Jump to content

jeroen__

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  viralmarketing.nl
 1. Allen, alvast bedankt voor de waardevolle reacties. Ik ben net terug van mijn vakantie, ga de reacties morgen uitgebreid doorlezen. Op het eerste oog een hoop relevante input!
 2. Gezellig sfeertje hier, we helpen elkaar echt verder! Voel me al helemaal welkom
 3. We zijn niet allemaal van die kapitalisten ;D Ze mogen me ook best meer betalen dan mijn autokosten hoor ;-) Misschien ken je het ondernemersklankbord, dat zijn met name gepensioneerde ondernemers die bedrijven ook voor een hele kleine vergoeding helpen. Ik denk inderdaad ongeveer een half jaar 4 dagen per week aan 1 bedrijf te besteden (met hulp van andere ondernemers die dit ook kosteloos willen doen). Ik wil gewoon een half jaar iets goeds doen, maar weet niet goed hoe ik kan helpen . Ik dacht misschien hebben jullie tips waarmee ik ondernemers in financiele problemen kan helpen, maar jullie zien vooral beren op de weg.
 4. Hallo Jan, bij kleinere ondernemers is er minder speelruimte om met personeel te schuiven/te motiveren of anders te ontslaan. Ik ben hier overigens niet om mezelf te presenteren (het is volgens mij niet gewenst om op het forum te zoeken naar noodlijdende ondernemers) ik stel mijn vraag op het forum vooral omdat ik wil weten hoe ik ondernemers in problemen kan helpen. Ik heb Economie/bedrijfsfinanciering aan de VU gestudeerd + HEAO, heb dus ook vanuit studie perspectief inzicht in financien en marketing. (mbt de type-fout, deze krijg ik helaas niet aangepast)
 5. Uit eigen ervaring zeg ik niet doen, heb ooit een zakenpartner gehad die helemaal niks presteerde maar wel 50% van de loonkosten tot zich nam. Uiteindelijk uitkocht, maar met spijt dat ik de de beste man jaren terug als zakenpartner heb genomen.
 6. Waarom zet je vrouw niet op loonlijst en schotel je haar een lease auto voor?
 7. De afgelopen jaren heb zelf een aantal bedrijven overgenomen en opgeknapt. Deze bedrijven lopen stabiel maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan ;-) Nu wil ik graag ondernemers (geen kleintjes, zeg 10-50 man personeel) die in een dreigend faillisement verkeren gaan helpen. Alleen weet ik niet hoe ik deze ondernemers tegen het lijf loop en hoe ik ze het beste kan helpen. Zijn er hier op het forum ondernemers die eerder in problemen hebben gezeten? Wat voor hulp konden jullie in die situatie het beste gebruiken? Overigens gaat het mij niet om de winst, wil alleen bv mijn autokosten vergoed hebben in geval van succes. [Mod edit: typfout hersteld]
 8. Ik heb nog wat andere disputen voor je gevonden: wacom-cta.nl 123inktwinkels.nl switchit.nl De vordering wordt vaak op grond van de Handelsnaamwet toegewezen:
 9. Vergeet niet dat naast het (beeld)merk de handelsnaam al wel langer bij de KvK geregistreerd is, wellicht kan je het daar nog wel eens op gaan verliezen. In beperkte mate geeft een geregistreerde handelsnaam de zelfde rechten als een geregistreerd merk, zie BOIP. De website http://www.domjur.nl verslaat domeinnaam disputen, wellicht moet je daar eens tussen zoeken of er een vergelijkbare casus is. check deze bijvoorbeeld eens update: ik zie nu pas dat de casus al wat ouder is, hoe is het afgelopen?
 10. Uiteraard neem ik tzt een goede fiscalist in de hand, door Hoe zit het met aandeelhouder worden op basis van inverdienen? Moet er dan gebruikelijk loon worden toegekend? Dan is er immers geen arbeidsrelatie met met de bv waarin ik zal gaan participeren, of de participatie b.v.
 11. Zie ik het goed dat als een werknemer >5% van de aandelen krijgt ook een salaris moet verdienen dat >70% van zijn totale inkomen in dat jaar is? Hoe zit dat met ex werknemers?
 12. Het gaat inderdaad om het aankopen van aandelen; De werkzaamheden zullen zich beperken tot bedrijfsadvies aan de participaties, ik verwacht dat dat om ongeveer 80 uur per jaar gaat. Vooral omdat ik voor deze werkzaamheden niet betaald krijg zou je ook kunnen zien als sturing vanuit de aandeelhouder. Anderzijds kan je het ook zien als toename van de investering, omdat ik er naast geld ook tijd in stop. Gelukkig verdwijnt het startkapitaal en de Notariële akte bij oprichting per 1 juli, daar wil ik dus even op wachten. ps. Ik heb overigens naast de vof een eenmanszaak met andere werkzaamheden, is het handiger om die eenmanszaak om te zetten in een b.v.? I.p.v. een nieuwe b.v. oprichten?
 13. Ik ben vennoot in een goedlopende V.O.F., waar ik fulltime mee bezig ben. Gezien het lage risico, stabiele winst en zelfstandigenaftrek zie ik geen reden om de VOF om te zetten in een BV. Hiernaast wil ik als aandeelhouder in een aantal firma's gaan participeren, ik verwacht dat deze op korte termijn (2-3 jaar) weinig winstgevend zullen zijn, echter verwacht ik op langer termijn of bij verkoop wel een aanzienlijke winst. Ik denk er over om voor deze participaties een b.v. op te richten, waar ik een aantal vragen bij heb; - Moet de b.v. als ik deze opricht mij het gebruikelijke loon uitkeren? (mijn werkzaamheden voor de firma's waarin ik ga participeren zijn miniem, en de eerste jaren zit er dus geen geld in de b.v.) - Met welke kosten voor een dergelijke de participatie b.v. moet ik rekening houden? - Kan ik met deze participatie b.v. wel uitgaven doen voor bijvoorbeeld een website o.i.d.?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept