Jump to content

gerard

Senior
 • Content Count

  86
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  SenterNovem

Company info

 1. Een vraagje over de loonbelasting. Wie weet er waarom er een onderscheid is in L01 en L02 bij loonbelastingnummers? Waarom kan een rehtspersoon meerdere L achtervoegsel hebben? b.v.d. Gerard
 2. Op BNR discussie over innovatiesubsidies en WBSO. Via www.bnr.nl kun je het terug luisteren, kiezen voor 25 nov vanaf 12:30 uur.
 3. gerard

  fax spam

  Het probleem is dat ik niet weet wie de fax verstuurd.
 4. Ik wordt niet goed van de fax spam die ik ontvang en ik weet niet hoe ik als ondernemer hier van af kan komen. Het probleem is dat ik op mijn zakelijke telefoonnummer een aantal keren per week door een fax wordt gebeld. Ook midden in de nacht. Zakelijke telefoon staat vertraagd doorgeschakeld naar m'n mobiel, dus de voicemail staat ook tekens vol met "piep piep" Ik kan het nummer van deze fax niet achterhalen, is natuurlijk onderdrukt. Hoe kom ik hier van af?
 5. Het grootste probleem met Rutte's nieuwe beleid is de onbetrouwbaarheid. Regelingen komen en gaan zonder duidelijke visie. Het lijkt er vooral op dat het een vorm van populisme aan het worden is subsidies af te schaffen. En door de onbetrouwbaarheid gaat de effectiviteit totaal verloren. Neem als voorbeeld de windenergie in Nederland. Hele goede initiatieven, maar door zwabberbeleid van de overheid nooit wat geworden. Dat doen ze in onze buurlanden toch een stuk beter.
 6. Ga er maar van uit dat dit te maken heeft met wetgeving in die landen.
 7. slimme ondernemers weten de weg naar de subsidies te vinden.....
 8. Mijn ervaring met de wetenschap (onderzoeksinstituten, universiteiten) is dat er een heel leger aan AIO's en OIO's van relatief jonge leeftijd het zgn. onderzoek moeten doen. Deze mensen zijn over het algemeen van goede wil maar zien vaak het doel van het onderzoek onvoldoende en zijn meestal geen ondernemers. Hierdoor wordt het vaak allemaal een beetje stroperig, de enkele succesverhalen daargelaten. Ik denk door het bedrijfsleven (lees MKB) hier korter naar toe te brengen en actief invloed en sturing te geven aan het onderzoek de innovativiteit een stuk beter kan worden. Dus ipv subsidies de instituten opleggen dat er meer MKB-ers met hun wensen aan het onderzoek worden gekoppeld.
 9. De WBSO werkt juist goed. Een simpele manier om dat deel van het bedrijfsleven dat een stapje extra doet een beetje te belonen. En dat aanvragen kan best zonder subsidieadviseur, zo moeilijk is het niet. De discussie over het verlagen van de belasting voor alle bedrijven i.p.v. WBSO is ook al zo oud als de WBSO zelf. De politiek is er in ieder geval duidelijk over, ook in 2011 WBSO terwijl de overige subsdies allemaal ter discussie staan.
 10. Maar je hebt geen administratie tot aan het moment dat je deze auto kocht. Het gevolg is dat je over het hele jaar bijtelling hebt. Ik denk dat de inspecteur dat heeft bedoeld te zeggen. Dat lijkt me toch niet. Als je een auto aanschaft lopende het jaar en je houdt vanaf dat moment een sluitende rittenadministratie bij waaruit blijkt dat er geen prive kilometers worden gereden zie ik niet in waar het probleem zit.
 11. Op Prinsjesdag zijn de volgende wijzigingen voor de WBSO aangekondigd: • het percentage van de 1e schijf wordt 46% (was 50% in 2009 en 2010); • het percentage van de 1e schijf voor starters wordt 62%; • de bovengrens van de 1e schijf blijft € 220.000; • het percentage van de 2e schijf wordt 16%; • het plafond wordt € 11 miljoen;
 12. Zeker weten. Afgelopen 2 jaar hard bezig geweest een nieuw materiaal in de vorm van een natuurvezelcomposiet te ontwikkelen voor dynamsiche toepassing. (ook met WBSO natuurlijk, maar ook in een FP7 project onder de naam "HEELLESS") In 2011 moet het natuurvezelcomposiet met een biopolymeer onder de naam Biopreg op de markt komen als plaatmateriaal. Allemaal Cradle to Cradle natuurlijk. De eerste architekten lopen al warm. Naast het doorontwikkelen van het materiaal moet er natuurlijk een efficient productieproces komen. In 2011 zal daar de focus op komen te liggen.
 13. Dat is niet relevant voor de WBSO. Er zijn wel regels m.b.t. uitbesteding, werken in opdracht. Belangrijkste voorwaarde die hier aan de orde is: Het speur en ontwikkelingswerk moet door de aanvrager zelf georganiseerd worden (dus geen detachering). En dat is hier geen probleem.
 14. Het is wel duidelijk hoe men bij Agentschap NL over subsidie adviseurs denkt.......
 15. Voor de (WB)SO maakt het niet uit waar in deze constructie het voordeel wordt genoten. De eenmanszaak mag best in opdracht van de BV software ontwikkelen en daarbij WBSO gebruiken.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept