Jump to content

johan25

Senior
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  Financiën / administ
 1. zoek even met google op "oil & vinegar prognose" zoeken op simon levelt geeft ook aardige resultaten
 2. sandd is geen echte pakjesvervoerder maar meer een bezorgdienst voor direct mail in aantallen. de ondergrens ligt bij 1500 stuks per zending. niet echt een alternatief voor het verzenden van pakketten.
 3. ik niet, ben zelf dit tevreden over tnt/tantepos. handel zelf via marktplaats en verzend aardig wat. tot op heden geen vemissingen gehad. maar ik lever dan ook altijd alles zelf af op het postkantoor en krijg dan altijd een verzendbewijs (bij gewone verzending) via track en trace kan je het pakket altijd volgen.
 4. het is altijd makkelijk preken voor eigen parochie
 5. inderdaad even googlen en je vind van alles, keus genoeg. ook in kosten. daarvoor zal jezelf de afweging moeten maken. hangt ook af of je de verzendkosten kunt doorberekenen aan je klant.
 6. uiteraard zal tnt deze ook niet op internet zetten. dus zal je toch zelf de afweging moeten maken wel of niet via tnt verzenden. helaas zijn er voor het versturen van pakketjes naar particulieren weinig alternatieven. en al helemaal geen aanbieders die ook nog eens goedkoper of beter zijn dan tnt. dus blijft toch alleen het aangetekend verzenden over op dit moment. met het bijbehorende prijskaartje. maar nogmaals mijn eigen ervaringen met tnt zijn positief.
 7. je aangifte ib zet je toch ook niet op internet ! en de afweging wel of niet verzekerd verzenden kan je ook vanuit je eigen ervaring maken.
 8. algemene voorwaarden gelezen ? door pakjes aangetekend te verzenden kan je ze wel verantwoordelijk houden voor vermissingen, maar nogmaals mijn eigen ervaringen zijn anders dan van klager. gemiddeld 100 pakjes per jaar en dat 3 jaar lang. tot op heden geen zoekgeraakte pakketten. (even afkloppen)
 9. da's mooi. probeer met het geld van de bankgarantie je doorlopend krediet te verlagen. vaak is de rente torenhoog op dergelijke kredieten. succes voor de toekomst.
 10. verzend al jaren behoorlijk wat pakjes via tnt (allemaal bestellingen via marktplaats) vermeld geen afzender en kan het met track & trace altijd goed volgen. in de afgelopen 3 jaar ben ik via tnt post nog niets kwijt geraakt. miscchien toch eens naar jouw manier van aanbieden bij tnt kijken. en anders je klanten toch maar adviseren om aangetekend te verzenden. volgens mij valt het verschil tussen gewoon en aangetekend wel mee.
 11. nogmaals loonheffingskorting kan je alleen aanvragen bij 1 werkgever die dan vervolgens de korting volgens tabel toepast. wat je met je eigen bedrijfje verdient kan je geen heffingskorting op toe passen omdat er geen loonbelasting wordt ingehouden. gewoon zorgen dat je aan de uren eis voldoet dan heb je in ieder geval recht op zelfstandigenaftrek.
 12. ik denk dat ecofin van mening is dat je naar potentiele klanten zit te vissen. het idee spreekt mij wel aan maar of er een markt voor is ? bedrijven die een slechte crediteurenbeleid voeren hebben vaak ook moeite om hun rekeningen te betalen. en als je dan zelf een factuur stuurt loop je wel het risico dat jezelf onderop de stapel komt. zelf heb ik het idee om bij bedrijven een aantal uren per week/maand de administratie te gaan doen. gewoon op hun eigen computer met een door het bedrijf zelf aangeschaft boekhoudpakket. zo houden ze zelf alles intern maar hoeven ze geen boekhouder in loondienst te nemen. ik heb hier al met diverse mensen over gesproken en sommige vinden het een goed idee. maar ook bij mij is de vraag is er een markt voor en kan je concurrerend werken?
 13. loonheffingskorting kan je alleen aanvragen bij 1 werkgever (die dus loonbelasting voor jou betaald). bij de 2e werkgever betaal je loon heffing volgens de tabel maar dan zonder korting. de inkomsten die je uit eigen onderneming haalt moet je later (als het jaar voorbij is) opgeven bij je ib-aangifte. afhankelijk van je situatie krijg je dan nog een naheffing of teruggave.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept