malamut

Legend
  • Aantal berichten

    528
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door malamut

  1. Vroeguh was er een home-knop onderaan waarmee je terug kon klikken naar de lijst met niet gelezen items/actuele inhoud. Ik mis die knop nu. Ik krijg het ook niet voor elkaar om rechtstreeks te springen naar het eerste ongelezen bericht vanuit actuele inhoud/ topics . Ik zou het prettig vinden al hl.nl weer rechtstreeks naar de lijst met actuele inhoud zou verwijzen. HL in de adresbalk typen tikt nog steeds sneller dan een bladwijzer aanklikken.
  2. Ik wil vooral aandacht voor het feit dat het met crowdfunding ook gruwelijk mis kan gaan.
  3. Ik verwacht geen antwoord hier. Mijn posting is bedoelt als waarschuwing.Ik heb de laatste regels van mijn posting nu bovenaan gezet...
  4. Ik heb in april afscheid moeten nemen van een dierbare vriend die besloten heeft uit het leven te stappen. De crowdfundingsactie in 2012 was een enorm succes...de financiële afgrond bleek echter dodelijk... Waarom wordt er in de scan niet gevraagd of de ondernemer bereid is het risico van hoofdelijke aansprakelijkheid te accepteren voor de gehele lening inclusief de kosten van verhaal ? Geldvoorelkaar.nl stelt bijvoorbeeld: Geen garantie op uw investering Geldvoorelkaar.nl verplicht zich ertoe alles te doen wat in haar vermogen ligt om openstaande vorderingen van leners na te laten komen. Mocht onverhoopt een vordering door Geldvoorelkaar.nl oninbaar blijken te zijn dan zal de vordering overgedragen worden aan een gerechtsdeurwaarder. De kosten hiervan zijn voor rekening van geldnemer, indien verhaalbaar. Als de geldnemer niet aan deze kosten kan voldoen zijn de gemaakte kosten voor rekening van de investeerders (zie artikel 13.5 van de Algemene Voorwaarden). ... Zekerheden Indien er een krediet wordt verstrekt gaan we in beginsel altijd uit van hoofdelijke aansprakelijkheid voor rechtspersoon en natuurlijk persoon. Ook als de rechtsvorm van de gefinancierde partij een B.V. of een N.V. is, tekenen de bestuurder(s), eigenaar(s), vennoten of relevante aandeelhouders in beginsel mee voor hoofdelijke aansprakelijkheid voor de nakoming van de verplichtingen die voortvloeien uit de lening. Op de Overeenkomst Lening zal hiervoor separaat getekend moeten worden. Zie hiervoor ook de concept Overeenkomst Lening op onze website. Als op deze regel een uitzondering wordt gemaakt, wordt dat altijd expliciet in de pitch vermeld.
  5. Dus 100 'klikkers' (bezoekers), kost je 15euro, en wat levert het op.... misschien veel minder (afhankelijk wat je verkoopt en met wat voor een marge) Weet je zeker dat al die klikkers potentiële kopers zijn ? Voor steeds meer webwinkels verzameld mijn bedrijf namelijk prijs- en rankinginfo (competitive intelligence) op de diverse Nederlandse en internationale prijsvergwlijkingsistes. Afhankelijk van de klantvraag moet er soms ook detailinfo verzameld worden waardoor automatisch "kliks" gegenereerd worden zonder dat daar een potentïele koper tegenover staat! Van mijn klanten weet ik dat minmaal een top 5 positie op prijsniveau noodzakelijk is om enige conversie te realiseren. Vervolgens zijn zaken als actuele voorraad, reviews, extra's, etc,. bepalend bij welke webwinkel er uiteindelijk gekocht wordt.
  6. M.b.t. teksten en foto's was de rechter zeer expliciet in het kortgeding tussen Jaap.nl en stichting baas in eigen huis: Maximaal 155 tekens plus een "tumbnail" van 194 bij 145 pixels. M.b.t. video bestaat voor zover ik weet nog geen jurisprudentie. YouTube heeft wel een aantal rechtzaken tegen zich lopen maar dat is volgens Amerikaans recht.
  7. M.b.t. auteursrechten en databankrechten verwijs ik graag naar recente jurisprudentie van www.Jaap.nl vs Stichting baas in eigen huis (Funda/NVM) www.Gaspedaal.nl vs www.autotrack.nl (Wegener) www.Openbareverkopen.nl vs www.veilingnotaris.nl. In alle zaken lopen voor zover bij mij bekend nog bodemprocedures maar op rechtspraak.nl is al veel interessante info te vinden. Het embedden van (delen van) webpagina's en/of video's via clipping technieken (browser in een browser) is niet specifiek behandeld en volgens mij nog zeer interessant juridisch materiaal.Als de content immers niet gecopieerd wordt maar rechtstreeks doorgelinkt vanuit de bron naar de ontvanger dan is er naar mijn mening in technische zin geen sprake van schending van auteursrechten. Er wordt door de derde partij immers niets gekopieerd en/of vermenigvuldigd. (de ethische discussie laat ik even buiten beschouwing maar mijn persoonlijke mening is dat als een 3e partij eraan verdient cq de zender er minder inkomsten door verkrijgt, er een financiële regeling getroffen zou moeten worden).
  8. @Denarius Vanuit juridisch oogpunt is mijn link wellicht niet interessant maar het geeft wel houvast in de samenwerkingsgesprekken. Ik ben niet uit op een juridisch waterdichte samenwerkingsovereenkomst (voortschreidend inzicht) maar als je met een relatief onbekende gaat samenwerken, is het mijn inziens wel goed dat je van te voren een aantal heikele onderwerpen hebt besproken. @extax Volgens mij is nog nooit een bedrijf groot geworden via een democratisch beslissingsmodel. Daarom juist geen 50/50 verdeling. Mijn partner is het hiermee eens dus dat is verder geen probleem. We willen beiden duidelijkheid creëren naar elkaar toe en dan is zo'n 10 punten lijstje gewoon erg handig. Planning en ontwikkeling loopt tijdens dit proces overigens gewoon door.
  9. In mijn speurtocht kwam ik deze site tegen: http://onstartups.com/home/tabid/3339/bid/99/Important-Questions-Startup-Co-Founders-Should-Ask-Each-Other.aspx Voor de eerst volgende meeting hebben we een 10 punten agenda ;-)
  10. Hybride is toch zooo 2007 http://www.teslamotors.com/ 8)
  11. Deze week heb ik een potentiële samenwerkingspartner ontmoet die laaiend enthousiast is over een idee van mij . De bedoeling is dat we een prototype gaan bouwen en er dan een investeerder bij gaan zoeken. Vooralsnog werkt ieder vanuit zijn eigen bedrijf maar we willen toch nu al de samenwerking formaliseren door een aantal afspraken op papier te zetten. Vragen: 1. Bestaan hier voor concept overeenkomsten ? 2. Welke onderwerpen dienen in zo'n overeenkomst opgenomen te worden.? Deze heb ik zelf al bedacht: - Gegevens van beide bedtrjven en partners - Projectomschrijving - Interlectueel eigendom - Eigendomsverhouding nu en in de toekomst - Stemverdeling nu en in de toekomst - Overgang naar BV - Inspanningsverplichting - Geschillen 3. Uitgangspunt is dat ik in ieder geval t/m 1e ronde financiering een meerderheid in stemrecht wil houden. Is dat ook mogelijk zonder een meerdeheid van aandelen en kun je dat nu al in een samenwerkingsovereenkomst opnemen ? 4. Wat zou het mogen kosten als je zo'n overeenkomst door een advocaat laat opstellen ? Een vof is geen optie. [titel aangepast - mod]
  12. Deze hollandse meneer: http://www.itxpo.nl/default.lynkx?pointer=1-2-1685-1686-629-840-2568 is dit bedrijf gestart: http://www.aduna-software.com/home/overview.view Edit: mmm. ik zie in het door jouw aangehaalde volkskrantartikel dat je hem waarschijnlijk al kent...
  13. Enige idee hoeveel potentiële klanten je kwijtraakt omdat ze "niet beter kijken" ?
  14. @djluc Waarom is het illegaal om informatie van internet te halen en op te slaan voor eigen gebruik ? Pas als je gaat herpubliceren gaan zaken als auteursrecht en databankrecht spelen. @krd Ik neem aan dat je de "ouderwetse' post bedoelt met "mailen". Een standaard-script bestaat niet maar maar er zijn tools waarmee je vrij eenvoudig een script kunt bouwen om data van het internet te "scrapen". Een voorbeeld hiervan is http://www.dapper.net. Nadeel hiervan is dat het een "open" systeem is dus anderen kunnen ook gebruik maken van jouw script.
  15. Martin, Ik heb in het verleden veel onderzoek gedaan naar diverse leaseconcepten. Leaseconstructires zijn onder te verdelen in "hard-" en "soft-" franchising. Bij hard-franchising wordt alles tot achter de comma door de franchise-gever bepaald. McD is hier een mooi voorbeeld van. Bij soft-franchising heeft de franchisnemer veel meer vrijheden die overigens wel binnen het contract benoemd dienen te worden ter bescherming van het franchiseconcept. Ik neem aan dat er laser-combat logo's op de kleding komen te staan als onderdeel van het totaal-concept? Wellicht met extra comfort-zones ingebouwd conform lasercombat specs? Ongeacht hard- of softfranchise formule maak je de kleding op deze manier zodanig onderdeel van het lasercombat concept dat je de levering via de franchisegever een must is. Het zelfde geldt overigens ook voor allerlei andere zaken. Als het iets herkenbaars heeft van het Lasercombat-concept( bijvoorbeel een logo) valt het binnen het franchise-contract te plaatsen
  16. Onderwijs is toch vrijgesteld van btw? Welke sanctie staat er op het niet inschrijven/te laat ischrijven bij de KvK ?
  17. ...en tonen een sterke wil tot zelfbeschikking.... Wel het filter in google uitzetten dus ;D
  18. Wordt de actualiteit ook meegenomen ? Ik ben benieuwd hoe het met de kaftenman gaat . Mijn vrouw (!) zag al een concurerend product in de Kruidvat folder. En zou wuzz al omzet maken ? Ze hebben in ieder geval publiciteit gehad met die "clash" met de Telegraaf. Als het om puur herhalingen gaat ben ik niet (meer( geïnteresseerd. Uitzendinggemist werkt dan veel beter.
  19. Hier vergis je je in. Zoals uit mijn eerder geposte lijstje blijkt heb ik behoorlijk onderzoek verricht naar webbased dbms'en. Ze zijn juist veel gebruiksvriendelijker en intuitiever dan Access! Door mijn persoonlijke ervaring weet ik dat webbased dbms'en in deze meer voordelen bieden dan access. Het interessante is bovendien dat niet-programeurs (zoals ik) voorzien worden van een interface waardoor je snel "iets" kunt bouwen terwijl er voor de professionele programmeur api's beschikbaar worden gesteld om bijvoorbeeld via Java de database te benaderen. Echtwaar, als je eens de tijd vind moet je er echt eens naar kijken.
  20. Schmidt maakt zich er een beetje gemakkelijk van af. Gisteren zag ik Guy Kawasaki Truemors presenteren, is dat Web 2.0? www.truemors.com Over de vraag wat wel of niet web 2.0 is kun je eindeloos (en oeverloos) door discuseren. Ik vind het veel interessanter welke nieuwe mogelijkheden er zijn ontstaan en de veranderingen die dit teweeg brengt. "Power to the consumer" is zo'n verandering waar het bedrijfsleven op dit moment nog niet een echt antwoord op heeft. Rondom de ontwikkeling van web 3.0 verwacht ik ook economische, sociale en of maatschappelijke veranderingen maar welke dat zullen zijn is op dit moment nog niet erg duidelijk. Eric Smidt maakt zich er inderdaad erg makkelijk vanaf door zich te beperken tot uitsluitend technische ontwikkelingen. Maar hij moet ook oppassen na zijn zwaar bekritiseerde uitspraken over de "totale informatie".
  21. Nils, wat je hier feitelijk zegt is, dat je 10 jaar investering in ontwikkeling van accessdatabases en word-macro's/templates niet zomaar overboord kunt zetten omdat dat kapitaalvernietiging is. Je hebt de voordelen van het webbased werken inmiddels ontdekt maar volledige overgang is bedrijfseconomisch (nog) niet mogelijk. Voor nieuwe bedrijven geldt deze beperking echter niet. Alle voordelen en toepassingen die jij noemt zijn (inmidels) ook met webbased datamanagementsystems mogelijk! Mijn persoonlijke ervaring is dat het leren gebruiken van een webbased databasemanagement omgeving ook een stuk sneller gaat. Jij bent er mee "opgegroeid" maar ik zou een nieuwe starter/ondernemer absoluut niet meer adviseren om zelf een database-server te gaan draaien. Die kan zijn aandacht volgens mij beter op het ondernemen richten! Ik denk dat de markt vooral een onderhoudsmarkt is. Persoonlijk zou ik bij het nieuw ontwikkelingen Access niet meer gebruiken.
  22. Ik denk dat je voor het MKB juist helemaal af moet van lokaal geïnstalleerde software. Software as a service (SAAS) is de toekomst.. Geen gedoe met installatie, beheer en backup meer. Een webbrowser volstaat. Ik denk aan omgevingen zoals dabbldb.com, cebase.com, coghead.com, creator.zoho.com, trackvia.com, caspio.com, eunifydb.net en quickbase.com. Als je reeds access-kennis beschikt zijn al deze omgevingen in no-time aan te leren. Robocopy helpt de MKB'er van zijn software af zou je slogan/ USP kunnen wezen. Oja, natuurlijk zijn er bezwaren zoals data bij derden en vendor-lockin maar de vraag is of dit bij 75% (jouw doelgroep) van de MKB'ers relevant is. Die willen immers gewoon een oplossing zonder sores! Succes!
  23. Wellicht was AI in de jaren 80 teveel desruptive ? Oftewel de technische ontwikkelingen konden het conceptueel denken niet bijhouden. Inmiddels zijn we 20 jaar verder en is er technisch veel meer mogelijk. Net zoals coldcases via DNA onderzoek alsnog kunnen worden opgelost, zal ook (een deel van) wat er in de jaren 80 rondom AI werd bedacht nu ook gebouwd kunnen worden. Gewone evolutie dus: Mijn interpretatie (er zijn er velen) web 1.0 =eendimensionaal / een richting verkeer web 2.0 = tweedimensionaal / tweerichtingen verkeer web 3.0 = driedimensionaal / tweerichtingenverkeer geplaatst binnenv een context. Belangrijkste voordeel wat ik verwacht op korte termijn is dat je alleen nog maar relevante resultaten krijgt bij een zoekopdracht i.pv. de gigantische meuk die je nu moet doorwerken. Daarnaast zullen er vele nieuwe toepassingen komen die je nu nog niet kunt verzinnen. Probleem is natuurlijk: Hoe bepaal je de context ? Mijn kennis reikt helaas niet ver genoeg om hier een zinnig antwoord op te kunnen geven..
  24. Als ferfent curacao-liefhebber wil ik je toch aanmoedigen om niet zomaar het bijltje erbij neer te leggen. Zonder concurrentie geen handel is toch een vaak gebezigde uitspaak in ondernemersland ? Kijk hoe deze "concurent" het doet, leer ervan , ga er desnoods een tijdje werken en doe het vervolgens 10x beter! Juist het feit dat er "concurentie" is bevestigd dat er een markt is! Dus juist nu niet opgeven maar moed putten uit deze ontwikkeling!!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.