Ga naar inhoud

malamut

Legend
 • Aantal berichten

  528
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

2

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  maak een keuze
 • Jij bent:
  ondernemer in spe
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  46-50
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  www.kvk.nl
  http://g
 1. Vroeguh was er een home-knop onderaan waarmee je terug kon klikken naar de lijst met niet gelezen items/actuele inhoud. Ik mis die knop nu. Ik krijg het ook niet voor elkaar om rechtstreeks te springen naar het eerste ongelezen bericht vanuit actuele inhoud/ topics . Ik zou het prettig vinden al hl.nl weer rechtstreeks naar de lijst met actuele inhoud zou verwijzen. HL in de adresbalk typen tikt nog steeds sneller dan een bladwijzer aanklikken.
 2. malamut

  Crowdfunding scan

  Ik wil vooral aandacht voor het feit dat het met crowdfunding ook gruwelijk mis kan gaan.
 3. malamut

  Crowdfunding scan

  Ik verwacht geen antwoord hier. Mijn posting is bedoelt als waarschuwing.Ik heb de laatste regels van mijn posting nu bovenaan gezet...
 4. malamut

  Crowdfunding scan

  Ik heb in april afscheid moeten nemen van een dierbare vriend die besloten heeft uit het leven te stappen. De crowdfundingsactie in 2012 was een enorm succes...de financiële afgrond bleek echter dodelijk... Waarom wordt er in de scan niet gevraagd of de ondernemer bereid is het risico van hoofdelijke aansprakelijkheid te accepteren voor de gehele lening inclusief de kosten van verhaal ? Geldvoorelkaar.nl stelt bijvoorbeeld: Geen garantie op uw investering Geldvoorelkaar.nl verplicht zich ertoe alles te doen wat in haar vermogen ligt om openstaande vorderingen van leners na te laten komen. Mocht onverhoopt een vordering door Geldvoorelkaar.nl oninbaar blijken te zijn dan zal de vordering overgedragen worden aan een gerechtsdeurwaarder. De kosten hiervan zijn voor rekening van geldnemer, indien verhaalbaar. Als de geldnemer niet aan deze kosten kan voldoen zijn de gemaakte kosten voor rekening van de investeerders (zie artikel 13.5 van de Algemene Voorwaarden). ... Zekerheden Indien er een krediet wordt verstrekt gaan we in beginsel altijd uit van hoofdelijke aansprakelijkheid voor rechtspersoon en natuurlijk persoon. Ook als de rechtsvorm van de gefinancierde partij een B.V. of een N.V. is, tekenen de bestuurder(s), eigenaar(s), vennoten of relevante aandeelhouders in beginsel mee voor hoofdelijke aansprakelijkheid voor de nakoming van de verplichtingen die voortvloeien uit de lening. Op de Overeenkomst Lening zal hiervoor separaat getekend moeten worden. Zie hiervoor ook de concept Overeenkomst Lening op onze website. Als op deze regel een uitzondering wordt gemaakt, wordt dat altijd expliciet in de pitch vermeld.
 5. malamut

  Prijsvergelijk sites werkt het of niet?

  Dus 100 'klikkers' (bezoekers), kost je 15euro, en wat levert het op.... misschien veel minder (afhankelijk wat je verkoopt en met wat voor een marge) Weet je zeker dat al die klikkers potentiële kopers zijn ? Voor steeds meer webwinkels verzameld mijn bedrijf namelijk prijs- en rankinginfo (competitive intelligence) op de diverse Nederlandse en internationale prijsvergwlijkingsistes. Afhankelijk van de klantvraag moet er soms ook detailinfo verzameld worden waardoor automatisch "kliks" gegenereerd worden zonder dat daar een potentïele koper tegenover staat! Van mijn klanten weet ik dat minmaal een top 5 positie op prijsniveau noodzakelijk is om enige conversie te realiseren. Vervolgens zijn zaken als actuele voorraad, reviews, extra's, etc,. bepalend bij welke webwinkel er uiteindelijk gekocht wordt.
 6. malamut

  Auteursrechten op internet

  M.b.t. teksten en foto's was de rechter zeer expliciet in het kortgeding tussen Jaap.nl en stichting baas in eigen huis: Maximaal 155 tekens plus een "tumbnail" van 194 bij 145 pixels. M.b.t. video bestaat voor zover ik weet nog geen jurisprudentie. YouTube heeft wel een aantal rechtzaken tegen zich lopen maar dat is volgens Amerikaans recht.
 7. malamut

  Auteursrechten op internet

  M.b.t. auteursrechten en databankrechten verwijs ik graag naar recente jurisprudentie van www.Jaap.nl vs Stichting baas in eigen huis (Funda/NVM) www.Gaspedaal.nl vs www.autotrack.nl (Wegener) www.Openbareverkopen.nl vs www.veilingnotaris.nl. In alle zaken lopen voor zover bij mij bekend nog bodemprocedures maar op rechtspraak.nl is al veel interessante info te vinden. Het embedden van (delen van) webpagina's en/of video's via clipping technieken (browser in een browser) is niet specifiek behandeld en volgens mij nog zeer interessant juridisch materiaal.Als de content immers niet gecopieerd wordt maar rechtstreeks doorgelinkt vanuit de bron naar de ontvanger dan is er naar mijn mening in technische zin geen sprake van schending van auteursrechten. Er wordt door de derde partij immers niets gekopieerd en/of vermenigvuldigd. (de ethische discussie laat ik even buiten beschouwing maar mijn persoonlijke mening is dat als een 3e partij eraan verdient cq de zender er minder inkomsten door verkrijgt, er een financiële regeling getroffen zou moeten worden).
 8. Deze casus is ook interessant: link
 9. @Denarius Vanuit juridisch oogpunt is mijn link wellicht niet interessant maar het geeft wel houvast in de samenwerkingsgesprekken. Ik ben niet uit op een juridisch waterdichte samenwerkingsovereenkomst (voortschreidend inzicht) maar als je met een relatief onbekende gaat samenwerken, is het mijn inziens wel goed dat je van te voren een aantal heikele onderwerpen hebt besproken. @extax Volgens mij is nog nooit een bedrijf groot geworden via een democratisch beslissingsmodel. Daarom juist geen 50/50 verdeling. Mijn partner is het hiermee eens dus dat is verder geen probleem. We willen beiden duidelijkheid creëren naar elkaar toe en dan is zo'n 10 punten lijstje gewoon erg handig. Planning en ontwikkeling loopt tijdens dit proces overigens gewoon door.
 10. In mijn speurtocht kwam ik deze site tegen: http://onstartups.com/home/tabid/3339/bid/99/Important-Questions-Startup-Co-Founders-Should-Ask-Each-Other.aspx Voor de eerst volgende meeting hebben we een 10 punten agenda ;-)
 11. malamut

  Ervaringen met Hybride??

  Hybride is toch zooo 2007 http://www.teslamotors.com/ 8)
 12. Deze week heb ik een potentiële samenwerkingspartner ontmoet die laaiend enthousiast is over een idee van mij . De bedoeling is dat we een prototype gaan bouwen en er dan een investeerder bij gaan zoeken. Vooralsnog werkt ieder vanuit zijn eigen bedrijf maar we willen toch nu al de samenwerking formaliseren door een aantal afspraken op papier te zetten. Vragen: 1. Bestaan hier voor concept overeenkomsten ? 2. Welke onderwerpen dienen in zo'n overeenkomst opgenomen te worden.? Deze heb ik zelf al bedacht: - Gegevens van beide bedtrjven en partners - Projectomschrijving - Interlectueel eigendom - Eigendomsverhouding nu en in de toekomst - Stemverdeling nu en in de toekomst - Overgang naar BV - Inspanningsverplichting - Geschillen 3. Uitgangspunt is dat ik in ieder geval t/m 1e ronde financiering een meerderheid in stemrecht wil houden. Is dat ook mogelijk zonder een meerdeheid van aandelen en kun je dat nu al in een samenwerkingsovereenkomst opnemen ? 4. Wat zou het mogen kosten als je zo'n overeenkomst door een advocaat laat opstellen ? Een vof is geen optie. [titel aangepast - mod]
 13. Deze hollandse meneer: http://www.itxpo.nl/default.lynkx?pointer=1-2-1685-1686-629-840-2568 is dit bedrijf gestart: http://www.aduna-software.com/home/overview.view Edit: mmm. ik zie in het door jouw aangehaalde volkskrantartikel dat je hem waarschijnlijk al kent...
 14. malamut

  Omgaan met klantrecensies...

  Enige idee hoeveel potentiële klanten je kwijtraakt omdat ze "niet beter kijken" ?
 15. malamut

  Gegevens van funda in excel

  @djluc Waarom is het illegaal om informatie van internet te halen en op te slaan voor eigen gebruik ? Pas als je gaat herpubliceren gaan zaken als auteursrecht en databankrecht spelen. @krd Ik neem aan dat je de "ouderwetse' post bedoelt met "mailen". Een standaard-script bestaat niet maar maar er zijn tools waarmee je vrij eenvoudig een script kunt bouwen om data van het internet te "scrapen". Een voorbeeld hiervan is http://www.dapper.net. Nadeel hiervan is dat het een "open" systeem is dus anderen kunnen ook gebruik maken van jouw script.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké