Ga naar inhoud

Mcsnowy

Junior
 • Aantal berichten

  20
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

 • Jij bent:
  student
 • Geslacht
  Male
 • Voornaam
  Rutger
 • Achternaam
  Kamphuis
 1. Ik denk dat een forum als dit uitermate geschikt is voor kwalitatief onderzoek, ik ben het met iedereen eens dat het niet een representatief kwantitatief onderzoek kan zijn. Juist op een forum besluiten leden zelf of ze meewerken aan een enquete, of ze er tijd in steken. Bij de Makro gaan staan werkt mijnsinziens juist averechts want je interumpeert mensen en ook al doen ze niet mee met het onderzoek, ze moeten wel tijd steken en hun hoofd ernaar zetten om nee tegen de onderzoeker te zeggen. Hoevaak men bij het treinstation enquetes houdt vind ik totaal onlogisch. Onderzoekers (en verkopers die je ergens lid van willen maken) gaan bij de ingang/uitgang van het station staan. Mensen richting het station hebben een trein te pakken en geen zin om buiten het station tijd te verliezen en mensen die van de trein komen hebben inmiddels een ander doel en gaan richting werk, school of winkelcentrum en werken daarom ook niet mee. Ik snap niet dat ze niet op het perron gaan onderzoeken, waar iedereen toch al wacht. En dan is een onderzoek van twee minuten goed te doen, als ik op het perron wacht wil ik best meewerken, ook al is het 2 minuten totdat de trein komt. Maar bij de ingang van het station wil ik niet aan een onderzoek meewerken, ook als het nog 5 of 10 minuten is voordat de trein pas komt. Daarom denk ik dat een plek als dit forum beter geschikt is dan de uitgang van de Makro, ten eerste kan men zelf besluiten om mee te doen, ten tweede heb je vaak de tijd wel en is de kans dat mensen meedoen groter. Maar zoals al eerder gezegd, een representatieve steekproef is het niet op een internetforum. Al zou ik als onderzoeker meer waarde hechten aan een topic en hevige discussie die hier losbarst dan aan allemaal koude cijfertjes en ja's en nee's. En ExTax heeft gelijk, het is essentieel onderzoeksresultaten te presenteren bij degene die eraan hebben meegewerkt en er belang bij hebben. Niet doen werkt tegen bij volgende onderzoeken
 2. Ik zeg dus, als het product niet onderscheidend is, dan moet je zaak onderscheidend zijn, verkoop je 25 soorten tomaten? Als je precies hetzelfde assortiment hebt als je buurman maar daarnaast heb jij 25 soorten tomaten koop ik mijn spul bij jou. En behalve een tomaten koop ik ook mijn fruit en andere groente. Ga je specialiseren, bijvoorbeeld in tomaten, zorg dat je daar alles van hebt en alles van weet. Klanten als ik kicken daarop en doen de rest van de inkopen ook bij jou omdat ik toch al bij jou ben en er niets onderscheidend is aan de buurman.
 3. Lees nou eens en wees niet zo negatief, als je de kans niet ziet in hetgeen we aandragen maar alleen alles afkraakt dan ben je niet bepaald goede ondernemer in mijn ogen.
 4. De afnemer zijn harde inkopers/verkopers, verhalen erom heen is leuk om je bedrijf te presenteren maar als een inkoper een product koopt dat kijkt men naar het merk en prijs, als is de prijs ergens anders € 0.05 goedkoper per kilo dan koopt hij niet bij jou maar ergens anders want op een compleet auto schilt dat veel geld. Weet je waarom hij jouw dan in de steek laat, zodat hij uiteindelijk een betere prijs kan maken voor zijn eigen klanten. Dan heeft hij zich toch weten te onderscheiden op prijs!!!!!!! Als jij je niet wil onderscheiden door de prijs lager te doen zal je je anders moeten onderscheiden anders is er inderdaad geen reden om niet naar de buurman te gaan.
 5. Hoe negatief kan je zijn zeg, ik hou op hoor >:(
 6. Als het product hetzelfde is moet je het prodcut ook niet proberen te veraderen. Het enige wat je dan hebt is je naam. Ik koop liever iets bij een bekende dan een onbekende als het prodcut precies gelijk is. Liever bij iemand uit de regio dan ergens anders vandaan, als toch het product gelijk is. Iemand waarvan de onderneming mij boeit en een leuk verhaal heeft (wat ik geloof, hoeft niet waar te zijn maar ik moet het geloven) heeft mijn voorkeur. Als dat het enige is wat je onderscheid dan moet je dat op alle fronten inzetten om je te onderscheiden.
 7. Dan zorg je dat de klant weet dat jij lief leuk en aardig bent. Dat jij helemaal naar Zwitserland bent gereden met de auto om het product te bekijken en testen en jij het daarom in je winkel hebt. Het hoeft niet helemaal waar te zijn maar je moet een verhaal hebben. Dat verhaal zorgt ervoor dat jij voorkeurspositie geniet bij de klant en dat verhaal is het verhaal dat de klant aan z'n vrienden verteld als ze met het product bezig zijn op het werk.
 8. Doen alsof je niet hetzelfde verkoopt maar iets beters en completers. En dat gaat verder dan alleen het product zelf. Je koop zelf ook genoeg spullen bij diverse winkels, waarom ga je naar de ene supermarkt en niet de andere terwijl de producten hetzelfde zijn en de prijs niet gek veel uitmaakt als je de totalen bekijkt. En ga dit letterlijk op papier zetten, waarom dirk van de Broek en nniet Jumbo, waarom koop ik bij Gamma en niet Karwei. Waarom rij ik liever in een Volkswagen dan Toyota terwijl beide auto's mij van A naar B brengen. Je verkoopt niet alleen een product maar je hele zaak, het hele verhaal, zorg dat je zaak een verhaal heeft welke uitgedragen kan worden.
 9. ;) Goeie opmerking inderdaad En voor de rest: De Dip is hetgeen wat een succesvolle ondernemer nodig heeft om zich te onderscheiden van de rest die achterblijft en afhaakt wanneer het niet meer nieuw en leuk is. Deze 'natuurlijke' selectie zorgt dat er slechts enkele winnaars aan de andere kant van de dip komen.
 10. Het china en olympische gedeelte is alleen omdat het nu actueel is en voor iedereen wat concreter, het gaat om het onderliggende dilemma voor managers en ondernemers. En ik heb het niet voor niets in dit 'off-topic' forum geplaatst (eerder was er wel altijd een forum voor zulke dingen). Het forum gaat over ondernemerschap en dit lijkt me weldegelijk gerelateerd aan ondernemerschap dus waarom het niet op dit forum hoort zou ik niet weten.
 11. Discutabel in de vorm van politieke tegenstanders oppakken en martelen is niet overal aan de orde. Voor zover ik weet en op tv zie in ieder geval niet hier in Nederland en de landen die zich westers beschouwen. En het gaat zeker om de sport maar de politiek zit er altijd in verweven (boycots van spelen in '80 en '84, de spelen in München '72 en Berlijn '36) Net zoals het zakenleven d.m.v. sponsoring is verweven met sport is de politiek dat met belangrijke evenementen als de spelen. Het punt is dus of je als bedrijf via sport geld wilt verdienen met evenementen in landen waar zulke (weliswaar politieke) dingen gebeuren. Zou je het sowieso wel doen, zou je het niet doen uit principiële redneen of zou je het niet doen uit angst voor een beschadiging van het imago? Ik kan me voorstellen dat Nike die eerst al in verband is gebracht met kinderarbeid nu niet prominent in beeld wil komen als de politieke gang van zaken aan het licht komt in China, omdat het merk misschien niet weer zo'n beschadiging aan kan.
 12. Beste leden van Higherlevel, Als onderdeel van mijn studie Facility Management volg ik het moduul Ethiek en daarin behandelen we ethische dilemma's op managementgebied. Wat erg actueel is, zijn de Olympische Spelen in Beijing en of sporters daar dan wel of niet heen zouden moeten gaan omdat er politieke en religieuze tegenstanders opgepakt en gemarteld worden. Nu zal sponsoring van de spelen waarschijnlijk voor u en ik een ver-van-mijn-bed show zijn maar graag wil ik jullie mening vragen over de volgende stelling om eventueel een discussie op gang te laten komen (welke ik weer zou kunnen gebruiken voor mijn opleiding). Als een soort vervolg op het al bestaande topic: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=44;action=display;threadid=9797;start=0#msg82890 wil ik jullie dus vragen te reageren op de volgende stelling vanuit de positie als manager: "Zou je als manager van een bedrijf de Olympische Spelen in Beijing als platform gebruiken voor marketingdoeleinden (sponsoring, reclame of eventueel samenwerkingsverbanden) en dit dus doen eigenlijk puur om geld mee te verdienen terwijl de politieke situatie daar discutabel is?"
 13. Klopt dat het voornamelijk negatief is maar we willen alleen aangeven dat de horeca een erg grillige markt is. Ik weet niet in wat voor markt je nu zit maar de horeca is vaak totaal iets anders. Heb je al eerder in de horeca gewerkt? Ik kan wel zeggen dat als de gastvrijheid/horeca niet in je bloed zit dan heb ik weinig vertrouwen erin. Daarnaast het verhaal van financiering, zoals door mij en Steven al aangegeven wordt er wel vanuit brouwerijen gefinanciert maar daar spelen dan ook andere belangen dan bij banken. Banken zijn sowieso niet happig op horeca omdat vaak het pand gehuurd wordt en de inventaris erg specifiek is en weinig opbrengt bij verkoop. Misschien zijn er mogelijkheden het eigen vermogen te vergroten door samen met iemand een zaak te beginnen, iemand met veel horecaervaring bijvoorbeeld.
 14. Nee........ Misschien lullig, hard en voorbarig maar normaal gesproken zijn banken niet erg happig op horeca. Het is een erg grillige en concurrentiegevoelige markt en dus zit er een groot risico aan de investering. Daarom zie je ook vaak dat bierbrouwers een deel van een horecaonderneming financieren in ruil voor vaste afname en de zekerheid van een tappunt. Gemiddeld genomen zie je dat banken rond twee derde deel willen financieren als er een gedegen plan achter zit maar de horeca is risicovoller en willen ze denk ik dat niet eens maar dat zou ik niet weten. En misschien heb je het ei van Columbus uitgevonden en is mijn reactie onjuist. Vraag anders bij andere horeca zaken hoe de financiering is opgebouwd qua percentages, dan hoeven zij geen bedragen te noemen maar weet jij wel in welke richting je moet denken.
 15. ........... ??? Bij het schrijven van een ondernemingsplan en het doen van een marktonderzoek wat erbij hoort kom je daar vanzelf achter. Dat is iets wat je als potentieel ondernemer sowieso moet schrijven want het geeft vooraf inzicht in haalbaarheid en na oprichting is het een leidraad. Verder heb ik geen idee ik ben nog nooit in Maasbracht geweest. En ik denk dat niemand toevallig inzicht in die markt in Maasbracht heeft dus zal toch een marktonderzoek moeten doen en een ondernemingsplan moeten schrijven. Voorbeelden en tips kan je elders op dit forum wel vinden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.