JeeGee

Junior
  • Aantal berichten

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door JeeGee

  1. Ik weet niet of het al ter sprake is gekomen, maar kun je deze maaltijden wel enige tijd zomaar ongekoeld (in de brievenbus) bewaren? Stel dat ik om 0900 bestel, de maaltijd wordt al om 1100 geleverd en wil deze pas om 1730 nuttigen (en ben ook pas op dit tijdstip in de gelegenheid om deze uit m'n brievenbus te halen), dit i.c.m. een buitentemperatuur van 30 graden. Kan dit zomaar? Is dit geen probleem?
  2. Nou eigenlijk meer een site als whois.net, maar dan dat het zoekresultaat van de url de gegevens van de webdesigner betreft.
  3. Gewoon even een gedachtespinsel: Waarom bestaat er geen "centrale" website waar alles webdesigners hun ontwikkelde websites (portifolio) kunnen plaatsen? Een site met een zoekfunctie waarmee je van een groot deel v.d. websites kan zien wie deze ontwikkeld heeft. Bestaat dit nog niet?
  4. @ Maarten: de gewichtsbesparing zorgt inderdaad nog eens extra voor een lager brandstofverbruik. Voor het doorspoellen is zogenaamde bleedair nodig. Dit is geconditioneerde lucht die voor verschillende systemen aan boord kan worden gebruikt. Deze wordt indirect geproduceerd (onder druk gezet) door de motoren. Hoe meer van deze bleedair wordt gebruikt, hoe harder de motoren moeten werken en dus hoe hoger de fuel flow is. Hoe ze dit getest / berekend hebben is mij een raadsel. In mijn ogen is een liter per keer ook aan de hoge kant.
  5. Daar heb ik ook al aan zitten denken, maar of dit nou zo'n slimme marketing actie is.....ik betwijfel het. Wel weer extra media aandacht, maar erg positief is het m.i. niet. Als ze er nou een duidelijke uitleg over hadden gegeven en dit hadden gekoppeld aan het feit dat ze indirect bijdragen aan een beter milieu....
  6. Begrijp me niet verkeerd, maar ik zie het introduceren hiervan ook totaal niet zitten. Er zullen zeker klanten wegblijven, puur vanwege de klantonvriendelijkheid. Het geeft alleen aan hoe intens luchtvaartmaatschappijen bezig zijn om kosten te besparen (op Ryanair's manier zullen meer passagiers voor vertrek naar het toilet te gaan). Met het brandstofverbruik van de motoren wordt zoveel als mogelijk efficient omgegaan, uiteraard heeft dit z'n beperkingen. Het brandstofverbruik van alle "randapparatuur" is redelijk stabiel en door een operator nog het best in de hand te houden (minder snel verspillingen wegens overmacht e.d.). Ik ben benieuwd wanneer ze overgaan tot het omroepen van reclameboodschappen door het vliegtuig!
  7. De kosten voor het eenmalig doortrekken van het toilet bedraagt ongeveer 1 liter brandstof (dit heeft China Southern enige tijd geleden onderzocht bron: http://www.guardian.co.uk/environment/2006/dec/01/travelsenvironmentalimpact.theairlineindustry). Over de gehele vloot kunnen de kosten hiervoor (vooral wanneer niet optimaal gehedgd is) behoorlijk oplopen, waardoor men logischerwijs wil compenseren. Het gevolg dat potentiele passagiers het als een minder betrouwbare maatschappij gaan beschouwen zal naar mijn verwachting in het uiterste geval van kleine en zeer tijdelijke aard zijn. Door maatschappijen zijn meerdere -voor passagiers- zichtbare aanpassingen gedaan waarbij ogenschijnlijk lage kostenbesparingen te behalen zijn. Naar mijn idee hebben deze er ook niet voor gezorgd dat passagiers hun vertrouwen in de maatschappij verliezen (in relatie tot safety).
  8. Goedemorgen, Iedereen bedankt voor het meedenken! Zelf zie ik het ook niet zitten om te stoppen met iets dat goed loopt. Ik moet de vraag voor mezelf misschien iets anders gaan formuleren. Het richten op de particuliere én zakelijke afzetmarkt zou betekenen dat ik verder moet uitbreiden (met de huidige capaciteit / beschikbare arbeid kan ik me niet op beide markten richten). Qua kwaliteit mag het één natuurlijk nooit ten koste gaan van het ander. Het is misschien ook een mogelijkheid om eerst volledig om te schakelen naar de zakelijke markt en zodra dit op de rails is gezet, er vervolgens weer de particuliere markt bijnemen (op het moment dat de middelen er zijn om deze uitbreiding te verwezenlijken). Wel zal dit tijdelijk ten koste gaan van particuliere klanten, maar dit zou je als investering kunnen zien. Investering in zekerheid om eerst op een nieuwe markt te focussen en niet meteen uit te breiden (met alle risico's van dien). Ik merk dat ik zelf toch veel antwoorden geef op m'n eigen vragen. Door het op papier te zetten word je misschien toch aangezet om er meer over na te denken. Ach, en dit topic blijft natuurlijk één grote reclameboodschap he!.............Geintje :) Groeten, Jeroen
  9. Ik kan me voorstellen dat klanten als architecten (in opdracht van projectontwikkelaars) een onderneming die (deels geïmporteerde) verlichting verkoopt aan particulieren én bedrijven, niet zeer serieus zal nemen. De focus op één enkele doelgroep lijkt er bij een dergelijke onderneming niet te zijn. Een enkel bedrijf kan niet álle markten bedienen. Het vertrouwen van mogelijke klanten neemt misschien af omdat de geleverde diensten / producten aan de zakelijke markt wellicht niet de core business betreffen. Zien jullie dit anders?
  10. Goedenavond, Aangezien mijn bijdrage op dit forum tot op heden minimaal is geweest, zal ik me kort voorstellen. Mijn naam is Jeroen, 25 jaar oud, en ben 10 maanden geleden van start gegaan met het leveren van interieurverlichting aan particulieren. Een rustige start gemaakt aangezien in den beginne de markt moest worden "aangevoeld" en de manier van verkoop "gefinetuned" moest worden (concreet: assortiment aanpassen, website wijzigen, advertentiemodellen aanpassen, etc.). De omzetten nemen iedere maand weer opnieuw toe, het gaat goed. Sinds ongeveer drie maanden komen er steeds meer bestellingen vanuit het bedrijfsleven. Installatiebureas, architecten, kleine zelfstandigen weten onze website steeds beter te vinden. Interesse wordt -door deze klantengroep- voornamelijk getoond in energiebesparende kantoorverlichting (al dan niet met de toepassing van LED). We krijgen steeds meer het idee dat deze vraag naar duurzame verlichting verder zal toenemen. Om die reden staan we op het punt om de particuliere afzetmarkt af te sluiten zodat we ons volledig op bedrijven kunnen richten. Uiteraard komt hier e.e.a. bij kijken. Onder andere het assortiment moet worden aangepast (waarbij we een band moeten gaan opbouwen met nieuwe leveranciers), de benadering van potentïele klanten moet veranderen (aanpassing website), er moet gekeken worden of we eventuele aanvullende diensten moeten / kunnen aanbieden (bijv. lichtplanning), etc. Nu kom ik voor een aantal vragen te staan: 1. Hoe zien jullie een aanpassing in de onderneming waarbij je de ene (oude vertrouwde) afzetmarkt helemaal afsluit en je vervolgens richt op een nieuwe afzetmarkt (waar nog nauwelijks ervaring in opgedaan is en daardoor relatief onzeker is)? 2. Indien we ervoor zouden kiezen om op beide doelgroepen te focussen (dus zowel particuliere als zakelijke klanten), zien jullie dan dat er van één v.d. doelgroepen bezwaren zouden kunnen ontstaan waardoor potentïele klanten afvallen? Het zijn misschien niet hele concrete vragen. Op dit moment vind ik het moeilijk om een goed beeld te krijgen van welke richting ik met m'n onderneming op moet. Onderzoeken, uitproberen, overdenken en relativeren moeten ervoor zorgen dat dit duidelijk wordt. Misschien dat jullie visie (vanuit de helikopter) een toegevoegde waarde voor me kan hebben en kom ik dingen tegen waar ik zelf nog niet aan gedacht heb. Alvast bedankt voor jullie reacties! Vriendelijke groet, Jeroen
  11. Dag Corendon, De Nationale Luchtvaartschool (www.NLS.nl) bood een aantal jaartjes geleden een opleiding tot verkeersvlieger (het grote brevet "frozen ATPL") in combinatie met een opleiding Airline Management. Dit gericht op vliegers die meer "achter de schermen" van een luchtvaartmaatschappij actief willen zijn. Ik kan op hun website alleen niets meer terugvinden hierover. Er zijn voorbeelden te noemen waarbij voorafgaand aan het oprichten van een luchtvaartmaatschappij personen werkzaam zijn geweest als verkeersvlieger. Het kan namelijk een goed vast basisinkomen verzorgen i.c.m. met veel vrije tijd waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld binnen de maatschappij waar je werkzaam bent kennis en ervaring op te doen in de vele verschillende vakgebieden binnen zo'n organisatie. Groeten, Jeroen
  12. Goedemiddag, Laatst werd mij een boek / infobinder aangeraden. Deze had "DGA" in de titel en ging voornamelijk over de wetgeving m.b.t. de B.V. Ook zou er regelmatig nieuwe informatie gestuurd worden om de binder up to date te houden. Heeft iemand enig idee wat ik bedoel? Bovenstaande kom ik op Google, Bol en HL niet concreet tegen. Bedankt voor jullie reacties.
  13. Goedemiddag, Met een eerder idee in dit topic ben ik aan de slag gegaan en heb inmiddels een wat concreter voorbeeld. Reclame als propje met een strikje huis aan huis verspreiden. Als bijlage heb ik een ontwerp toegevoegd. Ik ben benieuwd naar jullie meningen/suggesties hierover. Hoe zal dit ontvangen worden? Bedankt voor jullie reacties!
  14. Iedereen een gezond 2008 toegewenst! Hallo KleineBaas, bedankt voor je uitgebreide reactie. Misschien had ik het beter in een eerdere posting al aan kunnen geven, maar de mogelijkheid om te bestellen voor "de rest van Nederland" blijft bestaan. Op m'n website kom je na het invoeren van je postcode in de sectie van het filiaal dat levert in je regio (momenteel dus alleen postcode 1940 t/m 2199) of in een "algemene" sectie waarbij levering wordt gedaan door een externe distributeur. Uiteraard zijn de leveringscondities in dit tweede geval aangepast (o.a. vooraf betaling). In dit geval komt de besteldrempel voor de klant weer wat hoger te liggen, vandaar dat ik me voornamelijk richt op de regionale afzet. Het beschreven betalingsrisico is me duidelijk. De mogelijkheid van het betalen van de producten na het uitproberen ervan, pas ik dan ook alleen toe in eigen regio. Op deze manier is eventuele incasso vele malen makkelijker, omdat direct contact met de klant blijft bestaan en afstand geen rol speelt. Groeten Jeroen
  15. Twalevel, bedankt voor de tip. Hier zal ik eens naar op zoek gaan. Ook iedere woningprojectontwikkelaar geeft zijn klanten een map met informatie (ook met reclame). Omdat daar mijn klanten zitten, bekijk ik de mogelijkheden om daar tussen te liggen. Perry, ik vind het een hele logische vraag. Ik zal uitleggen waarom ik denk dat het (regionaal afzetten) kans van slagen heeft. Mijn webshop is niet helemaal als een standaard webshop. Door een aantal (voor de klant voordelige) items in mijn shop, probeer ik op regionaal niveau te bereiken wat andere shops op nationaal niveau (willen) bereiken. Met deze items doel ik op: - producten (in mijn geval verlichting) vrijblijvend en gratis op proef aanbieden, - indien de klant wil retourneren, worden geen verzendkosten gerekend, - indien besloten wordt om te kopen, wordt pas achteraf betaald, - klanten kiezen een datum en een tijdsblok (van twee uur) waarin ze de verlichting ontvangen, - persoonlijk contact met de klant (eventueel advies). - uiteraard zijn er dan nog de "normale" voordelen die elke webshop heeft (waarbij lagere prijzen een van de belangrijkste is). Ik spiegel m'n afzetgebied aan dat van de fysieke winkel (verlichtingspeciaalzaak). Deze heeft uiteraard ook een beperkt (in mijn geval nog kleiner) afzetgebied. Iemand in Amsterdam koopt niet snel verlichting in Haarlem. Uiteraard ontbreekt de groep van de passerende klant, maar nu zie je dat -met name in de wonenbranche- de winkels zich verplaatsen naar locaties waar deze passerende klant er ook niet meer is. Mensen gaan dus steeds meer bewust op zoek naar deze winkels, met name via internet. Daarbij komt nog dat de online verkopen steeds verder toenemen. Door de drempel - met behulp van bovenstaande items- zo laag mogelijk te houden om te bestellen, verwacht ik de omzet te kunnen vergroten. (Je zou kunnen zeggen dat ik min of meer tussen de fysieke winkel en webwinkel in zit). Hoewel dit helemaal off topic is, ben ik wel erg benieuwd hoe jullie dit zien. Kans van slagen of een volstrekt irrealistische gedachte? Groeten Jeroen
  16. Goedemiddag, Ik ben sinds twee weken online met mijn webshop voor de verkoop van interieurverlichting. Momenteel bekijk ik alle advertentiemogelijkheden. De volgende mediamiddelen heb inmiddels gebruikt of ga ik op korte termijn gebruiken: - advertenties huis aan huis kranten - redactiestukjes huis aan huis kranten - huis aan huis reclamefolders - online advertenties bij verschillende "wonen" websites als Funda Design. - Google - Gouden Gids Mijn afzetgebied is niet nationaal, maar regionaal. Op dit forum heb ik veel over reclamemogelijkheden gelezen, maar weinig over mogelijkheden specifiek in de wonenbranche. Zien jullie nog (mogelijk) belangrijke reclamemethoden in deze branche die ik misschien over het hoofd zie? Alvast bedankt voor jullie reactie!
  17. Bedankt voor je reactie! Zien andere HLers hier nog toegevoegde waarde in?
  18. Goed en origineel idee, msteer! Het is een oud topic, maar ben wel benieuwd wat jullie denken over hoe potentiele klanten zullen reageren op het volgende: - huis aan huis verspreiding van een opgepropt A4tje - op dit A4tje een text die relateert aan het feit dat het een propje is. (Iets als: "Wij weten wat er met reclameblaadjes wordt gedaan, daarom hebben wij u daarmee alvast geholpen. Toch willen we het volgende even onder de aandacht brengen......."). Het zal een korte, duidelijke en humoristische text moeten zijn. Daarna komt het "reclame onderdeel" - dit propje voorzien van een strikje o.i.d, zodat duidelijk is dat het geen afval is dat door de brievenbus werd gegooid. Hoe zou dit bij jullie worden opgevat? Zou het frustraties op kunnen wekken of zien jullie de humor er wel van in? Groeten Jeroen
  19. Zelf verwacht ik dat distributeurs hun leveringsvoorwaarden wat klantvriendelijker gaan maken. Onder andere door aan te geven wanneer bestelde producten geleverd worden, of door op afspraak te leveren. Ik heb dit extraatje ook aan mijn eigen "webshop" toegevoegd, omdat ik denk dat (de kritische) klant dit een voordeel vindt (het kunnen aangeven wanneer een product geleverd dient te worden binnen een tijdsblok van 2 uur). Het nadeel is dat ik alleen afstandgelimiteerd kan leveren met deze service. Hoe denken jullie over de ontwikkeling van deze leveringsvoorwaarden? Heeft - volgens jullie - bovenstaande service een toegevoegde waarde?
  20. Het HBD publiceert een onderzoek van Blauw Research, maar het is niet het lijstje naar waar ik op doelde. nadelen niet kunnen voelen en zien van product 34% verzendkosten 33% product niet direct in bezit 18% onzekerheid over levertijd 16% gebrek aan persoonlijk contact 15% geen bezit creditcard 13% onzekerheid over garantie 12% Bron: http://www.hbd.nl/view.cfm?page_id=6946
  21. Nummer 1: het feit dat klanten niet kunnen bepalen wanneer bestelde artikelen ontvangen worden, omdat ze afhankelijk zijn van organisaties als TNT. Ik dacht dat het een onderzoek was van het HBD van enige tijd geleden. Ik ga er even naar op zoek.
  22. Onverwachte verzendkosten aan het einde van het online aankooptraject is voor (potentiele) klanten ergernis nummer 2. Het lijkt me niet onverstandig om hier op in te spelen. Groeten Jeroen
  23. Bedankt voor jullie reacties! De nadelen liggen inderdaad voor de hand. Ik probeer een inschatting te maken of het mogelijk is om een netwerkje van meerdere kleine opslagunits met eigen distributiemogelijkheden te realiseren. Iedere unit is onderdeel van een franchisestructuur en verkoopt dezelfde producten. Even heel concreet: Kareltje heeft een part-time baan of in de middag/avond flink wat tijd over en wil graag wat geld bijverdienen. Kareltje heeft een garagebox waar hij redelijk wat spullen in kwijt kan. Hij koopt bij een bestaande webshop tegen inkoopprijs producten in, die hij in zijn regio (straal van bijv. 25 km) wil verkopen. Klanten bestellen via de webshop waar Kareltje zijn spullen inkoopt, voeren na het bestellen hun woonplaats in en kunnen vervolgens online kiezen wanneer ze de producten willen ontvangen (tijdsblokken die door Kareltje zijn opgegeven). Betalen gebeurt achteraf of bij aflevering. Op deze manier zit je een beetje tussen de "landelijke" webshop en de fysieke winkel in het centrum van de stad in. Mijn vraag is: kun je hetzelfde omzetten met zo'n beschreven unit (met dat afzetgebied van 25 km) als de fysieke winkel (welke ook een beperkt afzetgebied heeft)? En in hoeverre zou regionaal adverteren een voordeel kunnen zijn (zal dit effectiever zijn). Het bovenstaande blijft natuurlijk een beetje vaag. Ik zelf denk dat concrete antwoorden moeilijk te vinden zijn. Het e.e.a. zal ook veel afhangen van de soort aangeboden producten. Maar misschien dat jullie toch weer andere voor- en nadelen van een dergelijk concept zien. Tot straks!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.