• 0

de overheid als eerste klant

Hallo,

 

Ik heb een product dat gegarandeerd aanslaat op de markt. Het gaat om een beveiligings product die nog niet is op gedoken in de EU. Aangezien ik dit NIET heb uitgevonden (dus ook geen rechten aan kan geven) wil ik het eerst bij de staat leggen. Zodat hun eerst mijn producten kopen waarna ik het aan de "gewone markt" kan verkopen. Ik doe dit omdat anders meerdere bedrijven mijn id makkelijk kunnen overnemen en met de eer er vandoor kunnen gaan.

 

Mijn vraag is nu hoe ik het beste kan aan pakken om contact op te nemen met het ministirie van veiligheid. Een email stuuren werkt niet echt. Iemand misschien tips voor mij ?

 

Groeten jimmy

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

21 antwoorden op deze vraag

 • 0

Een product verkopen aan de staat beschermt een idee niet.

 

Los daarvan, een ministerie van veiligheid bestaat niet. En als het zou bestaan dan koopt het geen producten omdat jij een idee wilt beschermen. En als het zou inkopen dan is dat via een aanbestedingsprocedure (afhankelijk van de hoogte van het bedrag etc.)

Link naar reactie
 • 0

Hallo,

 

U begrijpt het verkeerd. Het is niet om mijn product te beschermen. Als ik mijn producten kan verkopen aan de staat dan kan ik er veel verkopen. Als ik meteen aan groothandelaren ga verkopen kunnen hun het verkopen aan de staat dat wil ik dus voorkomen !

 

gr

Link naar reactie
 • 0

Beste jimor,

 

Ik heb dit onderwerp verplaatst naar businessplanning.

 

Uit je hele verhaal blijkt dat je nauwelijks tot geen ervaring heb op het gebied van ondernemen, en ook nog eens geen sjoege van contact leggen met de klant.

Daaruit destilleer ik dat je geen enkele kennis van de markt hebt, en daarmee heb je dus ook geen idee wie je klant is.

Je rept zelf over het ministerie van veiligheid, terecht werd al opgemerkt dat we een dergelijke ministerie niet hebben.

Je zult snel ontdekken dat er naast het Ministerie van Juistitie mogelijk ook Defensie, Algemene Zaken, EZ en Binnenlandse Zaken onder je mogelijke afnemers kunnen vallen en misschien ook nog wel verkeerd en onderwaterstaat.

 

Met deze onprofessionele houding zul je never nooit bij een ministerie binnenkomen.

 

Mijn advies, zorg dat je als een kleintje een exclusief contract krijgt voor verkoop van dit product binnen Nederland en eventueel de buurlanden.

Als je dat op poten hebt gezet, en je hebt afnemers dan zou ik eens gaan praten met de overheid, je hebt dan een stukje trackrecord, en ook een (kleine) organisatie die het product ondersteunt.

 

Link naar reactie
 • 0

Ik heb een product dat gegarandeerd aanslaat op de markt.

 

Heerlijk dit, dit doet me altijd denken aan die fameuze woorden van Jos Staatsen: "We gaan iets nieuws beginnen". Ook toen hoorde je vaak dat het gegarandeerd zou slagen....

 

Maar goed, ik denk dat je moet proberen uit te zoeken welke ambtenaar verantwoordelijk is voor het product dat je wil verkopen. Als je dat weet zou ik eens contact opnemen voor een persoonlijke afspraak.

 

Groet, Martin

Link naar reactie
 • 0

@jimmy: uit je post spreekt veel onwetendheid ...

 

Ik vermoed dat wanneer je te verkrampt omspringt met de "kans" die jij nu ziet, je er helemaal geen vruchten van zult gaan plukken.

 

Misschien is het een idee om eens te gaan praten met mensen die meer ervaring hebben in het ondernemen, die je kent of die een onafhankelijke positie (b.v. KvK) innemen.

 

Lichtpuntje is dat je je weg hebt weten te vinden naar dit forum, in ieder geval een indicatie van eigen initiatief en interesse. Dus neem de goedbedoelde adviezen en tips ter harte en doe er je voordeel mee.

 

Succes!! Ard

Link naar reactie
 • 0

Hallo,

 

bedankt voor jullie reacties. Ik weet zeker wel waar ik mee bezig ben en dus ook goed over de markt waar ik in zit! Ik heb idd weinig ervaring met ondernemen (ben immers 20 jaar jong). Aan de andere kant wil ik ergens beginnen! het product wat ik immers al thuis heb is zeker een marktdoorbraak, daar hoef ik niet aan te twijfelen. Ik heb hier natuurlijk met meerdere mensen over gehad in de familie en omgeving die er zeker van zijn dat dit product goed verkocht zal gaan worden.

 

Buiten deze feiten weet ik ook dat ik te "amateuristies" ben om bij het ministerie aan te kloppen. Ook wordt er gezegt dat het ministerie van veiligheid niet bestaat. Dit heb ik fout weergeven want ik heb het over Ministerie van binnenlandse zaken en koninkrijks relaties.

 

Inmiddels heb ik deze site gevonden http://www.minbzk.nl/organisatie/inkoop Waar ik verdere informatie vind !

 

Ik hoop dat jullie begrijpen dat ik hier aan jullie raad vraag omdat jullie veel meer ervaring hebben en omdat ik graag dingen leer van jullie!

 

Groeten

Link naar reactie
 • 0
het product wat ik immers al thuis heb is zeker een marktdoorbraak, daar hoef ik niet aan te twijfelen. Ik heb hier natuurlijk met meerdere mensen over gehad in de familie en omgeving die er zeker van zijn dat dit product goed verkocht zal gaan worden.

 

Leg ons dan eens uit waarom ondernemers en professionals in de betreffende branche dit product nog niet ontdekt of ontwikkeld hebben.

 

ik graag dingen leer van jullie!

 

Neem van ons aan dat je niet makkelijk iets verkoopt aan de rijksoverheid, tenzij je dubieuze contacten hebt met een minister of topambtenaar ;D

Link naar reactie
 • 0

Zoals renep hiervoor ook al opmerkt zul je bij verkopen aan de overheid tegen aaanbestedingsrechtelijke vraagstukken aanlopen. Bij ministeries ligt deze grens op € 137.000,- voor leveringen en diensten. Voor andere overheidsinstanties liggen de drempel op € 211.000,- Boven deze drempelbedragen is de overheid verplicht om een Europese Aanbesteding uit te schrijven. Dit betekent met zoveel dat andere geinteresseerde aanbieders in de Europese Unie mee moeten kunnen bieden. Ook onder de drempelbedragen heeft een aanbestedingsplichtige rekening te houden met de beginselen van het gemeenschapsrecht, in het bijzonder voor wat betreft het transparantiebeginsel en non-discriminatie.

 

Het voert te ver om hier een hele aanbestedingsstrategie te bespreken. Om een lang verhaal kort te maken merk ik het volgende op:

 

Wanneer je de overheid als launching customer wilt gebruiken met als doel om een bepaald product in bulk te slijten dan zul je ongetwijfeld tegen aanbestedingsrechtelijke problemen aanlopen, direct dan wel indirect.

 

Jij kan jouw product presenteren, wanneer de interesse er is zal de inkoper van BZK al snel tot de conclusie komen dat hij gehouden is om dit aan te besteden. Aanbestedingen starten met een aankondiging en zie daar, jouw idee is wereldkundig. De aankondigingen worden namelijk op openbare plaatsen gepubliceerd zodat ook andere gegadigden daarop kunnen inschrijven. Dan mag je alsnog de concurrentie aangaan met andere - al dan niet vergelijkbare - producten of aanbieders.

 

Wanneer je een idee of product wil afschermen dan kun je proberen om de exclusieve distributierechten te verkrijgen, maar ook daar is wel het één en ander op af te dingen.

jurist - interim manager legal - maar bovenal ondernemer 4legal ||legalalert | JuridischActueel |

Link naar reactie
 • 0

@jimmy, ik heb maar eerst ff je karma op 0 gezet .... negatief karma zou wat mij betreft niet bestaan ....

 

Dat je familie positief is, is logisch, zij gunnen jou je succes. Daarom is het met name voor je zelf denk ik heel erg goed om je idee eens voor te leggen aan iemand die dat kritischer bekijkt.

 

Ga met mensen praten over je idee/product. Als er kansen zijn moet je ze grijpen, te lang wachten kan er ook toe leiden dat een ander jou te vlug af is.

 

;) Ard

Link naar reactie
 • 0

Tja, volgens mij is de toegevoegde waarde van een groothandel, dat ze klanten hebben die jij niet hebt. Er is vast een groothandel in jouw branche gespecialiseerd in de overheid (zoals wij die noemen).

 

Als je "de Staat der Nederlanden" wil benaderen, kun je altijd proberen een brief te sturen naar de koningin. Zij is immers staatshoofd.

 

Voor de rest kan ik je aanraden voorlopig niets te investeren in je business. De kans dat je het geld kwijt bent is bijna 100%. Je moet er eerst achter zien te komen hoe zakendoen in het algemeen en zaken doen met de overheid in het bijzonder in elkaar steekt. Leeftijd hoeft geen belemmering te zijn. Gebrek aan inzicht is dat wel.

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account

Hej

 

Misschien heb ik er overeen gelezen, maar volgens mij niet.

 

Jij hebt het product dus niet uitgevonden, wie wel eigenlijk? Misschien kan je samen met diegene afspraken maken in plaats van overhaast te handelen wat je waarschijnlijk meer zal doen verliezen dan alleen inkomsten maar ook contacten en je drive. Laat diegene het product vatsleggen en jij zorgt voor de verkoop. dat zou betekenen dat jij een uniek product hebt en de uitvinder automatisch inkomsten genereerd.

 

Indien je een peiling houd onder vrienden, familie en buren dan pakt deze altijd positief uit. Wat vaker in de realiteit niet zo is. Doe wat met de meningen van mensen die kritisch over je manier van verkopen en het product zijn, daar wordt je beter van. Niet van de mensen die zeggen dat het goed en leuk is.

 

Succes ermee.

 

& hou ons op de hoogte als je wil

 

 

Link naar reactie
 • 0

Als je product een "marktdoorbraak" is, dan zou ik zeker niet bij de overheid beginnen. Die kopen nooit nieuwe dingen. Ik heb daar enige ervaring mee. Commerciele bedrijven kunnen sneller beslissingen nemen, en die hebben meer visie (je kunt "sneller" en "meer" ook weglaten uit deze zin).

;D

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
 • 0

offtopic:

Als je product een "marktdoorbraak" is, dan zou ik zeker niet bij de overheid beginnen. Die kopen nooit nieuwe dingen. Ik heb daar enige ervaring mee. Commerciele bedrijven kunnen sneller beslissingen nemen, en die hebben meer visie (je kunt "sneller" en "meer" ook weglaten uit deze zin).

 

Vind je het gek als Het hele management team om de 4 jaar verandert, met een hele andere insteek en hele andere doelen... Eerst puinrapen van voorgaande jaren en dan nog zoveel mogelijk dingen doen om een beetje invloed te hebben op de aankomende verkiezingen, een vicieuze cirkel. En altijd die drang om hun eigen stempel erop te drukken...

 

ontopic: kan je niet eens wat meer informatie geven over het type product, en welke behoefte het vervult? Zodat we meer snappen wat nu de bedoeling is, en dat we kunnen meedenken over de beste aanpak?

 

succes,

 

Jappe

Link naar reactie
 • 0

Hallo,

 

harstikke bedankt voor deze reacties! ik heb inmiddels al een groothandel gevonden die zeer geintereseerd is in mijn product. Om iets meer over mijn product te vertellen: Het gaat hier om usb sticks die naar bijv verlies of diefstal niet te gebruiken zijn door andere alleen JIJ of andere gemachtigen kunnen dat.

 

Dit gaat overigens niet dmv een wachtwoord.

 

Groeten en bedankt !

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account

Dit is inderdaad niet zo nieuw en spannend als ik verwacht had. maar valt inderdaad goed aan te verdienen. Hoewel veel van die systemen natuurlijk niet veiliger zijn want dat ligt echt aan de personen.

 

Niemand kan in een onbeschermde usb stick komen als je hem gewoon meeneemt uit je huurauto. zo simpel is het.

 

Die beveiligde zijn binnenkort ook te kraken en dan komt het weer op de personen aan.

 

Succes met die groothandel

 

 

Link naar reactie
 • 0

Hoi,

 

bij Defensie wordt overigens ook flink gebruik gemaakt van Blackberries waar DTO dan ook niet echt vrolijk van wordt..............

het wachten is op de eerste ' gevonden' Blackberry met wat leuke telefoonnrs ; )

 

GJ

 

Ach, als DTO nu nog geen contact met Christien heeft opgenomen,is het hun eigen schuld ...

 

En ik wil ze ook nog wel wat vertellen over remote lock en remote wipe..

.

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wie is er online?
  4 leden, 113 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 80.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.