Jump to content

SC2

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  sprout
 1. Mmm... Ik loop kennelijk achter... Lees ik net op Mobilecowboys.nl dat er zo'n 60 tot 70 MVNO's zijn! Op wikipedia wordt een actuele lijst bijgehouden.
 2. Nu doe je me toch tekort :o Nee hoor, er zijn ook nog veel zelfstandige bedrijven. Kijk maar eens op http://gsmshops.startpagina.nl/ Zoals ik al eerder schreef kun je via de groothandel abonnementen afsluiten bij de grote telecom-operators. Maak een mooie aanbieding waarbij je (een deel van) de operator-fee gebruikt om het toestel te subsidieren. Welk abonnement het beste bij jouw doelgroep past zul je zelf even goed moeten onderzoeken want met een belbundel van €50 per maand kun je denk ik niet aankomen. Een andere aanpak is om via een zogenaamde MVNO (Mobile Virtual Network Operators) je toestellen verkocht te krijgen. Er zijn er zo'n 20 op de NL-markt actief dus er zal er vast wel een tussen zitten die met jullie wil samenwerken. Onderstaand lijste is niet compleet en aan constante verandering onderhevig maar het helpt je op weg: AH Aspider Ay Yildiz Baron Call4Care Carey Debitel Habatel Hema Hi Lebara Lowcall Ortec Qick Rabobankmobiel Simyo Sympac (internationaal) Tele2mobiel Tommy telecom Trendcall UPC Mobile Yiggers Succes!
 3. Schreudje, Voor het wederverkopen van abonnementen kun je je melden bij groothandels zoals MCC, IngramMicro en/of Copaco mits je voldoet aan hun eisen. Internetverkoop en verkoop via clubwinkels lijkt mij voor jullie product een beter kanaal dan voor minimale marges aan de grote franchise-bedrijven te leveren. Succes!
 4. Telefonisch geld overmaken kan met iedere telefoon bij vrijwel iedere bank. Daar is geen nieuwe technologie voor nodig. Die additionele hardware is nodig om de veiligheid te kunnen garanderen maar zal uiteraard geïntegreerd moeten zijn in de mobiel om algemeen geaccepteerd te worden. De integratie van de PINPAS in de mobiele telefoon in de vorm van een RFIDTAG is pas een eerste stapje. Ik vermoed echter dat er op hoger niveau iets heel anders aan de hand is. In landen waar het banksysteem niet zo goed is ontwikkeld als bij ons, wordt beltegoed al jaren als betaalmiddel gebruikt. Ik denk dat de actie van de Rabobank om zelf telefonie aan te bieden en betalen met de mobiel mogelijk te maken, danook vooral als een strategische zet moet worden gezien. Immers, waarom zouden de telecomoperators niet gaan bankieren via de telefoonrekening ? Het verbaast mij dan ook dat andere banken niet met soortgelijke initiatieven bezig zijn, Althans, ze treden er nog niet mee in de openbaarhied. Voor de klant is het voordeel vooralsnog, zoals terecht opgemerkt door Extax!, maar zeer beperkt. Mobiel bankieren is bovendien technisch gezien allang mogelijk met een Smartphone in combinatie met PINPAS en CARDREADER. Het werkt alleen allemaal nog niet zo handig en ook de veiligheid van de verbinding vormt (nog) een probleem. Maar dit wordt met de nieuwe generatie mobiele telefoons opgelost en dan wordt vanzelf de wens van Extax! ingevuld. ;)
 5. Met een pinpas is de kans toch aanzienlijk kleiner... Precies, zo spannend is het helemaal niet!! De pincode wordt gewoon ingetoetst op het kastje bij de kassa zoals nu ook gebeurt. Shotcode doet niet meer dan een foto van een QR-code (soort barcode)vertalen naar een webadres en vervolgens opent automatisch de betreffende website op je mobiele telefoon.Een geweldig marketinginstrument om print en digitaal met elkaar te verbinden. Voor financiële transacties lijkt het mij echter minder geschikt juist vanwege het veiligheidsaspect. Een combinatie van NFC/Banksoftware en Shotcode in je mobiel creëert echter zeer veel nieuwe mogelijkheden Je kunt dan letterlijk een kaartje kopen door de shotcode met je mobiel te fotograveren en te betalen door je pincode op je mobiel in te toetsen. Kan het patent van Christien (http://v3.espacenet.com/origdoc?DB=EPODOC&IDX=NL1002162C&F=0&QPN=NL1002162C) wellicht ook nog toegepast worden ?
 6. Ik neem aan dat jij meer weet van de onderliggende techniek dan ik. Maar als dit een probleem is dan zal de industrie daar wel een oplossing voor vinden.
 7. Hier speelt de zelfde problematiek als bij QR-codes zoals shotcode namelijk een gebrek aan toestellen waarin de technologie is ingebouwd. Ik vraag mij ook af of het zover komt dat alle mobiele telefoons van NFC technologie voorzien zullen worden. Daarnaast moet er nog een oplossing bedacht worden voor het geval de batterij leeg is. Ik zie een oplossing door een rfid-tag in de SIMCARD op te nemen.De kassa "leest " de rfid-tag en vraagt om een pin-code. Dit werkt ook als de batterij leeg is. Wil je bankieren met je telefoon zonder zo'n cardreader voor je pinpas te gebruiken, dan moet je een speciale NFC-ready telefoon aanschaffen.De bank-software kan gedownload worden en/of pre-loaded op de SIMCARD geïnstalleerd worden. Alleen speelt hier weer de problematiek van tig verschillende besturingsystemen en hardware-configuraties die allemaal om een eigen softwareversie vragen. Een oplossing: De industrie minimale hardware-standaarden laten afspreken waaraan iedere mobiele telefoon dient te voldoen en besturingsysteem/software preloaded op de SIMCARD plaatsen. .
 8. De test wordt uitgevoerd door de Rabobank en C1000 samen met een paar technologie partners. Ze gaan gebruik maken van Near Field Technologie (http://nl.wikipedia.org/wiki/Nfc) Zie ook: http://www.planet.nl/planet/show/id=118880/contentid=807828/sc=608eb4
 9. Wat voor test is dat? Bluetooth? Ik heb net even gezocht maar ik kan het bericht niet meer terugvinden. Het gaat om een kassasysteem waarbij kassa en gsm met elkaar communiceren. Volgens mij gewoon via het gewone gsm netwerk dus 900-1800 gHz, en dus niet via bluetooth, maar helemaal zeker ben ik daar niet van. Ik geloof dat ik zrski getipt had vanwege de potentiele fraudegevoeligheid van het systeem, er gaat immers data heen en weer. Met een sniffer zou je misschien gegevens kunnen ontcijferen. Dus dacht ik , he shotcode op het kassascherm, gsm camera richten en dan gaat er geen betalingsinformatie heen en weer. Niemand heeft iets aan de data die de shotcode weergeeft, een ander kan het hooguit betalen voor je. Als ik de nformatie nog terug kan vinden laat ik het weten. Ik open even een nieuw draadje "Betalen met Mobiel"zodat we on topic blijven. Edit: draadje staat hier: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=26;action=display;threadid=14557
 10. Persoonlijk geen ervaring maar omdat ik die markt in de gaten houd, weet ik dat de banken overgaan naar een nieuw systeem. Let er dus op dat je niet met ouwe meuk wordt opgescheept! Geknipt en geplakt van www.ccv.nl Arnhem, 11 december 2006 - CCV, marktleider op het gebied van elektronische betaalsystemen, maakt vandaag bekend dat zij nu een compleet portfolio PINautomaten heeft die voldoet aan alle nieuwe (inter)nationale standaarden. CCV is daarmee de eerste leverancier in Nederland die PINautomaten kan aanbieden die klaar zijn voor de toekomst. Het portfolio dat gereed is omvat een geïntegreerde oplossing die gekoppeld kan worden aan kassasystemen, twee baliemodellen en een mobiele PINautomaat. Al deze automaten zijn bovendien voorbereid op ondersteuning van PINnen via een chip in de betaalpas in plaats van de huidige magneetstrip. Er zijn momenteel veel veranderingen gaande in het betalingsverkeer, die ook consequenties hebben voor de Nederlandse consumenten en winkeliers. De belangrijkste verandering is de invoering van de EMV-standaard. De EMV-standaard is door Europay, MasterCard en Visa opgesteld om het betalingsverkeer veiliger te maken door de magneetstrip op betaalkaarten te vervangen door een chip. Dit proces is voor creditcards inmiddels al in volle gang. Echter, niet alleen de betaalpassen, maar de gehele keten in het betalingsverkeer, inclusief betaalautomaat en transactieverwerking, wordt aangepast. Om EMV-klaar te zijn, moeten PINautomaten tevens voldoen aan verschillende veiligheidseisen die zijn opgesteld door grote partijen in het betalingsverkeer. De nieuwe automaten van CCV zijn als eerste voor al deze normen gecertificeerd. Zo heeft Equens, het voormalige Interpay, samen met het Belgische Banksys het Common Terminal Acquiring Protocol (CTAP) ontwikkeld. CTAP is een nieuwe technologie in Nederland voor betaalautomaten van de toekomst en is bedoeld als open standaard, waardoor betaalautomaten ook op andere payment processors kunnen aansluiten. Technisch biedt de standaard een antwoord op de invoering van EMV. Currence, merkeigenaar van de betaalproducten PIN en Chipknip, heeft onlangs het PCI+ certificaat ingesteld voor PINautomaten om fraude met PINnen en chippen tegen te gaan. Ook voldoen de CCV betaalautomaten aan het ICT Milieu Keurmerk en de nieuwe RoHS-richtlijnen. Deze laatste gelden per 1 juni 2006 en staan voor de beperking van gevaarlijke stoffen, zoals lood en cadmium, in elektrische en elektronische apparatuur.
 11. Nokia gebruikt voor haar Channelprogram de volgende service: A D&B® D-U-N-S® Number is a unique nine-digit sequence recognized as the universal standard for identifying and keeping track of over 92 million businesses worldwide. For more information and to request a DUNS number click here: http://www.dnb.com/US/duns_update Is dit wat je zoekt?
 12. Kwam deze vandaag tegen: http://www.smsconnect.com/front/index.php Lijkt mij een hele simpele oplossing om een SMS dienst op te zetten.
 13. Zoek eens op de duitse google : http://www.google.de/search?hl=de&q=%2Bpremium+%2Bsms+&btnG=Google-Suche&meta=cr%3DcountryDE Dit lijkt mij een kandidaat: http://www.dtms.de/index.php?cccpage=209 En lees dit eens (zoek in document op SMS) http://www.leinert.com/mcommerce/ En laat even weten of dit je geholpen heeft!
 14. Zie PM voor adresgegevens. Maar als ik jouw was zou ik eerst een goed plan uitwerken, snel een protoype,maken en goed nadenken over hoe je de samenwerking met Rabomobiel zou willen vormgeven. Succes!
 15. Ach, als DTO nu nog geen contact met Christien heeft opgenomen,is het hun eigen schuld ... En ik wil ze ook nog wel wat vertellen over remote lock en remote wipe.. .
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept