Jump to content

JW

Junior
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4

Personal info

 • You are:
  adviseur
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.zibb.nl
  www.ond

Company info

 • Location
  Breukelen

Vision

 • My opinion about entrepeneurship
  Het meest ondergewaardeerde vak in Nederland
 • My opinion about innovation
  Noodzakelijk
 1. Hallo Ruben, Ik dacht altijd dat op een beëindigingszitting werd bekeken of de slotuitdelingslijst klopte en dat die daarna gepubliceerd zou worden. Klopt die periode die er tussen heeft gezeten? Op de site van de bewindvoerder staat over deze betreffende case: Datum opheffing: 25-05-2007 Archief status: Gearchiveerd Reden: beëindiging schuldsanering / schone lei Daaruit zou je kunnen afleiden dat het geheel inderdaad op 25 mei afgerond was na de beëindigingszitting. Ik weet dat de bewindvoerder zijn zaken niet op orde had en dat daarom bleek dat er nog een verificatievergadering moest plaatsvinden. JW
 2. Geachte experts, Ik heb een vraagstuk waar ik zelf even geen antwoord op kan vinden. Naar mijn weten heeft de afwikkeling van een faillissement en daaropvolgende schuldsanering een vaste volgorde. Als ik nu deze volgorde laat zien, klopt die dan? 13-01-2006 Omzetting faillissement in schuldsanering op 9 januari 2006 04-05-2007 beëindigingszitting op 25 mei 2007 om 13:45 29-06-2007 pro forma verificatievergadering op 3 augustus 2007 om 14:30 16-11-2007 neerlegging slotuitdelingslijst vanaf 19 november 2007 07-12-2007 einde schuldsanering met uitdeling en met schone lei op 29 november 2007 Volgens mij is een verificatievergadering nodig vóór een beëindigingszitting. Ik zoek een expert die mij hier wat meer duidelijkheid in kan geven en indien inderdaad de volgorde van activiteiten niet klopt mij kan aangeven welke stappen je kunt nemen tegen een verkeerde aanpak bij de rechtsgang.
 3. En spreadshirt heeft een goede PR-campagne gehad bij de lancering met de hulp van een goed PR-bureau :) Maar dat hoeft geen belemmering te zijn om een soortgelijk initiatief te lanceren!
 4. Je bent in loondienst neem ik aan? Als de BV failliet gaat ben jij je baan kwijt en heb je recht op een WW uitkering. Heb jij een minderheidsbelang t.o.v. de andere aandeelhouders of is het verdeeld over vijf personen? Is het jullie gezamelijk besluit of wordt het aangevraagd door schuldeisers?
 5. Profileer je overal waar je potentiele opdrachtgevers je kunnen zien. Dit forum (zoals gemeld in je handtekening); Op LinkedIn (maar dan kennen je contacten je al); Besteed veel tijd aan SEO, maar dat doen al je concurrenten ook al. Misschien ook Adwords? Vermeld onder je opgeleverde websites je eigen naam met een verwijzing naar jouw site. Zend je websites (als ze echt mooi zijn) in bij allerlei on-line competities (www.masterwebber.nl) Zorg dat je website in 1 oogopslag duidelijk is voor de bezoeker (you never get a second chance for a first impression). Zorg dat ze jou op de volgende vier componenten kunnen beoordelen. Deze componenten zijn cruciaal en doorslaggevend: 1- Je dienst en product moet duidelijk beschreven zijn, in de taal van je doelgroep! 2 - Je visie. Hoe zie jij websites, waar moeten ze aan voldoen, etc... 3 - Jij als leverancier. Als iemand bij jou die website laat maken en hij loopt vast op een script, hoe snel help je dan en ben je wel bereikbaar? Hiervoor moet je een service pagina maken met je contactgegevens en het is erg handig om een aantal tevreden klanten een paar goede woorden neer te zetten over hun ervaring met jou. 4 - Continuiteit. Als jij voor iemand het beheer van de website verzorgt, hoe weten ze dan dat je over twee jaar nog bestaat? Om deze component te vervullen zul je regelmatig nieuwsberichten moeten plaatsen over nieuwe projecten en samenwerkingen, waardoor de bezoekers zien dat je bezig bent en dat het goed gaat. Daarnaast is het zinvol om lid te worden van wat netwerkclubs of om bijvoorbeeld eens in de maand naar de Firstlife borrel te gaan (www.firstlife.net), een gratis borrel met interessante ondernemers en journalisten (en ik). Maak trouwens ook eens gebruik van het netwerk van je opdrachtgevers. Vraag gerust aan je klant als je bijna klaar bent: Bij wie zou je mij aanbevelen? Succes.
 6. Hoi Piet, Het faillisement is, als ik je vraag goed begrijp, nog niet uitgesproken en ik vermoed aangevraagd door 1 partij. Kijk of je met de betreffende schuldeiser tot een overeenkomst kunt komen en dat je er onder uit kunt komen. Mocht het probleem voor jullie VOF echter breder zijn (meerdere betalingsachterstanden e.d. en weinig nieuwe opdrachten) zorg dan dat je zo snel mogelijk vanuit je prive-vermogen (dat wordt bij een VOF toch als een beschouwd) de schuld afloat en de VOF opheft. Als je het niet doet en het faillisement wordt uitgesproken dan zijn jullie allebei ook prive alles kwijt. Handel snel, want als het eenmaal in gang is gezet kan je niet terug (been there, done that). JW
 7. Elke communitie heeft zijn eigen gedragsregels. Higherlever, en de naam zegt het al, poogt op een hoger niveau elkaar te ondersteunen en met elkaar te discussieren over specifieke onderwerpen. Aangezien een groot deel van de deelnemers zeer ervaren experts zijn, willen ze niet graag hun tijd verdoen met allerlei off-topic zaken of onderwerpen die al lang en breed eerder zijn besproken. Misschien een optie om voor de newbies een apart topic neer te zetten, genaamd: Domme vragen bestaan niet. Daar kunnen zij dan apart hun vragen stellen, zonder dat ze eerst uitgebreid zoeken. Met een beetje mazzel kunnen ze dan van andere newbies of experts die wat tijd over hebben een antwoord krijgen. Op die manier hou je het forum voor newbies wat toegankelijker en worden de experts die al langer op het forum zitten niet steeds lastig gevallen met dezelfde vragen. Is maar een suggestie :) ps: Met de naam: "Domme vragen bestaan niet" wil ik aangeven dat voor sommige newbies de vraag heel belangrijk is, maar dat ze niet altijd weten hoe ze het antwoord moeten vinden. Het is dus geenzins denigrerend bedoeld.
 8. @ontwerper: Wat jij voorstelt is het verplaatsen van het probleem van de ene bank naar de andere. Dat kan later ook als paulianeuze handeling gezien worden, waardoor je niet in aanmerking zult komen voor de WSNP. Ik zou inderdaad, zoals down ook voorstelt, open kaart gaan spelen. Familie zal, ondanks dat ze (voorlopig) naar hun geld kunnen fluiten, begrip hebben voor de situatie. Misschien kun je naast financiele hulp die ze al geboden hebben, vragen of ze je op andere manieren kunnen helpen bij het oplossen van het probleem. Al is het maar morele steun, want die is nodig om je energie terug te krijgen. Probeer zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van de bank en speel met hen open kaart. Laat zien wat je wel en niet kunt, geef ze inzicht in je cijfers en je eventuele pijplijn aan orders. Afhankelijk van de bank en je accountmanager daar kun je geholpen worden. Ga voor jezelf goed na of je de huidige bedrijfsruimte die je huurt, daadwerkelijk nodig hebt. Zo niet, probeer dan met je huurbaas tot een overeenkomst te komen dat je minder ruimte afneemt of dat je een andere huurder gaat zoeken voor hem. Wees alleen heel reeel naar jezelf toe. Is er een kans op overleven als je een paar goede orders binnenhaalt of blijft het dan ook dweilen met de kraan open? Als je geen kans ziet om er uit te komen, overweeg dan om zelf je faillisement aan te vragen en een verzoek voor de WSNP in te dienen. Dan ben je er, als je je netjes aan de regels houdt, na drie tot vier jaar vanaf. Let er op dat je echt alle mogelijkheden goed bekijkt. - Heb je een eigen huis dat je kunt verkopen? Je zou het pand dan als onderpand bij de bank kunnen aanbieden. - Bij Faillisement en WSNP zijn alle schuldeisers de dupe. Ook je familie. In de regel krijgen ze tussen de 8% en 12% van de originele vordering aan het einde van de WSNP, maar je zou het ook zelf op een minnelijk akkoord kunnen gooien. Daarbij stel je ze voor de keuze om bijvoorbeeld 20% te betalen en dat ze de rest kwijtschelden. Ik kan hier wel verder uitgebreid op ingaan, maar ik weet daarvoor te weinig over je situatie. Dat geld ook voor down. Als jullie er niet openlijk over willen schrijven dan kun je me altijd een PM sturen.
 9. Mijn advies (gebaseerd op eigen ervaring met faillisement en WSNP): eerst de banken. Als je je familie uitlegt wat de situatie is, zullen ze hier ongetwijfeld begrip voor hebben. Maar als alles fout dreigt te lopen, dan zijn er dus schuldeisers die lopen te dringen. Handel die eerst af. Met de belastingdienst kun je regelingen treffen en met banken vaak ook. Dan krijg je misschien wat meer rust in je kop en kan je je weer focussen op het binnenhalen van geld in plaats van zorgen maken over hoe je zaken moet betalen. Het gebeurt vaak dat ondernemers, wanneer het even iets slechter gaat, in een negatieve spiraal terecht komen en ook geen werk meer opleveren of nieuwe opdrachten binnenhalen. Zorg dat je hier uit komt!
 10. Ik sluit me aan bij Henny. HJC heeft een goede reputatie opgebouwd en je wordt er goed en vakkundig geholpen.
 11. He Anton, Zoals ik ook al via pm heb gemeld, ik beantwoord als ex-failliet en ex-wsnp'er met alle plezier je vragen. In ieder geval succes!! JW
 12. Mee eens. Voor de failliet/saniet lijkt dat ook een stuk prettiger omdat hij/zij dan geen verder sollicitatieplicht heeft.
 13. Volgens mij kan een eenmanszaak of VOF niet zomaar overgedragen worden wanneer er faillisement voor gevraagd is. Wel kunnen vanuit de boedel de bedrijfsnaam en eventuele contracten en openstaande debiteuren worden overgenomen door een derde partij. Deze derde partij (als die slim is heeft een veiliger rechtsvorm) kan dan inderdaad overwegen om saniet (de failliete ondernemer die in de schuldsanering (WSNP) zit) in dienst te nemen. Bij mij is dat ook gebeurd, maar na een half jaar zijn we er mee gestopt, omdat er bij mij gewoon niet genoeg energie en motivatie over was om door te gaan.
 14. Uiteraard is het het beste om uit de WSNP te blijven. Echter, als de schuldenlast te groot wordt, je geen zicht hebt op een snelle oplossing, je geen minnelijk accoord kunt sluiten met de schuldeisers, dan zal de winkel failliet gaan. Aangezien zij geen BV hebben, ontkom je niet aan een persoonlijk faillisement. Dan val je onder de regels, qua curator, van de WSNP, maar kun je beter zo snel mogelijk een WSNP regeling aanvragen. Dat is de enige manier om ooit weer met een schone lei te beginnen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept