaten. Verder kun je (wellicht met grotere aantallen bezoekers) ook nog wat zaken testen. Een tip: Zet het contactformulier eens op de landingpage. Scheelt weer een pagina. Hoop dat je wat aan de tips hebt, maar nogmaals: 50 is te vroeg om conclusies te trekken. P.S. Logo is niet clickable en de cursor verandert niet in een handje in het menu.
 6. Ik luister zelf naar businessbooks die je online kunt kopen. Die zet je gewoon op je MP3 speler en je luistert onder het fietsen, tijdens de afwas en je hebt in drie dagen een boek uit. http://www.audible.com/adbl/site/audibleSearch/anonCategory.jsp?BV_SessionID=@@@@0655798845.1231597225@@@@&BV_EngineID=ccceadegehmkmjmcefecekjdffidfhn.0&oid=-8029&N=224 Drie aanraders: The 7 Habits of Highly Effective People (Unabridged) The Long Tail Made to Stick
 7. Ik hoop dat je snel een partner voor de webdevelopment en voor de financiering vindt. Wat ik tijdens de afgelopen jaren heb geleerd, als niet technisch persoon, is dat het lastig kan zijn om te bepalen of iemand echt goed is als je zelf weinig of geen kennis hebt op zijn vakgebied. Wellicht is het een idee om als je een technisch iemand hebt gevonden, een stukje code door te laten lezen door een andere programmeur.
 8. Die 60.000 is inderdaad de belastbare winst. Wij maken weinig kosten, maar zijn dus inderdaad van plan in 2007 te gaan investeren. Misschien is het inderdaad te veel gevraagd om dat bedrag af te romen, maar is er bijvoorbeel een manier om dit bedrag apart te zetten (in een andere onderneming of als een administratieve investering)?
 9. Daar heb je volledig gelijk in, natuurlijk. Maar waar ik eigenlijk naar op zoek ben zijn ervaringen van andere ondernemers, die op hun beurt ons tips kunnen geven. Dus wellicht kan iemand in een soortgelijke situatie ons verder helpen.
 10. Dag iedereen, In het afgelopen jaar hebben we met onze VOF 60.000 euro winst gemaakt. Nou hoeven we dat geld niet uit te keren, omdat we ervan uitgaan dat in 2007 we dit geld hard nodig zullen hebben. Als we niets doen in 2006, dan moeten (de VOF BTW en) de vennoten inkomstenbelasting betalen over die 60.000. Hebben jullie wellicht tips hoe we kunnen zorgen dat dit bedrag niet belast wordt, zodat we het in 2007 kunnen gebruiken? Bij voorbaat dank.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept